Magic the Gathering

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Murder3
http://img813.imageshack.us/f/magicz.jpg/

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Murder3
http://img813.imageshack.us/img813/6843/magicz.jpg

Murder3
Itt a legutóbb összeálított fekete-piros paklim

Sajnos korlátotl lapjaim vannak pl ezért feketébõl nem tudok önálló paklit összerakni mert nincs elég lap.(nem számszerint, hanem használhatóságszerint,pl van jópár lap amit csak planeswalker decke enged beletenni az m11-es lapokat meg oda nem.)

Murder3

Uploaded with ImageShack.us

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Jelenleg öt féle [/url] intro deck van M11-hez, mind kétszínû. Ezek fix, mûködõképes paklik (ott van a kártyalistájuk is), az M11 kb. 300 lapjából összeválogatva. Ezekhez már késõbb vásárolhatsz hozzá különféle csomagokat - ha alappaklit vagy boostert veszel, az zsákbamacska (illetve kártya). Ezekbõl már alakíthatod a meglevõ paklid vagy cserélgethetsz belõle, és megszerezheted azokat a lapokat, amikre szükséged lehet.

Másik, amit választhatsz (ha van egy ismerõs, akivel közösen neki akartok kezdeni), hogy közösen vesztek egy "Duel Decks" páros paklit, ott két, egymás ellen kialakított, egy fokkal bonyolultabb (többféle mechanikát használ a játékban), de jóval hatékonyabb paklit kaptok, amivel élvezetesen lehet egymásnak ugrani.

Külön lapokat egyesével gondolom úgy, mint 10+ évvel ezelõtt most is kártyás boltban lehet kapni - de abban nincs akkora élvezet, mint boostereket nyitogatni, cserélni, stb. 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

köszi a gyors választ!

ezt az oldalt már korábban is nézegettem, fórumozni most nincs idõm, de itt konkrétan nem neveznek meg kezdõ paklikat, de végül is azt mondod, hogy a 11es kiadás starterjét vegyem meg. a starterban benne van az összes alapkiadás lapja, vagy van külön kiegészítõ ahol alap lapokat tudok még venni? amúgy meg a starter lapjai mindig fixek, vagy akár már itt is találhatok egy ritkább/erõsebb lapot?
Dzsini
http://www.magicezek.hu
- itt találsz pár alap leírást is, és ajánlanak kezdõknek való (Starter) paklit. Ha csak most kezdesz neki, akkor az M11 alapkiadás lapjaival foglalkozz csak, azokban nincsenek a játék mélyebb folyását "megzavaró" lapok, és magyarázva vannak az alapképességek is.
Ha ezekkel rutinos vagy már, akkor érdemes belekóstolni a külön megjelenõ kiegészítõkbe, ott jóval összetettebb, bonyolultabb mûködésû lapok - lapkombinációk vannak.

sziasztok

egy abszolút kezdõnek milyen paklit/sorozatot ajánlanátok? csak az utóbbi idõben fedeztem fel magamnak ezt a kártyajátékot és eléggé tettszik, a pc-s játékon gyakorolgatok, aztán most akarok venni startert. a piros/fehér/zöld kártyákkal akarok elkezdeni foglalkozni.
létezik egyébként olyan hogy kifejezetten kezdõknek készült pakli, ahol mondjuk nincs túlbonyolítva az egész? meg starterhez érdemes kiegészítõt venni? milyen kiegészítõt érdemes venni, mi a különbség köztük (itt természetesen nem a kinézetre gondolok, hanem játékmeneti különbségre)? csomó kérdésem lenne, de annyira nem vágom ezt a sok paklit hogy azt sem tudom mit kérdezzek elõbb 😄
elõre is köszi a válaszokat
Brolly28
nekem midig jól jön
van egy kék/fehér artis paklim nem nagyon akart eddig mûködni, mindig manahalál stb, megszámoltam benne a manát és 18 volt benne, nem is csodálkoztam hogy nem jön szinte sose.
ott van még 3 paklim azokban 22-22 manák vannak és ott jól jönnek, a kevert színûeknél néha van egy kisebb színhalál de meg szokott oldódni

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Dzsini
akkor nincs jól összeválogatva a paklid - ahogy már mondtuk itt többen: nézd meg a versenygyõztes, elõre összeállított, hatékony paklikat, és tanulj belõle. (milyen költségû a lapok mekkora része - mennyi az 1, 2, 3 manás lap, van e lehetõség plusz lapokat húzni, plusz földet hozni...)

ha összeraksz egy paklit, akkor próbálgasd, hogy mûködik-e - van ezer program, amivel lehet próbahúzásokat tartani (valószínûleg a M.Online-al is), és addig alakítsd, amíg a lehetõ legritkábban szorulsz meg elsõ (vagy második) leosztásra.

