3293
  • Eikichi
    Már elnézést, de ez mekkora faszság a játékban..... Elvetek egy valag gombát, meg egy tucat szárnyast lerakok, hogy azt a kurva trade run q-t megcsináljam, erre egy faszbuzerátor nyikhaj arra téved és uprootolja a gombáimat, meg levágja a csóri madarakat..... mert neki ez buli.... Kurva sokat érek azzal, hogy reportolom a faszládát... -.-
    Hát ez a része kurvára nem tetszik a játékban.

jóccakát
  • Spardas
    Egy kis saját videó.
    Jó szórakozást hozzá!
  • BEAST #649
    Ha más termését lopod el ugyan úgy labor pontba kerül a "szüretelés", mint annak aki ültette. A kalózkodás más, ha valaki nagyobb szállítmányt cipel és te megölöd, akkor cipelheted tovább, ez nem kerül extra pontba.
  • mkfdd
    Látod itt fizetni kell hogy dolgozhass és nem pedig fordítva :D
  • Trollface
    Ja,mondjuk pont az lenne a lényeg ,hogy a gazdagoktól lophat a szegény csöves free player és a gazdag meg védje meg a termést,szállítmányt ha tudja.. Akkor már a kalózkodás is sanszos a free playereknek. Vicces ,.hogy egy cselekményhez ilyen akció pont,erőforrás kell., mi ez körökre osztott stratégia lol. Hol a rizikó a nemességnek,hol a kihívás? Milyen kemény munka ha előjogként kapod a + labort?
  • XenHai
    A lopásnak pont ennek kellene a lényegnek lenni
  • xalyy
    Mit gondoltál ilyen könnyen megúszod, azért amiért mások keményen megdolgoznak?
  • XenHai
    Ne még a lopás hoz labor pont kell
  • Terawatt
    WTS Medvehagyma.
  • frango
    Ha csak és kizárólag a sandbox részlegről beszélsz, akkor meg mi a problémád? Már akkor tudott:D volt, hogy az a rész fizetős lesz, mikor megjött a hír, hogy a Trion fog felelni az NA/EU régiókért.
    AH nem AH van trade is.
  • BEAST #641
    Valóban nem túl szép, hogy se kis kert, se aukciók, se normális Labor, de nem szabad csodálkozni, hogy az alap accountok nem vehetik fel a versenyt az előfizetőkkel. Én valószínűleg úgy játszanám, ahogy anno az EVE Online-t is, pár hónapra befizetném, majd amikor elég stabil bevételeim vannak már ingame oldom meg az előfizetést.
  • SmylE
    Csak saját magaddal vitatkozol te is. Ki beszélt themepark-ról? Mert én nem.
    Ha nem használhatod az AH-t, nem lehet saját farmod stb. az gondolom azt eredményezi, hogy nem lesz elég pénzed sem megvenni a játékhoz szükséges dolgokat. Nyilvánvaló hogy miről szól a koncepció.
    Ennyi.
    Nem tudom miért kell napokig rágni a témát mint a gumicsontot és érzelmi kérdést csinálni belőle.
  • Ashyn
    Az általad említett játékokkal érdemben nem lehet összehasonlítani, mert azok Themepark az AA pedig sandbox játék. Ég és föld a kettő között a különbség. Aki azt várja az AA-tól, mint pl WoW-tól, TRESO-tól, az csalódni fog. Most sajnos nincs időm összefoglalni neked, de biztos jön majd valaki, aki megteszi helyettem.

Más:
    Egyetértek Ahet-el: mielőtt valaki neki esik a játéknak, érdemes kicsit tájékozódni, miről is szól valójában a történet. Mindenkinek magának kell tudnia eldönteni, jól érzi-e magát a játékban. Ha igen, és hajlandó időt áldozni rá - a sandbox game megköveteli az időt - akkor megfogja neki érni az előfizetés. Ha nincs rá ideje, vagy nem akar annyi időt beleölni, akkor bőven elég lesz számára a free account. A themepark részében senki sem lesz hátrányban, mert free.
  • frango
    Ez egy ~2 éves játék csak ide most ért el. Egyáltalán nem ronda és jól fut. Meglepően jól fut. 70v70 csatákat is simán lehet vele játszani. Nincs diavetítés. Azt sem árt hangsúlyozni, hogy ez full pvp játék. Aki inkább pve beállítottságú annak annyira nem fog tetszeni.
  • soundsonic
    Valaki leírnéá részletesen milyen újításokat tartalmaz a játék? Nem a 3500Ft/hó riszt el.. Bár az egy AAA kat. mmorpg subs-ánál is majdhogynem több. Nem tudom, van e mondjuk a wow-al, wildstar-ral, eder of scroll-lal stb-vel egy szinten..

Tényleg távol álljon tőlem a trollkodás, de 2014-ben szerintem ez a grafika gáz..

(Bocs, de nekem ez az egyik gyenge pontom)
  • frango
    3500HUF nem hiszem hogy földhözvágna bárkit is...

