Magic the Gathering

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Krezga
Két Portal3K legendát is kaptunk, mondjuk egyáltalán nem a legjobbakat, de ezek is jó árban vannak azért😊

Visara art-ja bejövõs!
Pistike 007
Visara micsoda dúskeblû
Ellenben a tulajdonsága sem rossz😄

Dzsini
Megvannak a FTV: Legends maradék lapjai:

és egy elõzetes Innistradból:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Másik, elsõ upkeepben öl, van olyan, ami már húzáskor, de ez elegánsabb, ennyit meg csak ki lehet bírni:

Kézben:
, 2 Ornithopter és egy szabadon választott fekete lap.

A Library tetején: 2X 3X

A Libraryban továbbá:
4X, és legalább 5 0 költségû, 0 Toughness-û Artifact Creature (pl. Phyrexian Marauder, Shifting Wall, ilyesmik)

A Leyline lent van kezdéskor.
Instantként lehozok 2 Ornithoptert.
Instantként a fekete lap eldobásával elsütöm az Unmaskot, magamra célozva, eldobom a Trollt.
Cycle-vel eldobom a Street Wraith-t, húzáskor aktiválom a Troll Dredge képességét: bezuhan a temetõbe a felsõ 6 lap, illetve az Amõbák a temetõ helyett a pályára.
Az egyik Dread Return-nek feláldozom a a 3 Narcomoeba-t, visszajön a Protean Hulk.
A másik Dread Return-nek feláldozom a 2 Ornithoptert és a Protean Hulkot, visszahozo a Street Wraitht (lényegtelen).
A Protean Hulk halálakor beinduló képességgel visszahozhatok 6 CMC-nyi lényt - visszahozok 4 Disciple of the Vaultot, és legalább 5 0 költségû Artifact lényt.
Lejön a 4 Disciple, majd az Artifactek - ezek, mivel 0 Toughnessel kicsit életképtelenek rögtön meghalnak, és aktiválják a Disciple képességét - 4x5 = 20.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Kedvenc szövegem a lenti népcsoportokkal kapcsolatban - valaki nyûglõdött, hogy a Human nem olyan hangulatos mint a többi - erre a válasz: csak képzelj el egy lapot, amire az van írva: "Destroy target Human" <#vigyor1>

Emrakul egyik megoldása:
kézben:
X3,
------------------
Kör elején felmutatom a 3 Chancellort (GGG - ide írom a manát)
Lejön a Lotus Cobra (G)
Lejön a Misty Rainforest, a Kobra termel egy vörös manát (RG), feláldozom, hozok egy Forestet, a Kobra termel még egy vörös manát, elforgatom a forestet (RRGG)
Pyromancer Ascension (GG)
Elsütöm a Gitaxian Probe-ot 2 életbõl, húzok egy újabbat.
Elsütöm a Gitaxian Probe-ot 2 életbõl, húzok egy újabbat, az Ascension kap 1 countert.
Elsütöm a Gitaxian Probe-ot 2 életbõl, húzok egy újabbat, az Ascension kap még 1 countert, beindul.
Elsütöm a Gitaxian Probe-ot 2 életbõl, lemásolom az Ascension-al, húzok egy Explore-t és egy Preordaint.
Elsütöm az Explore-t, lemásolom (0), húzok 2 Scalding Tarn-t
Lerakom a 2 Scalding Tarn-t, a kobra R-t termel (RR), feláldozom, hozok 2 Mountaint, elforgatom, a kobra termel U,R-t (URRRRR)
Elsütöm a Preordaint, lemásolom (RRRRR), húzok egy Geosurge-t és Emrakult.
Elsütöm a Geosurge-t, lemásolom (15)
Lejön Emrakul (0)

Pistike 007
Én törtem a fejem a magam szintjén, de le kellett volna ülni és átnyálazni sok lapot😄
Megosztod a megoldásokat?😄 Valóban kíváncsi volnék😊

Dzsini
egy kis Innistrad art:

a fõbb fajok (nem többszínû, hanem ezekben fordulnak elõ fõleg a lények)
Ghost (fehér-kék)
Zombie (kék-fekete)
Vampire (fekete-vörös)
Werewolf (vörös-zöld)
Human (zöld-fehér)

továbbá õszintén sajnálom, hogy senki nem foglalkozott a feladvánnyal 😞

Pistike 007
+1

Dzsini
Akkor már egyszerûbb francia/magyar/egyéb kártyapaklit venni, és azzal megtanulni pár komolyabb játékot - ulti, bridzs, tarokk, kanaszta, ilyesmik. Az nem nagy befektetés, kiváló stratégiai játék tud lenni, és a haveri körnek sem kerül pénzbe 😊

