1694
-
#614 Szerintem félelmetesen hatékony (4 mana) és sokoldalú lap - minden képessége jól használható, és a harmadik is nagyon olcsó, könnyen összejön rá a 4 pont.
Ahogy kezdik kihasználni versenyeken (és a lenti nexusos kombó csak egy, amire már rájöttek) elkezd még feljebb menni az ára, és már most csúnyán felszaladt.
(az, hogy a kék-fekete, artifactes stílus nekem mindig tetszett, de az lényegtelen :) )
mostani toplista:
12. Massacre Wurm 3BBB M $5.35
11. Phyrexian Crusader 1BB R $5.46
10. Mirran Crusader 1WW R $5.52
9. Black Sun's Zenith XBB R $5.62
8. Hero of Bladehold 2WW M $7.41
7. Hero of Oxid Ridge 2RR M $8.34
6. Green Sun's Zenith XG R $8.37
5. Inkmoth Nexus R $10.83
4. Blightsteel Colossus 12 M $11.56
3. Thrun, the Last Troll 2GG M $13.91
2. Sword of Feast and Famine 3 M $21.81
1. Tezzeret, Agent of Bolas 2UB M $49.57
-----------1 hónappal ezelőtti árak:
12. Black Sun's Zenith XBB R $5.57
11. Mirran Crusader 1WW R $5.67
10. Phyrexian Crusader 1BB R $6.20
9. Hero of Oxid Ridge 2RR M $6.23
8. Massacre Wurm 3BBB M $7.93
7. Hero of Bladehold 2WW M $8.82
6. Green Sun's Zenith XG R $9.99
5. Sword of Feast and Famine 3 M $11.33
4. Inkmoth Nexus - R $11.76
3. Blightsteel Colossus 12 M $13.31
2. Thrun, the Last Troll 2GG M $18.78
1. Tezzeret, Agent of Bolas 2UB M $31.39 -
#613 már mindenki zsorvál tezzeret miatt hogy cseréljem el:D, az a baj az egésszel hogy egy planeswalker az planeswalker, nehéz túladni rajta, ráadásul tezzeret az 1. pw akit bontottam a többit cseréltem -
#612 ez jó kis kombó nem is gondoltam rá:D -
#611 A Tezzeret - Inkmoth Nexus együttműködés egy gyönyörű része a Magic szabályainak:
Lent vannak mindketten.
Nexust animálod - 1/1 infectes repülő artifact lény föld lesz belőle
Tezzeret elsüti a képességét - 5/5 infectes repülő artifact lény föld lesz belőle
kör végén az animálás eltűnik, viszont Tezz képessége végleges: 5/5 artifact lény föld lesz, infect és repülés nélkül, hiszent azt a nexus adta kör végéig.
Következő körben újra animálod: 1/1 infectes repülő artifact lény lesz, mert a képesség felülbírálja az előző állapotát, kör végéig - tehát újra el kell sütni Tezzeret képességét rá, hogy 5/5 infectes repülő legyen.
Murder3: kérlek kicsit gondold át - és olvasd át - a hozzászólásokat mielőtt leírod, és magiccards.info-s vagy magic.tcgplayer.com-os képekkel részletezd, hogy melyik lapokról beszélsz. Ahogy most leírtad az nagyon összevisszára sikerült. Van az elmúlt időkből legalább tízféle duplaföld, ezernyi működési rendszerrel. -
#610 amúgy amit én nem értek h a sima landek vagyis a nem basic landeknél van egy olyan h mittomén,
tappolva jön le,ad 1 *manát ez rare, akkor vna egy olyan h tappolva jön le de ez 2 féle manát ad vagy 2 manát egyszerre ez meg common...
meg van olyan h 1 életet felálfdoozl és kikeresel 2 féle manát és az eggyiket lerakhatod ez meg megint rare,
nem értem csomó common jobb volt mint a rare akkor miért commonok azok amik többet hoznak le? -
#609 a fehér/vörössel jól állok eddig megvan belőle
a 4 signal pest
2 fehér hero
4 vörös hero
a 4 accorder paladin
3 goblin wardriver
3 flayer husk
1 bushwhacker :(
sajna goblin guide nincs mert marhadrága:(
meg szerintem az arid mesa-t contested war zone-al pótolom
-
#608 tezzerethez van már paklim csak az a baj vele hogy kék/fehér
ezért fogok belerakni 2-3 sphere of the sunt hogy adjon fekete manát
az a paklim szüli a troptereke főleg mert van benne 4 tropter assembly meg 4 sharding sphinx -
#607 Igen, az az egyik - és van még egy, az egyik első ciklus utolsó tagja. (összesen 2 lap van már csak)
A bontogatás a legjobb móka a világon :) szép eredmények, a Tezzeretre most olvasgattam pár jó kis pakliajánlatot. -
#606 giant spider? -
#605 noh megvettem a displayt-t
szitu az hogy a zöld zenith-en kívül az össze eset, esett egy tezzereth,inkmoth nexus,contested war zone2 db praetor's counsel egy foilban
3 fehér hero 2 vörös hero
2 mirrian crousader 1 foil
jó bontogatás volt megérte:D -
#604 Modern, kifinomult működésű lap, 7. kiadás óta van csak. -
#603 duress -
#602 nyugi, haverom együtt járunk kocsmázni:d csak szívja a vérem -
#601 Kvízkérdés a fiataloknak: melyek azok a lapok (az alapföldeken kívül), amelyek a legelső kiadás óta minden alappakli részei voltak (tehát Alpha óta M11-ig)? -
#600 Ezt ne, teljesen szükségtelen. Köszi.
