30713
TES
  • yesname #2271
    Pontosan így van, de sajna ez nem fog megtörténni, mivel most már a konzolban van a pénz és ahhoz fognak igazítani sokmindent szerintem is.
  • yesname #2270
    Ez nem egészen igaz. Az XBOX360 megejelenése után 1 évvel már jött ki a DX10 :) és mikor megjelent az XBOX360 még abban az évben (azt hiszem 2-3 hónap volt csak) jöttek ki a nagyobb teljesítményű VGA-k.
  • Although
    De persze ehhez a wareznek is vissza kellene szorulnia. Hogy a játékgyártók újra komolyan vegyék megérje külön apparátust tartani rá és ne csak kódfordítással oldják meg.
  • Although
    Legalábbis szerintem olyan dx-et nem fog csinálni amivel a pc ütbé a boxát Most is csak akkor lett jobb amikor már rég kifutóban van a régi box. Az újnál szerintem megint a box lesz egy ideig jobb. hacsak valakik kinem szúrnak a microfossal és átlövik ezt az akadályt. :)
  • yesname #2267
    Hát ez eddig nem így volt, de ezek után bizony lehetséges, hogy így lesz.
  • Although
    Nem értek veled teljesen egyet. Szerintem a Microfos meghatározó és össze fogja hangolni a Directx fejlesztését az xboxok kiadásával amikor kijön az új xbox nem lesz dx fejlesztés. Egyszerűen el akarják adni a dobozaikat Ez persze kedvez a többi kis doboz gyártónak is. Amikor már megvan a bevétel akkor fejleszti tovább a pc-t nem fog saját magának konkurenciát csinálni.
    Ha jól hallotam sok hardver gyártó szerint a dx amúgy is vissza fogja a grafikus proci teljesítményét. Csak hát a windoz elég zárt rendszer.
  • Teppik Amon
    Jó hogy szóltatok. Megrendelve!
    érdekes kérdés hogy a póló méretet vajon kérdezni fogják? Vagy mindenki kap 1 véletlenszerűt?
    Minden esetre a másikat rendeltem meg ;) (cd galaxistól)
  • yesname #2264
    "az eladási adatok konzol/PC aránya egy az egyben visszatükrözi a warez arányát is"

Erre gondolsz? Akkor leírom így: eladott konzolok/eladott példányok és eladott (játékra alkalmas home) PC-k/eladott példányok aránya.

Nem tuodm mennyi idős lehetsz, de nem valószínű nem együtt nőttél fel az egésszel, különben tisztában lennél vele, hogy PC-re sokkal többet adtak el még a PC-re alapuló modern konzolok elterjedése előtt. A szélessáv és a CD/DVDV olvasók elterjedsével szépen lassan estek az eladott példányok PC-re, majd mikor kijött a "PC-s" konzolgeneráció és elterjedt, elkezdtek fejleszteni arra is. Először úgy volt á mez, hogy az elsődleges platform PC volt a multiplatfrom játékoknál, aztán portolták konzolra.
    Csak hogy történt egy érdekes dolog: az új netes, közösségi hálóval rendelkező konzolokra egyre többen kezdték megvenni a játékokat, míg a PC-re az eladások hanyatlása ezután még inkább gyorsulni kezdett és elértünk oda, hogy konzol az elsődleges aztán portolják PC-re (ha megteszik szerencsés esetben).
    Hidd el ha találnának megtörhetetlen megoldást és PC-re a mai hardverek lehetőségeit használva fejlesztenének a bevételek megugranának.
    Remélem sikerül találni nekik ilyen védelmet. Diabló 3 és talán a Stalker 2 is már ilyent fog tartalmazni. Igaz net kell hozzá és? Megértem és támogatom. (Nem a netes aktivációs DRM-re gondolok. Aki tudja milyen lesz a D3 tisztában vele miről beszélek.)
  • yesname #2263
    Nem értem. A hivatkozott hozzászólásomban hol találtál konzol vs PC-s részt?
  • Fehercsoki
    Ez pedig a sons of skyrim szövege.
  • Magiszter
    Nem, én az eredetire gondoltam. De most már ezt is akkor lementem a kedvencekbe XD
  • Fehercsoki
    Erre gondoltál?Zene szöveggel.
  • Magiszter
    Váááá utálom az SG "nem linkelhetsz akárhonnan" motorját!