Nyomtatás helyett akár egy cetlire ráírhatod a képességeket (akár magyarul is), és akkor még olcsóbban kijössz - értelme ugyanúgy nincs, mint a nyomtatott ál-lapoknak.

botyika
Na, kimûveltem magam a hétvégén ebbõl az egész Magic dologból. Teljesen felesleges költeni rá ha az ember nem akarja ezt komolyan csinálni. Plusz ahol én lakom senki sem ismeri, így nemtudok kivel kártyákat cserélgetni ha veszek egy ratyi booster-pack-et, Pestre meg nemfogok emiatt bejárni. A haverjaim sem fognak rá tuti költeni egy dekát sem. Plusz egy pakliösszeállítást pár játék után kiismer az ember és kellenek az új lapok hogy hosszú távon izgi maradjon. Jól ki van ez találva. Viszont a Magic Set Maker programmal olcójért olyan kártyákat gyártok magamnak amilyeneket akarok, a neten fentvan szinte az összes eddig kinyomott kártya, olyan sablont terveztem hogy 16 lap ráfér egy A4-es oldalra, ugyhogy már csak valami jóféle papírlapot kéne találni hozzá...
Dzsini
A Mítosz tényleg egy furcsa eset volt, bár egész jókat sikerült néha játszogatni vele... a magyarok közül a Hatalom Kártyái lett a legsikeresebb, azt máig fejlesztik, bõvítik.

botyika
Világos. Csak azért beszélek "így" róluk mert hát ugye eddig fogalmam nem volt ezekrõl a kártyajátékokról, csak szerepjátékkönyveket vettem mindig. Egyszer került talán a kezembe valami Mitosz szabálykönyv de nemértettem belõle kb. semmit úgyhogy nemis foglalkoztam ezzel a témával sosem.
Dzsini
Ezernyi gyûjtögetõs kártyajáték van ezer nyelven, "koppintás"nak nevezni azért, mert késõbb jelent meg nem érdemes.
Van sok amúgy, a legnagyobb mindenképpen a Magic, de a többivel is elég jól el lehet játszogatni, legfeljebb nem olyan egyszerû további játszótársakat találni hozzá.

Amúgy laminálás (így hívják a mûanyagozást) helyett érdemes (ha késõbb veszel kártyát akkor mindenképp) kártyavédõ tokokat venni, abba a sima lapot is belerakhatod késõbb, és átmenetileg a nyomtatott cetliket is. Bár ha már, akkor inkább vegyél meg 2-3 intro packot - játszani jó az is, és késõbb ha mégis folytatod, akkor már van egy rendes alapod.

botyika
😊 Konkrétan az jutott eszembe hogy a fénymásoló-szalonban tudnak ilyen kemény mûanyagborítást ráhúzni a lapra mikor névjegykártyát csinálnak. Egy A4-es lapra ráférne mondjuk 12 kártyalap kinyomtatva fekete-fehéren, lehet jobban megérné így házilag készíteni pár paklit mint megvenni, bár nemtudom, egy ilyen intro-packban is van 60+15 kártya 3300 ft-ért, lehet árban majdnem ugyanott lennék, fenetudja.. Mindenesetre sztem két intro-pack mellett fogok dönteni, talán az elég változatos lesz egy ideig.

Egyébként azt is figyelgettem hogy vannak ezek a magyar nyelvû fantasy játékok is, de gondolom ezek nagyrészt Magic koppintások vagy ilyesmik, esetleg van közülük ami jó?
Dzsini
Kivéve persze földekbõl, amelyekbõl bármennyi. Van amúgy több kártyatár a neten, ahol lehetõséget ad próbalapok nyomtatására is, valamint egy kis kereséssel megtalálhatod a lenti intro csomagok tartalmát is, és azokkal máris használható paklik lesznek.

De ilyen alapon vehetsz egy pakli franciakártyát is, és kanasztázhattok. Azt könnyen lehet hárman is.

Krezga
Persze, nem is azért írtam, csak tájékoztatásul.

