26
-
WoodrowWilson #26 Mért, az nem a sajtószabadság része, hogy valamiről nem tudósítok, ha nem akarok? -
EXPENDABLE #25 Még van pofája az RTL-nek ilyeneket benyögni,hogy "korlátozza a sajtószabadságot".
Mert eddig ők mit csináltak? Amikor voltak azok a k.rva nagy árvízek és a gárdisták éjjel nappal kint voltak a gátakon. Ezt érdekes mód nem hallottam a híradóban.
Brad Pitt mondta jól: A híradó elején "Jó estét!"-el köszön a műsorvezető, majd elmondja,hogy miért is nem jó ez az este. -
Zoliz #24 Szegények kapálóznak mert a műsoraik 80+%-a az erőszakról szól..
RTL Klub a gyermekek megrontója -
#23 nem nézek híradót, mert nem vagyok kíváncsi a bűnügyekre, nem tartoznak rám
OMG. Jó, majd ha kirabolnak, megölnek, akkor az se tartozzon rád. Akkor ne nézd, b***od! -
#22 Mert ezeknek a dolgoknak van hírértéke. Nem csak itthon, mindenhol. Senki nem fogja nézni a híradót ha csak pipacsokról lesz benne szó, mert az nem érdekel senkit. Így értelme sem lenne a híradót csinálni. A másik pedig bármi nemű központi meghatározás arról, hogy a hírek miről, milyen százalékban szóljanak, egyenes út a cenzúrához.
Am szerintem eddig sem volt túl nagy aránya az erőszaknak a híradókban, csak ez marad meg leginkább az emberben, mert ez a leginkább eltérő a 7köznapoktól, szerencsére. Sokkal több a politikai hír. Hja hogy ott nincs más csak acsarkodás, meg korrupció, arról nem a híradó tehet. -
#21 ezt tudom, de ha már kell nekik vetíteniük, akkor így hozzák ki belőle a legtöbbet. -
#20 A híradónak az adott ország politikai, társadalmi helyzetéről, ezeket befolyásoló és/vagy érintő eseményekről, az adott napon történt jelentős eseményekről kell beszámolnia. Ehhez még jön a világon történt jelentősebb dolgok és amit a szerkesztők olyan dolognak tekintenek, ami érdekli az embereket. Ez utóbbi sajnos elhatalmasodott mind az rtl-nél, mind a tv2-nél. Viszont ezekbe a kategóriákba beletartoznak a bűnügyi események is. Így megpróbálni korlátozni kerTV-ket elég nagy hülyeség, mivel ez nem megoldás, soha nem volt az. Mellesleg elég sok csatornánk van és bár a kerTV-k feladata lenne értelmes dolgokról tájékoztatni az embereket, azért nem mondhatjuk így mindjárt 2011-ben, hogy nem tudunk honnan tájékozódni, mert itt van az internet. A híradó nem arra van, hogy elmondjuk benne, mi lesz a ValóVilág villában aznap este, és nem is azért, hogy egy macska egy égő fán pottyantott ki 83 kiscicát, bár ez utóbbi elég érdekes lenne, de mivel ugyanazok a hülyék szerkesztik a híradót, akik a ValóVilágot, ne várjunk mást. -
Kindred Blades #19 De. Azért vannak szankciók kilátásba helyezve, mert nincs joguk nem betartani. De azért jól hangzott... :)
@NEXUS6
Sajnos bizony azt adják, amit az emberek szeretnek. Illetve az emberek szeretik, amit adnak. Ez egy igen szar helyzet a társadalomra nézve, de sajnos ez van. Az, hogy a Híradónak több köze van a Való Világ című műsorhoz, mint a való világ nevű jelenséghez, azért lehetséges, mert Bözse néni meg a 16 éves Józsika (a világért be nem vallaná, de ) ezt szereti. -
hPi #18 "honnan tudják, hogy mit szeretnének az emberek?"
Egyszerű. A kerTv-k úgy működnek, hogy minél többen nézik, annál több a hirdető, annál több a pénz. Mivel egyik kerTV sem áll a csőd szélén, feltételezhető, hogy az emberek vidáman nézik.
Mellesleg aki nem akarja nézni, van egy megoldás - távirányító. Lehet közTV híradót nézni, lehet neten híreket olvasni/nézni, lehet újságot olvasni.
Amit nem lenne szabad - tiltással "megoldani" bármit is. A tiltás nem működik... lásd alkoholtilalom, net tiltás Kínában, ...
