40
  • kissssss
    #40
    szívesen bármikor máskor is.
  • Everest07
    #39
    Köszönöm a kisasszony (adatlap alapján) értékes hozzászólását!
  • daneelolivaw
    #38
    haver, te nem vagy normális :D nézd meg őket mégegyszer, és ez alkalommal lehetőleg nyisd ki a szemedet is
  • IMYke2.0.0.0
    #37
    Ha Avatar vagy Inception, akkor inkább utóbbi.
    3D nem hoz lázba, nem érdekel. Mindkettő sci-fi.

    Ami nekem fontos:
    Történet: Avatar: -1 / Inception: 3
    Színészgárda: Avatar: csak Sigourney Weaver ért valamit / Inception: Leonardo vitte a vállán a filmet [mellékszereplőként is tette volna]

    Az Inception a "hype" nélkül is jó film volt, de a stúdió és a gépezet biztosra ment - a helyzet mutatja: nem ok nélkül, és nem hiába.


  • kissssss
    #36
    127 óra múlva.
  • Everest07
    #35
    Ha már itt bóklászom, megkérdezem. A 127 órát mikor mutatják be a hazai mozik?
  • winnie
    #34
    "A horror műfaját ne keverjük bele. Nagy költségvetéssel, jó rendezővel és jó színészekkel már piszok rég készült horrorfilm. "

    ??? volt nagyköltségvetésű horror is jó pár, meg jó rendezős és jó színészes, de azért ezek közül csak kettő kell a jó filmhez, a költségvetés irreleváns. (nem mellesleg a horror a bevétel miatt lett felhozva, és mivel rétegműfaj, ezért jellemző, hogy a rajongók azonnal elmennek a moziba, hogy lássák.)

    "Hol van már az az idő, amikor az Ördögűző Oscar-díjat is nyert..."

    forgatókönyvért meg hangért per imdb. azóta azért volt horror(közeli) film, ami az összes legfontosabb díjat elvitte. és csak 20 millióba került.

    az egyébként nem "idő" volt, mert szó sincs arról, hogy a 70-es években rajzottak volna az oscaros horrorok. olykor akadt egy-egy a szakma által is elismert (cápa, ómen). idén is volt olyan. azzal nincs gond. csak a közönség szinte alig tud róla.
  • kanduhr
    #33
    A horror műfaját ne keverjük bele. Nagy költségvetéssel, jó rendezővel és jó színészekkel már piszok rég készült horrorfilm. Hol van már az az idő, amikor az Ördögűző Oscar-díjat is nyert...
  • winnie
    #32
    "Imádom ezeket az önjelölt filmkritikusokat akik mindig megtudják mindenről mondani a frankót."

    ezt úgy nevezik, hogy vélemény. miért okoz neked gondot, hogy pár fórumozónak van véleménye? ha nem tetszik, ne törődj vele, de véleményt számonkérni...??? ha eszel valamit, ami nem finom és ezt kimondod, akkor önjelölt ételkritikus vagy? ugyan már.

    "Egyébként nem tudom milyen hájpról beszéltek, én kb a bemutató után pár nappal hallotam róla először egy ismertető álltal, pedig én minden nap elolvasom a filmekkel kapcsolatos híreket. "

    akkor csak azt hiszed, hogy elolvasod a híreket. aki olvas híreket, az tudja, hogy már majd egy évvel a premier előtt lkezdődött a hógolyó gurítása, ami a premierre szép naggyá érett. attól, hogy te nem látsz/hallasz valamit, az még van.

    "nem kell máris arra fogni a sikerességét hogy túl volt hájpolva, persze vannak ilyen filmek is, de véleményem szerint ennek a filmnek az esetében szó sincs ilyenről."

