24
  • TeDDyRuSh
    #24
    Barakukk, ha már ennyire belemész:
    "tulajdonképpen a látványelemeken és a jó zenén kívül...lényegében semmit nem képvisel" - ott a pont. És ennyi. Én a látványelemért és a jó zenéért mentem be a moziba. Mint egy discoba. Leszarom a disco történetét, fejlődését.

    "A főhősnek a teljes film alatt semmiféle jellemfejlődése nincs, sok mellékszereplő teljesen funkciótlan és a negatív hősök is unalmasak, a párbeszédek pedig nullák" - van a főhősöknek, van pár főszereplő, ezért nem kellett erőltetni a mellékszereplőket (a bár tulaj rendben volt), a negatív hős meg ezt csinálja egy popcorn movie-ban, a párbeszédek meg a 12 éveseknek szólt, hisz Disney movie!

    "...a Tron: Örökség drámai felépítéséből minden hiányzik, ami szükséges egy jó filmhez." - az árva fiú megtalálja halottnak hitt apját 20 év után, aki a fia mellé állva segíti a gonosz legyőzésében, sőt, a végén feláldozza életét fia megmeneküléséért. Ennyi dráma nem elég?

    Egy klasszikus sallang storyt kaptunk. Ami nem rossz, csak nem új, és megbújik. Van, de nem kap nagy szerepet. Ezerszer jobb annál, mintha erőltetnének valami szarságot, vagy éppen elnyújtják a történetet, természetesen 20x kifordítva.
  • jcsabi
    #23
    Nekem ezerszer jobban bejött mint az Avatar. Daft Punk meg olyan zenét rakott alá h ketté állt a fülem :D
  • Nyulanna
    #22
    Sajnálom, hogy ennyire nem hatja meg a nézőket, engem nagyon érdekel, de szerintem az is benne van , hogy nem mennek el annyian megnézni, mert mindenki el van havazva az ünnep közelgettével. Az meg a másik, hogy inkább ajándékra költenek, meg kajára, mint elmenjenek egy emelt áras vetítésre. Szerintem január elején már többen elmennek majd megnézni.
  • Barakukk
    #21
    Nem minden kultfilm, ami régen készült. Tény, hogy új látványvilágot mutatott be az 1982-es Tron, de engem már gyermekkoromban sem kötött le maga a film, pedig én abban az időben, amikor láttam, magam alá vizeltem a gyönyörtől minden filmen, ami speciális effektusokat tartalmaz... és akkor kezdtem megérteni, hogy egy film több annál, mint látványelemek, szükségesek a karakterek, a forgatókönyv, megfelelő impulzusokat kapjon az ember, és 10-20 percenként legyen valami, ami lényegesen előre viszi a történetet. Ezeket már utólag tanultam meg.
    A Tron: Örökséggel nem az a baj, hogy nem több, mint ami, hanem az, hogy tulajdonképpen a látványelemeken és a jó zenén kívül, mert a Daft Punkot én is csak dícsérni tudom, lényegében semmit nem képvisel. A főhősnek a teljes film alatt semmiféle jellemfejlődése nincs, sok mellékszereplő teljesen funkciótlan és a negatív hősök is unalmasak, a párbeszédek pedig nullák... és nem Shakespeare-re vágyom, hanem egy elégséges szintre, amitől a film nézhetővé válik. De a Tron: Örökség drámai felépítéséből minden hiányzik, ami szükséges egy jó filmhez. A látványvilág, ami elismerésre méltó, illetve a zene + az első jelenetek, amikor a főhős bekerül a másik világba és a szélsőséges eszméket valló futurisztikus társadalmat az ő sorsán keresztül, narráció nélkül láttatja, az elég ügyes koncepció volt, de semmi több.
  • m minnifield
    #20
    +1
    -ez egy jó film, akinek nem tetszik az nem érti a mondanivalóját.
  • m minnifield
    #19

    jöhet még
  • kalapos01
    #18
    "Ha szerinted ez szar, csinálj jobbat."
  • m minnifield
    #17
    FIGYELEM!
    ÉV VÉGI KOMMENTKAVALKÁD!

    egyszer kéne egy összeállítás a legrosszabb magyarázatokról meg reagálásokból. annyi hülye klisét össze lehetne gyűjteni, hogy az hihetetlen.

    -ebben a filmben nem a történet a lényeg, hanem a látvány.
    -azért törölték a sorozatot mert a hülye amerikaiak nem értik.
    -aki nem érti a filmet, az nézzen mást.
    -(kedvencem)akinek nem tetszik az ne nézze... (vááááááááááááááá!!!!)
    stb.
    szilveszterre összedobhatna viktorunk egy ilyen cikket.
  • TeDDyRuSh
    #16
    Nekem bejött a film, szerintem nincs szüksége a kifogásokra. Nem tudom meddig szenvedtek a forgatókönyvvel, de szerintem a 170 milla bekerülési költségnek nem nagy részét vitte el. A lényeg, és sajnálom, hogy nem jött át, de annyira elhanyagolható a történet, hogy jóformán nincs. És én sem emlékszem rá igazán, mert baromira hidegen hagyott, de úgy, hogy nem is hiányzik.

    Ezért nem mondom, hogy "szar" mert nem vált szemponttá a story. Nekem olyan érzésem volt egy-két magasröptű cikknél, hogy baromira szőrszálhasogatók. És nem érzem magam ettől igénytelennek sem, hanem szimplán ez a film az, aminek reklámozták. Nem akart többet mutatni, mint ami, vagyis az eredeti (1982) stílust átültető, látványfilm. A zene meg állat hozzá.