Ha a fidesz ennyire változtatni akar, akkor először cserélje a saját normái szerint a saját csatornáján a műsorokat, majd inkább tanítsa az embereket, mutassa be az igényességet. Nehéz, de még mindig jobb, mint büntetni, korlátozni, tiltani. -
hPi #17 "nem nézek híradót"
Ha neked ennyire mindegy, hogy mi megy a híradóban, akkor miért akarod mások életét korlátozni? Tipikus "nekem mindegy, de dögöljön meg más". -
#16 A kertv-k azért vetítenek híradót mert kötelező nekik, nem azért mert ez hoz nézettséget. -
#15 nem a cicakölykökre vagyok kíváncsi, de: egyrészt, ha valaki a híradót nézni az rtl-en meg a tv2-őn, azt hiheti, hogy ebben az országban mindenki lop, csal, hazudik, gyilkol. nem kell a demagóg szöveg, hogy ez így is van, mert nincs így. viszont kurvára befolyásolja az emberek hangulatát. másrészt meg a kertv-k híradói egyáltalán nem azon jó szándékból mutatják ezeket a híreket, mert ők annyira szeretnék, hogy az emberek nagyon tájékozottak legyenek, hanem mert ez hozza a nézettséget: igen, az kell a magyar parasztnak, hogy szörnyülködhessen, hogy a szomszéd lakatos józsi megint megkéselte a telepen a szomszédot. másrészt meg, szerintem inkább hasznosabb lenne arról tudósítani, hogy mi történik az EU-ban, mert az emberek fejében hihetetlen sötétség tombol egy csomó dologról, ami pedig ténylegesen közvetlenül érinti az életünket, európai szinten. soha nem lesz a magyar ember uniós polgár, ha neki csak abból áll az únió, hogy kitől lehet támogatást kérni. -
#14 Ne csak a mocskot mutassák meg a hírekben és jobb lesz a világ.
Az év naiv kommentje jelölt. :D -
#13 Tolják az arcodba a mocskot? Kényszerítenek téged is? :( Micsoda világ. -
#12 Tehát téged kényszerítenek, hogy valóságshowkat nézz. Szegénykém. -
HENCIG #11 Nem!
Ahhoz is joga van, hogy ne tartsa be!
Viszont vállalnia kell a szankciókat!
-
HENCIG #10 Még jó, hogy nem törvényalkotó az rtl kopánia!
Úgyhogy kuss a neved!!!
Na ez a Való Világ!
LOL:D -
#9 Az ertéelnek joga van nem egyetérteni a törvénnyel, de akkor is be kell tartania.
Mellesleg, honnan tudják, hogy mit szeretnének az emberek? Szerintem nem azt adták eddig sem. A változatosság kedvéért talán megpróbálkozhatnának vele.
Miért gondolják, hogy aki este leül egy híradót megnézni, az valójában inkább egy fókusz jellegű magazin műsort akar, amivé a híradót átalakították?
Azon még nem gondolkodtak el, hogy a híradónak és a máunikasónak lehet, hogy más ám a nézőközönsége?
Az rájuk nézve szégyen, hogy olyan balfax törvényeket kell hozni, ahol ilyen műsorszerkesztési szabályokat kell megjeleníteni, mert úgy tűnik agyilag ehhez még nem nőttek föl. Mert igen, a törvényhozók valszeg pont rájuk gondoltak, amikor erről döntöttek. Szorri. -
endrev #8 Miért csak karácsonykor válik színvonalasabbá a híradó? Miért csak abban az 1-2 hétben válik kellemessé a híreket nézni? Egész évben történnek jó dolgok, de miért csak a sok mocskot kell az arcomba nyomni, miért nem érezhetném jól magam a híradó nézése közben?
Mindenki aki nagy tömegekhez juttathat el üzenetet, felelős azért a hatásért, amit az üzenetei keltenek. Ne csak a mocskot mutassák meg a hírekben és jobb lesz a világ. -
endrev #7 Támogatom a médiatörvény módosítását. Kedves RTL Klub, nem nézek híradót, mert nem vagyok kíváncsi a bűnügyekre, nem tartoznak rám és nem vagyok hajlandó beengedni mások hülyeségét és a híradó mocskát az életembe, a neten kattintok arra a hírre, ami érdekel, és így jól érzem magam. Ha 20% szólna csak a bűnügyekről, lehet hogy ezen változtatnék. -
kalapos01 #6 Ha valami fontos, akkor mindig van. Tegnap is volt nyugdíjtörvény meg Észak Korea. Bűnügy meg Stohl és a Fekete Sereg volt. 2-2. -
Rotyoka #5 Politikai dolgokról sosincs szó, csak arról amiről azt akarják hogy szó legyen.
xido: Dehogynem, csak képzeld el akkor 4 órás híradó lenne, és az emberek 99% azért néz híadót hogy lássa az agymosást ill. a bűnözést. -
xido #4 Értem én a gondolatmenetét..nem igaz,hogy nap mint nap semmi érdekes nem történik a nagyvilágban azon kívül,hogy bankrablás,pedofília és társai... -
kalapos01 #3 A hülyéje. Ő inkább cenzúrázna, csak azért, mert nem akar tudomást szerezni a bankrablásokról, gázolásokról meg lövöldözésekről. A politikai bűnözésről nem is beszélve.
Nézd meg a mai híradót és számold a bűnügyeket. -
NovaTerra #2 És milyen hírekre vagy kíváncsi? Egy cica hat kölyköt hozott a világra Szegeden és hasonló? Még mit korlátoznál? Legyen inkább olyan, mint Kínában, nehogy valami olyat halljon a nép, ami rossz fényt vet valakire, ne is álljunk meg itt, kövessük Észak-Korea remek híradásainak a mintáját. -
#1 nekem speciel a tököm teli van azzal, hogy egy híradót nem lehet megnézni úgy, hogy a 3/4-e ne csak bűnügyekről szóljon. úgyhogy hajrá rtl, remélem elbuksz. én korlátoznám a valóságsókat is, ha már itt tartunk.