    így van. ilyesmit az mond, aki fogalmatlan, vagy zavarja a film sikere. az eredet hype-olva volt, de a sikerét már annak köszönheti, hogy a közönségnek tetszett. mindent elmond az, hogy az eredet és a titánok harca is 61-62 milliós hétvégével nyitott és az egyik összbevétele 292, a másiké 163 millió dollár lett amerikában. ha nem lett volna jó az eredet sokak szerint, akkor a titánok szintjén végezte volna.
  • kwzatz
    #31
    A Prestige-től én még nem láttam jobb filmet, pedig már túl vagyok páron.
  • richard45
    #30
    Imádom ezeket az önjelölt filmkritikusokat akik mindig megtudják mindenről mondani a frankót.
    Persze én értem hogy nagyon menő dolog olyan filmet ocsárolni ami csomó embernek bejött, ugyan ez volt az Avatárnál is. Egyébként ettől a "túl hájpolt" szövegtől már a falra tudnék mászni, semmivel se volt jobban túl hájpolva az Eredet mint az Avatar, én nem emlékszem napi 3 Eredetes hírre ellenben a napi 3 Avataros hírrel. Hmm érdekes. Egyébként nem tudom milyen hájpról beszéltek, én kb a bemutató után pár nappal hallotam róla először egy ismertető álltal, pedig én minden nap elolvasom a filmekkel kapcsolatos híreket. Persze egyéni izlés hogy ki mit szeret, csak azt akarom mondani, hogy attól hogy nem tetszett, nem kell máris arra fogni a sikerességét hogy túl volt hájpolva, persze vannak ilyen filmek is, de véleményem szerint ennek a filmnek az esetében szó sincs ilyenről.
  • Stranger666
    #29
    A Batman az tulképpen csak Joker miatt olyan jó. A Prestige-el meg nagy kedvenc arra nem tudok rosszat mondani.
  • ilmi6
    #28
    Így van. De jó a reklámja. És mint a fenti "szavazás" is mutatja. Jó a menedzsmentje is. De ez volt mindig is a tömegfilm velejárója.
  • totoro
    #27
    A Kick/Ass lehet hogy nem volt siker anyagilag, de meg kell majd nézni a második rész bevételét. Az eredet meg egyszerűen unalmas volt. Egyedül a vonatos résznél lendült be fél pillanatra, hogy annyiban is maradjon.
  • G_ArchAngel #26
    Moziban neztem meg angolul, nagyon bejott, itthon kesobb mar nem. Black Swan forditva: tegnap megneztem, jo film, de a hype miatt tobbet vartam. Megvan ra az elorendeles, megnezem moziban is, remelem vasznon jobban elkap a hangulata.

    Ennyit a hyperol: ha valamit nem a filmhez passzolo hangulatban nezel meg, akkor szar lesz. Mindegy, hogy az a LOTR, Godfather vagy Egri Csillagok. Ha csak kikapcsolodni akarsza, akkor meg Uwe Boll is jo lehet. (oke, az talan nem...)
  • Ender Wiggin #25
    A Memento-t leszámítva Nolan minden filmje középszerű, és agyon ajnározott. De szemben a katasztrofálisan szar Insomnia-val, Prestige-gel és Batman-filmekkel, az Inception kifejezetten érdekesnek tűnt számomra. Nem a legjobb film 2010-ben, de emlékezetes az biztos.
  • Everest07
    #24
    Az Eredet egy középszerű alkotás!
  • Stranger666
    #23
    Te vagy az én emberem
  • paj01
    #22
    Jaja, engem nem érdekel annyira, hogy végig olvassam a cikket, de szivesen venném ha az a 10 film sorrendben kilenne emelve. A sorrend érdekelne de a sok statisztika meg bevételi adatok számomra csak fölösleges fárasztó számadatok. Ránézek a cikkre és csak ezt a statikus karakteráradatot látom teleírkálva számokkal...nyomasztó.
    Ja és az Eredet szerintem nem ANNYIRA jó film:)
  • lamella
    #21
    Megkapta + nem spanyol, hanem argentin. :)
  • IMYke2.0.0.0
    #20
    Ezer éve írom ezt neki - néha megteszi, néha nem.
  • davidka003
    #19
    Azért a filmcímeket kilehetne emelni és akkor jobban átlátható lenne a cikk.
  • winnie
    #18
    "Meg volt némi szájbarágós butaság (Ariadne, aki labirintust tervez)"

    nem ezt nevezik szájbarágásnak, ez csak kikacsintás, utalás. a szájbarágás az lenne, ha cobb azt mondaná neki, hogy "jé, mínosz király lányának is ez volt a neve, aki..."

