30713
TES
  • Although
    Ha figyelted akkor a Skyrimet is 99%-ban a konzolon reklámozzák meg mutatják be nemigen foglalkoznak a pc-vel mit gondolsz miért? Úgy ahogy yesname is mondja kiadják és hoz valamit de elsődlegesen a konzolra koncentrálnak. A reklám is meg minden arra megy.. Ez bizony állásfoglalásnak minősül elég komoly szinten. De ha iylen Skyrim szintet kapnánk legalább vagy Witcher 2-t általánoságban akkor még nem is zavarna annyira :)
  • Although
    Ez nem zöldség én is ismerek több emberkét aki a pc-s piacon dolgozik és bizony az mmo-k elsöprő szinten viszik a bevételt. Sőt ez lesz az az irány mert nem lehet nagyon warezolni meg nincs is értelme. A szoló játékok zömmét ma már konzolról fordítják pc-re régen ezt el se mertem volna képzelni.
  • Jakuza001
    Bezelj meg felre.
    A teljes bevetel volt 6.3 milliard 2010, amiben benne volt a Live elofizetes is.
    Felolem vitatkozhatsz a szamokkal is, mert neked nem tetszik. Amikor ez hivatalos jelentes volt.

Javaslom googlezni a belinkelt szoveget. Raadasul a tereles is a szuklatokoruseg megnyklvanulasa, hogy mar egesz konzolrol beszelsz, mikor az Xboxhoz mert szamok voltak leirva. Nevetseges.
    Mint amilyen a ternd a jatekok ellaposodasa a sok konzolos minosegtelen es trehany portok miatt. Es akkor jo pelda lehet pl a Dragon Age ellaposodasa es sorolhatnam, ahol csak a penzt nezik es minden mas le van nagyivben ...
  • Shep
    Nálunk meg az egyik legjobban fogyó játék a Farmer szimulátor.
  • deniro2
    Tök mindegy, hogy elnéztem a dollár jelet, vagy sem, az arányokon ez semmit nem változtat: kisebb piac és százalékosan jóval nagyobb eladás. Ha pedig konzolos eladásokról beszélünk, elég fura megfeletkezni a ps-ről, mert, mint a Skyrim is, egyszerre jön ki mindhárom platformra.
    A gamer gépekről meg annyit, hogy pár napja arról győzködtetek, hogy egy teljesen alap pc is megfelel manapság játékra, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy én ezt elfogadtam és a 2010-es pc-s eladásokat is ennek fényében szemlélem.
  • Shep
    Igazad van.
  • yesname #2385
    Azért, mert a BOX-ban nincs benne a Live előfizetés, másrészt multiplatform címekről van szó. Senki se magyarázza már meg, hogy a többe kerülő konzol játékokból többszörösét adják el és mégis a PC bevétel a nagyobb. Ezt Te komolyan mondod?
  • UUUU
    Nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.
    Az eladott játékok számát, hogyan lehet a teljes bevétellel összekeverni ? A dollár jel nem volt feltünő ?

Az eladott PC számok se tükrözik a valóságot, mert azoknak csak körülbelűl a 10-20 százaléka lehet gamer PC.
    Igy aztán egy géptípus vs. egy géptípus összehasonlításban, mindjárt nincsen az általad emlitett tizszeres különbség. Sőt...

Amúgy mire gondoltál az NDP számokra 5-6 platform összehasonlitására, ahol még a mobiljátékokat is beleszámoljak az összes konzolhoz, miközben minden géptípus bevételének a legtöbbje külön cégekhez vándorol nagy részben ?
    Persze igy nagyobb lenne a bevétel, csak nagyobb lenne a tényferdítés is.
  • deniro2
    A saját saját számaiddal megközelítve: kb. 1,5 milliárd pc-re eladtak 16 millió játékot 2010-ben, míg 57 millió xbox-ra 6 milliót... Számolj picit a százalékokkal (segítek: közel tízszeres a különbség)... Egyébként sem érdemes a teljes pc-s eladásokat szembeállítani kizárólag a box-szal, hiszen van még pár platform.
  • Jakuza001
    Aham es miert vonnam le ? Vagy te levonod a live elofizetes dijat ami annak a 6 milliardos bevetelnek a felet kiteszik ?
    A 30% csak egy pelda nem nehez elkepzelni esszel, egy peldat.
  • yesname #2381
    "Kicsit" félrebeszélsz. 20%-ot említesz példaként. A baj, hogy mondjuk pl. konzolon 20%, addig PC-n 70%. A PC statból meg please vond le az MMO-kat. Köszi!
  • Jakuza001
    Nem akartam off lenni, de azert elmagyarazom neked.

