97
TDK dolgozat segítség
  • CaviaR
    #97
    tehetségműhely? az honnan jött?
  • gregtom6
    #96
    A tehetségműhely az mi lenne? Az a szekció neve?
  • gregtom6
    #95
    Valaki mondja meg, hogy a Jeligés vagy a normál borítójú dolgozatot, és ugyanígy melyik rezümét kell feltölteni????? Bizonyítékot is mutassatok rá.
    Azonnal kellene a help, egy életre lekötelezne.
  • Molnibalage
    #94
    Nem is azért írtam, hogy beszarjanak.
  • sapkafej
    #93
    ne támadj mostmár, fogadd el hogy nem szarik be mindenki a 300k-s fizetésedtől. attól te még örülhetsz magadnak.

    18-25 éves korommal lófaszt nem rakok össze.
  • mebogi01
    #92
    Köszönöm, minél többen töltsétek ki! :)
  • CaviaR
    #91
    kitöltve
  • mebogi01
    #90
    Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni. A kereskedelmi márkás termékekről(pl Tesco Gazdaságos) írom a szakdolgozatomat. Nagy segítség lenne, ha kitöltenétek egy max 3-4 perces kérdőívet.Előre is köszi!

    http://nodes.agr.unideb.hu/limesurvey/index.php?sid=11339&lang=hu
  • David2
    #89
    már megint megy a verseny, h kinek a leghosszabb a pöcse:D

    felesleges egyetemeket globálisan rangsorolni, inkább már akkor a szakokat.

    a legnehezebb szakon megint hülyeség vitatkozni, mert mindenhova másféle gondolkodás szükséges. Olyan mintha egy orvost és egy matematikust akarnánk párbajoztatni, teljesen feleslegesen

    a fizetésfelvágáshoz. Van egy ismerősöm, aki 22 évesen "rak össze" 320 bruttót (nyelvtudásának köszönheti) 24 éves barátnője most diplomázik, akivel mellesleg együtt él. Na rá irigy vagyok, egy kicsit :)
  • High end PC #88
    Ne hogy azt hidd, hogy engem különösebben zavarna, ha a fordítottját hozták volna ki

    A felmérési szempontokból, és eredményekből, ez pusztán ténymegállapítás volt.
  • Sadist
    #87
    Én nem akarlak meggyőzni, hogy az SZTE az ország legjobb egyeteme, higgy amiben akarsz
  • High end PC #86
    Ó, igazad van, ezt az ABC sorrendet sajnos "benéztem", illetve meg se néztem, ami nem volt nagy baki, mivel egyből az intézmények mellett levő értékelési szempontokat, és az elért pontszámokat néztem meg, mielőtt beírtam volna az álláspontom, melyek alapján ugyancsak az SZTE lett egyértelműen a második, ezek a nemzetközi felmérés alapján a Academic Ranking of World Universities listából:


    ELTE vs SZTE

    -Score on Alumni
    16.9 vs 0
    -Score on Award
    0 vs 15.4
    -Score on HiCi
    10.2 vs 7.2
    -Score on N&S
    9 vs 6.7
    -Score on PUB
    24.2 vs 24.1
    -Score on PCP
    13.2 vs 13.2

    Az első kettő szempont 0-0, hiszen az egyik esetben az egyik, a másik esetben a másik intézmény nem mérhető, a többi szempont alapján mindben jobb helyezést ért el az ELTE (a PUB a tudományos publikációkat jelenti, szóval még abban is), kivéve az utolsó szempont lett döntetlen, szóval a rangsor elég egyértelmű.

