Mik okozzák a tömeges kihalásokat?

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért az ókori feljegyzések tele vannak ám Atlantiszhoz hasonló társadalmakkal/legendákkal. Pl.: hüperboreoszok.

http://vakond.hu/

Kara kán
Ajánlott még...

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
angol: paleocivilization: 52 találat
magyar: paleocivilizáció: 3 ezsgés találat (azt is én írtam be :-)

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

MEKKORA ÖTLETEM JUTOTT ERRÕL , gondolj bele Atlantisz is ilyen volt ami megmaradt de ránk már azért nem maradhatott mert csak a mittomén hány évvel ezelõtti emberek láthatták még a romjait normál állapotban azóta egy két földrengés már megsemmisítette teljesen ,. all pro
engem is érdekel

Kara kán
paleocivilizáció, paleoasztronautika, paleoasztronómia...

Ha a Google nem találja, attól még léteznek.

A paleocivilizáció én nem hallatom, és ahogy nézem a google se, ha tudsz linket add meg kérlek. Egyébként a paleolitikumban 100%, hogy nem volt civilizáció (ezek valószínûleg áltudományos források amirõl olvastál).

A SAI csak egy pár hipotézis gyûjteménye, mintsem valódi kutatás (hozzátenném egyenlõre), és minimum a negyedidõszak elõttrõl van szó benne, konkrétan a dinoszauruszok koráról. Ennek is meg van az oka, hogy miért ebben a 200 millió évben érdemes keresni és nem mondjuk ma Devon-kori halak között. A többit holnap...

Kara kán
Nem vagyok a témában, ezt a SAI-t most hallom elõször, én paleocivilizációról hallottam.

Szerintem ha valami nagyon régi civilizációról van szó, akkor bizonyos elemek, ill. izotópok arányát lehetne vizsgálni. Mert ugye energiára mindenkinek szüksége van, és ennek nyoma marad.

A kambriumi robbanás is igen érdekes jelenség...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A nem mûködõ kép:

Földtörténeti óra

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nézzétek csak:

Intelligens lények akár több milliárd évvel ezelõtt is létezhettek itt a Földön. Nézzétek csak meg, hogy az emberi fajnak mennyi idõ kellett ahhoz, hogy a mai szintet elérje (legyen ez akár milyen fejletlen is galaktikus szinten). Egyszóval elméletileg akár több száz intelligens (vagy legalábbis olyan értelmi szinten lévõk, mint mi) faj is létezhetett a Földön. Hogy a nyomaikat miért nem találtuk meg eddig? Több ok is lehet erre. Eleve a tektonikus mozgás, az ûrkõzetek becsapódásai, cunamik és egyéb dolgok az évmilliárdok alatt gyakorlatilag az épületek és egyéb mesterséges építmények 99,99999 százalékának nyomát elsöprik. A kövületek közül is kevés maradhatott, azok is kitudja, hogy milyen mélységekben, és hogy hol (lehet hogy ott, ahol ma az óceán közepe van, és ott is a tengerfenék alatt kilométerekre). Különben is az évmilliárdokkal ezelõtti dolgokról csak élképzeléseink vannak, tárgyi bizonyítékok vajmi kevés (legalábbis az élettel kapcsolatban). Sajnos pont ezek miatt a dolgok miatt is ez az témakör rendkívül nehezen kutatható, csak spekulálni lehet. Az, hogy a Holdon vagy a Föld körül nem találtunk(?) semmi bizonyítékot, egyáltalán nem jelent semmit. Lehet, hogy az elõttünk élõket nem érdekelte, nem volt rá módjuk, más módszereket alkalmaztak ûrkutatásra, vagy eleve elpusztultak azóta ezek a bizonyítékok.

