30713
TES
  • PiszkosFred
    FNV is azt hasznalta, csak az Obsidian melyen bele mert nyulni, es alapjaiban valtoztatott meg par dolgot, amitol igazan jo lett a jatek.
  • PTW
    ez így ebben a formában nem igaz, Yesname-nek van igaza. Annyit csináltak, hogy annyira beletúrtak a gamebyro-ba, hogy lényegébben teljesen kibelezték az egészet és emiatt új nevet adtak neki. Ettől az még akkoris a gamebyro-ra épül. Akkor lenne vadonat új motor ha nulláról csinálnának valamit, de nem erről van szó. Ezis csak tipikus Bethesda féle """sarkítás""
  • yesname #2229
    GameBryo-t használ egéybként a Civilization 4 és a Warhammer Online is többek között. Isten nem gondolta, hogy Civ 4 is az :)
  • JethroHUN
    Azt nem tudom mennyivel, jobb, de új. Lehet h csak átalakították az előzőt. A Bethesdanak, eddig csak az a gamebryo motorja volt ami az oblivion és a fallout 3 alatt ment. Fallout NV alatt nem tom mi volt :/
  • koschwarz
    TELJESEN ÚJ MOTOR.
  • yesname #2226
    Szerintem semennyire. Én szimplán egy fejlesztett GameBryo-ra gondolok, amit utána elneveztek Creation-nak.
  • yesname #2225
    "vagy full hd textúrákat gyártunk vagy játék időt"

A kettőt különböző csapat készíti.
  • SaGa Jr
    Az új grafikus motor az mennyire biztos? Mert jól láthatóan egy az egyben Oblivion grafikáról van szó, néhol butítva, néhol minimális csiszolgatással (jobbat a konzolok nem bírnának el az öregedő hardvereik és korlátozott kapacitásuk miatt tehát nagyon fejlesztgetni nem volt mit és miért).
  • JethroHUN
    neked, legalább 5, hogy összeadhasd és villoghass h 5öst kaptál... eddigi hszeid mind arról szolnak h sírsz mert, látatlanban, videok (boxos gameplayek) alapján nem tetszik a grafika. Nem úgy mint hiszed, hogy egy játékot, meg lehet csinálni, úgy h full extrás legyen, mindenki saját egyedi igényeinek megfeleljen. Pláne hogy új grafikus motort is fejlesztettek, most vagy full hd textúrákat gyártunk vagy játék időt. Pl Rage, grafikailag helyén, kivéve a közeli textúrák de azok is a konzol lehetőségei miatt olyanok, stb; és 12 óra a játék idő.
  • PTW
    igazából tök olyan mintha valami teljesen másik játékról illetve mmo ról beszélnél amikben a kasztok ilyen formán el vannak különítve strenght/speed/agility stb. Tes ben ilyen sosem volt.

Speed is the governing attribute for Acrobatics, Athletics, and Light Armor. It affects:
    Speed of travel (including fast travel)
    The length of your jumps.

Ennyit jelentett és nem többet
  • PTW
    az, hogy a korábbi TES részekben volt speed attribute és a karaktered tök gyorsan mozoghatott, sosem volt akkora hatással a harcra és a játékmenetre mint ahoyg te beállítod. oké, hoyg jó gyorsan tudtál rohanni a terepen, de harcban az égvilágon semmi jelentősége nem volt.
  • Gruffersten
    Vagy kilopják a raktárból.
  • PTW
    a legjobb kompromisszum erre szerintem a gothic féle "minimál" pontrendszer lett volna.
    egyébként én nem tudom ennyire a konzolosítás számlájára írni ezt a dolgot.
    ez egy olyan döntés amit attól föggetlenül is simán meghozhattak volna, ha az ő fejükkel gondolkodom.
    a játékosok habitusa és szokásai ugyanúgy változnak mint minden más. az egy dolog, hoyg mindíg lesz egy nüansznyi hardcore-rpgs társadalom, de a játékok nem nekik készülnek.
    ebbe bele kell törődni, vagy marad a csak régi rpg-k nyomatása.
  • Although
    A lényeg az hogy legyen különbség az agilis rouge és a nagydarab ork harcos között. Hogy körbe lehessen táncolni és odaszurkálni neki. :) Szóval ez extra értéket adna a játéknak. Nem pedig mindenki egyforma sebességgel mozogna, persze lehet adnak hasonló stamina bootokat vagy gyorsítókat mint a Conanba is van. Akkor meg már esélytelen visszarakni mert a kettő már túl sok lenne. Meglátjuk milyen lesz. lesz a különbség a rougok meg a full platevel mozgók között vagy mindenki egy sebességgel mozog.
  • Although
    igen ez nekem is eszembe jutott sajna. Mindegy meglátjuk. Az FNV-hez is csináltak bővített utasítás készletet ugye. De van esély rá sajna hogy igazad legyen. Alapból én is tudom ezt mivel nincs a játékban így nincs a TES-be se ez tiszta volt. Tehát fél évvel minimum kell számolni. :) De szerintem ez a konzolosítások egyik legdurvább része szóval abba bizok Artmood és mások is törni fogják a fejüket hogy legyen visszarakva. Egyébként aara is gondoltam hogy nem biztos hogy ilyen pont osztásos formában kellene megoldani hanem ha a kardot használod akkor az endurance meg a strenght nőne automatikusan ha rejtőzködsz akkor a agility ha futsz akkor mondjuk a speed. De ez igazából csak állom. :)
  • Nos
    :)