  • gregtom6
    #85
    Hú de felkapott lett ez a topik
  • Sadist
    #84
    :D:D:D:D:D:D:D:D
    Gondolom nem tűnt fel az ábécé sorrend...
    A felvi amit csinált az mindössze a jelentkezők (és talán a felvettek) száma szerinti sorrend, a külföldi egyetemek az oktatók végzettsége, publikációi, az egyetemről kikerülők elhelyezkedései, stb. szerint készít rangsort, abban volt az SZTE mindig is legelső a magyar egyetemek közül.
  • Bucser
    #83
    Az oktatók és hallgatók száma nem számít ugyanis a tudományos munkákban (phd és afölött) való idézettség és elismerés számossága/ oktató / hallgató nagyban beleszámít az eredménybe.

    Szóval nem a méret a lényeg. (egyébként pl a CEU pl az FinancialTimes MBA kurzusai között a 98-ik a világon minőségében egy 100-as listán)
  • High end PC #82
    Persze ettől függetlenül biztosan vannak szakok, amelyekre érdemesebb az SZTE-re menni, mert azok meg ott jobbak.
  • High end PC #81
    Pedig nem túl bonyolult, elég gyorsan rá lehet jönni, hogy nem a felsorolásban van előrébb, hanem a rangsorban, ha megnézed, csak az adott intervallumszámot tüntetik fel, pl a 200 és 300 közti intézmények előtt mind ez áll: 201-300, vagy 300 és 400 közöttiek előtt: 301-400, ettől még nem nehéz leszámolni, melyiknek milyen a sorszáma az adott 100-as intervallumon belül, a legelső oldal alapján felülről alulra növekszik a sorszám.

    De évek óta már nem az SZTE, hanem az ELTE van az élen a magyar rangsorokban is, ha szoktad olvasgatni a felvi felméréseit, vagyis a kettő egybevág.

    Hiába van több karja az SZTE-nek, ha az adott karonkénti eloszlását nézzük a tudományos fokozatú oktatóknak, publikációiknak, idézettségüknek, meg nemzetközi kapcsolatainak, biztos, nem az SZTE van az élen, én is a kettő közt vacilláltam annó. Persze, hogy könyebb több oktatói és hallgatói összlétszámot adatként felmutatni, ha több karja van egy egyetemnek, de ez mit számít, ha egy adott karra jársz, ott az oktatás és kutatás színvonala az, ami mérvadó, és arra sem kis pénzzel mernék fogadni, hogy az ELTE költségvetése meghaladja az SZTE költségvetését is a kutatás területén is.
    Nyilván ezen szempontok miatt is került előrébb.
  • Sadist
    #80
    Csak a felsorolásban van előrébb, nem a rangsorban ;)
    Az SZTE régebbi évek ranglistáin is előrébb volt. Mondjuk ez nem is csoda, hisz Magyarország legnagyobb egyeteme, legtöbb oktatóval és hallgatóval egy egyetemi városban.
  • High end PC #79
    Tévedsz, itt a hivatalos magyar felsőoktatási portálról, a felvi.hu-ról a hír, ahonnan a 2010-es listát is elérheted a listát készítők hivatalos ARWU oldaláról.
    http://www.felvi.hu/hallgatoknak/hetkoznapok/sanghaji_egyetemi_rangsor_2010
  • Sadist
    #78
    Fordítva, az SZTE volt legelöl a magyar egyetemek közül.
  • Sadist
    #77
    Az SZTE volt a 300.-400. hely között, ELTE valahol 500.-nál.
  • Molnibalage
    #76
    De ismerem. Nem én írtam a megjelölést, mert nem én írtam a cikket sem, csak bedolgoztam, ahogy a többiek is. (Nagyon sok mérés van mögötte.)

    Nem ismerem az angol szóhasználatot, nem én írtam oda titulusnként.

    Néha te is nagyon fel tudod nyomni a vérnyomásom...

    Azt akarták írni, hogy még nem végeztem. Ennyi.
  • Bucser
    #75
    Általad linkelt dolgozat hivatkozása a szerzők alatt.

    Balázs MOLNÁR4 - 4 Undergraduate student, Budapest University of Technology and Economics.

