39
  • Gerygrey
    #39
    5500 Ft-ért van 5 gigás mobilnetem. a 3G Watchdog app szerint havonta átlagosan 2-3 gigát használok el belőle, de van, hogy csak másfelet. Ebben van normál netezésen kívü Youtube nézegetés, Android Market, netrádió-hallgatás és más, sávszélesség-igényes dolgok.

    Egyszer próbáld ki, hogy a 320*240-es web'n'walk-hoz képest mennyire más böngészési élményt nyújt egy felsőkategóriás, gigahertzes androidos telefon WVGA AMOLED kijelzőjén netezni, és nem fogod többé azt mondani hogy "ugyanazt tudja."

    @Pukka: fingom nincs, hogy mi az Audi MMI, nem tudom hogy mit tud az Activesync amit a Google nem (és hogy miért kell komolytalan embernek éreznem magam, csak mert nem azt használom), Wifi hotspotként szoktam használni a telefont (jó, nem 2 gombnyomás, hanem 3, túlélem) ha meg projektorra akarnék bármit kivetíteni róla, akkor vehetnék olyan kábelt amivel lehetséges (nem volt eddig rá szükség)
  • Zolorado
    #38
    Nem, buta telefon: Sony Ericsson w610.
    És kb 35000-be került.
    És tudok netezni: web'n'walk, vagy mi a neve (ez nem wap, bármilyen weboldalt meg tud nyitni), OK, flasht nem ismer...

    És a kedven reklámom: "...koktélreceptek!"
    Van egy príma koktélreceptes java alkalmazásom, amit már kb 6 éve használok...

    Nem értem ezt a gőzmozdonyos hasonlatot... ha valaki mobilról netezik, a szó szoros értelmében: youtube-ot néz, és hasonlók, ahol számít a sávszélesség, az kisebb vagyont fizet ki érte. Aki annyira buta, hogy okosabb a telefonja, mint ő maga, az tegye...

    Amúgy gratulálok, sikeresen kimosták az agyadat a reklámok! :)
  • Pukkka
    #37
    Látom, leszűrted a lényeget a 2 bites agyaddal.
  • lenox01
    #36
    És ki a szart érdekel hogy te konferenciákat szervezel a telefonodon? Majd talán te fogod megmondani hogy ki vehet okostelefont meg kinek lett kitalálva... kötsög
  • kvp
    #35
    Az okostelefonok is tudnak kikapcsolt allapotban ebreszteni, ha a chipset-juk tudja a power on real time clock-ot. (mint ahogy ezt a pc-s alaplapok egy resze is tudja) A gond csak az, hogy a legtobb gyarto ugy ahogy van kisporolta az rtc chip-et a keszulekbol, a hozza tartozo kis meretu tartos gombelemmel egyutt. Aki nem, annak a keszuleke kepes erre. Ez nem az os hibaja, hanem a hardvergyarto sporolasa tehet rola.

    Egyebkent az okostelefonoknak az elonye akkor jon elo, ha szamitogepkent tekintunk rajuk. A szamitogepeknek pedig az a fo elonyuk, hogy a tudasuk bovitheto kulso programokkal. A legtobb embernek nem kell outlook szinkron, de akinek kell, az felrakhatja maganak. Igazabol telepites utan egy bongeszo es a halozati beallitasok elegek, hogy legyen mivel leszedni a tobbi programot. Az, hogy az android is elotelepitve ad sok dolgot, nem jelenti azt, hogy minden elerheto programot tartalmaznia kell alapbol.
  • sanyicks
    #34
    Ez a számítás hogy jött ki?
    Megnézted az akksin mennyi mAh oszt jóvan?

    Tudod a telefonok akksiját nem 220v-al töltik, hanem inkább 10 volt alatt, és mint megtanulhattad, a teljesítmény a feszültség és az áramerősség szorzata...
    Én telefonom 780 mAh-os akksit tartalmaz. Akkor 171 wattot fogyasztana
    töltéskor? (pedig nem okos) :D
    Hát nem oda van mellé írva hogy 3,7 volt... és akkor számoljál.