Szerintem ez nagyon érdekes témakör, Irasidus, engem érdekelne! 😊

Engem érdekelne

Egyébként a tudomány nem zárja ki, hogy lehetett valaha más intelligencia a Földön, csak erre még nem találtak bizonyítékot, és nagyon kicsi az esély rá. Vannak tanulmányok, hipotézisek hogy hol, mit hogyan lenne érdemes keresni. Ezt a "kutatási" területet SAI (Search for Alien Intelligence) hívják. (Egyenlõre csak hipotetikus kutatásról beszélhetünk). Ha valaki érdekel leírhatom a szakemberek szerint mit lenne érdemes keresni, vagy megvizsgálni... (Nem, nem fosszíliákat, mert annak az esélye kicsi.)

globint
Már csak a poén kedvéért:
Réges-régen, a hangyák és a méhek igen magas fejlettséget értek el. Sokáig harcoltak egymással, már majdnem kiirtották a föld összes élõlényét a heves harcok következtében a vegyi és a biológiai fegyvereikkel, és így kis híján saját magukat is, amikor jött egy környezetvédõ hangya, aki egészen a föld ura címig vitte. Ez a környezetvédõ hangya hozta meg a békét és egységet a földre. Megállapodtak, hogy a technikai civilizációjukat biológiai civilizációval váltják fel. Ennek érdekében több apró genetikai módosítást hajtott végre mindkét faj magán, hogy így képesek legyenek technikai eszközök nélküli társadalmat mûködtetni. . . . . .
A mit sem sejtõ utókor pedig a hangyák és a méhek 15'000 évig tartó fejlett technikai társadalmáról semmit nem tud, mert:
1./ a 15'000 év nagyon kicsi intervallum, és így nagyon kicsi az esély, hogy pont ebbõl az idõbõl találjanak leleteket,
2./ ha mégis találnak, azok a technikai eszközök vagy szétporladtak,
3./ vagy annyira kicsiny eszközök, hogy senki észre sem veszi.

<#papakacsint>

http://www.tradeximp.com/

"Vagy ha még is, honnan tudod, hogy az a kõ amit félrerugtál az úton, nem egy Pangeán létezõ baromi nagy toronyház egyik 120tonnás építõemelének a maradványa? :o"

Sehonnan, mint ahogy te sem tudod ha az volt. Így nem lehet tudományt mûvelni, olyan kérdéseket kell feltenni amire lehet válaszolni.

1.1milliárd évvel ezelött volt egy állitólagos szuperkontinens, ez volt Rodinia. Ez kb. 750millió évvel ezelött szünt meg és lett egy másik szuperkontinens, ami kb. 600 millió évvel ezelött keletkezett, ez volt a Pannotia. Ez kb. 50millió évig létezett és az utódja a Pangea volt, ami kb. 180millió évvel ezelött kezdett szétszakadozni arra ami most van.
Namost ha a Pannotián vagy a Pangeán volt fejelett civilizáció, akkor abból semmi nemmaradt. Vagy ha még is, honnan tudod, hogy az a kõ amit félrerugtál az úton, nem egy Pangeán létezõ baromi nagy toronyház egyik 120tonnás építõemelének a maradványa? :o

Gondolom sokan láttátok az Idõgépet. Nekem legjobban az a rész tetszik benne amikor elõlre megy az idõben, 800ezer évet. Kb. ennyi maradhat belõlünk 800 ezer év távlatából. Tudom csak film, de valami hasonló lehet. Ha nem 800ezer év, akkor 8millió. De itt több száz millió évekrõl van szó.

Az oxigén oldhatósága vízben 14.6mg/liter! De tegyük fel egy pillanatra, hogy a gyártók állta megadott 120mg(!) oxigén van oldva a vízben (ami nem igaz), na ebben az esetben ha 6 vagy 10 liter(!) oxigénes vizet megiszol, és mind azonnal felszívódna (nem fog), akkor annyi oxigénhez jutnál, mint egy mély lelégzettel...

"Megjegyzem, nem hülyeség ez, mert ki mondta, hogy a tüdõnk csak a levegõbõl tudja felvenni az oxigént minékünk? El tudok képzelni olyan folyadékot, aerofluidumot, amely a tüdõ hörgõcskéit kitöltené, és közben a benne lévõ oxigént leadná nekünk. A folyadék védene a nagy gravitációs gyorsulások ellen, no meg esetleg a sugárzások ellen is."

