14
  • Zolorado
    #14
    Mondjuk egy Amerikai pite, Eurotrip, Cooltúra és társaik irányvonalán lehetnek egy jó kis fiataloknak szóló eszement vígjátékot csinálni, az biztos nyerő lenne.
  • Zolorado
    #13
    Én az évi öt jó magyar film helyett évi EGY jó magyar filmről sem hallok...

    A Valami Amerika 2 is egyrészről az első rész sikerét lovagolta meg, másrészről jól bevált amerikai sablonkat alkalmaz, az Üvegtigris 3-ról meg látatlanban annyit, hogy a 2 is erőltetett folytatás volt. A többi viszonylag sikeres "magyar" film is az amerikai sablonokat majmolja.

    Nem attól lesz valami jó film, mert tele van effektekkel, és nem is azért, mert Johnny Depp játszik benne.
  • Italo4ever
    #12
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1294221804
  • Justil
    #11
    nemtom, nyilván van 1-2 gyengébb poén benne, melyik vígjátékban nincs...de hogy lapos lenne...hát nekem nem volt az egyik sem :)
  • Broafka
    #10
    nincs annyira bajom vele, szerintem helyenként egy kicsit erőltetett poénok vannak benne. Van néhány jó ötlet, de amúgy nekem nem a kedvencem. Az alap ötlet nem rossz, hogy büfékocsi a semmi közepén, de épp ezért lapos is az egész film.
  • tttttom
    #9
    Szerintem nem rossz ez a magyar sorozat. :)
  • smaszi
    #8
    "miért nem csinálják azt, hogy az első pár rész ingyen van, aztán a többit akkor rakják ki, ha a rajongók fizetnek, pl egy paypal címre?"

    Ez valószínűleg nem működne, mivel mindig lenne valaki aki fizet, stream recordol egyet, és felrakja torrentre vagy warez oldalakra. És itt még csak feliratokra sem kell várni, ergo szinte azonnal a megjelenés után lehetne ingyen nézni, és ez után ki fizetne?
    Sajnos ez Mo.-n sztem. nem működne. De legalább is nem túl sokáig...
  • gombabácsi
    #7
    miért nem csinálják azt, hogy az első pár rész ingyen van, aztán a többit akkor rakják ki, ha a rajongók fizetnek, pl egy paypal címre?

    amúgy a magyar filmekkel az a baj hogy nem tudják és nem is akarják azt csinálni, hogy egy komoly üzenetű film az átlag nézőnek is élvezhető legyen (pl mert látványos, izgalmas) - pedig ez lenne az igazi üzleti modell, és az is megmarad, hogy mondanivalója legyen

    na persze az is igaz hogy aminek mondanivalója van, az is inkább ilyen köldöknézéős bölcsész izé, aminek a lényege, hogy nem mer semmi konkrétat mondani
  • Justil
    #6
    nemtom mi bajod az Üvegtigrissel, nekem a kedvenceim között van mind a 3 rész. nagy általánosságban nem vagyok oda a magyar filmekért, de akad 1-2 jó is néha.
  • fv
    #5
    Szerintem meg az a baj, hogy a magyar filmek igazából "pesti filmek", és akinek nem tetszik a káromkodás, a baszás, az üvöltözés, a szocreál világ, a túlzott gesztusok, a motyogás, a megjátszott cigány dumák, stb., az csak utálni tudja. A nagy rendezőink azt hiszik, hogy na most bemutatják a "nagy magyar valóságot", de ehelyett csak egy pesti aluljárót mutatnak, még akkor is, ha vidéki környezetbe teszik.

    A sorozatot lehet hogy bepróbálom, de eléggé tartok tőle, hogy nem fog tetszeni.
  • Broafka
    #4
    ez pont azért van, mert sokan vannak akik zsigerből fikázzák a magyar filmeket. Ha egy magyar film megy mozikban akkor az már csak szar lehet, vegyük kb az össz mozibajáró emberek felét, ezt a felet is nézzük át egy kicsit:
    Ezek kb két film közül választhatnak ilyenkor: Karib Tenger Kalózai vagy Sos Szerelem magyar vígjáték. melyikre több a garancia, hogy jobb film lesz? és melyikre éri meg kifizetni 1000 Ft-ot?
    végül ez a fél is ha szerencséje van a magyar filmnek akkor feleződik. de általában sokkal rosszabb van.

    Nagyjából egy magyar filmre bemegy kb 5000 ember, ezt szorozzuk meg mondjuk 1500-zal: 7 millió 500 ezer. A film elkészült kb 20 millióból, és most viszonylag még keveset is mondok.

    Vessétek össze, megéri filmet csinálni itthon?

    U.i.: az új film (média) törvény szerint az állam bácsi a kb 5 nagyjáték film helyett évente 1 (EGY) filmet támogat anyagilag. És csodálkozunk hogy nincsenek jó magyar filmek. Nem szapulni kéne a magyar filmeket, hanem szomorkodni, lehetnénk sokkal jobbak is.
  • Broafka
    #3
    a magyar filmekkel az a legnagyob baj, hogy nincsenek forgatókönyv írók. Lényegében olyan szakma itt magyarországon nincs is nagyon hogy forgatókönyvíró, ami azért is baj, mert a rendezők próbálnak meg történeteket írni, hatalmas logikai bukfencekkel.

    A másik gond a rendezők, hogy kevés jó van belőle, de véleményem szerint a jók tényleg jó rendezők.

    a harmadik a színészek. Ezek nagytöbbsége tényleg színpadi színész, és teljesen máshogy kell játszani színpadon mint kamera előtt.

    Végül a negyedik gond, a műfaj, a magyar nézők általában 2 műfaj közül választhatnak: vígjáték, és művészfilmek. a vígjátékaink erőltetettek (kivéve Valami Amerika, Csak szex és más semmi és talán az Üvegtigris), a művészfilmeket meg senki se nézi.

    Ez a sorozat összességében hatalmas mázli szüleménye, vagyis egy marha jó rendezőt tudhat maga mögött, jó ötletei vannak, és ügyesen is rendez. És új műfajt hoz be ebbe a világba, próbálva kitörni a vígjáték és művészfilmek fogságából. Csak gratulálni tudok, igazán szép munka!
  • scagnetti
    #2
    Hazánkban mennyi hulladék film/sorozat készül, sokszor több száz millióból, ahhoz képest ez a félmillás költségvetés egy vicc, és mégis mennyivel jobb mint a magyar filmek/sorozatok többsége.
    Kellőképpen izgalmas, színészek is jól teljesítenek, és a rendezés is korrekt munka.
    Remélem találnak támogatókat, és lesz még több ilyen.
    Csak így tovább!
  • Wittgen
    #1
    Nem is hallottam róla, este be próbálom. Ha nem is fog tetszeni, de legalább növelem a nézőszámot :)