    Tehát egy egyszerű számolással kijön, hogy az én telefonom akksija ~2,9
    wattot vesz fel, ami a töltőnél 220 volton olyan 0,013 ampert jelentene, ideális esetben+ még a veszteség, hatékonyság.
    És lám a fogyasztásmérőre rádugva a telefontöltőt kijön a 2-3 wattos fogyasztás.
    Tehát amit te jól kiszámoltál, az marhaság, úgy saccra egy 5% hatékonyság alatti rendszert jelentene, ahol ventikkel meg hűtőbordákkal kéne hűteni a töltőt , hogy abból a 330w-ból vagy 325-öt elfűtene :D
  • Pukkka
    #33
    A sok gciokos tejfogú megint okít. Googly sync, meg gmail, persze, arra jó, hogy a chat.hu-s levelezéseidet kezeld a 12 éves kiszemelteddel, de komoyl céges levelezések, amik exchange/imap-en keresztül futnak, azokkal lofaszt nem tud kezdeni. Ehhez kell az Outlook, a komolyabban embereknek, és elvileg ezeknek lett kitalálva az okostelefon.
    Erre mondtam, hogy a sok divatbzi tini azt hiszi attól fatyesz az ő telefonja, mert van rajta fullhd meg push gmail, meg fécsé. Csak éppen nem ennek a rétegnek lett elvileg kitalálva ez a telefonkategória.
    Míg te a telefonoddal pushmaileze gmailen keresztül, meg nyomatod az Angry Birds-t full HD-ba, addíg én telefonon keresztül szervezek videokonferenciákat a tengerentúlra és kezelek napi 140 emailt csatolmányokkal. És igen abban jó a nokia még mindig, hogy nem kell vele percekig baszkolódnom, hogy az Audi mmi felismerje, hogy wifi hotspotot csináljak belőle 2 gombnyomásra, és hogy a céges prezentációkat egy mozdulattal kilőjem rajta keresztül a projektorra.
  • Gerygrey
    #32
    majd veszed nagy boldogan az aktuális ipari hulladékot Galaxy helyett, ahogy azt vetted az előtte csúcsmobilnak tartott HTC-d helyett.

    Szegény Desire el lett lopva, azért vettem Galaxy-t - különben még ma is meglenne (azóta a feleségemnek lett egy Desire, és maximálisan meg van vele elégedve)

    #27: A varázslatos "új funkciók", amikkel nagyban reklámozzák, korántsem újak, a pár éves "buta" telefonok is tudják

    Persze, a gőzmozdony is ugyanúgy elvisz A pontból B-be, mint a mágnesvasút, nem is értem ezeket a hülye japánokat, hát hova ez a nagy rohanás?! :)

    #30: 445 Ft-ért kapok másfél liter benzint. Mivel bringával járok, kb egy nap alatt megpsórolom ezt az összeget. És akkor kezdjünk el vitázni, hogy az autó+butatelefon, vagy bringa+SGS kombó a környezetkímélőbb :)
  • Komolytalan
    #31
    De, hallottam. Ahogy hallottam hátizsákról is. De ha mondjuk veszek egy ódó ótó kotrót 15 miláért, akkor elvárom, hogy bele tudjam tenni a zsák kutyatápot a csomagtartójába, és ne kelljen hátizsákban hazavinnem.
  • Komolytalan
    #30
    Ha naponta kell tölteni, akkor mindenféle áramveszteség nélkül is egy GalaxyS áramigénye, és annak ára:
    1500mAh ugye 1.5A, ezt fel kell tölteni, 220V-ról (transzformációs veszteséget, fölösleges töltőbedugás miatti primer köri veszteséget, semmit se számolva) 1.5x220=330W, ami 0.33kWh a villanyórán (az hogy ez valóban hány óra alatt jön össze az tökmind1).
    Ez 45Ft-os kWh árral számolva havi szinten:
    30x0.33x45=445Ft, szóval havi szinten kéne ennyivel többet adnia a főnökömnek, ha volna. Csak a pontosság kedvéért.
    Megjegyzem mondjuk egy 20W CF és 100W hagyományos izzó napi 2 órával számolva ennek kb a fele:
    80Wx2h/1000x30x45=216Ft plusz költséget jelen. Szóval ennyi erővel 100-as izzóra fel, mert azt is csak a csóringerek cserélik CF-re vagy LEDre, akiknek a főnökük nem bír havonta 200Ft-al többet fizetni.

    És nem elég hogy egy áramzabáló veszélyes ipari hulladék, de még rendesen ébreszteni se tud ez a szar.
  • ptamas88
    #29
    úristen ez kib*szott szánalmas :D nem hallottatok még ÉBRESZTŐÓRÁRÓL ? tudjátok amit beállítasz leteszed a szekrényre és felkelt... a kávét se főzi meg reggel mégis lehet okostelefon...gondolkozni kéne nem egymás torkának esni...
  • sanyicks
    #28
    hát bizony amivel te 3 éve neteztél, filmeztél, az okostelefon... és akkoriban kerülhetett is minimum egy százasba.
    Tudod a buta telefonnal sehol sem netezel, max rövid klipet rögzíthetsz és nézhetsz, esetleg korlátozott zenehallgatás, bár ez már az okostelefon kategóriához tartozik, és még képnézegető.
    A mai okostelefonok meg olyanok mint a mai pc-k... a 10-évvel ezelőtti pc-k is tudják ugyanazt, csak "kicsit" lassabban, kisebb felbontásban, rosszabb minőséggel, stb...
  • Zolorado
    #27
    Beállok én is a sorba:
    Az okostelefon sz@r.