Egy pakli minimum 60 lapból kell hogy álljon, felsõ határ nincsen. Ugyanolyan lapból maximum 4db lehet benne (persze itt is vannak kivételek, meg tiltások, de nem hinném, hogy olyannal összefutnátok).
botyika
Értem. Nos, azon is gondolkodtam hogy egyszerûen letöltöm a kártyákat és kinyomtatom õket és akkor ingyen van 😊 Csak azt nem találom sehol hogy milyen szabály vonatkozik egy pakli összeállítására? Arra gondolok hogy pl. max hány lapos lehet egy játékos paklija, abból hány lap lehet creature, land, akármi?
Dzsini
Igen, de egy olyasvalakinek, aki most próbálja ki elõször, lehet, hogy nem Archenemy-t vagy Commandert kellene játszania, hanem elõször megtanulni és rutinossá válni az alapjátékban.

Krezga
Lehet 3-an is, sõt! Mi régen simán össze szoktunk jönni 8-an is😊

Amúgy vannak direkt multiplayerre (tehát több mint két emberre) kitalált játékmódok is, ilyen plédául a Planechase, az Archenemy, a Commander, meg még egyéb ilyesmi nem hivatalos dolgok (körbeütés, káosz, respawn-magic stb...)
Dzsini
Fat pack: 9 booster van benne, 80 föld, 1 életmérõ kocka, leírások és kártyatartó dobozok. A boosterben véletlenszerû lapok, tehát a 9 booster + a földek nem garantálnak használható paklit, meglevõ gyûjteményt lehet vele bõvíteni, erõsíteni.

Lehet hárman (és többen) is játszani, de az alap játék 1-1 elleni, bonyolultabb játékmódok adnak lehetõséget rá, de amíg beletanultok, addig nem biztos, hogy érdemes ilyesmivel foglalkozni.

botyika
A pénz annyira nem akadály, 10k-t gondoltam rákölteni, késõbb is játszanék vele. Kár hogy 3an nem lehet mert rajtam kívül 2 ember van még akivel igazán sokat tudnék játszani a késõbbiekben is. Amúgy ez az M12 Fat pack nevû cucc http://www.deltavision.hu/termek/m12_fat_pack/ mit takar?
Krezga

Új Judge Promo
Dzsini
Hát, alapvetõen 1-1 elleni meccsekre épül a játék, így akár 2 is elég, bár csökkenti a változatosságot.

Szabálykönyv van bennük, bár angol nyelvû - de ha elmégy egy ilyesmivel foglalkozó boltba, ott biztosan tudnak jó tanácsokat adni, esetleg (ingyenes boltbeli regisztráció után) ajándék kezdõpaklit is: http://www.magicezek.hu/

Vannak emellett Duel Decks csomagok is, ezek 2, egymás ellen kiépített paklit tartalmaznak, azok is jók játékra. Tényleg óriási nagy a választék, igazából azon múlik, hogy mennyire akarsz hosszú távú pénznyelõt csinálni belõle, ha csak egy nyaralás lenne, akkor szerintem vannak ennél jobb lehetõségek is.

botyika
Illetve ezekben a csomagokban van mellékelve szabálykönyv? Mert ha nincs, kinyomtatok egyet a netrõl vagy ilyesmi..
botyika
És annyi intro-pack-ot vegyek amennyien játszani akarunk?
Dzsini
Az intro packok alap játszogatáshoz nagyon jól megfelelnek, nem is túl drágák és minden megvan bennük, ami egy mûködõképes paklihoz kell, ráérsz utána sok pénzt költeni, ha még mindig megvan a lendület 😊

botyika
Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki?

Új vagyok teljesen ehhez a játékhoz, PC-n játszott vele egy ismerõsöm és akkor láttam, a legújabb 2012-es játékkal.

Viszont egy hosszabb nyaralásra megyek pár ismerõsömmel, ezért gondoltam megveszem rendes papírkártyában a játékot, de annyi féle-fajta ilyen kártyacsomag van hogy fullon fogalmam nincs melyiket kéne megvennem. Ráadásul egyik ismerõsömnek sincs ilyen játéka, így annyi kártyát kéne vennem, amennyivel 2-3 ember eltud játszogatni a nyaralás alatt.

Egyszóval ebben kérném a segítségeketek, hogy

http://www.deltavision.hu/webaruhaz/magic/magic_the_gathering/2012_core_set/

ezek közül melyiket kéne beszereznem?

