1694
  • Murder3
    igazad van abba h ugye így változatosabb, bár az én meglátásom ugye eleve frakciókra bontja.
    AZ én verzióm igazából bonyolultabb lenne a mostanitól, mert ha a feketével a démono+nekrók esetébe ez megtörtént a többi színbeli lényekkel is megkéne tenni.
    akkor lenne az igazán jó ha ugye sok frakció lenne ami csak egy stílust pl démonokat vegyít és az 5 alapszín meg ugyanúgy ott lenne ami minden t vegyítene, de az így is ha minden színél 2 frakciót számolunk akkor az eleve 10+az 5 alapszín:D
    annyiból jobb lenne sztem h mindenki tényleg megtalálhatná h mit is akar képviselni.
    Mondjuk ez egyedi ízlés mert én szeretem a teljes és komplett összetett dolgokat pl lehet sokaknak már nem tetszene mert túl lenne bonyolítva.
    bár ki tudja lehet nincs igazam:D
  • Dzsini
    jó meglátás, van (részben) vörös démon:

Annyiban viszont nincs igazad, hogy egy szín nem kizárólag egy aspektust vagy stílust jegyez - a zöldnél ott van a természet, a növekedés, a szépség, az elfek, viszont ott vannak a szörnyetegek, a természet erejével pusztítás, a tömegek erejével rombolás is. Ez mindkettő a zöld része, és jól megférnek egymás mellett (és jóval változatosabb zöld paklikat tesz lehetővé).
    Hasonlóan a feketében megvannak az élőholtak, a vámpírok, a zombik lassú hordái, az ellenfél erejét elszívó hatalom, és megvan a démonok pusztítása, a megrontás, az ellenfél maga ellen fordítása is. Ez a kettő is megfér egymás mellett, mert csak változatosabbá teszi a feketét.
    A Magic feketéjében amúgy nagyon stílusos, részletes, jól kidolgozott élőholtasdi van, voltak olyan kiegészítők, amikor az volt előtérbe helyezve, sőt a korai fekete egyik ikonikus lapja a démonok mellett egy vámpír volt:

A mostani történet viszont egy korrupt, romlott, kifacsarodott világ (Phyrexia) és Mirrodin háborújáról szól, ez most a démonok, a mérgek és az őrület ideje, nem az esetleg intrikus, hideg élőholtaké.
  • Murder3
    Na de ha így mondod ez más.
    így ok mert önszántukból állnak valami mellé, először úgy mondtad h megfertőzi, tehát önkéntelenül is a szolgájukká válik.
    így pl lehet rotálni h azok lesznek dual colorok amiket önkéntelen fertőzött akiet nem azok maradnak egyszínbe, mert a létformájuk nem változott, szembe a dual coloros lényekével akiket megfertőzött.

amúgy a feketével kapcsolatba.
    Nem tagadom én úgymond Nekromanta fan vagyok és engem az húz idegileg h minden fantasy jellegű mű/játék/regény/film/akármi mindig démonokat használ aktuális gonosz mindig a démon sereg blabla.
    Nekromanták szinte sehol nem jelennek meg ezért unom már én a démonokat.
    Idegesít a som démon már....
    Viszont ok h ugye a fekete a káosz,romlotság stb része is.
    Viszont én épp ezért gondolom máshogy vagyis az én logikám szerint máshogy jön le.
    Mert vegyük azt h a fekete a halál,romlottság,káosz,kifordultság.
    Ha a démonokat kéne behejezni én azt mondnám h piros-fekete még pedig azért mert az fejezné ki a démonok igazi alakját és tulajdonságát.
    feketéből a káosz,romlottság pirosból pedig a pusztítás,hatalom
    Szembe míg a nekrókra a káosz és romlottság nem jellemző, hanem rájuk pont hogy a kifordultság és halál ami teljesen csak rájuk illik addig a démonokra ez a 2 tulajdonság nem illik rá.
    Én szerintem ebbe amit mondok van logika és jó is, persze az más tészta h akkor a démonok meg nekrók úgymond elválnának.
    ha eredetileg mondjuk én találtam volna ki és mondjuk úgy indul h a démonok pirosfekete manával rendelkeznek(6.mana) míg a nekrók a sima feketével az se lenne baromság, így már igen de én így gondolom h nem feltétlen kéne keverni a démonokat a nekromantákkal....

• Dzsini
    nagyon rég volt ez legális lap :) és még Demonic volt a neve - ez volt "A" tutor, az eredeti, a minden fekete pakli alapja a Dark Ritual mellett.

