30713
TES
  • Tovi
    Igen, angliaban elek, azert szamitok a masnapi csomagatvetelre....

Nem tudom volt-e mar rola szo: Lehet tudni bovebbet a szintlepesi rendszerrol azon kivul, hogy az a skill fejlodik, amit hasznal az ember? Hasonlo lesz az Oblivion karakterfejlesztesehez, vagy erosen belenyultak abba is?
  • koschwarz
    igen, anélkül hogy szétspoilereztem volna magamnak a sztorit, annyit azért leszűrtem a topikból is, hogy onnan nincs megállás, azért is akarok megcsinálni előtte minden egyes maradék mellékküldetést, meg minden mást, mielőtt megyek a cuccért :D

de már így is benne van vagy 50 órám, és egy-két küldetéstől eltekintve, szinte mindegyik nagyon faja volt már eddig is.
  • PiszkosFred
    Hat akkor meg csak most jon a java. Az IFF utani reszt egyszeruen keptelenseg abbahagyni, ott ugy elindul a sztori, hogy keptelenseg abbahagyni a vegeig.
  • MaRee
    Hát ez qrva nagy :D :D Csak az a gagyi codos póló nem kéne rá
  • vzajcev
    :)
  • MaRee
    ME2 is nagyon jó kis játék, igaz kevesebb szabadsággal, de szerintem a sci-fi rpg-k között egyedülálló alkotás lett! Kb annyira várom annak is a harmadik részét, mint a Skyrimet :)

Kínomban már én is elkezdtem New Vegasozni, én sajnos csak szombat-vasárnap körül fogom tudni nyomni.
  • Although
    gondolom ezt ő is tudja. :) Valszeg nem Mo-n él amin már meg se kell lepődni.
  • koschwarz
    szinte félek :D

ugyanakkor tudom, hogy pénteken én el nem tudom kezdeni, mivel még a mass effect 2-őt gyűröm (igaz, már alig van mellékküldetés, aztán megyek megszerezni a kaszás IFF-et, ha valakinek mond ez valamit).
  • Although
    Nem lehetséges, az FNV az Obsidian munka az egy teljesen külön csapat egy kicsi cég anno a neverwiter nightsokat is ők csinálták szóval ők azért nincsenek olyan messze a Bioware szintjétől. A Bethesda mindig inkább harc központúbb rpg-t csinált legalábbis a Morrowind volt az utolsó ami tényleg eltalálta az arányokat. Az Obli az nem rossz de a harcról szól az egész. Mondjuk van egy szép logikai quest a mágusok részére legalább. De az infok alapján figyelték az FNv-t mert ez lehet rpg elemekben gazdagabb lesz mint anno a morrowind volt.
  • PiszkosFred
    Jo, de legyunk oszintek, vicces lett volna egybol 1.2-ra peccselni :)
  • yesname #2703
    Update to 1.1. Esküszöm ezt már direkt csinálják, hogy minden szám 1-es legyen amit indításkor látunk :)
  • Fehercsoki
    Ha angliai vagy akkor igen, de azt ugye tudod, hogy ha Mo.-ra ér a csomagod a magyar posta veszi át?
  • Tovi
    Most kaptam a Game.co.uk-tol a mailt, hogy postaztak a Skyrim-et, ma vagy legkesobb holnap a kezben lesz...
  • PTW
    jó hír
  • jarlaxxe
    Egyböl egy patchel indul a pénteki megjelenés.
  • PTW
    detto! new vegasban engem egyből megütött a fallout hangulat, mgí FO3-ban szinte soha, vagy max minimálisan.

remélem FNV-ből átvett dolgok közé tartozik egy pár író is, mert valljuk be bethesdának az animációk után (mostmár javítva jee) ez a legnagyobb gyengéje.

