30713
TES
-
#2431 Egyrészt igen, a világot kéne nézni, másrészt megint beleveszed az MMO-kat stb. Egyszerűen nem tudod, képtelen vagy felgoni miről van szó. Olyanokat vetsz össze egymással, miknek közük nincs egymáshoz. MMO-t, ami PC-n van csak pl. nem is nagyon lehet warezolni vagy ha van is tört szeró, inkább hivatalosan játszanak, mert ugye annak sok-sok hátránya van. Ne nagyon végezz szellemi munkát, mert megerőltető lenne neked :D -
#2430 Ezert szedik atlagosan a legnagyobb torrent oldalrol kozel negyed annyian az Xboxos jatekokat ugye, mikozben legalabb 20szorosa van itthon a PCknek aranyaiban a x360hoz kepest es meg lehet keveset is mondtam. (persze ilyenkor jon majd a ne a magyarokat hasonlitsad sablon marhasag)
Ezert produkal valoszinuleg a PC s ipar egy evben 16 milliardot es az Xbox 6 milliardot ? :D
Hat tudod ha a szamokat felismeri valaki, akkor biztosan nem a 6-t fogja latni nagyobbnak a 16-nal. -
#2429 Azon eglondolkodtam, hogy megveszem és kipróbálom, de aztán úgy olvasgattam és láttam a videók alapján, hogy igazából WOW klón SW skinnel. Ettől független óriási siker lesz, mert minden szempontból fejletteb a WOW-nál és az SW-nek azért nagy tábora van. -
#2428 Ugy talan jobb feltenni a kerdest, hogy hosszutavon hogyan fog szerepelni, hiszen lattunk nagyon igeretesen indulo jatekot, amit aztan a keszitok elbarmoltak. Lasd SWG.
Mindenesetre az ilyen jatekok hosszutavon sokkal tobb bevetelt tudnak generalni, mint barmilyen single jatek meg akkor is, ha az altalam csak lehuzasnak titulalt DLC-ket is hozzaszamitjuk. -
#2427 Nem egészen találgatás. Pl. maradjunk a Skyrimnél és fiktív számoknál szemléltetésképpen.
A cél megállapítani/bizonyítani, hogy PC warez az sokkal nagyobb arányú, mint a konzol.
Skyrim multiplatformos, jó példa.
Tegyük fel, torrenten leszedik az XBOX (amiből van 50 millió gép) verziót 40 ezren és eladnak belőle 2 milliót, míg PC-n (amiből van mondjuk 300 millió játékra használt) leszedik 200 ezren és eladnak belőle 500 ezret.
Gondolom világos az összefüggés, melyből látható, hogy hol nagyobb a warez és hol van több eladott példány.
Szerintem egyértelmű az összefüggés (kivátelt képez Jakuza természetesen :D) és tényleges múltbeli adatokat is lehet nyugodtan felhozni, mind azt fogja mutatni hogy PC-n nagyobb a warezolók aránya. -
ratgab #2426 Kíváncsi leszek rá, hogy fog szerepelni az SWTor! -
ratgab #2425 Ez jogos. Csak az a baj, hogy pontos számot warez esetében nem lehet mondani, szemben az eladások adataival. Innentől meg átmegy az egész találgatásba. Pl.: Warez-e az, ha letöltesz valamit, kipróbálod, majd rá 3 napra megveszed, mert tetszik. Így már rögtön nem mérvadóak a torrent oldalak adatai sem, mert baromira nem tükrözik a valóságot.
Ha lenne olyan adat, hogy hányan játszottak összesen valamivel, abból hányan eredetivel, hányan törttel, na az mondana valamit, addig meg bárki mondhat bármit. -
#2424 Szerencsetlen blizzard, aki csak olyan alacsony szintu jatekokat csinal, mint a Starcraft,Diablo,Warcraft.
