7
 • opeca
  #7
  Ha ilyen komoly kapacitásra van szükséged, arra ott vannak a a hatalmas számítási kapacitással működő szuperszámítógépek. Azokat is ki lehet bérelni, és ki is szokták.

  Még mindig tartom az álláspontomat, ebben semmi újdonság nincs - csak újként próbálják hype-olni szép summa reményében - csak egy újabb biznisz. Majd akkor épül több ilyen komolyabb szerverfarm aztán ugyanúgy béreled majd, de mint írtam, erre már régóta megvan a lehetőség.
 • Komolytalan
  #6
  Azért ez nem ugyanaz a kategória, mint amikor veszel egy gépet és betolod az adatparkba. Itt ha azt mondod, hogy 2 hétig kell 1000 gépnyi kapacitás, akkor kifizeted az árát (mondjuk 2/52-ed részét az 1000 gép árának), és kapsz 1000 gépnyi kapacitást 2 hétig. Ezzel mindenki jól jár, mert neked 1/26 áron van számítási kapacitásod, ők meg eladták a portékájukat, és az hogy a fennmaradó időben mit kezdenek vele, az meg legyen az ő gondjuk. Egyébként olyankor esélyes hogy "low priority" számításokat futtatnak, vagyis akinek mind1 hogy 3 vagy 8 hét alatt lesz kész egy számítás, csak olcsón kapja a gépidőt azzal töltik ki a fölös kapacitást (mondjuk egyetemek, kutatók).
 • opeca
  #5
  Igazság szerint még annak sem nevezhető ugyanis már jó ideje kitalálták ezt és el is nevezték szerver-kliens kapcsolatnak.

  Tehát nem is értem, tkp. már évek óta léteznek szerverfarmok, ahová beviheted a vinyódat, vagy bérelhetsz egyet amin adott programok futnak és amit elérhetsz kliensről.

  Egy multi nem fogja kiadni a szervereit, jártam pár multi szervertermébe, nincs szükségük arra, hogy máshol fussanak fizikailag, a kis cégeknek meg nem lesz pénzük megfizetni a szolgáltatást.

  Szóval egy: nem értem még mindig, hogy minek újra feltalálni a kereket?
  Kettő: életképtelen ötlet.
 • willcox
  #4
  "Mindenki a felhőrendszerek elterjedését várja" - Mekkora gagyi cím!
  A várás és a jóslás között nem kicsi a különbség!
  Ez a felhősdi csak újabb pénzlenyúlási praktika. Nekem nem kell.
 • mad mind
  #3
  Tényleg megéri a céges adatokat egy harmadik személy kezébe adni. Pláne, hogy becsszóra vállalja, hogy sose él vissza vele.
 • Locutos
  #2
  Már alig várják a pénzéhes cloud-ba befektetők hogy pénzt szedjenek le minél többekről. Nemutolsó sorban a tárolt adatok!
  Úgyhogy cloudkampány ezerrel
 • roliika
  #1
  "Mindenki a felhőrendszerek elterjedését várja"
  Basszus mekkora zivatar lesz...