Magic the Gathering

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pistike 007
jaja én is látok benne fantáziát😊

Dzsini
ez alapján a cikk alapján - az "at end of turn" dolgok nem jönnek létre varázslatokon, mert azok az end stepre várnak a stacken (és onnan eltûnnek), ami viszont az end stepben történne, az megtörténik.

Tehát az õ képessége eltünteti a lapot, de mivel a stacken ott pihen a "kör végén visszajön" effekt, és azt ledarálja a sundial, soha nem jön vissza.

De ami tényleg mókás lehet egy játékban:
Kell egy ilyen:

Azzal elsütünk párszáz ilyesmit:

A következõ kör elején az upkeepben jönne a párszáz fizetnivaló (felkerülnek a stackre, mint fizetendõ költség), azt elegánsan átugorjuk az egész körrel együtt, és utána mehetnek pofozkodni. (esetleg a Slaughter Pact végtelen megsokszorozásával még az ellenfél összes lényét is ledaráljuk)

Meg van még pár ötlet, és ez csak a kezdet - flashes lényekkel, instantokkal az ellenfél körében is lehet létezni, és onnantól a "during every player's upkeep" már rád nem vonatkozik 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Nem, az end step-es dolgok lefutnak (pont azt írja, hogy az "until end of turn" dolgok lépnek életbe) - viszont az összes varázslat és effekt, ami épp a stacken van, akár sebzések, ilyesmik nem futnak le.

Elsõre például menekülõpálya egy nagyon balul sikerült csatára és ilyesmikre.

Pistike 007
Tehát ha valami az end stepben hatna ki, pl Putrefax feláldozása kör végén, akkor számûzi azt az abilityt?

Dzsini
Chandra:

És egy igen mókás artifact:

Dzsini
A mai spoilerekbõl a két kedvenc:

plusz lesz egy dual föld sorozat is:
- és társai

Dzsini
erre lehet egész mókás dolgokat építeni...

Dzsini
Pont ez a lényeg benne (a képen is látszik), hogy csak a kard marad meg 😊

Amúgy régi Mirrodinos equipment, csak most behozták alapkiadásba.
Egy vödör regenerálódós lénnyel egész jól használható, nagyon rég játszottam egy fekete csontvázas Nevinyrral's Disk-es pakli ellen, hatásos volt 😊

Pistike 007
azért az equippelt lényt is beleérthették volna

Pistike 007

uhh😄

Pistike 007

tetszõs

Dzsini
Igazából pl. zöld ellen jó amúgy is, ott nem szokás ellenfél lényeire célozgatni. Fekete ellen szintén jó, mert ott úgyis rögtön ölnek (Go for the throat, Doomblade), akkor meg már mindegy... a pirosnál zavaró igazán ez a gyengeség.

A táblatörlõs varázslatoknál (* all creatures) meg a hexproof sem számít.

Brolly28
ezzel a lord of the unreal-el legalább már van értelme az illusionoknak😄
elég mókás lesz😄 olcsók, sok/sok és még hexproof is😄

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Pistike 007
Jah, Jace Beleren paklija, utálom!😄
Archenemyben én mindig 3 elfes paklival nyomatom, azok is húzzák egymást elég rendesen😊

A DotP2012-ben van egy illusion deck is, én elég erõsnek érzem. Archenemy módban meg 3 illusion pakli kegyetlen tud lenni, ahogy feltápolják egymás lényeit. 😊

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Dzsini
ejj, tényleg (amúgy mókus) - sorry 😞

Brolly28
hörcsögök

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Dzsini
Továbbra is a kék a kedvencem 😊

plusz

... de azért mások is kapnak mókás dolgokat

Dzsini
A Magic kezdete óta így van (akkor is voltak már equipment-szerûen mûködõ artifactek), belefér 😊

(bár nehéz elnyomi a vigyort, mikor az ember ráhúzza egy mammutra...)

Most 4. kiadással + Arabian / Antiquities / Dark / Legends lapokkal játszogatok fõleg, úgyhogy felfrissültek a régiségek.

Külön jó móka Sealed deck tornát játszani, egészen egzotikus paklik jönnek össze 1 starter + 4 boosterbõl....

Pistike 007
😄 Jah ezen én is mindig elgondolkozok😄

Dzsini
Kap egy hexproofot aztán mehet labdázni 😊

Swiftfoot Boots 2
Artifact – Equipment (U)
Equipped creature has hexproof and haste.
Equip 1

(abba ne menjünk bele, hogy milyen az a látvány, mikor csizmát húzunk a hidrára, évek óta repkedtek lángoló karddal a csõrükben a héják 😊 )

Pistike 007
Skinshifter: A 2012-es Duels of the Planeswalkers játékban õ az avatar képem, nagyon jó festmény, de ahogy nézem maga a lap se semmi😄
A Hydra meg..
...
Csak vigyázni kell rá.

Dzsini
Gyûlnek az M12 mókás lapjai:

Brolly28
én néztem😄
mire jó a posta?😄

Pistike 007
Szinte biztos voltam benne hogy belekötsz. 😊
Nem hinném, hogy annyira pörögne a topik, hogy nem férne el benne, de mindegy..

