30713
TES
  • mike01010101
    Szerintem manapság a motion capture studiok és millió dolláros fejlesztési költségek korába a tökéletes animáció alapkövetelmény (lenne).
    A fallout3 és NV animáció nagyon gáz, pedig mindkettőt megvettem és több mint 240 órát játszottam már velük, de akkor is gáz.
  • MerlinW
    Elvileg 2011 novemberében debütál a PS4 (2012 márciusában jön európába), és az új Box is valamikor ekörül. Bethesda sosem volt pontos, mindig csúsztak fél évet, így van némi sansz, hogy új generációra készül majd (nem sok, de van).
  • hapi
    Azért én 3 dologtól félek.

1. A konzolok nem fejlődtek az oblivion óta szóval, majdnem biztos hogy PC-n is kompromisszumokkal találkozunk majd. Pl. Zárt városok (mint obliban tölt ha belépsz), kis térképek, kevés NPC.

2. Megint csak a konzolok miatt, vagy hogy ne sértsünk meg senkit a szélesebb vásárlóréteg miatti BUTÍTÁSOK, egyszerűsítések. Vagy játékmenetbeli döntések, amik végleg kivégezhetik a Skyrim-et (lásd oblivion féle szuper baromság "veled fejlődik a világ" ami természetesen a hülye gyerekek miatt került be, akik nem tudták megemészteni hogy miért nem tudnak mindenkit alázni mindjárt a játék elején)

3. A DLC szuper népszerűsége miatt, (amiről megint csak hülye gyerekek tehetnek, mert nekik megéri 5 dollárért megvenni egy új ló páncélt, ha nem tették volna nem lenne ez divat.) a MODdolás kevésbé lesz támogatott vagy eleinte egyáltalán nem, és majd csak a 150. DLC után.

Csak abban reménykedem hogy tévedek, mert ha nem akkor fele olyan jó játékot sem kapunk mint amit megérdemelnénk. Lásd Oblivion----> Nehrim.
  • bgabor
    Te jöttél a grafikával, nálam nem oszt nem szoroz, amúgy se tudom a legtöbb játékot full grafikán futtatni. És az az igazság hogy az Oblivion és a New Vegas hangulatra, játékélményre nagyon ott van, mind a kettő kiválló játék.
  • Mr_no_NaMe
    Feleslegesen kötsz belém ilyen provokatív módon. Akkor én azt mondom, hogy abba a 10%ba tartozom, akiknek már tele van a töke azzal, hogy a grafika a minden. Lehet, hogy csak én öregszem de a 8 éves grafika valahogy jobban megfog, mint ez a mostani rongybábú, élettelen, színtelen-szagtalan dolog.
    A Crysis óta azt érzem, hogy magasról szarik az összes kiadó a játék tartalmára, csak az számít, hogy minél jobb legyen a fizika, és a grafika.
    Én így látom, de mondom, lehet hogy csak én öregszem. Mindenesetre szerintem az oblivion messze nem olyanra sikerült, mint amilyennek lennie kellett volna. Az F3 meg egyenesen katasztrófa lett az oblivion copy miatt.
    Legyen ismét egy jó történet, izgalmas fordulatok, sok mellékszál, sok lehetőség, és úgy nézzen ki mint egy játék. Ne úgy, mint egy valami, ami a valóságot akarja utánozni.
  • koschwarz
    az animációk nem jók, de engem speciel annyira nem zavar, mint a kihalt városok, a kevés NPC, és az, hogy sokszor csak álldogálnak. nekem mindig is az igazi ÉLET hiányzott az oblivionból, amibe nem csak a több élő, tevékenykedő NPC-t értem bele, hanem a részletgazdagabb világot és a kicsit egyedibb helyszíneket. nem akarom mindig ehhez hasonlítani, de különösen a nehrim totál konverzió után már nagyon statikusnak és egysíkúnak tűnik az alap oblivion (ami még így is szuperjó játék).
  • bardocz
    Oblivioban nekem egyetlen gondom a nagyon kihalt városok voltak. Őr több volt, mint lakosság:\
  • Evoluti0N
    Nekem az Oblivion-ban és a Fallout-ban se a grafikával volt a legnagyobb bajom, hanem inkább a béna mozgásanimációkkal.
  • ratgab
    Fallout 3/Oblivion motorral kapcsolatban: én is egyetértek! Még mai szemmel is szép maxon és teljesen megfelel mindkét játék motorja (nem attól lesz valami szar, hogy régi, ezt kéne már sokaknak megérteni!!!!!)

Grakix bitchek kíméljenek (mai napig az egyik legjobb TPS a Severance Blade of Darkness, pedig egyáltalán nem lekerekítettek az élek, a karakterek is kicsit kocka és háromszög alakúak, de mégis a játékmenet elviszi a hátán).

Lehet gyönyörű grafikájú egy játék, ha a játékmenet egy semmit nem érő, érdektelen, unalmas, hulladék!
  • wedge31
    Részemröl örülök a váltásnak elavult már az a motor 2011-re.
  • bgabor
    Hát ez a hozzászólás bizony nem vall túl sok észre. Inkább nagyon kevésre.

Tudod, az alig egy hónapja kijött Fallout:New Vegas is az Oblivion motorját használja, mégis mindenki elégedett a grafikával és úgy az egész programmal. A Fallout3 grafikájával se volt gondja senkinek. És a fórumozók 90%-a szerint az Oblivion még ma is szép maxra húzva, aki meg nem elégedett, annak ott a sok grafikai mod, lehet válogatni. Szóval mi is a problémád pontosan az oblivion motorral?

"Nem kell a sok csilivili szar mozgáskultúra"
    Ezt a mondatot értelmezd már nekünk, légy szíves, mert semmi értelme nincs.