    Ugye nem komoly, hogy ennyire sem ismered azt amit belinkelsz?
  • Molnibalage
    #74
    Ez a mondat mit akar jelenti? Mire vonatkozik? Nem értem.
  • Bucser
    #73
    Figyu már: Valami el van baszarintva nálad. Ha osztatlan 10 szemeszteres mérnökit végeztél az soha nem undergraduate... Ugyanis az bárhol a világon csak az osztott képzés első fokát jelenti.
  • Bucser
    #72
    Fighter Ops.
  • Bucser
    #71
    ELTE 300-400 között, SZTE 400-500 között.
  • Bucser
    #70
    Sajnos a világ legjobb 500 egyeteme között nincs nyílvántartva.
  • High end PC #69
    Egyébként nem téged láttalak még egy-két éve egy repülőgépszimulátor topikban, ami már akkor is évek óta készült? Melyik topik is volt? Már nem emlékszem a játék nevére, de arra igen, hogy érdekelt. Elkészült már azóta?
  • High end PC #68
    Hm,
    ez a nehézség is csak viszonyítás kérdése, nálunk fizikán meg az ilyenek, amiket te már harcore-nak vélsz, mint: mechanika, folytonos közegek mechanikája, elméleti mechanika, áramlások, légkörfizika, termodinamika, hidrosztatika és hidrodinamika, meg hasonlók, amiknek csak egy részét alkalmazzák a mérnökök, mint fizikát, amire szükségük van belőle, nálunk első- és másodéves tárgyak között voltak mind...

    Harmadévtől már galaktikus mechanika, kvantummechanika (kvantumvilág egy lépcsőfokkal bonyolultabb matematikai nyelvet igényel, mint a makrovilág), atomfizika meg relativitáselmélet kezdődtek, több felvonásban több féléven át, na, azok már hidd el, vérpisálósak a fentiekhez képest. Mondjuk ez is viszonyítás kérdése, nekem rohadtul nehezen ment- és megy. Igazából az öreg prof, akinél a kvantummechanikát tanultuk, meg a relativitást, azt mondta, igazából ő sem érti teljesen, mert tanulja élete végéig...sőt, igazából, ha értené valaki is teljes mértékben, már a világunk legnagyobb kérdéseit megválaszolhatta volna.

    Aztán egyszer egy nálam értelmesebb fizikus évfolyamtársam kiment egy fél évre Cambridge-be. Amikor hazajött, azt mondta, teljesen hülyének érezte kint magát. Ott is osztott képzés működik, csak épp működőképes, nem úgy, mint nálunk. Ott az is meg van engedve, hogy alapképzés után egyből doktorira menjenek az igazi értelmiségi rétegek, bár, elmondása szerint, ez alig 10 százalékra sem lehet jellemző. Szerinte az itthoni egyetemek sok részterületen színvonaltalanok az ottani képzésekhez képest, de hát ez nem is meglepő.

    Evvel nem a gépészmérnököket akarom lenézni, biztos rengeteg dologhoz érthetnek, amihez meg én nem, de valahogy furcsálltam, hogy gépészmérnökin van az egyik legnehezebb szakirány.
    Mondjuk kutató matematikus az, ami soha nem lennék. Ők a természetben nem létező, végtelenségig túlbonyolított absztrakt problémákkal is foglalkoznak, amik nem jellemzőek a mi világegyetemünre, de nekik azok is álmatlan éjszakákat okoznak, sokszor végtelen ideig oldva meg egy-egy problémát, vagy másképp szólva, a kád vízzel együtt a gyereket is kiöntik :)
  • Molnibalage
    #67
    Van. Mondjuk az alkalmazott mechanika és mondjuk az áramlástan. Van összehasonlítási alapom a mellékmodulom miatt. Polimertechnika mellédmodult vettem fel. Olyan röhejesen könnyű volt, hogy szinte üdülés volt az áramlástechnikához képest. Nem véletlen mentek olyan sokan arra a modulra. Van még pár ilyen könnyebb modul.