Aranyokrol beszeltem, ezt szerintem nem nehez ertelmezni.
    Egy evben eladnak 364 millio PC-t (meg is szorozhatod ezt a szamot kb 6-al hogy kijojjon mennyi az ossz eladas a 6 ev alatt ), ez alatt ez adtak el 57 millio x360-at.

Mondjuk 20% warez 2 milliard PCn mennyi es mennyi 57m Xboxon ?
    Amugy a video amikor keszult tobb mint 15%-at tiltottak ki az osszes 360 felhasznalonak. Raadasul nem mindenki lep fel tort geppel a Livere.
    Szoval aranyaiban ott is nagy a warez, kar felrebeszelni, hogy nem igy van.

Valamit meg a nagyobb eladasok baromsagrol.

"The global PC games market continues to show surprisingly strong
    growth in 2010, reaching a record $16.2 billion"

"Consumers spent $6.3 billion on the Xbox 360 platform" 2010

Es igen, sajnalatos modon a jatekok butitasa nem uj keletu dolog, ez sosem volt jellemzo a PC-re.

Na de ennyit a warezrol, meg masrol ami nem tartozik a Skyrimhez.
    Igy errol nem is akarok tobbet ide irni, mert nem tartozik ide, igy nem is fogok reagalni a tobbi marhasagra ez ugyben.
    Csak egyet remelek, hogy megszunik a tendencia, hogy csinaljunk minosegtelen lebutitott PCs jatekokat konzol modra es visszajonnek az aranyevek, amikor olyan jatekokat keszitettek, amik etalonnak szamitottak es nem csak a nevrol akartak lehuzni egy ujabb bort.
  • yesname #2379
    Ez minden fórumon előjön időnként, de egyébként igazad van.
  • yesname #2378
    Ennyi IQ bajnok nem lehet itt. Azt nézd meg, hogy pl. a Skyrimet XBOX-ra hányan szedték le, aztán majd ha kijön PC-re azt nézd meg. 1 nap alatt behozza az 1 hetes lemaradást. Így volt ez a GTA4-nél is anno. Konzolra a warezolok aránya töredéke a PC-nek.
  • PTW
    srácok egész komolyan, nem akartok ennek a warez-nem-warez-konzol-pc dolognak nyitni egy külön topikot? nem mintha engem különösebben zavarna, de mi keresnivalója ennek a témának itt?
  • Shep
    De a letöltési adat nem mérvadó, a játékosok nagy része csak letölti belenéz rámondja, hogy ez szar és már tölti a következőt, ezek akkor sem vennék meg ha nem lenne lehetősége letölteni.
  • yesname #2375
    Első fele oltári baromság, főleg hogy bizonyított mind eladási adatokkal ,ind ha megnézed a konzol letöltéseket és a PC letöltéseket torrent oldalakon.
    Mondandód második fele viszont sajnos teljes mértékben igaz. Csak az üzleti negyedéveket nézik.
  • deniro2
    "Nem, nincs kevesebb warez, foleg ha az aranyokat nezzuk, hogy melyik gepbol mennyi van"

Ne viccelj már... Ha több játékot adnak el a kevesebb konzolra, akkor hogy lehetne ugyanannyi a warez, mint pc-n?
  • Jakuza001
    Nem, nincs kevesebb warez, foleg ha az aranyokat nezzuk, hogy melyik gepbol mennyi van.
    Ott nincs kevesebb, ahol nem tehetik meg.
    A jatekok minosege meg igencsak romlik, leirtam azt is miert.
    AAA minosegu jatekok jonnek ugy ki, hogy a kiadot nem erdekli, hogy mennyi bug van kiadaskor benne, mert csak a szamokat nezik.
  • PTW
    fizikális, mélységgel rendelkező hó tuti hoyg nem lesz sajnos. a másik meg pusztán egy animáció/script páros simán kivitelezhető, ha més nem megkérek valami moddert :)
  • PiszkosFred
    Hat a gameplay videokban es egyeb ingame moviekban a karakter mozgasa elegge latvanyos, valamelyik videoban meg imbolygott is a szakadek szelen, elkepzelheto, hogy scriptelheto ilyenre majd a jatek, vagy akar alapbol van benne ilyen. A Vegasbol atmentett killcam, es egyeb belso movie miatt eleg sok motioncapture dolgot tettek bele.