Az elmúlt 1000 post nagyvonalakban ugyanarról szól . . .

olyan, mintha vizet mernénk egy kádból, majd odaadnánk valakinek, aki visszaönti abba

• PTW
    Szerintem te leszel bajban akkor mert azt elfelejtheted, hogy attributumokat bemoddolják.
    Egyrészt mert oblivionban az hard coded elem volt sok más dologgal egyetemben -míg skyrimból teljes egészében hiányzik- másrészt mert ha egyáltalán lehetséges is ez gyakorlatilag az egész játékmechanika átírását jelentené.
    Ez profi modder csapatot igényelne plusz rengeteg időt.
    Ha ebben reménykedsz akkor jobb ha már most felkészülsz egy igen hosszú, de kb szerintem reménytelenül végtelen várakozásra.
  • Although
    Sőt ebbe bizony már csak az Oblivionba bevezetett skill rendszer lesz. Minden más ki lesz irtva belőle.
  • yesname #2206
    Nagyon hülye hozzáállás ez. Ha a lehetőség adott bizonyos grafikai színvonalra, akkor ne legyen elmaradott. Ilyen alapon ha a kajád fele szar, akkor is megeszed. Tudom ez már túlságos maximalizmus részemről, de én türelmes vagyok és megvárom amíg a modderek megcsinálják amit a Bethesdának kéne... szokás szerint. Nem feszengek rajta.
    A Rage és Crysis meg nem egy kategória ezzel.
  • Although
    Akkor lehet te is bajba leszel mint én mert ez bizony még az oblivion hoz képest is sokkal jobban le lesz egyszerűsítve. :) Én biza már most tudom ezt bizony modolni kell majd mert nekem attributomok nélkül nincs rpg például.
  • MaRee
    Nem ér, hogy az xboxosok már nyomhatják
  • PTW
    +1
  • deniro2
    Ezzel én is így vagyok. Legkevésbé sem érdekel a grafika. 8 éve várok egy Morrowind 2-re és, ha azt a játékélményt megkapom, akkor felőlem akár 8 éves grafikával is jöhet. Persze örülök, ha szép a játék, de egy pillanatig sem akadok fent rajta, ha nem hozza a lehetséges maximumot.
    Az Oblivion fényévekkel szebb volt, mint a Morrowind, mégsem tudtam igazán megszeretni, mert hiányzott belőle mindaz az ötletesség és változatosság, ami miatt az előző részt szerettem.
  • koschwarz
    kicsit leszarom, hogy milyenek a textúrák. amit eddig láttam a játékból, az nekem elég. aki meg ilyeneken feszül, az menjen rage-ezni vagy crysisozni.
  • yesname #2200
    Sebaj ezzel is úgy lesztek, mint az Oblivionnal: megvárom hogy a modderek 1 hónap alatt elvégezzék a Bethesda helyett a munkájukat és kiadjanak parallax mappingos textúrákat és hasonlókat. Na akkor lesz az én játékom. Engem nagyon kiábrándít a mai tech és más programok mellett, hogy a téglák, kövek nem téglák és kövek, hanem papírfestmények.
  • yesname #2199
    Régi videó és láttam. Ronda, nem kicsit. Nem a designa probléma, hanem a textúrák minősége, részletessége. A probléma, hogy a technológia ennél sokkal többre képes és hívatott, de a Bethesda fényévekkel lemaradt a konkurrencia mögöt, holott régen éppen előttük járt. Nincs baj a világgal. Tisztában vagyok vele, hogy imádni fogom és sok sok óürát töltök majd elmerülve benne, de azért nem vakít el a világ szeretete és annak nyíltsága, a szabadság érzete.
    (Pl. szimpla, kis felbontású sík talajtextúrák. Ennél még a tesszeláció előtt is többet mutattak.)
    Sajnos grafikai szempontból is nagyon látszik, hogy konzolra van fejlesztve az egész és PC-n max nagyobb textúrákat és draw distancet kapunk. :(
  • Nos
    Elég nagy már a feszültség. Ha valaki nem bírja, akkor kezdjen szépen magában visszaszámolni 750000-ről. Mire a nullára érsz, addig hivatalosan is kijön :)
  • Although
    :)
  • Although
    Nos értem másodszor megnézve az akció játékosok szerelmeseinek lehet ez kevés de ez nem igazá kell érdekeljen egy olyat aki a világra vár amelyiknek minden szeglete bejárható ahol csak a mellékküldik több szár óra. :)
  • Atilorn
    Remélem láttátok azt a lefejezést!
  • Although
    Egyszerűen az agyam eldobom még az oblivionnál is szebb a környezet!
  • Muttley
    félreértettél :)
    nem akarok még1x hatalmasat szopni, mint
    a BF3-nál
    ezért kérdeztem
  • Although
    Na jó akinek van youtube kódja nézze meg ezt ha ez kevés akkor az tényleg keressen más műfajt és ne rpg szerű valamivel akarjon játszani. :)