    At ÁT-t egyik félévben kb. 10 ember felvette mellékmodulként. 1 kivételével mind leadta, mert túl nehéznek találták. Én nem értettem mért, mert nekem feküdt. Nem volt nyaralás, de hogy 90% elhagyja, az engem meglepett.

    Miért dobálózok és miért pökhendi stílusban? Jelenleg nekem van végzettségem, vele járó tudás, szakmai tapasztalat több területen. A másik két komoly fikázó el sem végezte az egyetemet.

    Nem érzed át a helyzetet?
  • DaniellT
    #66
    így van, láttam én már pl a BME-én is olyan informatikust, illetve beszéltem is vele, hiszen a lakótársam volt pár hónapig, hogy már a harmadik vagy negyedik évben lehetett, de elmondása szerint fingja nem volt mi folyik körülötte, mert vagy másról másolt, vagy valahogy trükközve csalva ment át az előző évben is majdnem mindenből, szóval sokféle módon el lehet végezni sok mindent, és egyazon szakon belül is HATALMAS különbség lehet ember és ember közt, attól függően ki hogyan végzi el az éveket, persze biztos nem lehet minden év minden kurzusán csalni, de azért szerintem is hülyeség ha valaki egy végzettséget mutogat, ami mögött még ki tudja mi van. Lehet, hogy 160-as IQ és iszonyat lexikális ismeret, de lehet, hogy 90-es IQ és túlnyomó részt csalva elvégzett kurzusok, nem mindegy...
  • High end PC #65
    Egyébként meg furcsállom, hogy nem ez az első topik, ahol azt látom, hogy a végzettségeddel dobálózol -pökhendi stílusban-, nem is értem, ha az embernek tényleg van valami a fejében, miért a papírjaival dobálózik, hogy avval nyerjen súlyt a szavának, miért nem a tudásával, az ember a tudására büszke, nem a papírjára.
  • High end PC #64
    "a BME-n végeztem még az osztatlan képzésben, az egyik leghardcoreabb szakirányon."

    A gépészmérnökin belül van az egyik leghardcoreabb szakirány? Mert ha még kutató matematikus lennél, az már az egyik leghardcoreabb szakirány lenne, azért a gépészmérnöki nem hiszem, hogy oda tartozik. :)
    Az ország legrégebbi, legnagyobb és nemzetközileg a legrangosabb intézménye egyébként sem a BME, na nem mintha ne lenne minden magyar egyetem nagyságrend(ekk)el a nemzetközi mércével mért elit intézményei alatt.
  • Molnibalage
    #63
    Az említetthez képest az.

    Mellesleg kezdő mérnökként nem sok embert ismerek aki itthon ennyit rak össze.

    Halkan kérdem meg, hogy 18-25 koroddal te mit raksz össze...?
  • sapkafej
    #62
    nem, pont az a lényeg hogy felvágsz, miközben azért nem olyan sok az a pénz
  • bigapó
    #61
    Azt szeretném megkérdezni, hogy amíg a topiknyitással foglalkoztál és válaszoltál a bárgyúbbnál bántóbb kérdésekre, ebből mennyi időt fordíthattál volna a komoly munkára is?
  • Molnibalage
    #60
    Irigynek tetszik lenni?
  • sapkafej
    #59
    "Fizetés? Mondjuk rakjál oda egy 3-szoros szorzót, + bónuszt + egyéb jutattásokat. :)"

    sokáig kellett várni, de most még az utolsó pillanatban gyorsan kiosztanám neked az év faszfeje díjat
  • gregtom6
    #58
    Azt, hogy ne offold szét a topikomat. És nehogy azt hidd, h a többiek ugyanazt nem tudták volna megtanulni ugyanannyi idő alatt, mint te. Csak valószínűleg mással is foglalkoztak.