17
  • MsUser
    #17
    Inkább ezt X120 mint egy iPad, Lenovo X120!
  • VRSDM
    #16
    létezik 400grammos laptop?
    bénázzak a pici tapipadon? (meg lehet szokni de teljesen más és teljesebb élmény a képernyőt simogatni)
    amúgy nincs laptopom, azért veszek ilyet.

    másrészt...
    samsung slider
    asus eee transformer

    ennyi :)
  • opeca
    #15
    Laptoppal ugyanezt megcsinálod, nem hiába találták ki a hibernálást. Felnyitod, aztán 2 mp múlva már használatra kész.

    Aki laptop mellé vesz egy ilyet annak enyhén szólva is megkérdőjelezem az épelméjűségét.

    Ha még van egy asztali pécéje és amellé, akkor azt mondom ár/teljesítmény/multifunkcionalitásban már sokkal jobban jár egy laptoppal, de szíve joga hülyeségekre költeni a pénzét...
  • drumba
    #14
    Szerintem egészen egyszerűen csak igény kérdése az egész. Én személy szerint egész nap a notebookomat használom a melóhelyen, és este már lehelletnyi kedvem sincs elővenni a gépet, hogy megnézzem a privát leveleimet vagy a friss híreket. Egyszerűen előveszem az iPod Touch-ot, ami mellesleg 0,001 mp alatt használatra kész, megnézem azt ami érdekel ès csókolom. Erre jó lenne egy tábla, ami egy pillanat alatt bekapcsol - pl. iPad -, de még drágák.
  • rajdi
    #13
    Ez a dolog kb olyan mint a sokmegapixeles profi fgépek, ami "mindenkinek kell", mégis a fele nép az automata funkción használja. Igen, van aki kihasználja a tudását a kütyünek (lsd: xedos), de biztos vagyok benne hogy sokan csak azért veszik, mert villogni kell vele. Nem véletlenül az óceán túloldaláról indult a dolog, azért az ottani értékrendek kicsit mások. Nesze neked receszió meg világválság...
  • VRSDM
    #12
    emlékszik még valaki hogy mekkora netbook láz volt?
    az legalább ekkora őrültségnek számít ha azt nézzük, hogy hányan vettek alacsony teljesítményű eszközöket, csupán netezgetni, ímélezni, csetelni, videókat nézegetni, esetleg gyenbébb játékokkal játszani.

    mindez most kapható sok-sok extrával, kényelmesebb környezetben (törpe klaviatúra / pici tapipad) könnyebb kivitelben, hosszabb aksi idővel.

    egy szó mint száz, nektek nincsen rá szükségetek, de mindenki másnak igen.
    inkább tartom baromságnak egy 100+os telefon vételét mint egy ilyen eszközt.

    nekem teljesen megfelel az irányvonal (bár még kivárok a számomra teljesen ideális eszközre... tegra2 10+óra üzemidő usb portok android hdmi 1080p lejátszás dlna.

    én speciel nem a gép elé ülnék le elvonulva a szobámba egyedül, hanem a nappaliban lecsüccsennék a kényelmes kanapéra, szórakoznék az interneten mint amúgy is, ha úgy adódik dlna-n keresztül egyből megmutatom a család többi tagjának a plazmán az éppen aktuális / vicces videót, cikket, képet, akármilyen média tartalmat.

    ha elmegyek otthonról, de eszembe jut valami amit megnéznék szívesen, elolvasnék, utána néznék, informálódnék, akkor ezen tenném (teszem majd) nem pedig egy 3-4 colos telefon panelen bénázva.

    prezentációk során könnyen körbeadható, mindenki számára egyértelmű a használata, tapicskolni még a nagymamám is tud, egyszerű felület, sok-sok alkalmazás.

    én azt nem értem hogy hogy lehet hogy valakinek nincsen ilyenre szüksége.

    persze komoly produktív munkára nem alkalmas. viszont aki csak a hordozhatóság miatt tart laptop-ot annak meg egyértelmű alternatíva lehet.

    otthon megmarad a komoly teljesítményt kiszolgáló asztali gépem a munkára, a kis táblám meg szórakoztatja az egész családot.

    /pedig van erős gép, erős laptop, erős netbook, és okosteló is. még sem szolgálja ki semmi sem a fentebb leírt igényeket.

    nameg lehetne vele hádé filmeket streamelni a tévére, nem kell még egy plusz lejátszó a tévé alá. szóval szerintem van felvevő köre. de inkább a fiatalok körében.

    /amúgy. rossz nézni édesapámat, ahogy az asztalnál a laptoppal bénázik, szemüveget vesz hogy jól lássa a tartalmakat stb.
    ezt csak fogod simogatod és elbűvöl :)
  • MsUser
    #11
    Már több 11" feletti típus létezik aminek az előnye hogy 1-2 órát ráver az iPad-ra. Az iPad mikor megjelent a piacon fejlett jó technika volt, most szinte minden gyártó átlépett a kivárásos időszakon és kiadják a sokkal jobb, többet tudó piacképes terméküket. És ez nekünk jó olcsóbban jobbat tudunk megvenni, és ha nem kapkodunk még egy kicsit lemegy az ár. Trendet divatot csináltak a tablet-ekből úgy néz ki komolyan gondolják, lassan ezek is minden konyhában ott lesznek, hogy minek az más kérdés, meg hogy kinek? Cicafiúknak, plázacicáknak a mekibe, managgereknek, és még sok hasznos tagjának a társadalomnak
  • opeca
    #10
    Ne zsongíts, hogy a 10 órás aksiidőt te kihasználod...Mert ha még 1 hétig bírná akkor azt mondom kényelmes, hogy nem kell újratöltögetni, de így, totál felesleges.

