30713
TES
  • benőmenő
    Hogy az objektumok milyen messze látszanak. Pl. a fák, hegyek, meg ilyen nagyobb dolgok.
  • Bandris86
    A beállításoknál az Object detail fade mit csinál?
  • Action
    ehh picsába...megvan:) nem vettem a kezembe a Golden Claw-t...:)
  • enlightened
    Sziasztok!

Jó hírrel szolgálhatok azoknak akik lemaradtak a játékról, de szeretnék legálisan megvenni a Steamen keresztül. Mivel sajnos a Steam lenyomozza az IP-nk alapján az országot és nem engedi megvenni a játékot 18+ hasonló hülyeségek miatt, van egy módszer amivel be lehet jelentkezni UK serveren keresztül és akkor meg tudjuk venni a játékot. Utána már használhatjuk a saját accountunkkal magyar IP-vel csak a vásárlás idejéig kell UK serveren lenni.

Sajnálom, hogy manapság már azért is trükközni kell, hogy legálisan vásárolhasson az ember, de akit érdekel írjon egy privit.

Üdv,
  • Action
    valaki tudna segíteni a Blake Falls Barrows-os küldinél?A legvégén hogy lehet kinyitni az ajtót?Próbáltam már mindenféle kombinációt,de nem akar menni.:S Gondolom a falon látható képek mutatnánk a sorrendet,de az meg nem stimmel,mert azon nincs medve vagy mi a faszom,csak valami másik madár ami meg az ajtón nincs rajta...:)

Köszi előre is!
  • Fantusz
    Tulajdonképpen, ha van elég aranyad, gyorsan lépheted a szinteket, hisz a szintlépéshez szükséges képességek felét megveheted trénertől, s ha még könyvet is találsz...
    Nálam a gond az, hogy nincs elég aranyam terénerekre :-)
    Az Oblivionnal ellentétben itt nem érdemes lassítani a szintlépést, de célirányosan érdemes fejleszteni a karaktert, haszontalan képességeket nem kell trenírozni, fejleszteni, inkább lépj több kaland, harc után szintet, de olyan képességeket fejlessz a karaktereden, aminek hasznát is veszi.
  • benőmenő
    Mozsarad van, hogy potikat csinálj? Am nem értem, mert nekem az összes kajánál ott volt, hogy hp-t növel x ponttal.
  • Fantusz
    Alkímiát hogy kell használni?
    25-ös skillel is minden összetevő ismeretlen, ha a semmihez hozzáadom a semmit, abból semmi (sem) lesz.

Képességeket, tárgyakat lehet gyorsgomhoz rendelni?
    Mágusnál kevés a kézben lévő két varázslat, s néhány poti sem ártana, ha mindíg kéznél lenne.
  • gabo91
    Másnak is lassan megy a fejlődés? Vagy csak nekem. Járkálok körbe körbe fedezem fel a területet banditákat csapkodom sorra... lvl5 vagyok...
    mamut esélytelen, trollok elől elfutok... magas mamut pásztorok egy ütésre repítenek...
    most boszorkányokba akadtam, egyet levágok de másik 5 egy tűzgolyóval kinyír...:S
  • PiszkosFred
    Kb ennyi a valtozas, nomeg miutan nincsenek osztalyok mar, nincs major sem minor attributum, ezert lenyegeben barmelyik skill gyakorlasaval/hasznalataval kepes vagy szintet lepni.
  • BongoBácsi
    A szintlépés mennyire változott a korábbitól azt már észrevettem, hogy pl nem kell elmenni pihenni ahoz h szintetlépjek, de ha jól emléxerm a korábbi részben ügyelni kellett, hogy a karakter ne lépjen túl korán sok szintet.
  • SaGa Jr
    Szerintem semmi. A párbeszéd opciók között ott van a meggyőzési, megfélemlítési és megvesztegetési lehetőség, már ha lenne szerepe (eddig csak egy kapuőrnél találkoztam ilyennel a feldobott lehetőségek között). Azt vagy bejön vagy nem. Ha igen akkor gondolom valamicske fejlődés mutatkozik a speechcraft-on.
    Ugyanígy haggle (alkudozás) sincs. A vásárlás (eladás és vétel) emeli a speechcraft értékét azt ennyi. Csak vásárolni kell és növekszik.
  • benőmenő
    nekem a "pöckös elmebaj" sokkal jobban bejött személy szerint. Az még magában is elment volna flash játéknak :D. Viszont a beszélgetős minijátékból maradt egyáltalán vmi? Mert ma megyek az eredetiért mindjárt és a "w betűs demóban" elfelejtettem megnézni :S
  • PiszkosFred
    Egérrel lényegben beállítod a "szöget", majd az A betűvel kipróbálod, meddig enged a zár. Ha feszül, állítasz a szögön, jobbra vagy balra mozgatva az egeret, és újra próbálod. Ha tovább enged a zár, jó irány, ha nem, akkor rossz. A lényeg, hogy a tolvajkulcsnak függőlegesből vizszintesbe kell fordulnia, és ezt csak egy bizonyos szögben álló tüskével lehet megcsinálni. Ezt a szöget kell megkeresned.