KÉP1

KÉP2
  • Magiszter
    A dalszöveg a zenéhez :D

Az első részt még értem, de a második rész nem tudom hol hangzik el. Valaki tudna segíteni? (on topik és kíváncsiság :P )
  • vzajcev
  • Magiszter
    Ezt ahányszor látom sírva nevetek. Félelmetesen jó szöveget írtak a zenéhez, meg az "illusztráció" is fantörpikus lett. xD
  • Fehercsoki
    Igen már látom,csak eltűnt mivel kirakták a végleges rendelést,meg is rendeltem gyorsan.
  • mukika
    Illetve akik xbox-on "próbálgatják" tegnap óta, próbáljátok ki, hogy lemezről futtassátok és ne installáljátok fel. Állítólag látványosan szebb a játék, élesebbek a textúrák, nem annyira elmosott az egész.
  • mukika
    Ott van az, sőt már a végleges rendelést is le lehet adni.
  • Fehercsoki
    Mi történt az előrendeléssel? Cdgalaxisról és gamestarról már leszedték a sárkányos nyakláncot. Elfogyott vagy egyszerűen csak mégse lesz?
  • Gruffersten
    Én úgy vagyok vele, hogy már boldogan halok meg. :D
  • hapi
    Kb hasonló hatása van nálam is :)
  • vzajcev
    :)
  • vg
    Azért a BF3-nek cseppet nagyobb a piaca mint ennek... nyilván ott több pénzmag jut a fejlesztésre is.
  • hapi
    Ez szól már vagy egy órája és egyre nehezebben telik ez a 8 nap.
  • Magiszter
    Az lenne az igazán überdúrva ha a következő TES már a frostbite 2 motorral jönne. Nemrég toltam végig a BF3-at és az a motor elképesztő látványt tud produkálni. Ami igazán döbbenetes az a karakterek kidolgozása és a mimika. Ami ugye egy szerepjátéknál nem lenne éppen utolsó dolog. A másik a környezet kidolgozottsága, ami szintén örvendetes. Illetve az hogy ezt a döbbenetes grafikát tudtam Ultrán futtatni akadás-mentesen. Érdekes mert a Cryengine 2 szerintem sehol nincs a FB2 mellett. Legalább is a tapasztalatok alapján. Szóval ha a jövő TES-e valami ilyen motort, esetleg ennek átdolgozott változatát fogja használni, a tartalmi elemek mellett, akkor végre elérünk oda hogy ha leülök szerepjátszani akkor teljesen és totálisan oda tudom magam képzelni abba a világba.

Mert bárki bármit mond a grafika számít. Mint ahogy egy könyvnél a mondatok megszerkesztése, a leíró részek, a párbeszédek kidolgozása adja a sava-borsát, mert hiába jó a történet ha nehezen olvasható. Addig egy játéknál a grafika az amit a képedbe tolnak, egy grafikus karakterrel játszol a grafikus világban. Ha az 2x2 pixeles akkor a beleélési faktor csorbul. Ha az szinte fotorealisztikus, akkor viszont "már ott is vagy!", a történet meg a játékvezetés csak hab a tortán. Nem azt mondom hogy nem kell tartalommal megtölteni, mert hiába szép ha csak állsz és nézelődsz, csupán azt hogy lényegében majdnem olyan fontos a kinézet, mint a tartalom. Már ha tényleg 100%-os élményt akarsz.

Valaki mondta itt a Limbo-t példának. Az más kategória. Annak is van hangulata és a hangulatot ott is a grafikai megvalósítás közli. Azt nem lehetne elképzelni 3d-ben, vagy HD csilivili textúrákkal. Mint ahogy a Skyrim-et sem tudnám elképzelni a Limbo "világában". Stílusok és igények, történetek és grafikai történetátadás. Ezek egy játék meghatározó elemei és egyik sem vonható ki a képletből. Már pedig ahogy haladunk az időben előre-fele az igények is változnak a minél szebb irányába.

Szerintem.
  • PTW
    gambyro 2 akkor lenne, ha a gamebyrot készítő cég csinálta volna az új verzióját a saját motorjának. mivel a cég megszünt és túl sokat változtattak rajta licenszelték saját maguknak és elnevezték creation engine-nek. új engine abból a szempontból hoyg sok új funkciója van, pl áramlssal rendelkező víz, hoyg csak eg yszembetűnő dolgot említsek. de ez bizony gamebyro még mindíg, átalakítva más névvel. ha nem az lenne hanem teljsen új motor akkor kb 2013 ban jönne kia játék. talán eljön az az idő amikor a bethesda teljesen saját új motort épít, de amíg ebben a dologban van potenciál és lehet továbbfejleszteni addig nem fog.

én igazából csak azt nem értem (habár nem egy akkora funkció amire epekedve vágyom), hoyg pl egy szimpla létráramászást miért nem tudnak implementálni amikor tökre feldobhatná a játékmenetet még a szerencsétlen divinity 2 is megcsinálta (szintén gamebyro motor)
  • ratgab
    Én egy szóval se védtem a warezt, sőt! lásd.: #2158.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak Skynet kolléga el ne olvassa amit írtál - ő ugyanis rendkívüli módon harap az ilyesmire: azt hiszi, hogy a WRZ = antikrisztus.
  • koschwarz
    nézd, akkor mittomén gamebryo2 lenne vagy nemtom, de az új engine neve: Creation Engine. most lehet vitatkozni, hogy mennyit használtak fel a saját (!) korábbi motorból, de akkor is új engine.
  • Laza
    Na, már ide se olvasok be, mert látom a w huszárok elkezdtek a játékról beszélni ... innen már csak egy apró lépés a spoilerezés.
  • ratgab
    Havat már korábban is szidta valaki a tesztelők közül, ha jól emlékszem.
  • ratgab
    Itt álljunk meg egy szóra! A warezról volt szó, erre belekeversz egy teljesen más ügyet.