FNV ben hiheteltenül jól megírt karakterek és sztorik voltak.
  • jarlaxxe
    Tudom, hogy nem pc-és de a Dark Souls csak ajánlani tudom eszméletlenül jó rpg és én idén még arra voltam nagyon kiváncsi.
  • PiszkosFred
    Yep. Engem a New Vegas ugy elvarazsolt, hogy csak pislogtam, pedig a FO3 inkabb volt negativ csalodas, mint pozitiv. Mivel elmondtak jopar interjuban, hogy sok dolgot atvettek a FO es FNV-bol, ezert nagyon bizok most abban, hogy minden klappolni fog, modok nelkul is :)
  • yesname #2695
    Mondtam, hogy nem nagyon van :)
    No meg tulajdonképpen ugyanazok csinálták (NV-t meg az Obsidian).
  • PiszkosFred
    Fallout 3 es a New Vegas.
  • PTW
    pont ettől vagyok részben nagyon izgatott, mert míg oblivion játéktere elképesztő repetatív és unalmas volt többnyire, addig itt az arcok mintha pédát vettek volna a gothicos level dizájnerekről.
    hihetetlen vltozatosak és érdekesek mind a kinti helyszníek, mind a dungenok az eddig látottak alapján
  • deniro2
    A Two Worlds 2 nekem tetszett, a Risen után az egyetlen játék volt, ami lekötött... Sőt, hiába imádom a Gothic sorozatot, még jobban is tetszett.
  • yesname #2691
    Az biztos is, hogy ilyen szabadsággal rendelkező, gyönyörűen designolt tájjal és területekkel, településekkel rendelkező RPG nem nagyon van a TES-eken kívűl.
    Átnéztem a perkeket is rendesen és szerintem nagyon jól alakították ki őket. Nem kell attól tartani, hogy nem lesznek különbségek a karakterek és NPC-k között.
  • PTW
    én utoljára oblivionra vára voltam ennyire besózva, de a mostani állapotom messsze túlszárnyalja azt.

nem gondotlam volna hogy 28 éves fejjel ennyire meg fogok őrülni egy játékért, de most van valami olyan előérzetem a dologgal kapcsolatban amitől kivagyok totál :D
  • jarlaxxe
    Ezt is várjuk töle.
  • PTW
    persze, teljesen egyedülálló.
    ok, hogy vannak ilyen vicc szintű próbálkozások mint two worlds, de hagyjuk már.. :D
  • Ferro_TwL
    Csak annyit szólnék hozzá, hogy ezt a játékot SEMMIHEZ nem lehet hasonlítani,egyszerűen beszarás, komolyan mondom aki elkezd vele játszani készüljön fel, mert nem lehet abbahagyni.
  • PTW
    dehogynem, ugyanúgy nagy kedvencek közt van mint baldurs gate, icewind és társai de ez megint egy más kategória sztem.

újrafogalmazom akkor saját magam:

szémomra teljesen más szintű élmény egy olyan játákkal játszani ahol megcsinálok egy karaktert amivel teljesen beleélhetem magam egy oylan szabad világba ahol lényegében oda megyek, azt csinálom és akkor amikor akarom, mint amikor elém raknak egy adott karaktert (vagy megszeretem vagy nem) és egy sztorit játszom végig chapterekre bontva lineárisan.

ha csak a szerepjáték fogalmát dobnénk fel vitatémának akkor, legalábbis az én véleményem szerint az első verzió ezt jobban fedi.

félreértés ne essék szeretem én a witchert nagyon, gothicokkal egyetemben (kb szerintem azzal a típussal van legnagyobb rokonségban), de így a 22 évnyi játék alatt/után nekem a TES testesíti meg a szerepjátékot
  • yesname #2685
    Hát nem is. Az már valami sokkal több. Minden idők legjobbjai közt a helye, az már RRRPG.
  • jarlaxxe
    Neked pl a Planescape Torment nem rpg? azért ez egy kicsit erős szerintem.
  • MaRee
    Félre értetek. Én nem hasonlítom a skyrimhez sem az oblivionhoz. Én az NPC-k viselkedését, és az "élő"(jó, scriptelt, oké) világot mondtam, hogy remélem LEGALÁBB ilyen lesz a Skyrimben is, de amti eddig láttam/hallottam, az alapján jobb lesz. Tudom hogy nem lehet a kettőt össze hasonlítani, a W2-ben csak mész előre és csinálod a küldetéseket, de a TES játékokban azt csinálsz amit akarsz, ezért teszi ezeket igazi RPG-vé, és azok közül is a legjobbakká.
  • PTW
    értelmetlen összehasonlítani folyton witchert meg skyrimet vagy obliviont bérmelyik msét. kb annyia közös bennük hoyg mindkettő fantasy ennyi. a witcher egy fantasztikus hangulattal megáldott fantasy kaland fejleszthető karakterrel.

számomra onnantól már alapból nem rpg egy játék, hogy nem én kreálom a karakteremet.