    Nyugodtan menny el, nézd meg és érezd jól magad.
  • KillerBlue
    #15
    Nem Shakespeare-t keresik hanem bizonyos embereknek kell egy színvonal, hogy élvezni tudjanak egy filmet. Ezért minden idők legjobb látványfilmje az Avatar. A sztorija sablonos és kiszámítható de viszont részletes és minden a megfelelő helyen van benne. Ezt hiányolom a Tron-ból. Ismét egy film ami tele van lehetőségekkel és nem használták ki. De még így is jobb mint mondjuk a Transformers vagy a G.I. Joe.
  • kalapos01
    #14
    "Nem a story a lényeg, hanem mint az első részben is, a látvány orgia."

    Minden idők legszánalmasabb kifogásainak örökös második helyezettje. De kösz, hogy leírtad, akkor tuti nem nézem meg. Ha látványt akarok, élethűt, akkor kinézek az ablakon. (Ezt a nem a sztori a lényeg dumát mondd a forgatókönyvíróknak, akik több hónapot szenvedtek a szkripttel.)

    Ha nem tetszett a történet, akkor írd azt, hogy szar. De a látvány jó és kész. De ilyen baromságot meg Shakespeare-t teljesen felesleges. Szar a történet, szar a film. Ennyi. Techdemónak pár embernek megfelel. De akkor ezt írd.
  • TeDDyRuSh
    #13
    Nagyon sokan keresik a filmben Shakespeare-t, de nem fogják megtalálni. Nem a story a lényeg, hanem mint az első részben is, a látvány orgia. Itt a történet csak azért volt, mert kellett. Meg volt a gonosz és a jó küzdelme és ennyi.

    Ez egy Disney-s, több nézői réteget lefedő, popcorn mozi. Sokszor gagyi egysorosokkal, de a 10 éveseket is szórakoztatni kell a CGI mellett. Látványos, kimagaslóan jó zene mellett, egy jó folytatást láttam.

    Ja, a 140 milla, az csak 44 Viktor. Nézz utána. Tehát messze a hétvégi 50-es becsléstől és sajna még messzebb a 170-es gyártásitól. Ha lefutnak a családi mozik, akkor talán lehet ebből egy 200-as is, mint a Star Trek esetében.
  • KillerBlue
    #12
    Én 3 hete néztem meg az első részt mert teljesen képben akartam lenni mire az Örökség a mozikba kerül. Ezt a filmet 28 éve is főleg a látvány tette olyan érdekessé és adta meg azt a sokat emlegetett kult státuszt. Az örökség már valamivel jobb ezen a téren de az elődhöz hasonlóan a történet mellőzi a komoly fordulatokat. Ez most nem leszólás mert nekem tetszett de azért jó lett volna egy kiforrottabb történet.

    Akiket érdekel egy jó kis előzmény történet azoknak bátran merem ajánlani a Tron: Evolution-t. A filmnél valamivel mélyebben belenyúl ebbe az érdekes, látványos és hangulatos világba.
  • Bhalage
    #11
    hu egyetertek!
  • viasz
    #10
    A mozis bemutató után valami sci-fi paródiának gondoltam, és eszem ágában nem volt megnézni. Lehet műveletlen vagyok, vagy csak fiatal(25), de foggalmam sem volt, hogy volt ennek előző része is.
    Valószínűleg sokan voltak így, ezért bukott.
  • Narxis
    #9
    +1 :D
  • hastetheday
    #8
    Még kiskölyök voltam amikor először láttam a Tront, a 80-asat persze. Maga a világ megfogó volt, és lehet itt mindenféle hozzáértő, okoskodó szájhős, azt a filmet azért a kora miatt sem illene már leszólni. Többen itt a fórumon fiatalabbak is.
    Ez, az akkor még gyerek cipőben járó vizuális hatások (ma már megmosolyogtató) kötelező újradolgozása, nem más. Aki pedig úgy nézi a filmet, hogy az agya is szikrázik, az menjen el és nézzen Pixart, az legalább intelligenciájához van mérve, nem úgy, mint ez, ami konkrétan kultúra.

    Ennyi!
  • karosult
    #7
    Hát akkor kövezzetek meg de nekem jobban tetszett mint az Avatar, bár a Duft Punk miatt kissé elfogult lehetek, de nekem az Avatarban sok volt a drámázás meg az epikusan elnyújtott jelenetek. Félre ne értsetek zseniális filmnek tartom azt is, de itt tetszett, hogy a film nem akar több lenni mint ami. Egy audiovizuális Orgia, pörgős látványos akcióval és iszonyat jó zenével.
  • koschwarz
    #6
    nekem már az első rész is gagyi volt, tipikus 80-as évekbeli vacak sci-fi, aminek egyetlen jó tulajdonsága az egyedi környezet. az a legacy a legcsekélyebb mértékben sem érdekel.
  • Elk Hunt
    #5
    Magyarországon besült a Tron: Ökörség-t olvastam először... :-D
  • Ray78
    #4
    A film jó lett a az utólag 3D viszont egy trágya benne.
  • moon08
    #3
    A gagyi első rész után ez egyáltalán nem mozgat meg. 3D se ad el bármit.
  • kissssss
    #2
    http://www.youtube.com/watch?v=m4cgLL8JaVI