12
-
bakagaijin #12 Ehm, blikk?
A leleplező portáltól korábban elbocsátott munkatársak <-> hagyta ott
Egy csoport kiválása nem ugyanaz az elbocsátással. Vatuszi és __Atti_, arról van szó, hogy nem ők maguk hozzák nyilvánosságra, ők csak az infrastruktúrát, a rendszert akarják működtetni. A beküldött anyagokhoz előre kiválasztott csoportoknak akarnak hozzáférést adni, pl. újságoknak, hogy aztán azok hozzák nyilvánosságra, ha úgy gondolják. Ebben annyi ráció van, hogy egy NYT-nek talán kevésbé ugranak neki, de szerintem a NYT-ben sincs akkora kurázsi már régóta hogy nyilvánosságra hozzanak ilyen kaliberű dolgokat (pl. a videót amiben helikopterről lőtték a civiliket). De ez magánvélemény... alapozva Noam Chomsky-ra. Szerintem a Wikileaks egy tökéletes és nagyon brutális példa arra a változásra a sajtóban amiről Noam beszél évtizedek óta. -
remark #11 Elolvastam többször is, de csak okoskodsz. Azt írtam, hogy szépen le van írva, hogy SZERINTÜK mi az értelme annak amit csinálnak. Neked lehet más véleményed, de attól én még nem leszek okoska, maximum te leszel az, ha úgy reagálsz, ahogy reagáltál. (Értelmezhetetlenül.) -
vatuszi #10 Az Openleaks kiváló eszköz a kiszivárogtatók és "a korrupcióról vagy más visszásságokról tudó hivatalnokok" azonosítására és a(z el)takarító szakemberek riasztására.
"A legfontosabb különbség, hogy mi semmit sem fogunk nyilvánosságra hozni": vagyis senki ne várjon tőlük közhasznú leleplezéseket. -
sonicXX #9 Tehát a rendszer(ek) (kormányzat, diplomácia, stb) hibáit (sumákságait) a rendszeren belül hagyják. Hát ez aztán valami.
...mi is?... -
okosan gyerekek #8 Ha elolvastad volna, amit írtam, te sem okoskodnál. Okoska. O: -
remark #7 Ki okoskodik? Ezt most nekem írtad? -
Kindred Blades #6 Nem okoskodott, a cikkből idézett választ a kérdésre, butuska. (Az utóbbi jelzőt szorozd meg tizenhattal, ha az eredetileg neked szánt kifejezést szeretnéd elképzelni.) -
okosan gyerekek #5 "A cél természetesen nem az aktuális hatalom kiszolgálása, hanem meg akarják teremteni annak a lehetőségét, hogy a korrupcióról vagy más visszásságokról tudó hivatalnokok felhívhassák a figyelmet ezekre az ügyekre."
Nagy okos, ha semmit nem hoznak nyilvánosságra, akkor hogyan hívják fel rájuk a figyelmet? Ne okoskodjál, amíg hülye vagy.
"A legfontosabb különbség, hogy mi semmit sem fogunk nyilvánosságra hozni" -
remark #4 "Csak egy biztonságos számítógépes hálózatot építünk ki, egyfajta elektronikus postafiók-rendszert."
"A cél természetesen nem az aktuális hatalom kiszolgálása, hanem meg akarják teremteni annak a lehetőségét, hogy a korrupcióról vagy más visszásságokról tudó hivatalnokok felhívhassák a figyelmet ezekre az ügyekre." -
#3 egyébként is érdekes hogy most hirtelen minden hír ezzel nyit..mintha nem lettek volna már más hasonló kezdeményezések tömkelegével csak szart se hallottunk róluk. -
#2 Ez egyébként szerintem ezerrel az ellen művek legfőbb munkája, küldjétek ide itt majd szortírozunk.. Assange rendszerében pont az a jó mint látjuk is hogy a kis mitugrászoknak kuss volt az anyagtól, a jó hacker nemcsak megszerzi a titkot de nem is engedi csak úgy el a szélben lényegtelen morzsaként. -
#1 "A legfontosabb különbség, hogy mi semmit sem fogunk nyilvánosságra hozni" hát akkor?