30713
TES
  • Fpocok
    Elkúrtam sry. Csak az első bekezdést akartam kiemelni.
  • Fpocok
    Skyrim has been topping [nagy]Steam's most-played games list since its release, outstripping the game's nearest competitor (Call of Duty Modern Warfare 3) by a factor of three. The number of current players peaked at 231,593 yesterday, which is pretty huge (and a new record).[/b]

I decided that buying Skyrim could effectively end my degree, so I'm avoiding it entirely. There's already a mod out (to increase the detailing on the faces of human and elven races), so it can only improve the longer I unwillingly shun it. Jube's PC Impressions highlighted some of the janky stuff; what do you think needs the most work?
  • MaRee
    Nem lehet, de vegyél/ lopjál egy lovat, 1000 arany. Ami a térképen nagyon nagy távolságnak tűnik, valóságban csak pár perc séta (pl Whiterun - Riften lóháton kb 4-5perc, pedig rohadt messzinek tűnik).
  • KaszaN
    Az voltz az első... Nem történt semmi változás.
  • Seth
    Amig nem jártál egy adott területen, addig kénytelen vagy sétálni. A már bejárt helyszínek között viszont a térkép segítségével teleportálhastz
  • Tarkumi
    A beállítások között a Gameplay alatt kapcsold ki az XBox 360 controller-t, akkor működni fog az egér a menükben.
  • Methylisocloro
    Van arra lehetőség hogy ha kapok 1 quest-et hogy el kell mennem valahova, akkor ugye az megjelenik a térképen és egyből odajutni valahogy? Anno az Arena és Daggerfall így müködött. Sajnos nem bírom hogy órákig gyalogoljak a erdőn-mezőn.
  • KaszaN
    ??????????????
  • Avpfan
    Természetesen olyan ellenfeleket keress, akik nagyjából veled egy szinten vannak erőviszonyban.

Szóval az óriásnak ne menj neki, ha nem muszáj...

Ha meg még is, egy komolyabb ellenféllel kell küzdeni, akkor az elején (lesből) próbálj meg sokat sebezni rajta, mondjuk íjjal.. aztán amikor a közeledbe ér akkor meg úgy próbáld sebezni, hogy hátrálsz és akkor szúrkálod..

Én ezért preferálom a kétkezes kardokat, mert nagy a hatótávuk, távol lehet tartani az ellenfelet. + Íj persze, hogy már jóval nagyobb távolságról tudjam sebezni, így amikor oda ér hozzám, már előnyben leszek a közelharcban a több hp okán..
  • Voyager5
    Srácok/lányok!
    Hotkeyeket csak az 1-8-ra lehet beállítani?
  • ratgab
    Először is berakod favourite-be a kívánt fegyvereket, majd az inventory-ból kilépve nyomsz egy Q-t, ahol is be tudod állítani, hogy melyik gombra melyik fegyver ugorjon a kezedbe. De vigyázni kell, mert ha egy fegyverből van 2 ugyanolyan, akkor a számozás eltűnik a Q-val előjövő menüből.

Egyébként nem tudom figyeltétek-e, de még arra is figyeltek, hogy a kilőtt nyílvessző "becsapódáskor" még rezeg is és természetesen pl.: földről simán fel is lehet szedni.
  • Callisto
    Ha erős egy ellenfél, akkor nég van hova fejlődnöd. Ha gyenge egy fegyver, akkor keress erősebbet vagy fejlődj.

Komolyan nem értem, sokan csak végig akarnak rohanni mindenen agyatlanul és legtöbbnek eszébe nem jutna, hogy ez teljesen nyitott RPG, talán fejlődni is lehet benne. Aztán csodálkozunk, hogy kauzálosítanak mindent...
  • PiszkosFred
  • Avpfan
    Biztos, hogy kell lennie... Obliban is volt.
    De sajna nem vágom, hogy melyik billel lehet.
  • Piszkos  Fred
    Lenne egy kérdésem. Lehetséges a társakat valahogy lóra ültetni? Vettem egy lovat, de még így is marha lassan haladok, mert a társam csak futkos utánam, otthagyni meg nem akarom, nehogy megmurdeljen.
  • CharrDen
    Igen gyakorolni ezt értem, de hogy gyakoroljak ha bármi komolyabb ellenség jön, akkor az 1-2 ütéssel eltesz engem láb alól, míg én alig karcoltam meg?
  • böröczk
    Kérdés:

Ha íjászkodok, van-e rá valami lehetőség, hogy gyorsbillentyűre tegyem a fegyvercserét? Kvázi be tudom-e valahogy állítani, hogy ha közelharcra kerül sor, átváltson tőrre például, vagy külön ki kell választanom az adott fegyvert az inventoryból.?
  • Avpfan
    Figyelj fiam!

Nem a kardtól kell félni, hanem a forgatójától!

Érted...