"a morrowind motorja sztem tökre megfelel minden ilyen célú gamenek."
    A Morrowind motorja nyolc éves, és grafikailag ma már nem állja meg a helyét. És ugyebár a sok ostoba idióta mindig a grafikába köt bele először. Emlékszel ugye, te is az oblivion/fallout grafikáját szapultad egy mondattal ezelőtt.
  • Jimmyke
    Hogy egy klasszikust idézzek: "Farewell. *Turns away from other NPC and walks head-first into a wall*"

Valóban nem kell a mozgáskultúra :D
  • koschwarz
    jaja, és továbbra is ökrös szekéren közlekedjünk...
  • wedge31
  • Evoluti0N
    Új motor lesz alatta.
  • Mr_no_NaMe
    Ha oblivion/fallout motor lesz akkor inkább ki se adják, mert egy kalap szar lesz az egész. Miért nem csinálnak inkább egy morrowind kettőt? Nem kell a sok csilivili szar mozgáskultúra, csak nézzen ki kicsit jobban...a morrowind motorja sztem tökre megfelel minden ilyen célú gamenek.
  • Sir Quno Jedi
    Hogyne, meg lehet úgy modolni, hogy rá sem fogsz ismerni. Nagyon sok profi grafjavító mod van, ami szinte az összes textúrát cseréli, lodot javít stb. Meg az időjárásra és napszakváltozásra is vannak modok. Flórára/faunára is, új karikra, új ruhákra is stb.
  • Sir Quno Jedi
    Naná, nem is a régi Oblihoz kell mérni, hanem majd az újat a mostani csúcsproggikhoz (grafban).
  • Kly
    Alapjában véve ez az összehasonlítás nem teljesen korrekt. Az Oblivionnak megfelelő -mondhatni vele konkuráló- Gothic, az a harmadik rész volt, az jelent meg vele nagyjából egy időben és épp ezért ahhoz lenne célszerű viszonyítani.
  • Kly
    Van, itt meg is tudják mondani, hogy milyen/hol keresd.
  • Mystic Pookie
    tudom, én teljesen megvvagyok a grafikával elégedvecsak, csak ha messze nézel, nagynmessze akkor fura h ott nincsfü, na érted, meg néha a mesterséges inteligencia is kiborit :D
  • bgabor
    Nem tudok róla, de az az igazság hogy maxra húzva a grafikát az obliviont még ma se lehet éppen csúnyának nevezni.
  • Mystic Pookie
    hülyekérdés és nemide való, de van e oblivionhoz grafi (legalábbis terep) javitó mod? nemtudom hogy lehetséges e, nem értek ilyenekhez.
  • Sir Quno Jedi
    Nemtök8?! Egy jó bögyös nőt látsz, és az jól néz ki, nem az érdekel, hogy hogyan sakkozik. Most csak a külsőről/grafóról szólottam.
  • Murder3
    Már nem azért de ha msotani konkurenciát említünk akkor a Two Wolrds2-őt kéne mert az pl szanaszét veri a gothic 4-et és olyan engine dübörög alatta amit sok játék irigyelhetne.
    és ki is van használva a gothic 4 meg egy csőd és nem játékmenetszinten.

• koschwarz
    valahogy abban reménykedem a legjobban, hogy nem követik el még egyszer ezt a szinteződős baromságot. plusz, remélem a fejlesztők azért vetnek egy pillantást a nehrim-re, és meglesik, hogyan is kell igazából egyedi dungeon-öket és részletgazdag, hangulatos helyszíneket kitalálni.
  • heady
    Tényleg nagyon állat a Dark Messiah, mindenképp tegyél vele egy próbát!
  • heady
    Úgy értem, hogy a feladatunk lehetett volna egy kicsit "magasztosabb", így kb futárnak/üzenetközvetítőnek éreztem magam.
  • MerlinW
    És ebben ki is merült a G4 minden jó tulajdonsága:)
  • Sir Quno Jedi
    Noés? Így a minimum grafó szint adott, ezt kell egy jókora területre ráhúzni (hely van, memória és vidmemó is bőven).

Azért voltak hibák murván a Gothic 4 engine-jében is, pl. az árnyékok mozognak, ahogy a nap lemegy az égen, node túl nagy fáziskülönbség van két árnyékpozíció között (szögben, azaz a nap mozog nagy lépésekben) és így lehet látni, ahogy arrébbugrálnak az árnyékok. Az baromira idegesítő.
  • bardocz
    Köszi, kipróbálom majd.
    Meg valami MMORPG ingyenes lett, adok neki egy esélyt. Pirates of the burning sea a neve.
  • Kly
    Ami élvezetes RPG és az Oblihoz hasonló, az a Dark Messiah of Might and Magic. Kicsit másabb jellegű, de bátran ajánlom mindenkinek!
  • sanyicks
    úgyis eltolják későbbre...
  • Kly
    A listener a black hand feje és a testvériség vezetője, nála már csak maga Sithis és a Night Mother nagyobb :)
  • bardocz
    Amúgy van valami rpg, ami az oblivionhoz hasonló?
  • Kly
    A fanatizmus mindenre képes :D
  • Fpocok
    Ez a leghosszabb visszaszámláló, amit az életemben láttam :D
  • bardocz
    És a küldetés, amikor vissza kellett menni a börtönbe. Azt de élveztem.
  • bardocz
    A mount&blade harcrendszerével nagyon tuti lenne.
  • bgabor
    Igen, de a Gothic 4 mindezt nagyon szűk területeken, lineáris játékmenettel valósítja meg. Nem mérhető egy oblivion vagy new vegas féle, óriási térképpel és nonlineáris játékmenettel bíró játékhoz. És mellesleg a Gothic 4-nek a grafika az egyetlen pozitívuma.