Hála isten, hogy a korábbi pöckölös elmebaj után inkább ezt a Falloutos rendszert folytatták, lényegesen jobb.
  • BongoBácsi
    Meg kell keresne zt a pontot a záron ahol engedi elfordítani.
  • bega82
    Na és hogy? Mert nekem sem megy...
  • BongoBácsi
    Jól van megvan ...
  • BongoBácsi
    Bocsi srácok lehet gyökér vagyok de nem jövök rá, hogy kell lockpickelni ... valaki ki tudna segíteni ?
  • Tibbor
    Na, mennyit aludtak a kalandozók?
    Mellesleg így még nem jártam soha itt Miskolcon.Gondoltam, kivárom a kezdeti nagy tolongás végét, aztán megveszem a játékot.Erre totál elfogyott mindenhol!Mikor annak idején előrendeltem a DA-t illetve a Witcher 2-t, még hetekkel később is ott figyelt a polcon pár darab.Talán a Mediamarkt-ban vagy a Cora-ban még van remény, de oda muszáj kimenni személyesen, mivel telefonon hiába kérdezem az eladó gyereket, a zöme azt se tudja, miről van szó?
  • Flora2
    Hihetetlen, mennyire emlékeztet a Nehrimre (talán itt tudják páran, mi az, röviden, az Obliviont teljesen felülíró mod, ami egy totál másik játék lett). Sokat tanultak belőle. Még csak az első bányámon vagyok túl (ami az első faluhoz van nagyon közel), de a bánya belseje annyira Nehrim-es volt, hogy csuda. Remélem, a többi is ilyen egyedi és részletgazdag lesz. Meg hát a kovács, aki éppen veri a vasat, vagy szítja a tüzet, az ugráló nyulak, stb. sok minden emlékeztet rá.

Persze nyilván a Nehrim is vette valahonnan a jellegzetességeit, a Nehrim topicban a Gothic-ot emlegették folyton, azt nem ismerem.
  • MaRee
    HA nem látta senki, akkor nem is történt bűntény ;) :D

Thieves guildnál pedig a főbázison van orgazda, legalábbis eddig még csak vele találkoztam.
  • Spookyz
    Gondoltam nem lesz sok sarkany a jatekba erre mar lassan orankent a fejemre landol egy. Ami nem vicces mikor mondjuk 7-8 banditaval harcolok eppen.
  • Spookyz
    Egyre jobban ahogy haladok egyre több bug jön nekem elö a jatekba. Nektek nem ? Persze nem komolyak inkabb csak textura hibak. Bar volt olyan hogy a tarsaim eltuntek :-D
  • Spookyz
    Vettem kivetelesen :P
  • xido
    én megelégednék egy olyan fémöntvény sárkány medállal,ami a töltő képernyőn van..olyan rombuszoid batman logó feeling:)
  • CalebJoe
    baszott jó ez sárkány amit a collector-hoz adnak kéne csak baszott drága

