15
  • kukacos
    #15
    Bocs, egy sz-szel (aszimmetrikus).
  • kukacos
    #14
    Nem nyert. Olvass egy kicsit az asszimmetrikus titkosításokról. Más kérdés, hogy ha HDCP-ről van szó (a cikk nem írja), az nem sokat ér ma már. De majd lesz jobb.
  • sanyicks
    #13
    És akkor hogy kódolja ki, ha minden prociban más kulcs van, de az senki sem tudja?
    A bekódoláshoz is az a kulcs kell ami a dekódoláshoz, ha ismeretlen a kulcs nem lehet dekódolni. De szerintem vannak olyan állatok akik szimán beviszik a tudós haver munkahelyére a procit és elektronmikroszkóp alatt szétszedik, megnézik a kaplcsolásokat, és hopp megvan a kulcs.
  • kukacos
    #12
    Megoldható, hogy elvileg ne lehessen. Mondjuk automata gépsor gyártja le a kódoló-dekódoló elemeket, külső beavatkozás nélkül, zárt rendszerben, ami automatikusan megsemmisíti a kódot, ha valaki taperol akár a gyártó hardverrel, akár a termékkel.

    Persze valami mindig felmerülhet, amire a készítők nem számítottak.
  • sanyicks
    #11
    Oda később jön a llano 2 vagy 4 magosok x 2 ghz környékén 18-30 watt között, nyáron kb.
  • Balazs127
    #10
    Fel LEHET törni, mint mindent. Az más kérdés, hogy valószínűleg nehezen.
  • remark #9
    Ugyanazt a dekódolást amit a CPU végez el, nem lehet szoftverrel is elvégezni? Mi hiányzik hozzá? A dekódoló kulcs? És az sehogy se kerülhet napvilágra?
  • kvp
    #8
    ""Az új processzorgeneráció hardveres védelemet biztosít a jogosulatlan másolás ellen." ezt így mi alapján ismeri fel?"

    Nem felismeri, hanem dekodolja. Igy a titkositott video file-t az operacios rendszer nem tudja dekodolni, hanem egy az egyben atadja a cpu-ban a video dekoder egysegnek, ami dekodolja a cpu-ba egetett dekodolo kulccsal, majd atadja a cpu mellett levo video egysegnek, ami ujra betitkositja a hdmi-hez hasznalt titkosito kulccsal. Igy az operacios rendszertol fuggetlenul hardveresen tortenik meg a film lejatszasa, az os csak lapatolja befele a szamara ertelmetlen tikositott adatokat. Ezt nem lehet szoftveres uton feltorni es mivel a file titkositva megy be, a videojel titkositva jon ki a cpu-bol, ezert nincs olyan pont a rendszerben ahol el lehetne kapni a dekodolt adatokat. (regebbi rendszereknel a cpu es a videokartya kozti rendszerbuszrol vagy hardvergyorsitas eseten a videokartya kimenete es a hdmi chip kozti nyomtatott aramkorrol lehetett ezeket lelopni, most mindket vezetek a cpu-n belulre kerul)

    Egyebkent nem nagy veszteseg, annyi az egesz, hogy minden titkositott (drm-el ellatott) file-t serult es eleve lejatszhatatlan adatnak kell tekinteni es ezek megvasarlasa helyett a tiszta, masolasvedelem nelkuli peldanyt kell beszerezni. Az analog loop (tehat a kepernyobol kijovo feny es a hangszorobol kijovo hang) ugyanis nem titkosithato, tehat ezt barki felveheti egy szabalyos dekodolo geppel es ezzel eloall egy tiszta, masolasvedelem mentes peldany.
  • nenad
    #7
    jó lenne már nem húzni ezt az egészet ennyi ideig, lassan megöregszem...
    amdnek már tavaly kint volt a 12coros opteronja, lassan 20 core-t kellene létnunk egy procin... Haladjunk kérem...
  • FoodLFG
    #6
    Mármint a mobil vonalon...
  • FoodLFG
    #5
    A Fusion CPUk kis fogyasztású rendszerekbe jönnek, szóval gyengék.
    Ezen kívül erősít CPUban az AMD ? Mondjuk engem a középkategória felső része érdekelne. Oda milyen CPUk érkeznek ?
  • sanyicks
    #4
    persze... elméletben, és ott is csak gpu-s dolgokban. De gpu részen az ultra foshoz képest a simán fos még mindig nem nagy ugrás :)
  • Chipii
    #3
    A core i3-540 nem csoda, hogy nem lett gyorsabb, de annak nem is sok köze van az új generációhoz. Egy i5-750-es lényegesen gyorsabb, és annál majdnem 50%-kal gyorsabbak az újak.
  • Lost Lont
    #2
    "Az új processzorgeneráció hardveres védelemet biztosít a jogosulatlan másolás ellen." ezt így mi alapján ismeri fel? Mert csak arra tudok gondolni, hogy ha az oprendszer támogatja (pl. win), akkor küldhet neki infót az ilyen infót tároló fájlformátumból (pl. wma) az ilyet támogató programból (pl. wmp) kiindulva. Gondolom nem az összes áramló adatra végez mintaillesztést egy netes adatbázissal, hogy megtudja, most épp egy filmet másolnak le rajta keresztül (ami szintén nem nagyon fordulna elő mivel tudtommal nem megy át a cpu-n az adat vinyóról vinyóra másoláskor.)
  • Zoliz
    #1
    Most rakok össze egy Core i3-540 konfigot SSD-vel, hát nem valami gyors. Csak akkor gyorsabb szignifikánsan a Core2 Duo E7600-os procimnál amikor felhúzom 4140 Mhz-re. De ott se valami nagy szám az új intel proci. Úgy hiszem megvárom a következő processzor generációt év végén vagy jövőre, hogy váltsak. Core 2-ről egyszerűen még mindig nem érdemes váltani.