25
-
#25 ebből mennyi stadiont lehetett volna felhúzni... -
SZU #24 Az átlag user azt igényli, amit a legkönnyebb megtanulni. Ha pl. otthon tört win7 tört office van, meg thunderbird, akkor bent nem tolerálja az xpt, outlookot és mondjuk openoffict.
De ezt nagyvállalati szinten nem a userek és nem az adminok döntik el.
Ha egy döntés miatt a kormányzatban teszem azt office 2007 van Win7tel, akkor alá kell vas is.
De igazad van. Nekem otthon eredeti office 97em van és nem érzem hátrányát! =) -
SZU #23 Fogd vissza magad.
Sehol nem írtad milyen játék, de te nem érzed fellengzősnek a kijelentésedet?
Bármikor összerakok egy oldschool játékokat futtató gépet 40K-ból, vagy
"40k-s gépet akármikor összerakok neked, úgy hogy még játszani is fogsz tudni rajt."
Erre mondtam hogy vagy lopod a gépet 40K-ért, vagy olyat raksz össze, amihez nem kell nagy tehetség. Büszke lehetsz magadra! =) -
#22 Mi az a funkció amire szüksége van egy átlag felhasználónak, ami indokolja pl. az Office 2003 (szerinted minimum) programot pl. akár egy ingyenes alternatíva, vagy Office '97 helyett? -
Rotyoka #21 Mit lopni?
OpenOffice bazdmeg. Linux bazdmeg.
És ki mondta hogy olyan játékra gondoltam ami még meg sem jelent?
Cs 1.6 al pl fix 100 fps el linux alól is boldogan játszol egy 40k-s géppel. És rohadtul nem kell 2 giga ram. -
SZU #20 De értetlen vagy!
Semmi bajom a 17"-os TFTvel, csak már alap konfighoz is hozzádobják szinte ingyen.
Az meg kit érdekel, hogy neked mire kell a gép és mennyit adnál egy VGA kariért maximum? Kijelentettél egy blődséget, miszerint összeraksz bármikor egy gépet amivel játszani is lehet. Nyilván kb. supaplexre gondoltál, mint játék.
De ügye akkor meg nem kell nagy tehetség összeállítani ilyen gépet még akár olcsóbban is.
Örülök, hogy CPU guru vagy, de értelmezni nem tudtad azt hogy 286- TÓL PIII- IG értendő a KÖTÖJEL HASZNÁLATÁVAL! =)
De azért örvendetes, hogy feltételezted ezt a tudásbeli hiányosságot nálam. -
#19 Egyetértek,én is tudnék mesélni,de inkább bele sem megyek,mert csak felba..om vele az idegeimet. -
DeviloftheHell #18 hát amig a sok birka szavaz rájuk meg elnézi... ahelyett hogy tömegesen mennének lincselni -
bunny #17 Még annyit, hogy a közbeszerzés kizárólag arra van kitalálva, hogy garantáltan a haverokhoz jusson a pénz, nehogy valami önkormányzat véletlen ne oda jattoljon ahonnak a fentiek kapnak vissza. Drágán szart, lassan = központosított közbeszerzés. -
bunny #16 Nincs ebben semmi meglepő, én 12 évet dolgoztam külsős rendszergazdaként polghiv, minisztérium stb-ben. Ennek az összegnek az 1/3-s elmegy megvesztegetésre, a maradék 1/3-a meg arra, hogy a közbeszerzett szutyok mennyivel drágább, mintha kimennél az első boltba megvenni ugyanazt. A fennmaradó összeg a reális arra amit vettek, de amit vettek annak a töredékére sincs szükség ahoz, hogy a gépeken általábban használt alkalmazásokat futtassák.
Jó példa erre, amikor a P4-es IBM R40-eseket 5 éve a választások után 20.000ft-ért megvették a képviselők (független becslés 100e+ értéket mondott rá AKKOR), pedig az a laptop még simán kihúzta volna a következő 4 évet is, mert netezni, office 2003-mazni igencsak bőven elég volt. Aztán megszavaztak maguknak egy negyed millás 17"-os fullbilles laptopot mert az volt a legdrágább, aztán amikor megjött kértek mellé egy hordozhatót is, mert rájöttek hogy az a nagy asztalméretű "laptop" K nehéz. Bukó 80e + 250e+ kb. 200 az új laptop, lehet számolni. És ez egy "apróság" csak a sok közül. Mondjuk úgy, hogy az igen tisztelt képviselő urak még egy 2000ft-os pendrive-ot se vettek saját pénzből otthonra, mert sajna nem tellett a fizetésükből.