A Titan művekhez meg ott van a charge pakoló Vedalken Infuser, meg a phyrexian Proliferate képesség/effekt - elég gyorsan tudja gyártani a titánkákat, nem nagy probléma két körönként feltölteni... (sőt, akár körönként is)

és ott van Karn (az elsőn biztos, a másodikon talán):
    http://castlesandcooks.com/wp-content/uploads/2011/01/distant-memories.jpg
  • Brolly28
    most nézem 2 manás diabolic tutor ... nekem csak 4 manás van:(
  • Brolly28
    jó lesz

Titan Forge
    Artifact
    , : Put a charge counter on Titan Forge.
    , Remove three charge counters from Titan Forge: Put a 9/9 colorless Golem artifact creature token onto the battlefield.
  • Dzsini
    Egy létsíkon minden szín megjelenik - az, hogy Phyrexia eredeti színei fekete és zöld voltak, az csak annyit jelent, hogy olyan jellegű lapok jelentek meg először belőle, mert Mirrodinon azokat a tájakat tudta először megfertőzni. Most már elterjedt annyira, hogy a kék, fehér és vörös színekben is megjelentek a phyrexian lapok. A sorozat harmadik tagjában valószínűleg még több phyrexian lap lesz, hogy az egyensúly meglegyen a háromban (az első pakli nagyobb részt mirran volt, a második most úgy néz ki pont fele-fele lesz)

Fordítva amúgy ugyanígy van - a Mirran faction fő színei a fehér és a vörös, de mirran jelölésű lény van más színben is, egyszerűen itt arról szól a dolog, hogy ebben a háborúban melyik "oldalra" állnak a lények. Ez most egy háború Mirrodin uralmáért, a Mirran lapok a védők, a régi koalíció, ami már összecsapott Phyrexiával, az új Phyrexian lapok pedig azok, akik vagy átjöttek a másik síkról, vagy itt kerültek Phyrexia uralma alá vagy melléjük álltak valamilyen szándékból.

Igen, sok lap nekrós és zombis meg élőholtas, és az IS része a fekete színnek, ahogy a démonok és az ördögök és az ilyesmik is. De a feketének része a káosznak egy pusztító, romboló formája is, pedig a pusztító káosz alapvetően vörös színhez tartozik - a különbséget talán ott lehet megfogni, hogy a vörös válogatás nélkül pusztít, addig a fekete kifinomultabb, elegánsabb (a legelegánsabb pedig a fehér).

És akkor hogy a pusztítást vigyük tovább:

de pl. a tömeges enchantment pusztítás inkább "zöld": , az artifact pusztítás pedig inkább "vörös":
    persze több más színű példa is van (pl. van földpusztító zöld is, és ilyen jellegű lénypusztító fekete is, de nem jellemző)
    A rot wolf - ha már ír rákérdeztél azért phyrexian, mert a rot (rothadás) egyértelműen sötét, romlott, korrupt állapot, az a lény mérgez, ki van fordulva természetes formájából, a farkasok viszont - ahogy a legtöbb erdei, állati stílusú lény - zöldek, így ő is zöld maradt. Fekete lehetne pl. egy élőholt farkas, olyanról nem tudok, viszont van egy fehér (Tundra Wolf - síkságon, mezőn él, tehát nem erdei), egy fehér-zöld (Watchwolf - őrként, katonaként dolgozik, ami fehér tulajdonság) és egy vörös (Heart Wolf, törpéknek hátasként szolgál, a törpék pedig vörösek) farkas a kb. 10 zöld farkas mellett.

NEKED a feketének az élőholtas irányultsága tetszik, az már a te dolgod. De azt tudnod kell, hogy a fekete nem csak erről szól, a romlottság, a démonok, korrupció, a kicsavarodottság ugyanúgy fontos része a fekete működésének.
    (amúgy meg belekötöttél már abba is, hogy miért azok a színek, amik :) )
  • Brolly28
    a kisugárzása fertőz, eltorzítja a lelket...stb
    mint warhammerben a káosz:D
  • Murder3
    ha létsík h fertőz meg más lényt?
    én arra értem h ha pl megfertőz egy fehér szörnyet akkor annak akkor fekete fehérnek kell lennie.
    pl ott az a rot wolf az ilyen phyrexian fertőzött lény akkor az mért sima zöld?
    te is írtad alapvető szinte a fekete zöld volt, meg h a fekete az a démoni volt legelőször tehát akkor ha úgy nézzük h a phyrexian démoni akkor szine a fekete és ha pl már más lapokra is kiterjed akkor e szerint a logika szerint azoknak a lapoknak is kell tartalamznia feketét.én erre írtam h logikátlan.

