Szekeres Viktor

Magyarországon besült a Tron: Örökség

Hiába volt nagyszabású 3D-s látványfilmnek beharangozva a Tron: Örökség, itthon úgy tűnik, nem nagyon hatotta meg a nézőket a film. Pedig azt hihettük, hogy a klasszikus első rész miatt nagyobb lesz az érdeklődés.

A gyenge nyitónapi teljesítmény rányomta bélyegét a Tron: Örökség (Tron: Legacy) hazai teljesítményére, hiszen a film a hétvégén sem remekelt. Ugyan a toplista második helyét megszerezte az Üvegtigris 3 mögött, azonban a 47 moziban, az átlagnál magasabb helyárak mellett gyűjtött 33,3 millió forintos bevétel, mely 22 878 nézőt jelent, nem takar túlságosan lenyűgöző teljesítményt, egy nagy költségvetésű hollywoodi látványfilmtől többet várt valószínűleg a forgalmazó is.


A Tron: Örökség mögött a harmadik hetes Aranyhaj és a nagy gubanc, valamint a negyedik hetes Harry Potter és a halál ereklyéi I. rész áll 15-16 ezer nézővel, majd újabb két családi film következik, a Narnia krónikái 3 és az ugyancsak friss premier Megaagy. A családi filmes túlkínálatot jelzi utóbbi vérszegény teljesítménye is, hiszen az Amerikában már 140 milliós bevételnél tartó film itthon bemutatása hétvégéjén mindössze 7 140 honfitársunkat érdekelte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #24
    Barakukk, ha már ennyire belemész:
    "tulajdonképpen a látványelemeken és a jó zenén kívül...lényegében semmit nem képvisel" - ott a pont. És ennyi. Én a látványelemért és a jó zenéért mentem be a moziba. Mint egy discoba. Leszarom a disco történetét, fejlődését.

    "A főhősnek a teljes film alatt semmiféle jellemfejlődése nincs, sok mellékszereplő teljesen funkciótlan és a negatív hősök is unalmasak, a párbeszédek pedig nullák" - van a főhősöknek, van pár főszereplő, ezért nem kellett erőltetni a mellékszereplőket (a bár tulaj rendben volt), a negatív hős meg ezt csinálja egy popcorn movie-ban, a párbeszédek meg a 12 éveseknek szólt, hisz Disney movie!

    "...a Tron: Örökség drámai felépítéséből minden hiányzik, ami szükséges egy jó filmhez." - az árva fiú megtalálja halottnak hitt apját 20 év után, aki a fia mellé állva segíti a gonosz legyőzésében, sőt, a végén feláldozza életét fia megmeneküléséért. Ennyi dráma nem elég?

    Egy klasszikus sallang storyt kaptunk. Ami nem rossz, csak nem új, és megbújik. Van, de nem kap nagy szerepet. Ezerszer jobb annál, mintha erőltetnének valami szarságot, vagy éppen elnyújtják a történetet, természetesen 20x kifordítva.
  • jcsabi #23
    Nekem ezerszer jobban bejött mint az Avatar. Daft Punk meg olyan zenét rakott alá h ketté állt a fülem :D
  • Nyulanna #22
    Sajnálom, hogy ennyire nem hatja meg a nézőket, engem nagyon érdekel, de szerintem az is benne van , hogy nem mennek el annyian megnézni, mert mindenki el van havazva az ünnep közelgettével. Az meg a másik, hogy inkább ajándékra költenek, meg kajára, mint elmenjenek egy emelt áras vetítésre. Szerintem január elején már többen elmennek majd megnézni.
  • Barakukk #21
    Nem minden kultfilm, ami régen készült. Tény, hogy új látványvilágot mutatott be az 1982-es Tron, de engem már gyermekkoromban sem kötött le maga a film, pedig én abban az időben, amikor láttam, magam alá vizeltem a gyönyörtől minden filmen, ami speciális effektusokat tartalmaz... és akkor kezdtem megérteni, hogy egy film több annál, mint látványelemek, szükségesek a karakterek, a forgatókönyv, megfelelő impulzusokat kapjon az ember, és 10-20 percenként legyen valami, ami lényegesen előre viszi a történetet. Ezeket már utólag tanultam meg.
    A Tron: Örökséggel nem az a baj, hogy nem több, mint ami, hanem az, hogy tulajdonképpen a látványelemeken és a jó zenén kívül, mert a Daft Punkot én is csak dícsérni tudom, lényegében semmit nem képvisel. A főhősnek a teljes film alatt semmiféle jellemfejlődése nincs, sok mellékszereplő teljesen funkciótlan és a negatív hősök is unalmasak, a párbeszédek pedig nullák... és nem Shakespeare-re vágyom, hanem egy elégséges szintre, amitől a film nézhetővé válik. De a Tron: Örökség drámai felépítéséből minden hiányzik, ami szükséges egy jó filmhez. A látványvilág, ami elismerésre méltó, illetve a zene + az első jelenetek, amikor a főhős bekerül a másik világba és a szélsőséges eszméket valló futurisztikus társadalmat az ő sorsán keresztül, narráció nélkül láttatja, az elég ügyes koncepció volt, de semmi több.
  • m minnifield #20
    +1
    -ez egy jó film, akinek nem tetszik az nem érti a mondanivalóját.
  • m minnifield #19

    jöhet még
  • kalapos01 #18
    "Ha szerinted ez szar, csinálj jobbat."
  • m minnifield #17
    FIGYELEM!
    ÉV VÉGI KOMMENTKAVALKÁD!

    egyszer kéne egy összeállítás a legrosszabb magyarázatokról meg reagálásokból. annyi hülye klisét össze lehetne gyűjteni, hogy az hihetetlen.

    -ebben a filmben nem a történet a lényeg, hanem a látvány.
    -azért törölték a sorozatot mert a hülye amerikaiak nem értik.
    -aki nem érti a filmet, az nézzen mást.
    -(kedvencem)akinek nem tetszik az ne nézze... (vááááááááááááááá!!!!)
    stb.
    szilveszterre összedobhatna viktorunk egy ilyen cikket.
  • TeDDyRuSh #16
    Nekem bejött a film, szerintem nincs szüksége a kifogásokra. Nem tudom meddig szenvedtek a forgatókönyvvel, de szerintem a 170 milla bekerülési költségnek nem nagy részét vitte el. A lényeg, és sajnálom, hogy nem jött át, de annyira elhanyagolható a történet, hogy jóformán nincs. És én sem emlékszem rá igazán, mert baromira hidegen hagyott, de úgy, hogy nem is hiányzik.

    Ezért nem mondom, hogy "szar" mert nem vált szemponttá a story. Nekem olyan érzésem volt egy-két magasröptű cikknél, hogy baromira szőrszálhasogatók. És nem érzem magam ettől igénytelennek sem, hanem szimplán ez a film az, aminek reklámozták. Nem akart többet mutatni, mint ami, vagyis az eredeti (1982) stílust átültető, látványfilm. A zene meg állat hozzá.

    Nyugodtan menny el, nézd meg és érezd jól magad.
  • KillerBlue #15
    Nem Shakespeare-t keresik hanem bizonyos embereknek kell egy színvonal, hogy élvezni tudjanak egy filmet. Ezért minden idők legjobb látványfilmje az Avatar. A sztorija sablonos és kiszámítható de viszont részletes és minden a megfelelő helyen van benne. Ezt hiányolom a Tron-ból. Ismét egy film ami tele van lehetőségekkel és nem használták ki. De még így is jobb mint mondjuk a Transformers vagy a G.I. Joe.