De itt nem "olyan folyadékról" van szó hanem vízrõl. Egyébként az oxigént a gyomor nagyon rossz hatásfokkal veszi fel, ezért tüdõvel és nem gyomorral lélegzünk... (Egyébként a hirtelen gyorsulás következményeit lehet csökkenteni, egy darabig, pl.: túlnyomásos pilótaruhával (amiben lehet folyadék is) - ez segít a légzésben, de ha tovább növeled a gyorsulást palacsinta leszel, és ezen a folyadék nem segít.)

Mellesleg, a kitalálás meg a megvalósítás nagyon messze van ám egymástól. Én meg azt találtam ki, hogy jó lenne egy olyan ürhajó ami olyan gyorsan repül mint a gondolat. Na bumm...

"Felkészítik õt a hosszú és gyors utazásra, ezért egy kapszulába teszik, amiben olyan folyadék van, amelybõl a hõs fel tudja venni az oxigént. Mint a halak a vízbõl. Megjegyzem, nem hülyeség ez, mert ki mondta, hogy a tüdõnk csak a levegõbõl tudja felvenni az oxigént minékünk? El tudok képzelni olyan folyadékot, aerofluidumot, amely a tüdõ hörgõcskéit kitöltené, és közben a benne lévõ oxigént leadná nekünk"

Ilyenen már kisérleteznek. A probléma nem ez. Hanem az hogy a tüdõdbe bemegy 3-4 liter folyadék, amit aztán ki is kéne lélegezned ugyebár ha nem akarsz megfulladni (a belélegzett folyadékot ugyanugy keringetni kell mint a levegõt).

Na most erre a tüdõd nem nagyon alkalmas, vagy csak nagyon rövid távon.

Minden csont elporlad. A több millió éves leletek azok már kövületek. A kövület kialakulásához meg megfelelõ körülmények kellenek.

én is ezt a "ne vess fel semmit" verziót támogatnám, elég unalmas.

Kara kán
Nem feltétlenül. De én egyébként külföldi fórumokon is szoktam garázdálkodni, úgyhogy...

Nos, õszinte leszek: ez az oxigénes víz annyira nem az én eredeti ötletem.

Két cucc fogott meg, de az nagyon:
1. Vagy a Kapcsolat vagy valamelyik Mars-témás filmben látható, hogy az ET-k úgy döntenek elviszik magukkal az emberizinget a bolygójukra. (Persze, ez sem a sci-fi írók saját ötlete, mert már a Bibliában ugye ott van Énokh, meg Illés próféta is - de így épülnek egymásra a szellemi cuccok.) Felkészítik õt a hosszú és gyors utazásra, ezért egy kapszulába teszik, amiben olyan folyadék van, amelybõl a hõs fel tudja venni az oxigént. Mint a halak a vízbõl. Megjegyzem, nem hülyeség ez, mert ki mondta, hogy a tüdõnk csak a levegõbõl tudja felvenni az oxigént minékünk? El tudok képzelni olyan folyadékot, aerofluidumot, amely a tüdõ hörgõcskéit kitöltené, és közben a benne lévõ oxigént leadná nekünk. A folyadék védene a nagy gravitációs gyorsulások ellen, no meg esetleg a sugárzások ellen is.
2. Már vannak oxigénsátrak, amelyek a lélegeztetõgépek felnagyított, sportolóknak kifejlesztett változatai, de ezek ugye levegõvel keverik az oxigént.
Mindenesetre a lényeg, hogy a vérrel több oxigén jusson a sejtekhez, és ezt többféleképpen meg lehet oldani, akár úgyis, hogy valakinek a vérét átfuttatjuk egy szûrõn; kiszedjük belõle a kórokozókat, a túl sok vérzsírt, meg egyéb mocskot, és közben, csak úgy mellékesen oxigénnel, antitestekkel, meg egyéb hasznos cuccokkal feltöltjük.
Ez is van már részben sportolóknál, már az NDK-sok is alkalmazták; kimutathatatlan dopping.