nem tudom de egy csomó fekete lap nekró effektet tartalmaz meg élőholt,zombi,halottakból táplálkozik ezt én a démonokkal nem tudom eggyesíteni, még a vámpírok is a nekrókhoz húznak mintsem a démonokhoz.
    én ez alapján mondom h nekromanták maradnak az én szemembe,meg jobban illik a fekete a nekrókhoz+a démonokat én utálom is:D

...amúgy hol kritizáltam?:D csak érdekelne mert nem terveztem kritizálni(ha kritizáltam volna akkor valószinű már abba is belekötöttem volna h mért nem sárga a fehér és mért nem kék a zöld:))
  • Dzsini
    Nem, Phyrexia egy létsík. A fekete pedig előbb volt démoni, mint nekromanta :)

És nem a TE logikádat követi a játék, hanem egy több évtizedes, kialakult rendszerét, akár tetszik neked, akár nem. Nem ismered az egész multiverzumot, nem ismered az egész létsíkokra és planeswalkerekre alapuló világrendszerét a játéknak, nem ismered az emúlt évtizedek alatt kiadott világok/lapok történetét, és így kritizálod, logikátlannak tartod. Szerinted van bármilyen alapja annak, amit mondasz, azon kívül, hogy "nekem így tetszik"?
  • Murder3
    nálam a fekete=nekromanták és punktum:D
    (mocsok démonoknak nem engedem át, nem tudom mért nem baxtak alá a fekete,piros dual colorra a démonokat....pure black meg nekromanta és kész, hogy érvényesüljek ha sehol nincs benne a kedvenc frakcióm?:D)xD

akkor a phyrexie egy átok?
    mert ha csak az lenne amit mondasz nem lehetne más szinű, kevert max.
    pl fehér fekete és egy megrontott lovag pl, de úgy hogy szimpla fehér és elvileg phyrexian az elég baromság.Nálam legalábbis elég logikátlan így.
  • Dzsini
    az, hogy a nevükben nincs benne, az lényegtelen, a stílusuk, hangulatuk viszont oda teszi őket.
    Phyrexia pedig nem nekrós - démonikus, tulajdonképpen a klasszikus pokol-ördögös-démonos világ, és most épp azon van, hogy egy világot (Mirrodint) megszállnak és elborítanak, megrontanak. Alapból fekete-zöldre épít, de most már annyira szétterjed, hogy a többi színt is megrontja.

Karn pedig régen szerepelt:

a regényekből pedig kiderült, hogy belőle is Planeswalker lett, és sokan várták, hogy a mostani csomagban megjelenik, most pedig a következőre várják. És mivel Artifact Creature, ezért azt lehet, hogy megtartják - de az szinte biztos, hogy színtelen marad.
  • Murder3
    de a nevükbe nincs benne meg csak zöld mana a szükségletük nincs melletük fekete.

am az a phyrexian micsoda? mert néztem azt hittem az amolyan nekrós lények, de láttam h van olyan is amibe nincs is fekete mana.

és olyan planeswalkert se láttam
  • Dzsini
    nem, azok phyrexianok, az elfek és az erdei állatok pedig klasszikusan zöldek (vannak kivételek persze).

vs.
  • Murder3
    viridian corruptor,rot wolf ezek h naturék?
    halálhoz jobban illenek.
  • Brolly28
    mint vmi eldrazi
  • Brolly28
  • Brolly28
    :D
  • Brolly28
    noh hát akkor 3 mana tap és lejön mirrian crusader
    bumm
  • Brolly28
    nah pl ez durva lap
    argentum armort is ingyen felcsatolja:D
  • Dzsini
    itt is gyűjtik a lapokat, van pár olyan, ami még nincs fent máshol.
  • Dzsini
    meg még néhány mára:

Vedalken Infuser 3U
    Creature – Vedalken Wizard
    At the beginning of your upkeep, you may put a charge counter on target artifact.
    1/4
    és egy hozzáillő artifact:
  • Dzsini
    tokenek ellen fehér phyrexia:

...izé.

(és kb. a héten lehet számítani a legtöbb lap megismerésére, elkezdték kiszállítani a Pre-release boostereket)
  • Brolly28
    ma voltam bent a helyi sárkánytűzben és néztem hogy lehet már megint kapni zendikart meg m11 vettem is rögtön egy zendikart és kipottyant egy ilyen

beleraktam a vámpírpakliba hisz vannak gyengék akik hamar hullnak:D
  • Dzsini
    ja, az első csoportsebzős varázslatig :) De lehet rá paklit építeni, mythic rare-hez és újgenerációs planeswalkerhez illő finisher képesség.