2 merőben más műfaj, arról nem is bezsélve hogy a witcher 2 a játék második felétől dögunalom. első ezerszer jobb volt ebből a szempontból (is). 2 csak szebb
  • ratgab
    Kíváncsian fogom várni a már korábban említett reakciókat a ruházatunkra, fegyverzetünkre a Skyrimben. Ez már inkább hajazni fog a valós "életre". Elvileg reagálnak majd ránk az NPC-k és nem csak tereptárgynak néznek alap esetben (Script nélkül... habár valahol ez is script, csak ez már 1 fokkal fejlettebb script).
  • ratgab
    Az addig oké, csak ez nem "élő" város, csak "videó" (Mintha minden nap ugyanazt a napot néznéd újra és újra).

De nem akarok itt én ezen vitatkozni. Maradjunk annyiban, hogy neked tetszett én meg nem voltam tőle elájulva. Off vége.
  • jarlaxxe
    Hát igen a Witcher 2 nagyon magasra tette a mércét de a Skyrim biztos hozni fogja az elvárt szintet.
  • ratgab
    Ennyi a lényeg Witcher 2-vel kapcsolatban.
  • MaRee
    Engem nem érdekel hogy scriptelt, nem kell nekem AI. Előre scriptelve és ugyan zt az útvonalat(vagy 2-3-at) bejárva is qrva nagy hangulatot ad a játékhoz, legalábbis nekem.
  • PiszkosFred
    Igaz, bar csak mindez scriptelt volt 90%-ban. Az Obliban a Radiant AI elvileg mintegy mesterseges intkent lett beharangozva, de az is scriptelt lett nagyreszt. Hat a videok alapjan van esely egy igazi elo varosra. Max csalodunk :) Bizzunk benne, hogy nem.
  • deniro2
    Jaja:) Ha pénteken a kezembe nyomnak egy csupasz lemezt, én akkor is boldog leszek...:) Van itthon számtalan tok, a nyomtató is működik, úgyhogy kicsire nem adunk...:)
  • MaRee
    Minden. Én legalábbis egyik rpg-ben(pedig én még a Wizardry sorozattal kezdtem) nem láttam ilyen szintű életet, max az Obliban volt annyi, hogy este lefeküdtek, reggel felkeltek és császkáltak a városban meg bementek néhány helyre ahova kellett(boltjaikba stb) és ott álldogáltak bambán.

Viszont a vicserkettőben nagyon tetszett, hogy tényleg élnek a városok, beszélgetnek az emberek, szaladgálnak a tyukok az utcán, a favágó reggel elmegy fát vágni, a halász reggel elmegy halat fogni, esetleg elmennek a lakók piacra, ahol alkudoznak meg ordibálnak a kofák, pletykálnak a padon a vénasszonyok, futkároznak a gyerekek(némelyik nem átall kizsebelni!) és játszanak, oda jönnek megbámulni, a mesteremberek rendesen dolgoznak..Este mikor haza jöttek a favágók, a halászok, a vadászok meg stb. akkor sötétedéskor mindenki szépen elmegy kocsmázni, ahol tényleg megy a buli, nem csal állnak az npc-k bután vagy körül üli a tüzet, és a falu véne mesét mond(és nem egyet ismételget), amit mi is oda mehetünk meghallgatni, stb.

Én ilyesmikre gondolok, és még a felét se mondtam el. Ha tudsz olyan játékot mondani amiben ilyen szintű életet éltek az NPC-k, akkor várom.