Tetsuo
Az egy dolog "kitalalni" valamit. Gyerekkent sokan kitalaltak az erintokepernyot, a 3D-t, a lapat nelkuli ventillatort. Sokszor felteszi az ember a kerdest, dehat miert nem ugy vagy amugy csinaljak?..
Ezeket jo esellyel veled parhuzamosan mernokok es sci-fi irok is felteszik. Az otletet akkor valosithatod meg, ha kitalalod a gyartasi folyamatot is es kesz tervvel allsz elo, erre nagyon kevesen kepesek. Ceggel tarsulni ugy tudsz, ha kozosek az erdekeitek, ugyanis sok ceg vasarol meg talalmanyokat (fix osszegert), de nem valositja azt meg (nincs jutalek).

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Az emberi csontok elporladnak de az õscickányé nem. Miért is?

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Kara kán
Igazából annyira azért nem reklamálok 2 okból:

1. Szeretném, ha hõn szeretett hazánk, Magyarország fejlõdne;
2. Sok ötletet idõ- vagy pénzhiány miatt nem tudok én magam megvalósítani, tehát hagyom a koncot a kis hiénáknak;

Megj.: Csak az bosszant, amikor ezek a kis senkik engem próbálnak kiiskolázni még abból is, amit tõlem loptak.

globint
Levédetni???
Ha nincs rá pénzed, hogy megvalósítsd, nem mész vele semmire!
Nekem a papám kitalált egy alacsony esésû patakokban mûködõ vizierõmûvet, ami három erõtípust használt, bárhol fel letett telepíteni, nem kellett hozzá duzzasztógát. Levédette, fizette a fenntartási költséget, házalt vele....
A magyar állam adott volna (állítólag, mert nem láttam az ajánlatukat) egy fix összeget, amit a papám nevetségesnek ítélt.
Kiment külföldre, (USA), és ott egy energetikai céggel szerzõdött, hogy az így megtermelt energia valami %-át megkapja.
Aztán mindíg azt a választ kapta, hogy nem tudják értékesíteni a berendezést.
A papám meg "csõdbe ment" közben, és 60 éves korában meghalt, agyvérzésben. (Talán a sok idegesség sem tett jót neki.)
Úgyhogy rám csak a találmány leírását hagyta. De mire megyek vele? Már lejárt a védelem!!!
Így van ez más dolgokkal is!!!
Sajna.
Úgyhogy végül is én megértem Kara kán-t.

http://www.tradeximp.com/

Én sajnos 10 évesen(11 éve) NEM védettem az ötletem.

www.adamexdesign.hu

Én sajnos 10 évesen(11 éve) védettem az ötletem. Már akkor kitaláltam, hogy mennyire értelmetlen ez a sok papír amit felhasználunk(újságok, magazinok, szórólapok stb). Miért nincs minden háztartásban egy digitális újságolvasó kütyü, amire reggel neten keresztül elküldik a megrendelt újságodat.

Nem azt mondom, hogy nekem jutott elõször eszembe a világon(de lehet<#nevetes2>), csak a tény, hogy akár gazdag is lehetnék belõle.
Most meg a csapból is a tablet és az e-könyvolvasó folyik...

www.adamexdesign.hu

Jrex
Vagy csak ne vess fel semmit,és nem tudják ellopni...

Ezek a dolgok mind külföldrõl gyûrûztek be hozzánk, utána lehet nézni. Azonkívül a lúgosítás, vagy a oxigénes víz akkora bóvli mint egy ház... szóval én nem dicsekednék ezzel a te helyedben.

"Ezt csak azoknak a gúnyolódó köcsögöknek írom le, akik röhögnek a kopirájtos kikötéseimen."

Izé, nem lenne egyszerübb levédetned egy szabadalmi hivatalban? Azóta már gazdag lennél...

Kara kán
Ja bocs, ez errõl jutott eszembe.

Kara kán
Én nem hiszek a mesékben.

Hogy egy kicsit offoljak, évekkel ezelõtt felvetettem egy internetes fórumon, hogy mi lenne, ha az oxigént nem csak a tüdõn, hanem ivóvizen keresztül is bevinnénk a szervezetbe.