Vegyek mondjuk 3 intró-set-et és akkor 3an eljátszogathatunk, vagy elég ha veszek egy ilyen M12 Fat pack-et? Esetleg a Fat pack + egy intró set? Egyszóval fogalmam nincs 😊 Ja és remélem szabálykönyvet adnak ezekhez 😊
Brolly28
<#merges2><#eljen>
jó lesz

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Krezga
Közben megvan már, hogy hogyan fog kinézni Liliana^^
Pistike 007
nagyon tákolmányos😄

Krezga
Esélytelen, hogy valós legyen😊

Ilyen erõs planeswalkert szerintem amúgy sem adnának ki.
Brolly28
nah kicsit utánanéztem és fake

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Brolly28
ezt találtam nem tom mennyire lehet igazi

Pistike 007
Nem is tudtam, hogy a DCI mostanában új iparágat is mûvel😄

Dzsini
Az egyik feladat Standardra van (elsõ körös Emrakul), a másik pedig Vintage (0 manás gyilkolás).

Szerintem annyira nem bonyolult elolvasni azt, amit leírtam 😊

Brolly28
most akkor régi lapokkal is lehet csinálni vagy csak t2-es lapok
mert ha régi lapokkal akkor
forest->mox emerald->channel
igaz hogy sérülsz 15-öt de kapsz egy új kört

Dzsini
Dredge, Dread Return, ilyesmik - jó úton vagy 😊

Krezga
Ejj de semmi nem jut eszembe😊

Max valami a Dread Return-nal, de az sem egy régi lap...
Dzsini
Régi lapokkal gondolkozz, rengeteg dolog van, ami temetõbe juttat / onnan hoz ki lapokat, az gyorsabb lehet, mint felhúzni lassacskán a 0-s artifacteket - bár nem rossz ötlet az sem, az egyik megoldáshoz, amit találtam olyanok is kellenek.

Krezga
Csak egy ötletem van: affinity. Artifact földek, 0-ba kerülõ artifactok, Mycosynth Golem, meg valami brutál artifact lény (pl Darksteel Colossus, Darksteel Colossus).

De lehet, hogy a földek még feleslegesek is, és más Artifactokkal jobban járnék, amik tudják plusszolni, megvédeni a Golemeimet, kolosszusaimat.

Bár azt nem tudom, hogy milyen gyorsan nyernék így😊
Dzsini
Nem - soha, semmilyen körülmények között nem kerülhet mana a mana poolba (se földbõl, se képességbõl).

Krezga
Tehát nem használhatok manát?
Dzsini
Na akkor egy kis Type mittudoménmennyi neked 😊 (bár szerintem egyszerûbb ~1000 lapból megoldást találni, mint tizensokezerbõl)
Alapfelállás - ellenfél szokás szerint passzív (egyik körében sem csinál semmit, semmire nem reagál, csak húz és dob, használhatatlan lapokat - mondjuk csak Islandokat).

Nálad Vintage legális pakli, az elõzõekben ismertetett szabadon választott felépítésben, ízlés szerinti húzásokkal.

Feladat: minél hamarabb megölni úgy az ellenfelet, hogy soha egyetlen mana sem kerülhet a mana poolba, még felhasználatlanul sem.

az Emrakulos feladathoz egy kis segítség az egyik egyszerûbb megoldáshoz:

Brolly28
hát ez az hogy nem az elsõ kör 😄...

Dzsini
De ez nem az elsõ kör 😊

És ahogy írtam - a kezedben levõ és a húzott lapokat te határozod meg.

Brolly28
am. meg lehet oldani 7 lapból is
2 zöld mana 4 overgorwn battlement meg emrakul... 😄 már a battlementek meghozzák rá a manát
1kör
mana
2.kör
mana battlement
3.
battlement
az 1. battlement tap ad 2 nanát még egy battlement lejön
4. battlement
5kör emrakul

de ahoz persze ennek kell lenni kézbe:\

Brolly28
ha nem t2rõl lenne szó akkor piff paff 1. körbe le lehetne hívni... de így nem tom... a zendikar blokban inkább olyanok vannak put van nem cast mirrodinba meg annyira nem mélyedtem bele hogy ismerjem ennyire a lapokat

Krezga
Gondolom fel kell húzatni pár lapot, aztán sok mana adó cuccal lerakni😊 (T2-es lapokban nem nagyon vagyok otthon😊)
Dzsini
Nem olyan tragikus, rengeteg megoldási lehetõség van - csak át kell nézegetni a lapokat, hogy mikbõl van lehetõség megtermelni azt a rengeteg manát, és az ahhoz szükséges lapmennyiséget (ennyit segítek, hogy 7 lap nem elég hozzá).

Pistike 007
O_o
Hm.
Valami atom nehezen összejövõs kombó lesz. <#conf>