...vagy elég egy pont mellette szereplő Phyrexian Revoker :)

(amúgy a kép alapján én egy kicsit reméltem, de akkor majd Karn-nál fogják az 'Artifact Planeswalker - Karn' csoportbejegyzést meglépni :D )
  • Brolly28
    kell a pakliba 4 pajzs ami 0 mana 4 memnite és egyéb kis myrek, olcsó artik és ennyi volt
  • Dzsini
    semmi tragikus nincs benne - csak 3 pontos, tehát könnyen viszik az alap támadások, bár három kör alatt beindítható a nagyképessége (és minimum 10 körül üt is), és a pontnövelő képessége is hasznos. De nem egy nagy Jace :)

Nicol Bolasom (még az eredeti Elder Dragon) volt :) Aztán jól meglepődtem, hogy planeswalker lett, hogy felnőtt...
  • Brolly28
    azért túlzásba már tényleg nem kell esni, ez egy mocskos táp lap-.-
  • Dzsini
    nem rossz, és egyelőre úgy néz ki igaz lesz az a pletyka is, hogy ő az egyetlen nem-mirran-nem-phyrexian lap. Így van 154 rajta kívül, ami pont egyenlően elosztható a kétféle boosterhez - ő pedig mindkettőben szerepelhet. Karn pedig valószínűleg jön a harmadik kiegészítőben.
    Mellesleg van itt még pár kellemes eset...

szuper Living Weapon (Bonehoard), nagyon szeretnivaló kék lapok (Mitotic Manipulation), pár aranyos Myr, 5 manából 7/7-es zöld hidra, és az eddigi kedvencem:
  • Brolly28
    szerintem kicsit eltúlzott, marhatáplett
  • Brolly28
    hölgyeim is uraim, íme tezzeret
  • Pistike 007
    Igen csak az a para hogy telómat máshol mindenhol wifiről használom, nincsen 3G, stb ilyen elérhetőségem, ezért olyat kerestem amit PC-n át le tudok tölteni és feltenni.
    Majd megpróbálom wifin valamikor.

Most megyek vissza koleszba Sopronba, igen sajnálom hogy bezárt a Sárkánytűz ott...:(
  • Dzsini
    ez a tipikus "mert megtehetem" dolog - főleg olyan programmal, ami nyerési arányt, egyebeket is számon tart (akár paklik és ellenfelek szerint is), még akár van is értelme - és nincs balhé abból, hogy "jajj elmozdult a kocka", meg véletlenül arrébbcsúszik 2 méregcounter :D

nem olyan nagy hülyeség ez, mint elsőre látszik. Persze a sima számkiírósnak nem sok haszna van, digitális kocka.
  • Dzsini
    az már nem a weboldal problémája :) kérdeztél valamit, kaptál rá választ, és máris én vagyok a hibás?

pár hozzászólással ezelőtt "nem szeretem ha ilyen helyről telepít" (=android market), aztán találsz egy iphone-os alkalmazást az androidos telefonodhoz (?), majd mostanra kiderül, hogy nem tudsz a saját wifidhez csatlakozni (!)

Akkor most már azt nem értem, hogy minek kezdtél bele az egészbe? Kell egy program, meg tudod keresni egyedül, de ha más találja meg, akkor nem jó / úgysem tudod letölteni, tehát teljesen mindegy, hogy te vagy bárki megtalálja-e. (mellesleg azt az 1 egész megát 3G-n de akár 2G-n is letölteni akár egy percbe is beletelik, és akkor a wifis dologgal sincs tennivalód)
  • Pistike 007
    amúgy ha belegondolok ez is csak szarpofozás, arra van az a kurva kocka meg papír:D
    O_o'
  • Pistike 007
    többek között nem hajlandó a saját wifire csatlakozni a telóm
    -.-
    majd megoldom valamikor, köszi
  • Dzsini
    van ilyen is, van androidos is ezerféle - van köztük olyan, ami százezernél is több letöltésnél jár, 5 csillagos - abban azért megbízhatsz. Rányomsz a downloadra, ott a QR kód a fényképezőnek, vagy beírod a nevét a marketbe telefonon és kész.

nem igazán értem a problémád.
  • Pistike 007
    Talán ez, de ez meg iPhone.
    yay:D

nomeg fizetős?!
  • Dzsini
    hasonló kérdőszavakat beírod az android marketbe a telefonodon, és ott is találsz valószínűleg tucatnyit - azok pedig, ha nincsenek lepontozva megbízhatóak.
  • Pistike 007
    meglepő módon nem vagyok fogyatékos, ezt én is megtaláltam, de természetesen keverni kell nekik a letöltéssel, nem szeretem ha közvetlenül ilyen helyekről telepítget a telóm online.