Most nézem Brolly miskolci vagy.. üdv Gyõrbõl<#idiota>

Dzsini
Nem akarok bántani senkit, de pont ilyen beszélgetésekre van a privát üzenet, és a jobb alsó sarokban mûködõ chatrendszer - annyira nem izgalmas kívülállóknak egy cserefolyamatot végigolvasni 😊

(más: nekikezdtem újra a régi Microprose-féle Shandalarnak, most a bõvítményekkel együtt, teljesen más élmény úgy, hogy már van több, mint egy évtizednyi plusz ismeretem hozzá... egész korán nagyon brutálisan ki lehet használni a játékban szereplõ irgalmatlan erõs lapokat)

Pistike 007
Ezurim van kettõ is. Hát mi újság Elesh Norn-al?😄

Brolly28
lehet hogy tudok szerezni 1db ezurit, esetleg még fauna shaman & elvish piper,
van egy boros roham paklim,(abba kellene az arid mesa) abba még nekem is kéne egy knight examplar, akinek van nem cseréli sõk még csak nem is adja el...😞

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Pistike 007
Hát, most az elfes paklikat nézegetem. Igaz Ezurin kívüli más nagyobb tápolós elf csak régebbi kiadásokból van, de azok is jöhetnek. Esetleg M11-bõl White Knight-ok vagy Night Exemplarok nemtudom. 😄

Dzsini
Aha, és az õ második képessége vicces helyzeteket hoz 😊

Vagy ha már Commanderbe bekerült:

...van lehetõség paklipusztításra.

Brolly28
mondj konkrétat mire van szükséged,leginkább zendikar blokk és mirrodin blokkból van

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Pistike 007
Mondjuk utolsó ability vensers journallal elég komoly😄

Pistike 007

Pistike 007
jó nem is kell.!😄
mid van?😛 😄
sok lapod van amúgy?

Brolly28
mire lenne szükségek... pw-ket nem adok😄

Dzsini
A kiadások összeállítása legalább 1 évvel a megjelenésük elõtt nagyjából lezárul (a teljes Innistrad blokk és az utána levõ már gyakorlatilag kész van) - amikor az M12 elkészült, akkor még bõven nem láthatták, hogy a nagy Jace ennyire uralni fogja a Standardot, hogy ki lesz tiltva.

Dzsini
A JTMS nagy ereje a 0-ért laprendezgetésben volt, elvétve használták másra. Ez az új Jace drága (5 mana), mire lejön elég hamar agyon tudják ütni, 10 lap pedig nem a világ vége - olyan sokáig nem tart a meccs. A "most akkor te meg én húzunk 20 lapot" képesség viszont mókás. A proliferate pedig aktív mostanában, tehát nem olyan nagy tragédia összeszedni rá a 7 pontot. Elég rég kikopott a paklifogyasztás, mint jól mûködõ nyerési lehetõség.

Kár, hogy Gideon és Sorin Markov nem változott, bár õk még nem voltak alapkiadásban, szeptember végén pedig a Zendikar blokk távozik.

Pistike 007
Hát, cserében is egyezkedhetünk😛

Pistike 007
Amúgy ez várható volt szerintem😊

Brolly28
nem igaz😄 kiesik nagy jace az új pedig 0-ért dobáltatja a lapokat😄

Brolly28
a zendikar az egy jó kiadás... arid mesa-t nem adod el?😄

Pistike 007
Zendikar nyitás:
Sorin Markov, benne + egy foil Marsh Flats 😄
Lotus Cobra
World Queller
Turntimber Ranger
Misty Rainforest
Cosi's Trickster
Elemental Appeal
Halo Hunter
Scalding Tarn
Arid Mesa
Predatory Urge
Archmage Ascension
Sphinx of Lost Truths
Sadistic Sacrament
Sea Gate Loremaster
Kabira Evangel

+ egy raklap foil, köztük fullart swamp is

tudom hogy régebbi kiadás, stb, de én meg vagyok elégedve!😄

Dzsini
M12-ben megújul pár planeswalker - Garruk, Chandra és Jace is

Az új Jace:
Jace, Memory Adept 3UU
Planeswalker – Jace (M)
+1 – Draw a card. Target player puts the top card of his or her library into his or her graveyard.
0 – Target player puts the top ten cards of his or her library into his or her graveyard.
-7 – Any number of target players each draw twenty cards.
(4)

Dzsini
én erre láttam egy pár jó paklit:

Villámgyorsan fel lehet vele hizlalni apróságokat 😊

Brolly28
ez jobb csak nem t2 😄

Dzsini
1999-ben volt utoljára, érdekes dolog újra látni 😊

ma már 8 mana nagyon sok egy lényért, pár óriáslényes pakliba elfér, egyébként nem él addig, hogy elkezdje visszatermelni a belefektetett energiát.

Pistike 007

tetszõs

Pistike 007
Szerintem aki elkezd sírni emiatt, az vessen magára. Aki igazán jó Magic-es annak nem kell feltétlenül Jace a gyõzelemhez. Így izgalmasabb lesz az egész. Meg hát.. Ki tudja mit hoznak a jövõ kiadásai még..😄