Mindenkinek magánügye, hogy honnan szerzi a pénzét, és milyen hobbira költi. Van, aki biciklit vesz vagy a motorját bütyköli, valaki elmegy utazni, egy harmadik online játékokra költi, a negyedik papírlapokra. Mindenkinek kell egy hobbi, és ezt tartsuk tiszteletben. -
#599 Újgazdag :P -
#598 hát lehet hogy 1 display lesz a végén belőle:D -
#597 holnap veszek 2 fat pack-et meglátjuk mi fog kibújni belőlük, -
#596 kösz de már megvan a 4, az is csak addig kell még a többi lapot össze nem szedem -
Strabi #595 szia!
történetesen nekem van 1 loxodon partisan eladó :) -
#594 tölteléknek beszereztem még 2 db loxodon partisant:D -
#593 nah alakul, tudok szerezni 2 db hero of oxid ridge poton 3000ért ... nem tudom hogy sírjak e vagy nevessek... kúrva sok érte de tápos lap
amivel gond van az a goblin guide 1 db olyan 1700 körül mozog :\ a boltosnak van 4 is de nincs az a isten/nő/pia vagy drog mennyiség amiért én megvenném azokat annyiért:D
de a vörös herora beruházok -
#592 Nemrég legyőztem egy igen tápolt artifact ellenséget:D
nagyon durva volt még a játék törő angyalt is lehozta amivel nem lehet nyerni.
mindezt lényegébe random commonokkal:D
végül is szerencsém volt h gyakran tudtam 1-2 életpontot szerezni a child of nightenk és az elixirnek köszönhetően.
amikor dühös lehetett mikor az arti permanensekkel megegyező támadó és életpontal rendelkező egységét egy Banewasp affliction+doom blade-el leszedtem:D
itt szépen le is ment 3-ra az életpontja, na ekkor viszont már megvolt a szép lezárásra is a lépésem, mondtam bármit hoz vége(magmaba)
Essence Feed-re gondoltam...na ekkor hozta le az angyalt....hát ekkor nem kicsit ideges lettem:D
de a végén mikor egy execution capsula-al leszedtem kilépett.
jageswap swarnal az én oldalamon neki meg 3 erős arti tappedolva.
a végén sajna megnéztem az esence feedes nem jött volna be mert volt golemja ami drágította a mana costot...kár:(
mondjuk mindössze 3 déel creaturet raktam le abból a deathgreetert és a child of nightot megölte utóbbit kétszer, a jageswapom végig fennmaradt.
-
#591 én eddig tudtam szerezni egyet, igaz elég nehéz szülés volt elcserélni, mert nem volt olyan lapom ami a srácnak kellett volna de megvan:D -
#590 dettó
énis bladehold vadászaton vagyok -
#589 véglegesen kialakítottam a battlecry paklim-at már csak a lapok kellenek hozzá
elképzelésem:
4- goblin guide
3- goblin bushwhacker
4- signal pest
3- hero of bladehold
4- accorder paladin
4- goblin wardriver
4- hero of oxid ridge
9- mountain
9- plains
4- arid mesa
4- lightning bolt
4- burst lightning
3- flayer husk
már csak össze kell szedni a lapok 80%át:D -
#588 utóbbi 1 hét termelése
+2 sagromances, playsettel játszok
nirkana revenank, nagyon megdobja a paklit ha esetleg szintlépős vámpír jön be,
valamint szereztem még 1 eye of ugint egy eldrazi temple-t, hero of bladehold és még pár mókás lapot...
valamint összedobtam most egy fehér/vörös battlecry paklit, elég silány még sok lap kell bele de folyamatban -
#587 Unalmas Magicezés feldobására:
Type 4 :)
Lehet külön-külön vagy közös pakliból játszani, a lényeg, hogy SOK lap legyen benne (több száz, lehetőleg nagy lények, a legkeményebb, legvadabb varázslatok, bármilyen kiadásból - lehet Singleton is, tehát 1 lapból 1 darab legyen, úgy még mókásabb - mindjárt meglátjátok miért)
Lehet ketten is játszani, de minél többen, annál jobb.
