15
  • roliika
    #15
    Köszönöm az észrevételeket de minimum 15 éve informatikával foglalkozok. :)
    Az alaplap gyártó oldalán található driver pedig nem a lapkakészlethez tartozó hálókártya dirvere volt...no comment, úgy kellett kikeresni külön netről. Win7 meg felismerte.
    Hát igen az XP valószínű már alapban vírusos volt, de ez egy gyönge gép és úgy gondoltam XP lesz a jó választás, de mivel boltban már nem kapni Torrentes megoldás volt...de azán eszembe jutott hogy hohó van Win7 starter kulcsom is 2 darab, egyiket beáldozom...és megérte.
  • kvp
    #14
    "XP volt a próbálkozás tárgya...gyorsabb rendszer az XP azt kell mondjam és feleennyi memóriával is beéri...viszont egy instabil bugos szar. Már elnézést.
    8 órát szívtam vele mire minden ment rajta, aztán egyszercsak az IE úgy döntött, hogy ilyen hogy Microsoft.com, Avast.com oldalak nem léteznek."

    Ennyi idobe telt, hogy virusos legyen a gep. XP eseten erteni kell a vedelemhez es kezzel kell felrakni es bekapcsolgatni az osszes biztonsagi funkciot. Win 7 eseten alapbol be van kapcsolva minden es kezzel kellene kikapcsolgatni oket, de mivel a felhasznalok nem tudjak, hogy vannak, ezert biztonsagos marad a rendszer. Egeszen addig amig az internetrol le nem tolt valami programot a felhasznalo, az ellen a win7 sincs vedve.

    Miutan egy hozzaerto ember beallitott mindent ugyanolyan megbizhatova valik a winxp vagy a win7 vagy egy linux is. Mondjuk virusbol kevesebb van az utobbi alatt, de ez csak a piaci reszarany miatt van igy. A driver tamogatasrol pedig annyit, hogy gyarilag felrakott operacios rendszerrel vasarolt gep eseten nincs driver hiany, csak be kell kapcsolni. Pl. az msi a wind-eket elotelepitett windows-al adja, amiben meg a blutooth driver is benne van, tehat csak bekapcsoljuk a gepet, engedelyezzuk a blutooth-ot es mar kapcsolodhatunk is a gep melle lerakott telefonra. Semmi telepites vagy barkacsolas nem szukseges. Termeszetesen a hang es a video is megy a bekapcsolas pillanatatol. Viszont aki otthon akar barkacsolni, az jobb ha ert is hozza, hogy hogyan es mit kell tenni, hogy ne legyen 8 oran belul teljesen virusos a gep.
  • roliika
    #13
    Ahogy látom ezen egy win7 starter lehet(annak ilyen aero nélküli a desktopja).
    Viszont elvan 1 gigarammal is teljesen jól, épp tegnap telepítettem egy kis "Tescós" PC-re és vígan szaladgál. Legálisan. Elötte XP volt a próbálkozás tárgya...gyorsabb rendszer az XP azt kell mondjam és feleennyi memóriával is beéri...viszont egy instabil bugos szar. Már elnézést.
    8 órát szívtam vele mire minden ment rajta, aztán egyszercsak az IE úgy döntött, hogy ilyen hogy Microsoft.com, Avast.com oldalak nem léteznek.
    Én meg 1-2 óra játtszás után döntöttem úgy hogy az XP nem létezik.

    Starter 30 perc alatt úgy települt, hogy egyedül az 5.1-es integrált karit nem ismerte fel, Offiszostol Javastol Flessestől Silverlightostól mindenestől 1 óra volt a full telepítés.
    Kis Core duo 1.8-ason.

    Bocs Wanek.


  • sanyicks
    #12
    Te hogy mondhatnád mikor nem vagy nyitott ember?
  • farxis
    #11
    kusolyatok az appe és az ipad meg az iphone a lekirájab!!! aki mást gondol hüje!
    minden ynitot ember tugya hogy az apple az a legjob!!!
  • kvp
    #10
    Baratnom hasznal egy msi wind-et, gyakorlatilag az elsok kozott sikerult beszerezni neki. Naponta cipeli magaval es szerencsere meg egyben van. Mondjuk a hozza adott tokban teszi a taskajaba, ami azert eleg jol ved. Altalaban internetezesre es szovegszerkesztesre hasznalja, meg neha youtube-rol zenet hallgat rajta. En csak akkor hasznalom ha semmi mas nincs keznel. (van mobil net) Az apple billentyuzetekkel szemben az msi-n kepes vagyok vakon gepelni (mondjuk csak angol billentyuzet kiosztassal megy, mert anno azt szoktam meg).