Interjú

Vagy nézze meg a facebook oldalán az Elder Scrollnak. Nem izgat kinek milyen az tény ez kb 100x jobb karakterekben mint az Oblivion volt és talán még a környezet is szebb. Ha ez xboxos akkor várható ennél kicsit élesebb lesz a pc-s . Ennyi.
  • Seth
    A Limbo-éhoz. Rettenetes kérdéseid vannak, állandóan össze akarod hasonlítani a játékokat, sokszor aminek még stílusban sincs köze egymáshoz. De ha példa kell,akkor a legegyértelműbb válasz az Oblivion lenne.
  • PTW
    azért látod így szerintem mert az összhatás a lényeg, hogy egységesen szép-e a cucc és összhatásra mindenképp varázslatos.
    több mint valószínű hoyg az ég világon semmi különbség nem lesz a box és a pc verzió közt, habár még eg yminimális reménysugár pislákol egy esetleges high textures opcióra. ha viszont nem akkorsincs semmi. akinek csepp jóérzése meg szíve van az rpgkhez az úgyis csorgó nyállal fogja élvezni az új tes univerzumot aztán majd felpakolja a sorban jövő durvábbnál durvább graf modokat, ha arra vav ingere. engem az UI konzolossága minden más dolognál jobban zavar egyébként..
  • vg
    Minden porcikám reszket, remegek mint egy kocsonya, remélve, hogy jobb lesz a PC verzió... phej, xbox! phej ps3! szar mindegyik!
  • Muttley
    X360-on
    melyik játék graf-jához hasonlít leginkább a produktum?
  • Although
    A gamecomon mutatott gameplay az valóban gyenge volt de arról ordított hogy konzolon játszanak a pc sokkal jobb lesz ne félj. :)
  • benőmenő
    És itt jön vissza a konzolok pc-hez képest iszonyat kevés memóriája és elmaradottsága. Azért nincsenek nagyobb textúrák, mert míg a pc-ben van 4Gb RAM, plusz ma már általában 1GB VRAM, ha komolyan játszol, a boxban pedig mind erre 512MB. A ps3 még rosszabb, mert abban meg van szabva, hogy vram-nak max 256mb-ot lehet használni, míg boxon nincs így megszabva.
  • vg
    Tényleg ennyire gyenge lenne? A demo gameplay alapján pedig szép volt a grafika, lehet az PC volt?