Ki beszélt itt pc vs konzolról? Ez gyakorlatilag a konzolosok vesszőparipája, amúgy meg semmi jelentőssége nincs. Ha van pénz a Pc-s piacban, akkor fejlesztenek pc-re, ha nincs, akkor meg nem fognak. Ez teljesen független attól, hogy konzolra (ott ugyanúgy van Warez, sőt hamarabb van warez, mint pc-re) miből mennyit adtak el.

Ez a konzol vs pc, olyan ,mintha 2 autót hasonlítanál össze, meg lehet tenni, csak semmi értelme nincs. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya, de hogy melyik platformon miből mennyit adnak el az most, hogy a viharba jön ide. Amúgy se érdekli a lőtéri kutyát sem (mint mondtam ha a fejlesztőknek megéri anyagilag bármire fejleszteni, akkor fognak rá fejleszteni, innentől meg számokkal dobálózni, meg összehasonlítgatni az egyiket a másikkal, meg érvelni, hogy miért szarabb egyik, mint a másik tök felesleges).

Mitől lesz jobb az Xbox a többinél, mert x milliót eladtak azon a platformon ebből, vagy mitől lesz jobb a ps, mert y milliót amabból? Szerintem ez semmit nem bizonyít (erre lehet mondani, hogy hát mert arra fejlesztenek, mert abban van a pénz. Érdekes még mindig fejlesztenek pc-re, valószínű nem a pc-n játszani szeretők 2 szép szeméért teszik, hanem mert bevétel van belőle a warez ellenére is, Jó reggelt kivánok, Kapitalizmus van kérem szépen!!!!)! Ez egy Lufi érv!
  • Gruffersten
    Akkor félreértés történt, azt hittem, az engineről van szó. :)
    Egyébként örülnék, ha már lehetne rendelni a CDG-ből, félek, hogy később elfelejtem és pofára esés lesz megjelenéskor, hogy nem rendeltem meg. :(
  • Although
    Egyszerű arra gondol hogy a Fallout 3 mal ellentétben az FNV már igazi rpg volt. És a karakterek tényleg éltek mimikában meg sokmindenben de lehet csak mi érezzük így mert a karakterek maguk jobban ki voltak dolgozva. Az egész játék jobban élt mint a Fallout 3
  • Gruffersten
    Az FNV-ben nem volt semmilyen komolyabb változtatás, mire gondolsz?
  • Although
    Nos magas speedel sokkal gyorsabban mozogtam az ellenfelek jó részénél. :) Rácsapás elfutás rejtőzés méreghasználat megint rácsapás elfutás. Viszont a topic társak észrevétele miszerint nem volt igazán jól kidolgozva ez a rendszer az sajnos igaz tehát én is javításra vártam de a törlés az nem a javítás kategória :D Tény az oblivion sajnos nagyon a harcra volt kihegyezve ahol ez nekem extra élményt adott, tehát akik nem voltak vele elégedettek meg támadták főleg emiatt volt nagyon igazuk amiért lekonzolozták és ezt a hátrányt hogy a leglényegesebb része a dolognak az npc-k a karakterek nem éltek azt senki nem tudta pótolni. Itt a láttotak alapján nagyon is fog. És az biztos ez már eszméletlen jó anyag a modereknek felturbozni. :)
  • JethroHUN
    Jó ez így igaz, persze ha ő költségvetésükből össze rakható pc-t vennének alapnak, akkor jóval durvább lenne, de amíg a konzol a fő platform, anyagi szempontból is. De ha azt nézzük ennek van jó oldala is, lehet hogy rosszak a portok, de van amit sikerül javítaniuk az első pár hétben, de legalább nem kell hozzá az évben megjelent legújabb hardware h elinduljon.
  • yesname #2233
    Annyira nekem is mind1, mint neked: nézzen ki jól. Ez jól néz ki, de tisztában vagyok vele (és Morrowind/Oblivion okán többet is vártam), hogy sokkal jobb is lehetne (ha nem konzolosra fejlesztik elsősorban) és a modderek majd megadják amire vágyom, hogy teljes legyen az élmény a későbbiekben :)
  • JethroHUN
    :O na ezt tényleg nem tudtam. De nekem mind1 a graf, néz ki "jól" (relatívan jól) de ne menjen a kinézet a látótávolság rovására, inkább játszok mediumon de ne legyen az orrom előtt köd :)