• Vraaanyek
    Uramisten, ez az év játéka, ilyen optimalizálást én még nem láttam, azt hittem el sem indul majd a gépemen, erre közepes maxon folyik! a játékélmény meg egyszerűen mindent ver!! nálam 98%
  • MerlinW
    Papoktól, varázslóktól vehetsz könyveket, amikből megtanulhatod a varázslatokat. Whiterun tróntermében a jobb oldali szobában az udvari mágus nak pl van minden féle, többek között healing hand-je is általában (random ez is mint minden. Ha éppen nincs, menj hozzá vissza később). Winterhold-ban meg minden van ami mágia.
  • MerlinW
    Oblivionban a küldetések is változtak, legalábbis annyiban, hogy bizonyos feladatokat nem kaptak meg adott fajok, illetve máshogy kellett elvégezni, más volt a cél. Gondolom itt is így van. Persze többnyire mellékágakban jelentkezik a dolog.
  • MerlinW
    Az Bethesda játékokban (Fallout, Elder Scrolls), nem a konkrét XP-ért fejlődsz, hanem ha 3 képességben szintet lépsz (pl lockpick, light armor és one handed weapon, lásd a képességeket a skill menűben), akkor fejlődik egy szintet a karaktered. Ez egy okos dolog, mert így valóban specializálódik a karaktered.
  • MerlinW
    1. szerzel soulgem-et
    2. megtanulod a soul trap varázslatot
    3. soul trap-et ráküldöd az ellenségre, majd 60 mp-en belül megölöd - begyűjtöd a lelkét
    4. inventory-ban tárgyon T bill., majd kiválasztod a felugró listából a használni kívánt lélekkövet (soulgem).

A lélekköveknek különböző mérete van, különböző mennyiségű lélek kell bele. Értelemszerűen minél nagyobb a kő, annál többet tölt a fegyveren.

Alternatív megoldás, veszel/szerzel feltöltött soulgem-eket mocsok drágán:)
  • xido
    nem lesz..simán megtámad...és a lova mindig visszamegy,ha leszállsz róla kicsivel arrább:))
  • Pretorian
    Hogy van a Skyrimben a lopás? Ha ellopok pl. egy lovat, de nem látja senki, lesz rajtam bounty ha meglát rajta a tulajdonosa? Thieves Guild most is megveszi a lopott cuccokat?
  • xido
    vehettél vagy csórtad?:)
  • mousee
    re-lód
  • Spookyz
    közbe ujratöltöttem a mentesem es a lovam helyre jött o.0
  • xido
    tudni se akarom,ha lemész kocsmába,minek rakod be és hagyod ott ennyi ideig..azt a 20 percet utána is kibírtad volna:)
  • Richardix
    Hát a kezdő helyszínről máshogy nem jutsz ki, majd utána mehetsz a fejed után, ahogy azt kell :)
  • tibor16
    köszönöm - nem követtem, - hozzá vagyok szokva, hogy a magam feje után menjek - így amikor elment a script, ottmaradtam - utánna nem enged a játék...
  • Bandris86
    Kicsit felhúzott most ez a cumó.

Megvettem drága pénzért. Egész nap nem voltam itthon. Mielőtt este elmentem kocsmázni, beraktam telepíteni, h mire hazaérek (fél 1), tudjak játszani egy kicsit.

Persze nem telepített semmit, amikor meg újból indítom, Steamről akarta letölteni az egészet. Láttam fórumon a tippet, hogyan kell DVD-ről telepíteni (start menüs parancs, hihetetlen...)
    Fél óra telepítés, utána letölti a patchet (közben nem ment volna?)
    Utána még directx telepítés, hát komolyan mondom...

Most tudnám elindítani, de olyan fáradt vagyok, h inkább bedőlök az ágyba...

És még rinyálnak, hogy a warez-warez... ha letöltöm, két napja játszhatnám és nem lenne ez a szarakodás a telepítéssel... eszem megáll.