    a szemekbe zárt titkok pedig már nem esélyes az oscarra, hiszen tavaly megkapta:)
  • manome
    #17
    Szerintem az Eredet nagyon jó volt, bár Marion Cotillard, akiről eddig azt hittem, hogy egy szép, fiatal, törékeny nő, itt meglehetősen trampli volt. Félelmetes. Meg volt némi szájbarágós butaság (Ariadne, aki labirintust tervez), de jó kis film volt. Emellett ami szerintem maradandóan gyönyörűre sikeredett, az a Szemekbe zárt titkok című spanyol (remélem, jól emlékszem) film, ami ha jól tudom, esélyes az Oscarra, legjobb idegennyelvű film kategóriában.
  • Stranger666
    #16
    Kurva anyád hozzászólásait írd át te náci buzi.
  • viasz
    #15
    Nekem az tetszik a szavazásban, hogy választás nélkül is szavazhatok :D
  • Tower Guard
    #14
    Hát nálam mindenféleképpen az Eredet az év legjobb filmje.
    Egyébként 2010-ben nem volt sok "nagy durranás", inkább sok volt a közepes film, sajnos.
  • kandeláber
    #13
    Műfajtól is függ, hogy milyen gyorsan cseng le egy film. A horrorok pl. mindig nagyon gyorsan lecsengenek.
  • winnie
    #12
    " ez a hadarás amit levág benne a nagyfőnök. Nem tudom miért hiszik az amcsik, hogy minden kocka és okos programozó hadar... Ez megint az amcsik tudatlansága... "

    akkor lehet, hogy nem láttál sok sorkin-sorozat, mert mindegyiben úgy "instruálja" a forgatókönyvíró a színészeket, hogy gyorsan beszéljenek. ez nem kocka dolog - ez sorkin dolog. így volt a sports nightban, a west wingben, a studio 60-ben is.
  • Stranger666
    #11
    És viki a king nem lesz a 10 között...
  • Stranger666
    #10
    Mi ez a szavazás te fasz?? Az eredet egy agyonhypolt, nem szar de nem is olyan jó film. Swan 1000* értékesebb film.
  • asterix100
    #9
    Én már tűkön ülök, hogy lássam az sg-s toplistát :D
    De az szépen látszik a cikkből, hogy mennyire különbözik az amcsi bevételek a többi országétól. A Vasember2 szerintem eléggé gyengécskére sikerült ( majdnem elaludtam rajta többször is ) , de lehet bennem van a hiba. Míg a Hp utolsó részének első fele kifejezetten tetszett, majd le rágtam a körmöm néhány részében. A facebookos film meg egyenesen katasztrófára sikeredett, ez a hadarás amit levág benne a nagyfőnök. Nem tudom miért hiszik az amcsik, hogy minden kocka és okos programozó hadar... Ez megint az amcsik tudatlansága...
    Az eredet számomra érdekes volt, még megnézem majd párszor, ezt se sok filmről mondhatom el, hogy kíváncsi vagyok rá többször is...
  • gulyasandras
    #8
    Érdemes ezen a oldalon végigfutni és összevetni az adatok a boxofficemojo német adataival. Nagyon érdekes dolgok derülnek ki (pl. 3d emelt jegyárai mennyivel dobják meg a végösszeget).
  • Aldo Moro
    #7
    "De a várva várt az SG szerkesztőségi toplista közzététele előtt" Várja valaki?
  • Kindred Blades
    #6
    Viktor megkóstolta a hummorrépát? Jót tett neki, ez tetszett.
  • Bigpeterson
    #5
    Az eredetnél tényleg lehetne egy nem. Én sokkal jobb filmet vártam, igazából csalódtam benne. Persze nem rossz film, csak túlságosan hype-olták.
  • brueni
    #4
    ááááá.. az avatart meg sem említi...bár az 2009...de akkor is...
  • BaliBoy
    #3
    T mire szavaztatok az Eredetnél? Én az Igenre. :DD
  • grandegamer
    #2
    Az eredetnél azért lehetne egy nem is. Annyira azért nem volt jó film sőt.
  • smaszi
    #1
    "Ha-Ver: A geek közönség természetesen megnézte a filmet, viszont az átlag moziba járót teljesen hidegen hagyta a vicces szuperhősfilm."

    Hát igen, én sem mentem el megnézni, inkább itthon néztem meg...
    Meg is látszik a bevételén...