De láttam én már olyant, hogy főpolgiba vettek dualcore-os gépeket, majd rá egy évre az egész levesbe mert vékonykliens sun szarokkal a jövő, aztán ja mégsem, ismét vettek asztali gépet. Új vezetésnek nem jó a win, nekik apple gépek kellenek, demszky nevén egy tucat laptop, szerintem a kutyának is volt otthon céges laptopja. A tíz és százmilliárdok repkednek és mennek levesbe, miközben az átlag polgárt néhány milliárdos spórolásért szívatják mindenféle extra húzásokkal. Aki egyszer ebbe belelátott már semmin nem csodálkozik, max azon, hogy mennyire birka a magyar, hogy tűri ezt -
#15 Mi bajod a 17"-os TFT-vel? Nézd már meg a statisztikát, hogy a háztartások nagy százaléka milyen monitorral és felbontással dolgozik, és sírj. Nem igazán telik sok háztartásnak full HD-s 23"-es szélesvásznú monitorra, és legtöbbjének szüksége sincs rá. Ahogy a 40k-s videokártyára sem. Nekem tökéletesen megfelel a 6 éves alaplapomra hegesztett videokártya mindenféle célra, amire én használom. Ja, ha vennék egyet 40k-ért, akkor a grafikus processzor végezne néhány grafikus feladatot, és egy 10 perces videót nem 10, hanem 8 és fél perc alatt renderelhetnék le vele? Annyit nekem nem ér meg.
Mi az a 286-PIII? 286-os Pentium III? Az meg WTF? A Pentiumok első változata a 486-os gépeket követte, így: 286, 386, 486, PI, PII, PIII, PIV.
A 286-os PIII, az olyan, mint a műanyag fémvállfa, sőt, még olyanabb: kábé fából vaskarika kategória... -
SZU #14 Lopni nem kell tehetség.
Egy XP SP3, Office 2007 kombó + roaming profiles-hez karnyú már a 2Ghz alatti gép és mondjuk ajánlott a 2 GB ram is.
Nálunk Win7 van office 2007-el. És nem túl boldogok azok, akiknek 2.8-as P4-ük van 1Mb cache és 2GB DDR1-el.
De örülök, hogy össze tudsz nekem állítani 40K-ból egy játék gépet, amiben csak a videókari több mint 40 ezer. Ha ezt havi 100-as ütemben is vállalnád, beszélgethetnénk a jövőben! ;)
Jah, biztos pontatlanul fogalmaztál. Játszani 286-PIII-on is lehet, és kukázok neked ingyen is, 17"-s TFT-vel együtt. -
Rotyoka #13 40k-s gépet akármikor összerakok neked, úgy hogy még játszani is fogsz tudni rajt. -
SZU #12 Azért megsúgom, a legtöbb felhasználó igényli a minimum XP használatát és manapság SP3, Office 2003 minimum, vagy feljebb, és egy 40K-s gép már mindjárt nem is elég.
Az más kérdés, hogy a 200K-s gépet közbeszben mennyibe kerül. -
evetke007 #11 Szerinted egy multi cégnél mi "dívik" ?
Segítek: pontosan ugyan ez. -
GHOST7 #10 40 ezerforintos gépek helyet vesznek olyat ami 100-ezerbe kerül,
és 300-ezert fizetnek érte mert ez így dívik. -
Rotyoka #9 Hát mert az direkt erre van kitalálva.
Minek bonyolítsák túl ha az egyszerű is tökéletes? Sokkal kisebb a hiba lehetőség ott mint egy Winfosba -
Komolytalan #8 Ez mondjuk versenyszférában is így megy. DOS-os raktárnyilvántartót használnak egy cégnél akinek dolgozom, és ami a durva, rendesen frissítik is, 2010-ben. Csinos kis dbf fájlok, meg minden. Meg ami még durvább hogy megy XP alatt is, teljesen kulturáltan. -
tmisi #7 Az a vicc, hogy vannak olyan helyek, ahol a rég bevált technika már bizonyított, nincs szükség (még) cserére. Pl. múltkor voltam vérvételen, még mindig a régi DOS-os gépekbe ütögették be az adatokat, de billentyűzetből mint a villám. -
Rotyoka #6 És még mindig csak IE6 nál tartunk :D Mi lesz ha elérjük az IE7 et? :D -
gombabácsi #5 remélhetőleg nem 10ezer forintos honlapokra fizettek milliárdokat
bár a legtöbb ember szívesen csípne meg lógós, jól fizető melóhelyeket, úgyhogy végül is Mo megérdemli -
#4 lol -
bino512 #3 XD -
#2 -
M2 #1 "Évi 48 milliárdot költ..."
nem lennék Évi férje, az biztos :-)