A gyomirtó és a hosszú élet titkai

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doom I-II Forever.
én 20 vagyok és 17nek tûnök, akkor most sokáig fogok élni? :s :c
Omega
Empirikus tapasztalataim alapján akinek hosszú élete van az lassabban is öregszik. A maunikasóba idõnként meghívnak mindenféle belterjes tenyészetbõl származó genetikai hulladékot, aki 40 de kinéz 65-nek, a másik véglet, pedig az, hogy az illetõ 65 de 40-nek tûnik és meg se kottyant neki egy rákmûtét.

Gery13
a hosszu élet titka: IDDQD
😄

by: the original one Gery Boro

Nem, ez szar volt kérlek

Chocho
Én már nem hiszek a matematikában. Úgy csûrik-csavarják a számokat, ahogy akarják, és ahogy a matektanárok érdekei diktálják. Tudtad pl. hpgy Hitler alatt a 6-ot az 5 helyett a 3 elõzte meg, csak késõbb váltottak a kommunista hatalomátvétel miatt?

(Igen, ez irónia volt.)

Gaming is believing.

Vigyázz, le fognak itt konteózni, ha ilyeneket írsz😊
wraithLord
Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy a hosszú élethez elengedhetetlen, hogy a képzõdõ szabadgyökök szétcs*sszék a DNS-t, egyéb sejtorganellumokat, sejthártyát... 😊
Talán valami olyasmirõl lehet szó, hogy az erõsebb igénybevétel felerõsíti ezt az antioxidáns rendszert - hasonlóan ahhoz, hogy ha sokat súlyzózik az ember, akkor izmosabb lesz... 😊

(Az elõzõ kommentem csak annyiban kapcsolódik a témához, hogy mindent megpróbálnak az oxidatív stresszre "fogni", mikor a válasz (talán) ott van az orrunk elõtt...)
LegionarR
Francba... Gyomor-irtót olvastam.... Habár...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

wraithLord
Ez az oxidatív stressz-téma manapság eléggé felkapott dolog lett. Viszonylag sok mikrobiális, toxikus hatású másodlagos metalbolit károsító hatását azzal "igyekeznek" magyarázni, hogy károsítja az enzimatikus és nem-enzimatikus antioxidáns rendszer egyes tagjait, amitõl rövid távon megdöglik a sejt. Anno én is ilyesmivel foglalkoztam (egy mikotoxin kapcsán), de csak a glutationra kifejtett hatásáig jutottunk el, mielõtt kiléptem volna. Valahogy már akkor is sejtettem, hogy nem kéne ezt az oxidatív stressz dolgot annyira erõltetni, amire közvetett bizonyítékot is találtunk, de hát sajnos elõre megmondták, hogy milyen eredményt kell kapnunk... 😊
ScarY MAN
és ha piros tollal írják?

...

Mikor éppen milyen gyógyszert akarnak árulni a gyógyszercégek éppen annak a jó hatását fedezik fel, vagy fordítva. Nagyon nehezen hiszek én már ilyen dolgoknak. Biologiai felfedezések is lassan már olyan kategória lesz mint a történelem. Nem hiszek benne, mert nem voltam ott, nem éltem át, simán hazudhatnak. Hiszem ha látom. A matematika pl. egy korrekt tudomány, mert ott bebizonyítják egy képlet, vagy egy feltevés helyességét. Ott van feketén fehéren.
Mármint, öregen betegnek és legyengültnek lenni sz@r, hiszen azért a ritkán is, de akad példa rá, hogy valaki magas életkora ellenére relatíve fitt és aktív életet él.
nagyapám 82 évesen halt meg, halálos ágyán azt mondta, hogy csak azt sajnálja, hogy nem tíz évvel korábban történik ez. nem biztos, hogy olyan jó nagyon sokáig élni... öregnek lenni szar.

"A hosszú élet ritka!"

Rapid81
A hosszú élet titka a késõi halál...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

😄

Viszont ez tetszik, évente kitalálják, hogy a zsír egészségtelen, a margarin egészséges. Aztán a margarin egészségtelen zsír mégis kell, most elkezdték ezt modernizálni szabad gyökre meg antioxidánsra.

És lássunk csodát kiderül hogy szabad gyök is lehet pozitív hatású. Kíváncsi vagyok rá, hogy az emberek mikor jönnek rá, hogy minden normális élet alapja az egyensúly! Minden rendszerekre és szabályokra épül ez miért lenne más?
ez vajon egy burkolt mephedron reklám? <#idiota>

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,