    Mire kell egy ilyen gep a baratnomnek:
    -internethez, de menjenek a videok es a mozgo weboldalak (flash kell)
    -irodai feladatokhoz, de menjen a word, meg a powerpoint (abban vannak a file-ok)
    -bongeszo alapu adminisztracios weboldalakhoz (ide egy friss IE jo csak)

    Ezek utan barmilyen apple termek jo lenne, ami az msi wind araban es mereteben adja a teljes windows kompatibilitast. En meg neha szoktam par windows-os cad programot futtatni ha nincs mas gep a kozelben, az sem baj ha azok elmennek (eleg gyenge a gep opengl tamogatasa, de azert fut minden). Innentol egy egyszeru diaknak sem igazan jo az ipad es egy mernoknek sem nyero. Nem lehet mindenki creativ munkakorben. Viszont a windows 7-es msi tablet mar hasznalhatonak tunik, foleg ha otthonra lesz hozza monitor+billentyuzet dokkolasi lehetoseg. (msi gepeken szokott lenni)
  • ruller
    #9
    Én védelmembe venném az MSI-t. Nekem két MSI notebookom is volt. Mindkettő kiválóan működik a mai napig. Pedig sokat voltak használva, meg jó sokat is utaztam velük. Alapvetően az a véleményem, hogy az ember vigyázzon a dolgaira. Pláne az értékes, relatíve érzékeny high tech cuccokra. Ha nem vigyázol a laptopodra, akkor tönkre megy, ilyen egyszerű. Szerintem az MSI nem állította soha, hogy a notebookjai "harci" körülmények közé valók. Ha körülnézel a piacon, MSI árért ilyen szintű tudást nem kapsz, max ennek többszöröséért.
    Apple: szerintem a maga nemében nagyon jó pl az iPad, meg az iPhone is. Ott kezdődnek a gondok, amikor olyanokat kezdünk elvárni tőlük, amikre nem valók...pl hogy helyettesítsék akár a legalapszintűbb netbookot vagy ne adj isten desktopot. Erre nem alkalmaska, de szerintem ezt Steve sem állította. Mindössze be kell lőni, hogy mi mire való és milyen bánásmódot igényel és akkor nincs semmi baj, a megvásárolható termékek 80%-ával garantáltan elégedett leszel.
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Navégre egy teljes értékű PC-t helyettesítő tábla winfossal, ahogy kell. Végre. Kíváncsi leszek az árára és teljesítményére, tán vennék én is.
  • denes123s
    #7
    Nem értem miért kell winfosozni? Nekem iphone-om van, öcsémnek androidos desire-je (iphone jobb), ettől függetlenül szerintem a windows mobile 7 is teljesen rendben van. Nem értem a fikázókat és sajnálom őket, ha ez okoz nekik örömöt.
    peace!
  • csviri
    #6
    Fene en is fikazni akartam az MSI ket, de latom mar megettek elottem - tenyleg nem ernek semmit.
    Ami erdekesebb kivancsi vagyok mennyire gyors a windows 7 es ilyen hardware -en, valsz annyire mint a winfosos mobilok...
  • FecaA
    #5
    Almára meg csak azt tudom mondani, amit minden nyitott ember mond: Menj oda, próbáld ki, aztán utána mondj rá bármit is...
  • FecaA
    #4
    Naaaaa... Méghogy az MSI jó notebookokat gyárt :D Ismerősöm vett, nekünk meg kellett egy céges notebook, szóval mi is vettünk egy ugyan olyat, mert az ára nagyon rendben volt (az más kérdés hogy a design 10 éves, és nagyon gagyi műanyag az egész) Mind a kettő azzal kezdte, hogy bedöglött a kamera, majd a zsanérok olyan kb. 10 fokos szögben kezdtek el billegni. Mind1, ekkor barátoméké túlélt egy kamionbalesetet a cseheknél, most kicsit el van deformálódva :D a mienken a zsanérok meg egy kicsit nagyobb rántás miatt végül teljesen feladták a szolgálatot és a képernyő egy az egyben az asztal lapjára csuklott. Természetesen a benne lévő ventilátor ördögi hangon kerreg, csak hogy teljes legyen az élmény :) nem mondom, hogy túl finoman bántunk volna a notival, de érdekes módon a kb. 6-7 éves dell és a 3-4 éves sony még mindíg tökéletesen működik, pedig ugyan ennyit kaptak azok is, csak az MSI adta meg magát kb. 1,5 év után... (és még egyszer hangsúlyozom, nem csak mi jártunk így a véleményed szerint a világ legjobb laptopjait gyáró céggel...)
  • nextman
    #3
    Szerintem ez tuti csak provokáció volt, ennyire gáz arcok csak nem jutnak el ilyen tech részlegig:)
  • MsUser
    #2
    Ez igen okos hozzászólás volt, a világ legjobb laptopjait gyártó cég szerinted rossz tábla PC-ket gyárt? Idióta ALMA termelő, legalább ha ennyire fan vagy legyél diplomatikusabb, vagy ne legyél egyáltalán!
  • farxis
    #1
    szar mind4444!!! csak az ipad jó mert apple és minösségi fantasztikus