Ellenben mondjuk a Guitar Heroes a 10 millio feletti eladasaval, az aztan a szinvonal. :D
De kiknek a szamara a yesname nevueknek, akik ha leesnek az EGOjukrol szornyet halnak az IQjukon ? :D
Tudom sokaknak csipi a szemet a WoW ha a konzolosok oldalarol nezik, mert sikeresebb mint barmelyik jatekuk, de ettol az MMO-k jatekok ugyanugy mint barmi mas ugyanugy generaljak a bevetelt, mint a Skyrimek,GTA4-ek es sorolhatnam a jatekokat. -
Although #2423 Viszont ennek most vége lesz valószínű minden idők legnagyobb bevételét fogja produkálni az SWTOR hamarosan. És igen solo játékkal még konzolon se, esély sincs versenyezni egy WoW szerű szarral. -
Although #2422 Valószínű a Blizzard a World of Warcaftal.. Zseniálisan eltalálták a nagy tömeg alacsony szintű igényét és sikerült hozzá 10 millió majmot fogni aki havonta fizette a zsetont. :) -
#2421 Mert nem is bizonyit semmit, csak par konzolhuszar velemenyet ferditi el, akik kozben PCs jatekokkal nyomulnak, hiszen a PCs jatekok szarok es szinte csak atiratok. :D
Bar van benne valami hogy egyre jobban minosegtelenednek el, de ez semmi masnak nem koszonheto, csak az ilyen huzasoknak, mint DLC a jo kis konzol kitalacioa a X360 fejlesztok otletebol es ferc munkak. stb -
#2420 Annyiban van köze, hogy annak megállapítására, hol használnak illegális verziót inkább csak azokat a játékokat tudod összevetni a két platfomron akár egyénileg, akár összesítve melyek mindegyiken megjelentek. -
#2419 Nézd, konzolról beszéltünk, amibe elég sok platform beletartozik, de én csak kettőt vettem számításba (box, ps), mivel egyrészt ezek egymás alternatívái, másrészt a játékok is átfedik egymást, sőt gyakorlatilag a két gép között is leginkább csak szimpátia alapján döntenek a vásárlók.
Vagy úgy gondolod, hogy majd a Skyrim eladásait is úgy kellene összehasonlítani, hogy pc vs. box, a többi meg le van szarva? Szerintem a kiadó ezt másképp fogja gondolni. -
#2418 Jézusom nem akarod vagy nem tudod megérteni miről beszélek. Mondjuk EVE-ben sem az IQ-ról vagy híres. -
Although #2417 Ami egyértelmű ha nem adják ki a forrásoldali kódot mint ahogy a funcom se adja ki a Conan-ét akkor lehetetlen tört szervert csinálni tehát aki komolyan pénzt akar keresni és pc-ben gondolkodik az mmo-t fog csinálni. -
ratgab #2416 De ez mit bizonyít? Mert a Warezhoz az égadta világon semmi köze. -
#2415 Ez így van, épp ezért nem tudod összevetni a konzollal ezt a részét, mivel ott nincs pl. EVE Online, Warhammer Online stb. -
#2414 Akkor nezzuk csak melyik kiado produkalja a piacon a legnagyobb bevetelt. Kosz. Sarkithatok en is. -
ratgab #2413 Persze. Nekem az a bajom, hogy úgy állítjátok be, mint ha a pc-s portokat csak a játékosoknak szívességből készítenék, holott abban is van pénz. -
#2412 Mindezt úgy, hogy konzolból kevesebb van elvileg, mint játékra alkalmas és arra is használt PC-ből. -
Although #2411 Ezzel kapcsolatban beszéltem egy emberkével aki egyértelművé tettte jelenleg a konzoloknak esélye sincs mmo szinten a pck-el szemben. Túlságosan zártak és szinte lehetetlen megoldani a szerverparkot. -
ratgab #2410 Amíg nekik így éri meg (lásd 2408),addig ez így is lesz sajnos. -
#2409 Akkor nézzünk csak egy adott konzoltés adott multiplatfrom játékot. Ugyanazt hasonlítsd össze a két területen. Melyikből adtak el többet szerinted a multiplatformos játékokból? PC-s verzióból vagy a konzolosból (legyen akár XBOX, akár PS3). -
ratgab #2408 Nem marketinges vagyok, hanem közgazdász vagyok. És ha profit van a pc-n akkor fejlesztenek rá (portolással jobban jönnek ki az biztos), tehát ugyanazt mondjuk.