De a ho, mint kozeg es nem mint textura, az mar motortol is fugg, hogy megoldhato e. Felek, hogy nem.
  • PTW
    a másik meg, hoyg képzelik hoyg nem rakták vissza a morriwindben annyira zseniálsi szem eltakarás animációt amikor porvihar voolt. milyen jól nézne már ki ahoyg az átláthatatlan hóviharban eltakar arccal húzódnának menedébe az npck
  • Atilorn
    Amilyen elmebeteg modokat készítettek az Oblivionhoz, meg fogják csinálni.
  • PiszkosFred
    Megis igazad van, mekkora lett volna, ha lenne "melysege" a honak, es ha nem is veglegesen, de egy bizonyos szintig tartotta volna a benne gazolo jatekos/npc/monster nyomat.
  • PTW
    ahaha de tényleg így van én hó-mániás vagyok :D
  • yesname #2366
    "Million Gamers Banned From Xbox Live"
    Látod pont ezért arányaiban kevesebb a warez konzolon.
  • Nos
    Hat ez a post minimum aranyos :)
    "nagyon sokat vartam pedig ettol a hotol"
    Ne haragudj, de ez a szoveg nagyon tetszett :)
  • Voyager5
    uuu
    De jó emlékeket ébresztett bennem az első video második fele. Iszonyat sokat gyűrtem a quake-t, mai napig az egyik kedvencem.

Skyrim meg megrendelve, és én már akkor is elégedett leszek, ha tulképp kapunk egy Oblivion II-t.
  • Jakuza001
    En csak ennyit irok neked nezd meg es megtudod mi okozza a hanyatlast.
    If Quake was done today

Kb ez a szint manapsag es ezt nem a PC produkalta, hanem a masik platform, ahol szinte illik hulyeknek csinalni a jatekot, mert ha egy kicsit bonyolult akkor egybol sirnak.

A warezrol meg csak annyit, ahol megtehetik ott csinaljak is, erre is jo pelda egy link:
    Million Gamers Banned From Xbox Live
  • Fehercsoki
    Hát árban az kicsit sok érte, nem nyújt többet mint a cdgalaxisos kiadás.(nyaklánc/zenei cd/art képek) De az az artbook ami jár hozzá nagyon igényesnek tűnik.
  • PTW
    pont a havat ilyen ótvarra csinálni egy olyan játékban aminek játékterét a hó dominálja, meg az egész hangulatát..... :(

sokat vártam pedig nagyon a hótól ebben a játékban
    nagyon az elején amikor még nem volt mozgóanyag még képek se nagyon, csak az informéciók hoyg ilyen dinamikus hó olyan dinamikus hó, akkor még titkon reménykedtem egy lost planet szerű hóban gázolásban is
  • PTW
    hm erre nem igazán tudok konkrét választ adni mert egy ausztrál ismerős intézi. amikor megrendeltük tőle haverral akkor kb 16-17 ezerben állapodtunk meg. szállítást pedig majd ő megoldja valahogy, szóval nem tudom még mikor lesz meg és szállítás menyni. de egyébként ausztrál posta oldalán meg tudod nézni az opciókat.
  • MaRee
    Érdekes egyébként, hogy boxon ha nincs feltelepítve a játék, csak simán lemezről van futtatva, akkor sokkal szebbek a textúrák.

Kipróbáltam egyébként pár percre a játékot, nekem tetszik, de nem sokat tudok nyilatkozni mert konzolon amúgy sem tudok irányítani semmit. Csak szaladgáltam meg vagdalkoztam egy kört, jó lesz ez. Szerintem a grafikával sincs baj, bár a hó tényleg szar néhol.
  • Fehercsoki
    Közben megtaláltam,ez tényleg jó kis kiadásnak tűnik,és azt mennyiért rendelted?(szállítással együtt,mikorra ér ide?)
  • ratgab
    Egyetértek.
  • Fehercsoki
    Tudod ezt a kiadást linkelni?
  • PTW
    nagyon szegényes. és nálam a gyűjtői kiadás leginkább a dobozról szól, ugye azt tesszük kia polcra. ez pedig egy nulla, arról nem is beszélve hoyg ezt nem tezsi ki az ember sehova, csak a kinder sárkányt belőle.

én abban bízom hogy az ausztrál EB-games es exklúziv verziónak amit berendeltem, legalább olyan szép lesz a doboza mint amilyen a mintaképen és akkor faszaság.
  • Fehercsoki
    Hát igen fele annyiért azt rendeltem volna,ha a sárkányt nem nézzük akkor is elég szegényes a gyűjtői kiadás.
  • PTW
    én rohadtul mérges vagyok hoyg ekkora rakés szar a gyűjtői kiadás. oblivion is collectorsban van meg fallout is, azt terveztem hoyg ez is az lesz de ez konkrétan egy FOS. 40 ezer forint egy értelmetlen dobozért és egy ultragagyi sárkányért....
    bemegyek a holdfénybe és veszek 10 ezerért olyan sárkányt hoyg bevizelek a gyonyörtől ha épp arra vágynék.
    egyetlen amit sajnálok az az art book....
  • yesname #2352
    Meghallgattam ott is és valóban. Így viszont az ára enyhén szólva nevetséges.