SmyLE#632:Már nem tudom hányszor lett leírva, hogy a themepark részét a játéknak teljesen ki tudod használni. Egyedül az AH-ban nem tudsz eladni, ami miatt azért kicsit én is húzom a számat(Egyébként lehet, hogy ez majd kicsit visszaszorítja a goldfarmereket). Ezt az "...enélkül valószínűleg nem nagyon lehet boldogulni hosszabb távon." dolgot meg honnan veszed? Mi lehetetlenít el a játéktól ugyan?
    Engem nem érdekel, ha nem játszol vele csak másokat ne vezess félre...
  • Ahet
    Valójában csak egyetlen dolgot kell eldöntenie mindenkinek. Szórakoztatja-e a játék annyira, hogy hosszabb időt fog eldönteni benne. Ha remekül szórakozik, akkor úgy gondolom azt a havi 13€/15$-t megéri bármelyik játék.. Ha pedig csak időtöltés, vagy csak belenézne ... akkor teljesen fölösleges bármennyit is rááldozni.

Minden cég adott kritériumok alapján teszi elérhetővé a játékát, ha valaki a rendszerrel nem ért egyet vagy nem tudja teljesíteni, akkor keressen másikat! Megváltozni nem fog. Megszoksz vagy megszöksz.

Egyéb iránt kipróbáltam, hogy csak a public farmokat használtam, ill vadon ültettem, eldugott helyeken. Tökéletesen működik. Egyszerűen csak meg kellene ismerkedni az AA-val és látni, érteni a rendszerét. Egyetlen nehézség a labor pont mikéntje. F2P játékosok számára a max 2000 ill, hogy offline nem termelődik vissza. De hangsúlyozom a farm, gazdálkodás, kereskedelem olyan eleme a játéknak ami időrabló és azt vetíti előre, hogy hosszabb távra tervez az illető ... innentől meg előáll amit korábban mondtam 13€/15$. :P

Az APEX rendszer pedig ezt is kiváltja. Public farmon is termelhető (minden térképen van) annyi termék amiből tradepack készíthető és leszállítva 5-6 arannyal gazdagodhat mindenki. De AH-n megvéve is beszerezhető (persze nem az elején) normál áron a szükséges termény. 1,5-2 arany befektetés 3-4 arany haszon.

Mielőtt komoly kritika éri ezen részét a játéknak, kicsit tájékozódjatok! No persze ha csak ez az egyetlen ok ami kiváltja valaki nem tetszését. De ha csak ez a gond, akkor újfent csak magamat ismételhetem azt a havi összeget érdemes rááldozni és nem marad más, csak a szórakozás.
  • Dizson
    Nagyon tetszik, hogy ilyen folyékony a játékmenet. Eddig még csak a WoW-ban találtam ilyen "smooth" élményt. Talán az animációk miatt ilyen.

Egyébként van valami oldal, ahol össze van gyűjtve, hogy miket kap az aki fizet?
  • soundsonic
    +1 Én is azon a véleményen vagyok, hogy hiába a sok újításnak tűnő dolog, ha ezt free user-ként nem érhetjük el. Annyira viszont (engem) nem fogott eddig meg a játék hogy subs lehessek. Én csak a youtube videókból indulok ki, de a véleményem az, hogy ha ez a krájendzsin akkor köszi én nem kérek belőle. Félreértés ne essék, nem a fizetős modellel lenne bajom. Engem viszont eddig, és az itt is olvasottak alapján nem győzött meg arról, hogy erre én pénzt költsek. Persze, ha kipróbálhattam volna, akkor lehet megváltozik a véleményem (nem nagyon sajnszos, de lehet). Viszont ez a fizetős béta.. hát köszi én nem kérek belőle. S mielőtt belém kötnétek, tudom, sajnos azt látni, hogy a fizetős béta a legújabb trend... ez más játékoknál is fel fog tűnni a közeljövőben.
  • SmylE
    Egyetértek és jogos is. De ez messze nem teljesen F2P mint ahogy néhány hangulatkeltő ember ragaszkodik hozzá. Annyi, hogy csökkentett funkcionalitással kilehet próbálni fizetés nélkül is, de enélkül valószínűleg nem nagyon lehet boldogulni hosszabb távon.
    (Ha valakiből már ez a téma is indulatokat vált ki, az ne olvasson fórumot...)
  • Eikichi
    Komolyan mondom mi a herét rinyáltok már ennyit. Átlagéletkor -2? Rémálmaitok vannak hogy f2p de mégis kicsit p2w, nem tudsz elaludni esténként? b2p, f2p, p2w, ki a szent s.art érdekel, játszol úgy ahogy tudsz, ha már f2p és elfogadod azt ami van. Keressetek társaságot, guildeket, úgy minden sokkal élvezhetőbb. Ennyi.

ui.: akinek fagyási problémái voltak, nekem megoldotta a dx11 ről dx9 re való átállás.