Ahhoz, hogy nagyobbat sebezz, több manővert/ütés módot tudj vele csinálni ahhoz gyakorolni kell... gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni..

A sokat használod figyeld meg, nagyon durva sebzése lesz. (a perkek okán is meg amúgy is)
  • johny85
    üdv valaki leírná hogy melyik faj milyen tulajdonságokkal rendelkezik?
    Nekem egy harcos varázsló kellene de inkább harcos,akkor melyik fajjal kezdjem el?
    thx
  • gabo91
    Pont itt tartok én is. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Outer Ring - Bear
    Middle Ring - Butterfly
    Inner Ring - Owl
  • CharrDen
    Sziasztok! Valaki tudna egy gyors leírást adni nekem a fegyverekről? Végre meglett a játék, de nekem a 1 kezes fegyverek túl gyengének tűnnek. A sima questek során is alig birok 1-2 ellenséget megölni, alig sebez valamit a fegyver. Dual wieldnek pedig szerintem szintén nincs értelme a látványon kívül, hisz ugyanolyan lassan üt mintha 1db karddal harcolnék. Tehát amikor pl azok a zombik ellen mentem, csak varázslattal futva bírtam megölni őket, mert a fegyverek nekem túl gyengének tűnnek. Velem van a gond, vagy ez valóban így van? Pl amikor a Greybeards-ekhez kellett menni, volt egy yeti. Azt meg se bírtam ölni, mert vagdostam karddal, de ő 1-2 ütésből rögtön megölt. Mielőtt néhányan lenooboznának, rengeteget Oblivionoztam, ott nem volt ezzel gondom.
  • PiszkosFred
    Igen. 1-tol 8-ig tudod gyorsgombra rakni a cuccokat, legyen az fegyver, spell vagy barmi ami hasznalhato. Ehhez elobb Favorite-be kell rakni az adott targya(ka)t, es utana a Q gombbal elohozott Fav-Listan csak valaszd ki a kivant kepesseget/fegyvert majd nyomj 1-to 8-ig gombot, es mar hozza is rendelte. Innentol barmikor tudsz villamgyorsan valtani fegyver, spell, potion es egyebek kozott.
  • bega82
    Ja, tényleg? Akkor viszavonom, és nem beszélek hülyeséget (), csak megijedtem, hogy így van!
  • _Atti_
    most sikerült megoldanom:
    betettem ezt a sort: bAllowScreenshot=1 a mygames/skyrim/skyrim.ini be is és most már jó, valamiért az enyémből úgynézki hiányzott..
  • Avpfan
    Ne írj hülyeséget.
    Miért ne tudná a tesód használni?

Annyit kell tenni, hogy az ő gépére is felkell tenni a steamet, majd megadod neki a steames felhasználó neved és jelszavad, tehát ő is a te "accountoddal" fog játszani.
  • KaszaN
    Most nézem videókat, baromi jól néz ki és a menüben ha egy menü feliratra viszi a kurzort akkor normálisan rá vált, de én feltettem mindent ultra highre mégis ugyanúgy néz ki mint ha levenném és a menükben meg mindenhol csak nyilakkal lehet navigálni. Valakinek van ötlete?
  • Fantusz
    Fraps programmal lehet screenshotokat, videókat csinálni a játékról.
  • bega82
    Tehát akkor hiába vettem meg eredetiben, hiába van a kezünkben a DVD, mivel én feltelepítettem, ezért tesóm már nem fogja tudni! :S Ez de szar...
  • Avpfan
    Skyrim - 96 ponttal a Metacriticen
  • bega82
    Csak simán elkezdesz kotyvasztani valamit, és akkor a felhasznált hozzávalóknak már tudni fogod a hatását... szerintem qrva jól van megcsinálva. Tényleg így "bután" kezdi a karakter, és szépen lehet megismerkedni mindenféle növényekkel, mintha csak valóság lenne! Nagyon nagy ez a játék!!!
  • KingPunisher
    Ritkán készül valami igazán kiváló de ez végre az lett.
    Az első szerepjáték ahol normálisan van megoldva a karakterfejlődés. Sokat kellett erre várni de végre olyan egy játék ahol olyan karakter leszel amiket teszel, viszont teljesen nem veszett el a választás szabadsága sem.
    A grafika eszméletlen hangulatos , szuperül optimalizált. Nagyon addiktív ez az egy gondom van vele..
  • wesker24
    ha már egyszer aktiváltál egy kulcsot steamen az végérvényesen örökre hozzáadodik a steamhez és többet sohase tudod felhasználni !
  • Davidus
    ma próbálom majd tovább erőltetni de ez eddig nagyon unalmas.
    jó kis 15 perces séták és közben semmi sem történik:D
    ráadásul még a zene is középszar.
  • bega82
    Egy kérdés: A steam-en nem lehet azt beállítani, hogy ugyanazzal a serial-al más is feltelepíthesse. