42
  • jackoneill90
    #42
    egy igazán ütős csillagkapu mozifilmet is kiadhatnának már.
  • joco1114
    #41
    De. Beastly: http://www.imdb.com/title/tt1152398/
  • FrostBite
    #40
    Hali
    Nem tudja valaki, hogy a 2. kép az melyik filmből van kitéve, mert sehol sem találtam meg.
  • winnie
    #39
    a filmkatalógus gondolom csak poén (másra nem merek gondolni), de ha ismertetők alapján döntesz arról, hogy milyen filmet nézel meg, akkor ne csodálkozz, ha rosszakat látsz. ez sajnos ízlésbeli kérdés.

    "Arrogancia? Magas ló? Miért? Mert elvárásaim vannak?"

    ebben mi volt az elvárás? mármint abban, amit a kollegának: "Gondolom, nem egy korosztályból származunk, de feltételezem, még hírből sem hallottál Spielberg Párbaj című filmjéről." max lenézés, és a magad tömeg fölé emelése volt, ami érdemtelen, hiszen épp te írod, hogy csupa rossz filmet nézel.
  • MacFly
    #38
    Kedves B0nFire, mi tart vissza attól, hogy - feltéve, hogy van rá igényed - utánajárj az esetleges jó filmeknek, túl a Filmkatalóguson?
    Valamikor régen még csak újságokat, könyveket olvashattál a témában, most viszont tele a net infóval, persze nyilván sok ilyen vélemény érdektelen számodra, de van annyi, hogy kitúrd magadnak azt ahol a te ízlésednek megfelelőeket találhatod.
    Nem pont az sg.hu pár mondatos beharangozóira kellene építeni, illetve szintén ugyanitt sportot űzni a mainstream filmek fikázásából, amelyek jó része - gondolom nem mondok újat - leginkább egy üzleti vállalkozás, némi(!) kockázattal persze.
    Ha népnevelés a célod, azt pedig nem pont ilyen szavakkal és vehemenciával fogod tudni elérni. Szerintem.
    Mindez csak tanács, nem beszólás, nem kell megfogadni sem.
  • morden
    #37
    Amúgy nagyon sok jó film volt 2010-ben olyan ami nem került moziba, hátha a 2011-is ilyen lesz.
  • B0nFire
    #36
    Én annyi filmről tudok, amennyiről tudósít hetente a Filmkatalógus. Hetente vagy kéthetente 5-6 film. Akkor felmászok a Filmkatalógus oldalára, elolvasom az ismertetőt, és az alapján döntök úgy, hogy még annyira sem tudnak felizgatni a mai filmek, hogy a trailert megnézzem. Rémálom az Elm utcában 2010 meg Piranha! Röhögnöm kell. A Piranha helyett miért nem folytatják a fantasztikus Anakondát?

    Tudom, hogy nekem vannak túlzott elvárásaim, mert nálam egy kalandfilm ott kezdődik, hogy Indiana Jones, abból meg nincs minden évben egy-kettő. De attól, hogy az én igényeim nagyok, ez még nem menti fel a mai filmkészítőket, hogy futószalagon gyártják a trágyát. Attól, hogy a 80-as 90-es években teljesen mások voltak a filmbéli elvárások, mások voltak a stílusok, az nem jelenti azt, hogy az Avatarnak bármilyen eredeti mondanivalója lenne az égadta világon. Összevissza lopkodott ötletek papírfigurákkal. 0 karakterrel. Szép színes volt, igen. De mióta színes tévénk van, azóta ez a faktor nem játszik túl nagy szerepet nálam. Ha színeket akarok, akkor bámulom a monoszkópot, vagy a médialejátszó valamelyik vizualizációját. Ammán frankó. Csak el kéne adni, mint filmet. Sok agyamputált arra is beülne.

    Arrogancia? Magas ló? Miért? Mert elvárásaim vannak? Hagyjuk már! Ha sértődékeny ember volnék, én is nyugodtan egy flémelő, analfabéta, csicska trollnak titulálhatnálak – de szerencsére nem vagyok az, így nem teszem.
  • Merces
    #35
    #34..légyszives, Viktornak is, ráférne.....
    #22..Sohasem ertettem, hogy mitol nevetseges az, ha csetlik-botlik valaki....hát ezért botladozol itt?
    #28..ezekröl miért nem irsz legalább havonta egyszer , hogy mi is tudjunk már róluk....tudod nem mindenkinek munkája hogy filmeket nézzen
  • joco1114
    #34
    Nem védem Viktort, hiszen azt sem tudom, ki ő, de nem olyan egyszerű olyan cikkeket írni, ami mindenkinek tetszik. Könnyű a kész munkában hibát találni, inkább meg kellene köszönni, hogy traktál minket az újdonságokkal. Másik dolog: lehet, hogy nem a legjobb minőségűek a cikkei, mégis mindig ugyanazok olvassák és fikázzák... :) Ajánljak esetleg más oldalakat? :D
  • BobaFett
    #33
    Viktorkának így is minden honap rettenetes/brutális/stb hónap volt, már nem tudott újabb jelzőt kitalálni egy egész évre...
  • fozerl
    #32
    Sztem nem volt sok jó film 2010ben, és nem is lesz sokkal több jó film 2011ben. Amit meg kifejezetten idegesítőnek tartok, ha valakinek már úgy tetszik film, hogy látott róla egy plakátot, trailert, esetleg a kedvenc színésze bohóckodik benne.
  • Papichulo
    #31
    Izlesrol nehez vitatkozni, en csak a velemenyemet mondtam el es teszem ezt ujra.

    "Akkor a hiba az ön készülékében van, mert nagyon sokan értették."

    Nem latom, hogy mit nem ertettem. Kifejtettem, hogy nekem ezek a filmek miert nem tetszettek.

    "Pont a Gagyi mami féle szarokról beszélek. Az amerikai "vígjátékokról". Amiben az a vicces, ha valaki trágárkodik, vagy beleveri a faszát a pitébe. Szerintem meg ez nem vicces."

    Szerintem sem es nem is allitottam sohasem ilyet.

    Ha esetleg erdekel, nekem peldaul a Woody Allen vagy a Billy Crystal filmek humora jon be. Se csetles-botlas, se fingas-karomkodas.

    "Számomra a CGI-nek akkor van jelentősége, ha az valamit hozzáad a cselekményhez "

    Ezzel is maximalisan egyetertek. Remek pelda ra a kozelmultbol, a Skyline. A trailer utan vartam a filmet es el is mentem megnezni. Hatalmas csalodas volt...

    "Gondolom, nem egy korosztályból származunk, de feltételezem, még hírből sem hallottál Spielberg Párbaj című filmjéről."

    Ha az adatlapod jol van kitoltve, akkor tevedsz a kort illetoen. :)
    Es a masodik feltetelezesed is hibas, mert meg regen lattam ezt a filmet, de annyira nem hagyott maradando nyomot bennem.

    En a 70-es, 80-as evekben eleg sok idot toltottem/eltem Nemetorszagban (inkabb Nyugat, de Keleten is), ezert szerintem masmilyen jellegu filmeket neztunk es ezert is olvastunk/neztunk masmilyen kepregenyeket/rajzfilmeket (yo Joe!:)), melybol kifolyolag ezert is allnak hozzam kozelebb az altalad gyulolt live action feldolgozasok. Azert halkan megjegyzem, hogy ezek egy resze valoban vallalhatatlan.

    Amugy winnie-vel ertek egyet. Szerintem manapsag sokkal tobb jo es jol is kivitelezett film van, csak sajnos sokkal tobb rossz is, ezert nehez kivalogatni a jokat. Regen MO-on, a 70-80-as evekben volt havonta 4 filmbemutato, amibol 1 volt nezheto es evente volt 2 ami tenyleg jo. Ezekre sokkal inkabb emlekszik az ember, mivel nem volt igazan lehetoseg mast nezni, igy jobban megmaradtak benne ezek. Es mint tudjuk, az ido "mindent" megszepit!
  • joco1114
    #30
    Ja, Viktornak köszi az összefoglalót (bár inkább bulizz 16 perccel évvége előtt!), s csak egy ötlet: ne tégy szavazást, ha csak 2 választási lehetőséget adsz. Egy öreg professzorom mindig azt mondta: "Fiam, csak akkor használd a 'stb.' rövidítést, ha még legalább 3 további lehetőséget fel tudsz mutatni!"
  • joco1114
    #29
    Milyen jó, hogy különbözőek vagyunk! Van akinek pl. bejön a pite, van akinek nem. Van aki Avatar rajongó, van aki utálja. Én végigizgultam a Párbajt (1971), sokan meg nem bírják nézni.
    Peace!
  • winnie
    #28
    nagyon, nagyon, nagyon fontos, hogy az ember még véletlenül se keverje össze a nosztalgia faktort a minőséggel. funes is készített jó pár teljesen vállalhatatlan filmet, s a jobbak közül is van jó pár, ami ma már életképtelen, ha valaki megnézi némrlyiket, csak szörnyülködne rajtuk. pedig a maguk idejében remekek voltak.

    "de feltételezem, még hírből sem hallottál Spielberg Párbaj című filmjéről."

    ó, az arrogancia és a magas ló, ha találkozik.

    "Én ezeket hiányolom. Ezek a rendezői eszközök ma is a rendelkezésre állnak. Nem hiszem el, hogy ne lennének ma is zseniális forgatókönyv írók, vagy rendezők. De valamiért csak a szeméthalmokat gyártják."

    ó, gyártják a jó filmeket is, nem kell hiányolni őket - csak mellettük van sok kevésbé jó, amiket az ember hajlamosabb megnézni. az biztos, hogy sokkal több a jó film, mint régen. innentől már csak a néző sara, ha ő nem lát jó filmet. a jókat kellene nézni. (csak az elmúlt egy hónapban volt legalább 5 olyan film, ami még a párbajt is veri.)
  • B0nFire
    #27
    "En meg szemely szerint remelem, hogy sohasem fognak ilyeneket csinalni. Par kiveteltol eltekintve (pl. Fantomas (bar Funes abban is rettenet volt)) a trailer alapjan ezek kb. a Gagyi Mami kategoriaba tartoznak. Sohasem ertettem, hogy mitol nevetseges az, ha csetlik-botlik valaki."

    Akkor a hiba az ön készülékében van, mert nagyon sokan értették. Pont a Gagyi mami féle szarokról beszélek. Az amerikai "vígjátékokról". Amiben az a vicces, ha valaki trágárkodik, vagy beleveri a faszát a pitébe. Szerintem meg ez nem vicces.

    A csetlés-botlást is kétféleképpen lehet csinálni: jól és rosszul. Voltak, akik kitűnően értettek hozzá, és voltak, akik csak utánozták. Aztán a tehetségtelenségüket megpróbálták valami mással helyettesíteni. Obszcén viselkedéssel (fingunk evés közben), vagy vulgáris szöveggel (végig bazmegoljuk a filmet). No, a szememben ez utóbbi nem vígjáték.

    Az utolsó jó vígjáték, amit láttam, az a Jöttünk, láttunk, visszamennénk volt. A francia változat. Mindkettő rész igen jó volt. Tehát igenis azokat nézem: a francia vígjátékokat. Csak nincs ilyen színvonalból évente 3-4, pedig simán beférne. Vagy a Taxi. Az is francia. Vagy a Wasabi, de az gyengébb volt egy kicsit. Aztán nézd meg, hogy mit csináltak erre az amerikaiak. Leforgatták a Jöttünk láttunk... filmet Amerikában, hát egy akkora rakás ótvar fost, ami az volt, még életemben nem láttam! Aztán leforgatták az amerikai taxit, de minek? Leforgatták a Rózsaszín Párducot Steve Martinnal de minek? Bár az eredeti film is amerikai volt – itt lép be a képbe az ügyes csetlés-botlás tényező, amit Peter Sellers zseniálisan csinált, elég csak a Rózsaszín Párducban a telefonszerelős jelenetre gondolni – egymaga elviszi az egész filmet a hátán egy szó nélkül –, míg Steve Martin csak végig ripacskodja a filmet. Nincs egy eredeti ötletük; ha valami sikeres Európában, azt feltétlenül átveszik, de jól lebutítva, hogy az agyilag 12 éves átlag nézőközönség is megértse, és még véletlenül se legyen benne egy csavar.

    Amint mondtam: engem a szem-rágógumi 3D szarságok nem érdekelnek. Számomra a CGI-nek akkor van jelentősége, ha az valamit hozzáad a cselekményhez – pl egyszerűbb egy űrhajót lemodellezni és meganimálni, mint az analóg modellezéssel –, nem pedig helyettesít valamit. Legtöbb esetben a heveny ötlethiányt. Nincs jó színész, nincs jó ötlet, nincs jó forgatókönyv; nem baj! Akkor legyen jó látványos, tele 3D CGI-vel, az majd eladja.

    Csak nem nekem.

    Gondolom, nem egy korosztályból származunk, de feltételezem, még hírből sem hallottál Spielberg Párbaj című filmjéről. Az a film bemutatja, hogy lehet minél kevesebb eszközből a maximumot kihozni. Kell egy autó, egy kamion és egy út hozzá. Semmi extra. + egy jó forgatókönyv. Nézd meg azt a filmet! Az összes trancsír-horror, a Fűrész-szarok elmehetnek a búsba.

    Én ezeket hiányolom. Ezek a rendezői eszközök ma is a rendelkezésre állnak. Nem hiszem el, hogy ne lennének ma is zseniális forgatókönyv írók, vagy rendezők. De valamiért csak a szeméthalmokat gyártják.
  • DontKillMe
    #26
    A fűrész nyolcat már a kettőnél elrontották. Nem is kellett volna megcsinálni. Nem szeretem kimondottan a képregényeket, (talán, mert az én időmben nem volt) de ha valaki úgy tudja megfilmesíteni, mint a (két) legutóbbi batmant (amit amúgy sem szeretek elvileg, mégis letettem a hajam, amikor láttam)akkor megemelem a kalapom és szánok rá egy estét. Nem kell mindenáron egy jó filmből véget nem érő sorozatot csinálni. A többrészesre sikeredett filmek esetében 90%+ az arány arra nézve, hogy rosszabb lesz, mint az első rész. Inkább ne. Egy jó sci-fit a magam részéről én is szívesen vennék, mert szarokból van elég. Valami monumentálisra gondolok. De sajnos tudjuk már, hogy az itt felsorolt filmekből a legtöbb akkor is egy rakás szar lesz, ha 6D-be csinálnák meg.
  • tommygear
    #25
    menthetetlen ez az ember
  • Zolivok
    #24
    hülye barom egyébként meg
    A 2011-es év keményebb lesz, mint Doszpot Péter
    2010. december 31. 23:44, Péntek - Szekeres Viktor
    ÉDES ISTENEM SEGÍTS
  • Locutus51
    #23
    Milyen Eredet 2? És milyen Fűrész 8? Értsük már meg, hogy nem lesz több Fűrész. Nolan pedig nyilatkozta, hogy szerinte le van zárva az Inception, úgyhogy ő biztos nem fog részt venni a második rész készítésében, ergó annyira jó már nem is lehet, mint az első (mondjuk nekem amúgy sem nagyon jött be, annyira hájpolták, hogy többet vártam tőle. The Prestige FTW!).

    "A 2011-es filmes kínálat láttán inkább hibernálnánk magunkat. "

    Hibernáld le magadat Viktor, könyörgöm! Lenne egy szép sg-s évünk...
  • Papichulo
    #22
    "Jó, békebeli vígjátékot szeretnék. Mint régen az olasz, vagy francia vígjátékok."

    Akkor miert nem nezel olasz vagy francia vigjatekokat? Ne Hollywood-tol es foleg ne a magyar mozikban varj ilyeneket!

    "Bud Spencer-Terence Hill filmek, a Pirerre Richard, vagy Louis deFunes filmek"

    En meg szemely szerint remelem, hogy sohasem fognak ilyeneket csinalni. Par kiveteltol eltekintve (pl. Fantomas (bar Funes abban is rettenet volt)) a trailer alapjan ezek kb. a Gagyi Mami kategoriaba tartoznak. Sohasem ertettem, hogy mitol nevetseges az, ha csetlik-botlik valaki.

    "Amerika kapitány, Transformers, X-men... Most komolyan. Muszáj az összes 60-as évekbeli amerikai képregényszemetet nekünk befogadni?"

    Nem muszaj, te a penztarcaddal szavazol. En peldaul ilyeneken nottem fel, es sokkal szivesebben nezem ezt a mufajt (persze ha jol van megcsinalva), mint barmely horror filmet!
  • Scooter
    #21
    "A 2011-es filmes kínálat láttán inkább hibernálnánk magunkat"
    Én erre mindig azt mondom, hogy nem muszáj mindent megnézni. Én se nézek meg olyan ami nem érdekel. Nálam pl. az Eredet nem jött be. Zagyvaság mégha elgondolkodtató is. Mielőtt bedobná valaki...tökéletesen értettem, mégse jött be.
    Idén is nagyon kevés film fog érdekelni. A legjobban A dolog, előzményfilmje, de nagyon félek tőle. Ennyi idő után folytatni valamit. Aztán érdekel még A Karib-tenger kalózai 4, Verdák 2. Ennyi. A többi nagy 0 látványorgiát messze elkerülöm.
  • daniferi
    #20
    Hát engem se csigázott fel nagyon egyik film sem. Meg hát tuti az lesz, hogy mire itt moziba kerül az, ami érdekelne, addigra már kint megjelenik DVD-n is. Talán ami így elsőre érdekesnek ígérkezik számomra az a Source Code és a Battle: Los Angeles.
  • vatuszi
    #19
    Eredet 2? Fűrész 8? Nem mindegyik folytatás fos...
  • B0nFire
    #18
    A 2010-es esztendőben mindössze egyetlen film tudta felcsigázni az érdeklődésemet, a: Tron - Legacy. De ezért sem vagyok hajlandó pénzt kiadni, mert tudom, hogy úgysem fog úgy lenyűgözni, mint ahogyan 86-ban A Tron lenyűgözött. + olvastam a lesújtó kritikákat is...

    Az itt felsoroltak közül sem hoz lázba egyetlen egy sem. Még annyira sem, hogy letöltsem őket és itthon nézzem meg.

    Talán Steven Spielberg vagy David Fincher alkotásának látatlanban is adok egy esélyt, de a többinek nem. Jó, békebeli vígjátékot szeretnék. Mint régen az olasz, vagy francia vígjátékok. Nem a harsány, amerikai, bárgyú "fingok egyet oszt hú de vicces" típusú filmekre gondolok, hanem olyanokra, mint a Bud Spencer-Terence Hill filmek, a Pirerre Richard, vagy Louis deFunes filmek. Nem a pite-sorozat vulgaritására.

    Néhány mélylélektani thriller is jól jönne már. A Gödör óta nem láttam ebből a kategóriából megkapó darabot, pedig nagyon szeretem őket. Fincher jó az ilyen témákban, de kíváncsi vagyok, nem megy-e le ő is kutyába. Nem érdekel a "térdig vérben gázolok" horror, amikben ezrével vagdossák le a digitális szereplők végtagjait vagy fejét; az ilyenek sosem bírtak meghatni. Egy jó pszicho-thriller viszont nagyon feldobná, ezt a mostani langyhúgy kínálatot.

    Amerika kapitány, Transformers, X-men... Most komolyan. Muszáj az összes 60-as évekbeli amerikai képregényszemetet nekünk befogadni?
  • winnie
    #17
    nem csinálják, de egy ideje tervezik. kérdés, hogy lesz-e belőle valami valamikor.
  • Mystic Pookie
    #16
    Nemtudom biztosan de a Warcraft vagy a World of Warcraftbol fognak filmet csinálni? illetve már csinálják? és mikorra lesz kész? nenézzetek kockának, csak kiváncsi vagyok a filmre mert a warcraft szerintem egy igen ismert és jó játék még ma is , és kiváncsi vagyok hogy oldanák meg filmben mert a történet elégg hosszu :D
  • es5eNCe
    #15
    A Doszpot Péter ebben az esetben a Belga egyik számára utalás. Asszem úgy van hogy "mert én gonoszabb vagyok mint Darth Vader és keményebben lépek fel mint Doszpot Péter" a szám pedig az Ovi rap ha jól emlékszem!
  • Nailyenugysincs
    #13
    Légyszives ne szidd az SGU-t:D
  • SBKMoses
    #12
    az Amerika kapitány is 3D lesz
  • gombabácsi
    #11
    lesz sok álscifi szappaopera sorozat?
  • WiZZaRD
    #10
    "Legalább 31 3D-s film, 25 folytatás, 16 scifi,... "

    "S végül, de nem utolsó sorban, a scifi-rajongókra is jó nap virrad jövőre, hiszen majd egy tucat filmet tekinthetnek meg a mozikban. "

    Most akkor mennyi egy tucat?:D
  • Nailyenugysincs
    #9
    Am ha a havi filmes cikkek címeit nézzük akk a 2010 is elképesztőenbrutálisanhihetetlenülpusztulatosan... kemény volt:D
    Legalábbis Viktor szerint:D
  • Nailyenugysincs
    #8
    Ja a gagyimami elkezd mindenkit darabolni egy freddy krugeres kezstyűvel:D
  • nosferalto
    #7
    Gagyi mami 3-t szúrtam ki én is, pedig még a tegnap este hatása alatt vagyok, azt hittem rosszul látok :o

    Lehet csinálnak egy jó kis horrort belőle? :o :D
  • IMYke2.0.0.0
    #6
    Kibaszott folytatások...
  • Grusalak
    #5
    "Sőt, jó hír, hogy a 2011-ben értelmesnek tűnő produkcióval alig jelentkező horrorműfaj is kap egy-két nevesebb és sikergyanús képviselőt, mint a már említett Sikoly 4, a Végső állomás 5, a Piranha 2, a Paranormal Activity 3 és a Gagyi mami 3. "
    Heee??? Gagyi mami 3 = Horror műfaj???
  • leeloodallas
    #4
    Hirtelen csak a címet olvastam, azt hittem politikai témájú a cikk. Akkor nem kérdőjelezném meg az igazságtartalmát... 2011: A diktatúra éve!!!
  • DontKillMe
    #3
    Semmivel nem lesz keményebb, mint a 2010-es. Vagy az azelőtti, az azelőtti..Még ha úgy is látszik.
  • Mister
    #2
    A divatfikázásokat leszámítva szerintem nem lesz rossz év.