    Hogy miért?
    Mert nem tud annyival többet, amiért megérné lecserélni a "butát". A varázslatos "új funkciók", amikkel nagyban reklámozzák, korántsem újak, a pár éves "buta" telefonok is tudják, csak pár példa, amit a kb 3 éves középkategóriás mobilom tud:

    Bővíthető memóriakártyával, zene és filmlejátszás, video streaming, internetböngészés, facebook ingyen, email, RSS olvasás, ebook olvasás, használható szövegbevitel, ébresztés mp3 hanggal ismétlődve KIKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN IS, stb.
    Még így 3 év intenzív használat után is egy-másfél hetet bír, 2-3 óra feltöltéssel.

    Aki bedől az okostelefonok reklámjainak, az kérem, nagyon buta. Lehet kardoskodni, hogy "nekem már pedig nagyon-nagyon nagy szükségem van rá, mert...", de ez nagy hülyeség. A HD videók lejátszásához meg egy 10 cm-es kijelzőn, inkább hozzá sem szólnék...

    Aki meg tényleg annyira professzionálisan használná, hogy internet, word, excel, stb, mindenképpen jobban jár egy laptoppal/netbookkal (ami általában van is azoknak, akik okostelefont vesznek)...

    Az a gáz, hogy ennyien ugranak a reklámokra, gondoljatok bele, fél éve még nem volt ilyen divat... ez nagyon szomorú dolog :(
  • Match
    #26
    Először is az egész lényege hogy alkalmazásokat telepíthetsz, amik megoldják a problémáidat / megkönnyítik az életed. Tehát a haxolás más nem helytálló, de szólj ha csak kötekedni akarsz, és nem vársz válaszokat, mert akkor nem foglalkozok veled.

    Tehát maradt még 2 pont amiben tudsz hisztizni (az elsőt ugye lerendeztük).

    Az áramfogyasztással kapcsolatban beszélj a főnököddel vagy a szüleiddel hogy szeretnél negyedévente 2-300 forint premiumot. Nem szoktam kihúzni akkor se a töltőt, amikor nincs rajta a telefon (lehet te sem), és akkor is fogyaszt. Ha ez lenne a legnagyobb gond az életemben....

    Az aksi valóban szar, pláne a nagyobb modellekben (de még a legendben is). keveset bírnak, de ha reggel veszed le a töltőről, akkor kitartanak addig amíg oda nem kerülnek megint. De tény, emiatt tudod fikázni ezeket a telefonokat, úgyhogy inkább erre koncentrálj mint a többi hülyeségre.
  • Komolytalan
    #25
    3 problémából 1-et meg lehet oldani valami külön alkalmazással való haxolással? Leborulok és beállok a hívők közé azonnal...
  • Komolytalan
    #24
    "
    Különben én arra tippelek, hogy azért nem tudnak kikapcsolt állapotban ébreszteni az okostelefonok, mert sokkal összetettebb a dolog. A 3210-est beállítottad, hogy 6:10-kor ébresszen, oszt jóccakát. Android alatt ez úgy működik, hogy megadsz napokat, ismétlést, többféle időpontot, kiválasztasz egyet a memóriakártyán levő MP3-ak közül jelzőhangnak, stb... Lényegesen összetettebb az egész. Cserébe szombat reggel nem ébreszt fölöslegesen, ha elfelejtem kilőni :)"
    Ne tippelgess, mert nem értesz hozzá. Beállítod az Androidon hogy szombaton reggel 11-kor de csak szökőévekben, pörgőrúgással, meg minden pénteken 9:13:22-kor, de csak ha nem menstruálsz, és az állítás pillanatában a hűdeokos ébresztő program kisakkozza, hogy melyik az első olyan időpont (konkrétan), amikor valamit kell csinálni. Ezt a 8 byteos értéket csökkenti 120x1000-el (2 perccel), mert annyi idő alatt csak összeszedi magát a hűdeökös telefon oprendszere is, majd belevési az óráért felelős, kikapcsolt állapotban is működő áramkör megfelelő, fix memóriarekeszébe, és onnan kezdve máris tud annyit mint egy 3210-es. Majd figyeld csak meg, még 3 verzió, és kijönnek ezzel a p.csa nagy feature-el shadow-intelligent háttér-f.szom oprencer néven, te meg majd veszed nagy boldogan az aktuális ipari hulladékot Galaxy helyett, ahogy azt vetted az előtte csúcsmobilnak tartott HTC-d helyett.
  • Match
    #23
    Mielőtt túlzottan belejönnél a hisztibe, csekkold EZT.