5 lappal 20 életponttal kezd mindenki
Mindenkinek állandóan végtelen mennyiségű manája van
Egy körben (akár saját, akár az ellenfélé) 1 varázslatot lehet kézből elsütni (temetőből, flashback-el, stb. persze többet).
Ha egy lap problémásan működik, akkor megbeszélés szerint lehet rajta módosítani (pl. X-es értékek maximum 5 lehet, vagy ne legyen X-es lap, vagy az X a kezedben/a nálad aktív lapok száma, lehet hozzá d20-al dobni, ízlés szerint - a lényeg, hogy a játék a mókáról szóljon)
Megegyezéses alapon persze ezeken módosítani lehet ízlés szerint:
- A mérgezés vagy közvetlen játékost sebző dolgot kizárni, mert igazából elrontja a mókát, ugyanígy a "nyertem" vagy "vesztettél" varázslatok is feleslegesek.
- A "meghaló" játékos következő körben újraéled, viszont ő fizeti a következő kör sört
- Nincs végtelen mana, viszont bármilyen kézbe kerülő lapot le lehet tenni képpel lefele, "szivárvány" földként, ekkor természetesen a körönkét 1 spell korlát sincs meg.
Közös, óriási libraryval (és közös temetővel - ez persze pár laphoz nem illik, de megoldható) jobb mókának tűnik, főleg 300+ lapos singleton paklival (nincsenek basic landek, mert feleslegesek, általában a földek túlnyomó többsége, és managyártó varázslatok feleslegesek). -
#586 Az eddigi kiadásoknál (Jace vs. Chandra, Elspeth vs. Tezzeret, Garruk vs. Liliana) új, foilos grafikát kaptak, plusz oldalanként 2-2 régebbi varázslatot új rajzzal, valószínűleg most is így lesz.
pl:
és hasonlóan a többiben is. (ahol nem planeswalkerek voltak, ott egy-egy mythic rare lény + 2 varázslat volt) És néha megjelent preview-ként benne 1-1 varázslat a következő kiegészítőből.
Ez várható most áprilisban is, amikor a Knights vs. Dragons megjelenik , sokan várnak bele egy lapot a mostani harmadik kiegészítőből (ami májusban jön). -
#585 huh.!
ez azt jelenti hogy új planeswalkerek lesznek kiadva, vagy a régiek lesznek megalkotva benne? -
#584 Az őszi VS pakli:
-
#583 amúgy szerintem nincsen olyan hogy 'jó szín'
úgy van az egész rendszer megalkotva, hogy bármit meg lehet fékezni(idejében, megfelelő lapokkal), de meg lehet!
az már csak ízlés kérdése ki milyen színre/játékstílusra hajt:) -
#582 szerintem zárjuk le a fekete destroy lapok kitárgyalását
nem istenítem a feketét, mint mondtam minden színt szeretek, tudom jól hogy a kékkel lehet counterelni össze vissza, redirect-elni.... ugyanis ezzel a színnel kezdtem el játszani, tudom jól hogy a zöld is regenerálja a sérüléseit, egyéb spellekkel elpusztíthatalanok... tudok jól hogy melyik színnek mi az erőssége, melyik színnel hogy lehet kijátszani a többi erős spelljeit... -
#581 És vajon a fehérek miért nem jönnek minden lénynél minden alkalommal, hogy "dies on removal"?
És a kékek miért nem jönnek minden spellnél, hogy "can be countered/bounced"?
És a ...?
Miért mindig a fekete szólal meg, és jön elő százezredszer is a terror/doomblade/goforthroat/akármi?
Még nálad is? -
#580 egy pár eldrazi temple meg monument sem ártana am. bár most már elég könnyen le lehet szedni a monumentet, crush-al :\ -
#579 ahh nem rossz nem rossz -
#578 ha minden jól megy szerzek egy foilos ugint :) -
#577 én minden szín párti vagyok, de hogy akkor ne csak a feketéről legyen szó a fehér is ugyan ilyan spellekkel rendelkezik csak kicsivel drégébbak és minden színű lényre vonatkoznak, divine verdict, iona's judgement, path to exile -
#576 ja kettőt betettem belőle énis hátha kilövik meg hogy jobban feljöjjön -
#575 nem az elvitel szó a gond, hanem hogy minden lénynél MINDIG van egy feketés, aki közli, hogy ő 1 lappal el tudja pusztítani. Hurrá, a kék meg counterelni vagy bounceolni tudja, stb.
Igen, tudjuk. Aki játszik magicet, az tisztában van vele, nem kell MINDEN alkalommal hangsúlyozni, hogy létezik egy fekete lap, ami megöl egy lényt.