Azóta ezt sokan ellopták, és jó pénzért árulják. A szervezet lúgosításának témáját is én hoztam fel.
Ezt csak azoknak a gúnyolódó köcsögöknek írom le, akik röhögnek a kopirájtos kikötéseimen.

Én meg magamban ezeken az utánozó majmokon röhögök, akik elkapják egy-egy kósza gondolatom, és azon próbálnak hasznot húzni, de a szellemiségem lényegét, úgy en blokk nem értik. Emiatt meg jön általában a vakvágány.

Ott van erre esély, amelyik város lápos mocsaras területen fekszik. Például New Orleans (pont errõl volt egy mûsor a Nat. Geo-n). Ha elborítja az üledék és az iszap akkor megmaradhat. De Tokió meg New Yorknak nem sok esélye van, mert a kontinens ütközések be fogják õket gyûrni (persze addigra úgyse lesz belõlük semmi).
A fennmaradáshoz egyébként az kell, hogy még "mostanában" kerüljenek a föld alá a "leletek".

van egy konyv, amiben olyan leleteket mutatnak be, amik a majom es az ember utjainak kettevalasakor leteztek. az erdekesseg az, hogy: pl.: vasdarabokrol es cipolenyomatokrol van szo.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Évmilliók vagy százmillió év múlva a bányák is semmivé lesznek. Ennyi idõ alatt a kontinensek elvándorolnak, hegyláncok gyûrõdnek fel, tengerek szûnnek meg vagy alakulnak ki, sok vulkánkitörés stb. Teljesen más élõlények népesítik be majd a Földet. Fosszíliákat lehetne találni rólunk persze. De ha az emberiség "nyomának" ha az 5%-át ki tudnák kaparni a földbõl, lehet már az is nagy eredmény lenne.

A Holdon lévõ rover is elvileg fennmaradhat, de ilyen idõtávba egy meteor is telibe találhatja õket és akkor volt, nincs.

Biztos hogy maradna nyomunk, mind direkt mind indirekt. Gondolj csak bele, egy autó biztos szétrohad ennyi idõ alatt, de majd csak akad pár, amelyik teli megy homokkal ami aztán megkövesedik. Jó eséllyel 300 millió év múlva egész megkövesedett városokat ásnának ki a föld alól.

Kara kán
De nézzük csak a szénbányákat.
Milliárdnyi szenet bányásztunk ki, azokban csak ott maradt volna egy aranyékszer, gyémántköves gyûrû, platina mûfog, sarokcsiszoló korundum koronggal, titánból készült karóra stb.

Pláne a holdon lévõ roverek stb.

Kara kán
Na de az ûrbe küldött szondák közül pár még ott lenne.

Érdekes lenne ha nem mi lennénk az elsõ civilizáció ezen a bolygón, és találnák "nyomokat". 😊
Bár valószínû kövületeket már találtunk volna, valamit sikerülne azért kiásni. De az tény, hogy az évmilliók miden civilizációs nyomot eltüntetnének a felszínrõl.

378 millió év után milyen nyom maradna az emberiség után? Minden ipari létesítmény porrá válik, minden szemét lebomlik (még a barbi babák is), a halottak csontjai is (kivéve azok, akik mocsárban megkövültek, de nem sok lehet belõlük, simán elkerülhetik a figyelmet), az erõforrások regenerálódnak (pl. szén és olaj újraképzõdik, új hegységek alakulnak ki, bennük új ásványkincs-lelõhelyekkel, stb.), a radioaktív hulladék aktivitása megszûnik. Egyvalami biztosan megmaradna, kimutatható lenne a biodiverzitás csökkenése. Ha 378 millió éve létezett volna egy civilizáció a Földön, pontosan ennyi maradt volna belõlük, anomáliák a fosszíliákban.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Kara kán
Bosszantó ez a köd, nem?

Kara kán
Mindenki beszéljen csak a saját nevében!

NEXUS6
Minmeghalunk!

Ja, BUÉK!
<#wilting>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A földtudomány az egy szó! In English: Geoscience or rather Geosciences. 😊
← ElőzőOldal 3 / 3