    Beállítod, hazamész este 8-kor lenémítja a telefonodat, reggel meg visszateszi a hangerőt, ezzel meg is van oldva a problémád.

    (Csak zárójelben, mintha rémlene olyan hogy a legendem ébresztett már kikapcsolva, de lehet rosszul emlékszem. Az még 2.1-es androiddal volt, de majd kipróbálom hogy most működik e (gyanítom hogy ha ennyien mondjátok hogy nem megy, akkor nem fog, de próba szerencse))
  • sanyicks
    #22
    Az lenne? Nem hiszem... nincs citromailem... gmail elég, már amennyit én emailezek (havonta 2)... outlook az aztán az igényszint, a legalja, annál fosabb klienst tényleg nem láttam.
  • Spy32
    #21
    Már mitől lenne szar a nokia? Gyerekek ez azért már mégis vicc! Volt idő amikor mindenkinek az volt mert "mennyire jó" teló! Annó a 8850 is 250e Ft volt és a mai telókhoz képest semmit sem tudott!
    Szar az android? Ne használd! Szar a nokia vagy az iphone? Ne használd... Bár szvsz mind valami másért jó manapság. Az android pl a skálázhatósága miatt, több eltérő típusú telón, kijelzőn ugyan annyira jól megy mint a másikon. Az iphone? Mert nagyon sok alkalmazás van rá és mellesleg egy jól eltalált rendszer van rajta. Nokia? Még mindíg ez van a legtöbb embernek...Vajon miért???
  • Gerygrey
    #20
    Mármint mihez nem lehet párosítani őket? Én eddig még soha nem akartam párosítani a Galaxy S-emet semmihez a bluetooth fülesemen kívül, azzal meg simán párosodik.

    Outlook-kal meg szinkronizáljon a halál, ott a Google Sync, tökéletesen működik, mi a baj vele?

    Lehet, hogy a 3210 tudott kikapcsolt állapotban ébreszteni, de nem volt benne push e-mail (méghozzá tök ingyen), nem lehetett vele netbookot megszégyenítő sebességgel internetezni, nem volt rajta használható szövegbeviteli lehetőség, e-könyv olvasó, GPS navigáció, MP3- és HD videólejátszás, sztereó bluetooth (még csak monó sem), memóriakártya foglalat, Android alkalmazások...

    Nekem ezek miatt megéri, hogy éjszakára bekapcsolva hagyjam a telefont. Éjszaka úgysem keres senki, legfeljebb akkor, ha komoly baj van, akkor meg csörögjön csak. Ha neked ezeknél fontosabb az a 3 watt energiaspórolás éjszakánként, akkor vegyél Nokia 3210-est, légy vele boldog és ne okoskodj hogy az Android mennyire szar.

    Különben én arra tippelek, hogy azért nem tudnak kikapcsolt állapotban ébreszteni az okostelefonok, mert sokkal összetettebb a dolog. A 3210-est beállítottad, hogy 6:10-kor ébresszen, oszt jóccakát. Android alatt ez úgy működik, hogy megadsz napokat, ismétlést, többféle időpontot, kiválasztasz egyet a memóriakártyán levő MP3-ak közül jelzőhangnak, stb... Lényegesen összetettebb az egész. Cserébe szombat reggel nem ébreszt fölöslegesen, ha elfelejtem kilőni :)
  • archrodney
    #19
    A témához kapcsolódva lehet hogy hülyén hangzik de nekem nagyon hasznos lenne egy olyan teló amin van Ethernet csatlakozás + normál méretű USB :D
    Vagy ezekhez való csatlakoztatási lehetőség.