Murder3
max annyi lehet és még kevesebb landel is próbáltam de akkor se nagyon jön fel normális kezdõ lapok a kézbe.

Brolly28
minimum 60 lapos legyen 22 land és a többit úgy válogatod össze ahogy akarod, lények, spellek... egyéb dolgok

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Murder3
Én már komolyan ki vagyok erre a játékra, ok, hogy szar null combos paklim van, de hogy van az hogy az ellenfeleimnek léynegébe kézbe lemegy a kombó amire gyúrnak én meg örülök ha kézbw 2 jó land meg lerakható szörnyem is van, nem hogy még az eltervezett combóm bejöjjön, igaz nincs sok lehetõsége.
de nem értem kevesebb mint 60 lap az nem jó mert nem enged úgy elmenteni a decket, akk az a lényeg, hogy van 5 lapból 6 darab landek oszt annyi?

Dzsini
Valószínûleg õk már pontosan tudják (ilyenkorra a fõ koncepció már kész van, az új mechanikák, sztori, stb), csak egy kicsit titokzatosak akarnak lenni 😊

Többen new Phyrexiát várnak, mert a Besieged-ben többségben voltak a mirran lapok, most meg fele-fele, és akkor úgy lenne kiegyenlítve.

Olvastam olyan elképzelést is, hogy mindkettõt elkészítik, és dupla harmadik epizód lesz.

Olvastam olyat is, hogy Mirrodin Pure lesz, mert Karn aktiválja magát, és elsöpri a világát fertõzõ szemetet.

Murder3
mi alapján dõl el h ki nyer?
de remélem ez lesz: New Phyrexia

hát szivesen vennék pár mirrodin boostert vagy besignedet, úgyis az alapszethez jól jönne néhány faszább lap😊

Dzsini
Hát, Mirrodin jelenleg ilyen vacak helyzetben van, még Karnt, a teremtõjét és õrzõjét is lassan megrontják (van rá pár kártya)... a harmadik kiegészítõ meg - jelenleg - két néven jelenhet meg: New Phyrexia vagy Mirrodin Pure - attól függ, kik nyernek.
legkésõbb májusban kiderül

ha jól tudom ugyanazon a napon kapható lesz online is, mint "idekint" - tehát február 4, prerelease most hétvégén.

Murder3
Ezek a magic online-ba a mikortól lesznek elérhetõek?
akkor mikor kártyába is kijön?

érdekes a landek csak a "sötét" oldalt mutatják be?

Dzsini
155 - teljes a készlet földekkel, mindennel.

Dzsini
Esetleg próbáljátok ki a régi Microprose-féle MTG játékot, ha elindul még az új gépeken - rengeteg régiség van benne, jó móka volt a maga idejében.

A kampányt én is végigvittem, a kihívásokból van még pár, na meg emberek ellen is kéne tolni. 😊

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Brolly28
a dotp-t már végigvittem, voltak benne nagy szopatós ellenfelek

Játszottam vele, de nekem nem jött be. Nem annak való, aki kártyázni akar.
Mostanában ezzel játszom: Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers. Aki komolyabban akar paklikat összerakosgatni, versenyezni (és költeni), annak ott a Magic: The Gathering Online.

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Brolly28
néztétek ezt a magic-es játékot? a tactics-t?
elég érdekes, el lehet vele mojolni

Dzsini
10 híján megvan a teljes készlet:
http://castlesandcooks.com/magic-the-gathering-spoilers/mirrodin-besieged-spoiler/
ez meg Myr/soldier hordát eszik reggelire:

...és jó esetben meg is öli vele az ellenfelet.
(nem véletlen a Mythic rare besorolás)

Dzsini
Mirrorworks 5
Artifact (Rare)
Whenever another nontoken artifact enters the battlefield, you may pay 2. If you do, put a token that is a copy of that artifact onto the battlefield.

Brolly28
kék az😄 B mint blue😄

Dzsini
Régen hatalmas dolog volt, ha valakinek volt Clone / Vesuvan Doppelganger kártyája - azóta ezernyi másolós lény volt már.

Egy másik oldalon viszont kéknek van megjelölve, az sokkal valószínûbb, mint a fekete.