Csak más megközelítésből szemléljük a dolgokat.
Egyébként ha belegondolsz te ha gyártanál valamit és eladhatnád Európában és Amerikában is, akkor nem megtennéd? Én abszolút megértem ezt a nagy portolási divatot. Kevesebb munkával több platformra is tudnak értékesíteni. -
Although #2407 Mindössze azt mondtam ha elolvastad a korábbi írásomat hogy valószínű ez lett volna az arány amúgy is de a warez rontott rajta erősen. Szinte már csak a paradox szerű cégek dolgoznak közvetlenül pc-re. -
#2406 Most nézem, két hsz-szel később mondtad, hogy abban igazam lehet :) -
#2405 Biztos az, ha mar osszesitette 3 kulonbozo gep eladasaival. :D
De ilyenkor egybe kell szamolni a kulon konzol tipusokat. Tudod ilyenkor nem szamit hogy trabantot,mercedest,fordot vezetsz, mert mindegyik auto. Persze ott is valoszinuleg a mercedes beveteleket is beleszamoljak a fordeba. De ilyen erovel a bugocsiga is jatek, hozza kell adni talan azt is. :D
-
ratgab #2404 Hát a pörgésben nincs hiba komám az biztos... Csak szegény Kly ne kapjon szívinfarktust, ha ezt az off óceán-t meglátja... -
#2403 Akkor olvasd el kérlek a 2334-es hozzászólásomat ezzel kapcsolatban, mint marketinges. Ne járasd le már a szakmádat ;) -
Although #2402 Elbeszélünk egymás mellett. Persze hoz pénzt nem erről beszéltem. Egyszerűen arról beszéltem a koncot kapjuk, odadobják nekünk a konzolos átíratott nesze edd meg és kész ha nem tetszik ha tetszik. -
ratgab #2401 Ebben viszont nagyon igazad van (statisztika egyik alapszabálya egyébként!) -
ratgab #2400 Ne beszélj már te is zöldséget. Pc-s játékfejlesztés is üzlet, ha nem hozna egyáltalán pénzt, akkor egyszerűen nem fektetnének bele a befektetők.
Pc-s elmaradt eladásokat meg Box-os eladásokkal kipótolni... Ezt elmondanátok egy marketingesnek, pénzügyi embernek, közgazdásznak körbe röhögnének (mivel ez utóbbiba tartozom én is ezt teszem). -
#2399 Legalább pörög a topic, amíg megjön a game :) -
Although #2398 Mortal -
#2397 Na most akkor ha ezek a számok helyesek akkor 22-15=7 vagyis hét millió ment el PC-re? Akkor ez szar? -
#2396 Én nem beszélek félre, csak nem értem hogyan hasonlítgatsz össze olyan dolgokat, melyek egyiken meg vannak, másikon nincsenek. Azt van értelme hasonlítgatni és konzekvenciát abból levonni, ami mindkét platformon létezik. -
ratgab #2395 Egyébként ha tudnák valahogy bannolni a pc-s warezolókat singleplayer játékok esetén, csak akkor javulna a helyzet, addig meg csak max fossuk itt a szót, de úgyse oldunk meg semmit.
Witcher 2-nél is milyen ígéretek voltak, hogy majd IP alapján felderítik a warezolókat és jól megbüntetik. Mi lett belőle? Semmi. -
Although #2394 És a mortal-al már be is köszöntött ez a korszak csak még fejlődni kell a pc-nek meg az ilyen jelegű játékoknak is. :) -
Although #2393 Mondjuk az lesz a durva mikor ilyen skyrim szintű mmo-k lesznek. Akkor a konzol nagy szarba lesz majd :D -
#2392 Ha a live benne volt a boxos eladásokban, akkor valószínűleg a pc-sben meg az mmo előfizetési díjak voltak benne.
Amúgy pedig, ha konzol vs. pc warezről beszélünk, akkor azért ne hagyjuk már ki az összehasonlításból az ps számokat sem, asszem ez logikus.
Egyébként az imént olvastam a GTA 4 eladásait, ami 22 millió volt, ebből 15 millió konzolra. És nem azért, mert a pc-sek nem játszottak a játékkal...