    Mielőtt valaki megkérdezné miért kell Ethernet csatlakozás, semmi bajom a wifi-vel ha van és nem titkosított, de van olyan hely ahol csak ilyen van vagy ilyen se, viszont van használható yellow cable. (Nem mondom meg hol :D)
  • archrodney
    #18
    Pukkka: Lájkolnám a hozzászólásodat ha lehetne, így csak annyit mondok 1-et értek :)

    bigjoe: Nekem HTC HD Mini-m van, ezen nem Android van hanem Win 6.5 és ez sem tud ébreszteni kikapcsolt állapotban...
  • Komolytalan
    #17
    1. Ne hívjanak fel. Tudom, le lehet némítani, de azt meg elfelejtem visszaállítani reggel, és akkor napközben se fogadom a hívásokat. Így meg este kikapcsolom, reggel mikor ébreszt egyben fel is kapcsol.
    2. Ne fogyasszon feleslegesen áramot. Egy éjszakára bedugott aksi töltő annyi, mintha egész éjszaka menne egy lámpa (na jó, LED-es lámpa, de nálunk spec az van). Én jelenleg 1 héten 1 alkalommal, 4 óra hosszat töltöm a telefonomat. Egy héten meg 56 éjszakai óra van. Nem mind1...
    3. Nőjön meg az aksi élettartama cirka 50%-al (24 órából 8 órát nincs bekapcsolva).
  • Blackrav3n
    #16
    Sosem értettem egyébként, hogy miért baj ha fut az oprendszer? Ne merüljön? Ezeket a telefonokat szerintem éjszakánként töltőn tartják. Ne zavarjanak? Ott a repülős mód, vagy le is lehet némítani. Akkor?
  • Komolytalan
    #15
    Mert szerinted a nem okos telefonokon nem fut OS? Oszt mégis tudnak kikapcsolt állapotban ébreszteni.
    Most őszintén: a képernyőről olvassa le, és ismeri fel szövegfelismerővel, hogy mikor kell ébreszteni, vagy mi az anyja p.csájának kell neki ehhez bebootolt OS? Ha már van benne egy nyomorult RTC áramkör - mert azt nem is feltételezem, hogy kikapcsoláskor a beépített órája is megáll - akkor esetleg az RTC-t kezelő chip tán el bír tárolni egy 8 byteos longot is, meg tud futtatni egy kb 10 byte hosszú ciklust, hogy ha ezt az értéket elértük, akkor bootolj be faszikám, mert ébresztened kell. Nem űrtechnika egy bekapcsolásitimer, hogy csilivili oprendszernek kelljen alatta futnia.
  • Pukkka
    #14
    Apple/Android homárok megint nyomják. Az a nagy büdös helyzet hogy ezekkel a divat oprendszerekkel értelmesen nem lehet dolgozni. Párosítani alig, illetve nehézkesen lehet őket. Okostelefontól nagyon messze vannak.

    lanox01, ha nem 10 éves lennél tudnád, hogy a legtöbb piacon lévő telefon, még az ezeréves 3210 is tudott kikapcsolt állapotban ébreszteni.

    sanyicks, ja, nincs rá igény, végül is csak a világ legtöbbet használt levelező kliense, amit minden szinte minden cégnél használnak. Nyilván neked jó a citrom mail is, mivel azon a szinten mozogsz.
  • Kasya
    #13
    Nem tartom nagy különlegességnek ezt a készüléket. Ha még a Tegra-t hajtanák, de ebben semmi extra. A nagy aksi az...

    A Nokia pedig N8-al nagyon is fellendült....
  • HENCIG
    #12
    Elég gáz.... az első noname gsm-ek is tudtak ébreszteni kikapcsolt állapotban is...
  • HENCIG
    #11
    Nokia?
    Az valami betegség? :O
  • fergusonpapa
    #10
    na nokia pont szar.
  • Elemir
    #9
    Nokiákkal simán szinkronizál.
  • sanyicks
    #8
    akkor mindegyik okostelefon szar... mert futó os-nélkül semmit sem tud.

    outlook pedig tényleg szar, nem véletlenül nem lehet vele szinkronizálni, szerencse hogy igény sincs rá...
  • Cat #7
    http://www.sg.hu/cikkek/61730/szamitasi_felho_az_internet_jovoje
  • lenox01
    #6
    "az android szar.. Pl ha kivan kapcsolva nem tud ébreszteni. "

    Ne félj nem neked találták ki. Tudod az autó is szar mert ha kifogy a benzin nem megy. Na a hozzászólásod ilyen szintű volt. És most persze nem tudod miért. Na ezért nem való neked ilyen telefon. Jó lesz a sima is amivel csak telefonálni lehet.
  • grebber
    #5
    "a számítási felhőre" Egyre több helyen olvasok róla de még mindig nem tudom mi a szar ez!
  • bigjoe
    #4
    Van egy HTC Desirem és imádom, de ennek ellenére az android szar..
    Pl ha kivan kapcsolva nem tud ébreszteni. Nem lehet szinkronizálni az outlook notes-eket..
  • Rol06
    #3
    Nem semmi masina, de ha be is jön ez csak üzleti piacokat hódit meg...
  • sonance
    #2
    xD
  • KRTuning
    #1
    "Irattartó beépít :brrrrrr:"