Brolly28
Cryptoplasm 1(😎(😎
Creature – Shapeshifter (Rare)
At the beginning of your upkeep, you may have Cryptoplasm become a copy of another target creature. If you do, Cryptoplasm gains this ability.
3/3

Brolly28
persze hogy van

Dzsini
...és mégis milyen könnyû megszabadulni tõle 😊

Pistike 007
Igen én is sasoltam rá, lehet beszerzem majd😊 Persze a manacostjából kihívni nem a legjobb, de erre vannak jó kis kombók

Brolly28
ez a kedvenc lapom... hogy lehet ilyet ráírni hogy minden ellen protect

Dzsini
Már tizensok éve is egy-az-egyben a dollár árakon mentek Magyarországon a kártyák (és a boosterek és egyebek is)

Igaz, akkor nem napi, hanem havi árfolyamon számoltunk, Duelist vagy InQuest alapján.
A boltok egy kis kerekítéssel felfele 😊

Pistike 007
Hát ja az oké csak hogy ennek megfelelõen adják itthon is, mint kint, ezek szerint igen.
Hm, foil playset..
😄

Brolly28
google a barátod átváltja a pénzt is😄
de nagy jace az olyan 22000Ft a kicsi pedig 2000Ft

Pistike 007
és hazánkban mennyiért mérnek mostanában egyet?

Brolly28
hát nem tudni bár jelen állás szerint a nagy jace $106.21-on áll
eddig olyan $80-on áll... szóval most ment fentebb
a kis jace meg $10...

Pistike 007
ok

Number of Cards 249
Release Date July 15, 2011
Prerelease Events July 9-10, 2011
Launch Parties July 15-17, 2011
Game Day August 13, 2011

Pistike 007
Igaz én is két emberen keresztül hallottam, egyik sárkánytûz eladója mondta. Kitudja.😊
M12 mikor lesz?

Dzsini
Pletykának jó, de nem konkrét lapokat nyomtatnak, hanem hatalmas lepedõket, amelyeken minden lapból van valahány darab - nem fogják róla leszedni Jace-t, újragyártani a nyomóformákat és újrarendezni a vágó, keverõrendszert. Valószínûleg az terjeszti, aki jó drágán vette meg, és szeretne rajta haszonnal túladni.

Októberben jön az új kiegészítõ, és akkor kiforog a Zendikar blokk Standardból, úgyis lemegy az ára.

Pistike 007
Ti is hallottátok hogy nem nyomnak több Jace-t? Szóval nem lesz megtalálható Worldwakeben. Azért, hogy ne csökkenjen az értéke a lapnak.

Brolly28
mifelénk még van néhány régebbi booster bár fõként kamigawa

Dzsini
Abban is biztos lehetsz, hogy az a Fallen booster nem lesz kibontva 😊

(azon egyszerû okból, hogy már rég nem Magicezik a srác, valamint mivel a Fallenes boostereket fehér fóliával fedték, így erõs fénynél simán végig lehetne nézni, hogy mi van benne)

Ugyanez igaz a korai (alpha, beta, stb.) boosterekre is, így amit még lehet kapni, abban gyakorlatilag biztos, hogy nincsenek értékes lapok. És ezért nincs már fehér csomagolás 😊

Pistike 007
Az jó lehet, egyszer sokat fog érni😊
Akkor kezdem a vadászatot új kiadásos fatpack vétel után😄

Dzsini
Árusítani addig lehet, amíg van raktáron 😊 Viszont már nem gyártják, úgyhogy ha elfogyott, elfogyott. (az ára ennek megfelelõen folyamatosan emelkedik)

Egy haver pár éve vigyorogva mutatott egy Fallen Empires-es (1994) bontatlan boostert, elrakta emlékbe.

Pistike 007
Szerintetek régebbi (konkrétan Shards of Alara, Alara Reborn, Conflux) kiadású fatpackeket/boosterboxokat lehet még rendelni valahonnan, vagy ezek már nem árusíthatóak?

Pistike 007
ja ez igaz, mindig sír a szájuk hogy egy dueldeckes lap mit keres a pakliban, de nem tud érdekelni😄
persze versenyen oda kell nevezni ahova. ennyi.😊
nekem fõképp a multicolor cumók jönnek be, azok meg eleve már régebbi kiadásokból vannak...

Dzsini
ami mókás, mert már rég nem T1 meg T2 néven fut a dolog, hanem Vintage, Legacy, Extended és Standard a nevük (meg a Casual 😄 )

Standardban a jelenlegi és az elõzõ kiegészítõ sor (Zendikar, Scars) és az aktuális alapkészlet (M11) van benne.
Extendedben az elmúlt 7 év kiadásai vannak benne, a többiben meg pár lap kivételével minden 😊

Brolly28
egy ideig engem sem érdekelt, de mikor más emberekkel játszottam, ott nyígtak hogy ez már nem t2