    Notival sem kell leülni asztalhoz, nyugodtan tarthatod az öledben, mivel kényelmesebb, hogy állandóan fognod kell?

    Az emberek többsége bizony nem tudja mire használni, mert nincs lényegi előnye, csak inkább amolyan luxuscikk sznoboknak.
  • xedos
    #9
    Volt subnotim (túl nagy és nehéz) és netbookom (bolha betűk), de egyszerűen kényelmetlenebb használni, mint egy iPadot. A kijelző 1024x600-as felbontása kicsi és nehezen látható. Az iPad 10"-on 1024x768-as felbontása megfelel. Én Internetezek, skypeolok, mailezek , játszom - vonaton olvasok rajta. A 10órás akksi ideje leveri a legtöbb notit. Megbeszélésekre a 60oldalas doksik végigolvasására és kevés jegyzet hozzáfűzésére is használható. Ha kell benne a GPS és 3G. Kocsiban gyerekeim játszaak rajta, vagy mesét néznek. Nem kell leülni az asztalhoz, hanem leülsz valahol és használod! Nekem bejött. Akinek nem tetszik, ne használja. Egy baj van vele: az ára! De ez az ára a gyors rendszernek, nagy IPS kijelzőnek és a hosszú akksi időnek.
  • Crane
    #8
    Nem értem én se mire jók ezek a táblagépek. Mert ha még ilyen filléres cuccok lennének, akkor oké. De nem azok.

    Miért nem mennek el a gyártók a hajlékony OLED alkalmazása felé? Az LG Philips már 2007-ben kijött a technikával. Azóta a Sony és a Samsung is tovább tökéletesítette. Jó már a képfrissítése, és 16 milló szint tud.
    Semmi akadálya nem lenne kitekerhető/kihúzható kijelzős eszközöket gyártani. Sokkal kisebb helyen is elférnének, de még is nagyobb munkafelületet adnának. A kijelző sem sérülne. Egy ilyen multifunkciós eszközt (3G/4G, GPS, telefon, kamera, stb.) nagyon szívesen vennék, mert pont arra lenne jó, hogy bármikor előkapjam és értelmes méretű felületen tudja informálódni, vagy kommunikálni azonnal.
    Erre meg itt ontják a digitális vágódeszkákat! :D Pffff...

  • opeca
    #7
    "Több kutatás is foglalkozik azzal, hogy mire és hogyan használják az emberek az iPadet. Röviden úgy foglalhatjuk össze az általános tapasztalatokat, hogy az iPad és a többi hasonló gép elsősorban passzív médiafogyasztásra (olvasgatásra, videónézegetésre), valamint játszásra a legalkalmasabb.

    Hasonló lehet a helyzet a tévézésre fordított idővel is. Az iPad-felhasználók a tévé képernyője helyett az iPadet használják videónézésre. A fő médiaforrások közül tehát a tévékészülékkel és a papírújsággal verseng leginkább a táblagép - a figyelmünk és a szabadidőnk minél nagyobb részének megszerzéséért."

    Szerintem ez egy vicc. Ki akar egy p*csányi képernyőn tévézni? Most komolyan, amikor rendre jönnek ki a Full HD-s tartalmak?

    Ahogy nézem jelenleg esélytelen, hogy könnyebben hordozhatóvá váljon mint egy netbook pl. Talán súlyban némileg könnyebb, de a kiterjedése közel azonos.
  • willcox
    #6
    Ezt speciel a Samsung tabja pont tudja, de én annak sem látom az értelmét.
  • Hamed
    #5
    Amig kisebb a hasznalati erteke mint a leggyengebb netbooknak addig csak egy utodott sznoberia a loves geekeknek.

    Ugy latnam ertelmet ha egy amolyan “mindenes” hordozhato kutyut alkotnanak ami egyesiti egy okostelefon es egy netbook hasznos tulajdonsagait es kenyelmesen elfer egy belsozsebben.
    Akkor olyan alapkellekke valhat, mint ma egy mobiltelefon vagy pc. Telefon, zene/video, kamera, net, adattarolas, ujsagolvasas, stb, es vegre nem egy picsanyi 5 centis kijelzon kell tapicskolni amin semmi se jelenik meg jol.

    Olyan sokminden nem is kell mar bele, telefon funkcio, kamera es csokolom. Mindez osszecsukhato formaban (van mar duplakijelzo), macbook air vastagsaggal:D
    Csak hat ugye az akkumlator, az a legnagyobb hatraltato tenyezo az osszes mobil eszkoznel
  • bfoto
    #4
    Lehet vele boklaszni a neten pl. Bar ha esetleg eszembe jutna hozzaszolni egy cikkhez (mint most), akkor mar praktikusabb egy subnotebook. Arra viszont tenyleg jo lehet, hogy magammal vigyem barhova es hozzaferjek a leveleimhez stb. Igaz arra ott a telefon. Valaki tenyleg irjon mar, akinek van ilyen, hogy mire hasznalja.. :)
  • Anomaly
    #3
    Majd nekem is dobjatok egy mail-t ha megvan a megfejtés...
  • KAWAszaki
    #2
    Ez engem is érdekelne. (szvsz: parasztvakítás)
  • opeca
    #1
    Valaki elt udja nekem mondani, hogy mire is jó ez a táblagép, mert egyelőre nem látom semmi értelmét, hacsak a cél nem a felesleges pénzköltés meg rajkodás...