Jó játékot.
  • amikkamakka
    De gondolom egyszerűbb volt játszani és megtapasztalni, mint megjelenés előtt tele sírni a fórumokat :)
  • Avenger
    Jó kérdés. :D De pl fa mindig kell az építkezésekhez, azt is kertbe lehet ültetni.
  • XenHai
    De mihez kell a hús meg a zöldség hogy ennyire fogy?
  • a.carkey
    Ja, az elején beléptem egy guildbe, de kiléptem egy ember miatt, így újrakezdtem egyedül, nulláról, csak a bányák voltak meg. Aztán haver meggyőzött, hogy ua guildbe újra, de amíg bent voltam, egy guildtárs törölte az accját, és minden vendor nála volt, mert ő volt a kereskedő. Újrakezdtem. Aztán a legvégén egy baráti társaságban hobbyguildeltem, és azt is egyedül. Szóval mondom, ez a miért terveznek hosszútávra rész több, mint csalóka.
  • a.carkey
    Nekem is mondták SWGben, hogy nem leszek életképes, csak a TSZ, oszt én maradtam a legvégéig, éveken át guild nélkül, tehát ez a mindenkit be a TSZbe szemlélet hamis.
  • amikkamakka
    Szerintem is megoldható, főleg ha jó guildbe kerülsz ők is tudnak majd segíteni ebben biztos vagyok...De ahogy itt egy két emberke hozzászólását olvasom egy hónapig sem lesz életképes, nem is értem miért terveznek hosszú távra
  • Avenger
    Alapvetően az apex árától függ majd, mert lehet befizetsz egy hónapot, utána meg önfenntartóvá tudsz válni ingame pénzből. Szerintem simán megoldható lesz, hogy egy nagy farm birodalmat kiépítve egy hónap után már termelsz annyi pénzt, hogy goldból megvedd a következő hónapnyi prémium accountot.
  • XenHai
    Ez mondjuk szemétség... Még egy hónapra se éri meg nekem be perkálni így..
  • Avenger
    Nem tudsz adót fizetni free accountról, így egy idő után elveszik a házad, farmod.
  • XenHai
    Nem megerőltető ha van miből ...
    Egyébként mi van akkor ha le rakom a házam meg a farmot és utána le jár a prémiumom?
    A ház és cuccok meg maradnak tudom őket használni?
  • frango
    Én se értem, hogy miért annyira megeröltető dolog egy játékért fizetni. Mintha ez valami ördögtől való dolog lenne...
  • Morpheus_v2
    Azért érdemes lenne elgondolkodni azon a tényen, hogy bizony a kiadónak vannak licenc és karbantartási (+fizetések) költségei, amit sajnos saját zsebből nem tudna előteremteni. Valaki így oldja meg, más úgy. Itt nem kell fizetned a játék alapvető funkcióiért, ám az extra funkciókért bizony kell (ház építés, farm, állattenyésztés (bár ezeket kitudod próbálni) stb). Ők se szeretnének ingyen dolgozni, más se.
  • Zrog
    Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a kasztoknak van fegyver használati megkötésük?
    És ha igen akkor a kevert kasztoknál ez hogy működik?
    Előre is köszi.
  • Avenger
    Na igen, de ha ott állnak hárman, és várják, hogy lejárjon a számlálód, akkor a szerencse dönti el, hogy ki kattint hamarabb. Ennél jobb megoldás, hogy megkérsz egy fizetős embert, hogy 40-60%+adóért cserébe ossza meg veled a farmját. :)
  • amikkamakka
    Kiírja egy kis ablakba ha ráviszed a kurzort hogy mikor takaríthatod be....amiket én próbáltam max 2 óra volt....addigra vissza mész és te aratod le a sajátodat...nem bonyolult
  • Avenger
    Na igen, vagy mondjuk korlátozhatták volna inkább, hogy max 2 tulajdonod lehet egy szerveren. Nyilvános kertben az a baj, hogy bárki betakaríthatja a cuccaidat, ha jól olvastam, de lehet ültetni kert nélkül is dolgokat, csak azokat is bárki betakaríthatja.
  • Avenger
    Engem is elriaszt, hogy nincs építkezés ingyen accounton, de majd meglátjuk mennyire kell grindelni, hogy goldból belehessen fizetni az accountot, addig meg építek hajót max, meg halászkodok, kincset keresek, mert ha jól láttam ez kivitelezhető free accounton is, igaz kicsit lassabban. :) (fa és érc adományokat ugyanitt elfogadok) :D
  • XenHai
    a probléma ott kezdődik ,hogy egyáltalán nem lehet házam ha +2 nap lenne szarnák rá és ez által termelni sem tudok az ingyenes helyeken meg sem lehet mozdulni nem ,hogy még csinálni valamit.
  • Terawatt
    Venni tudsz dolgokat, eladni nem... :) /Utolsó próbám nekem is :D /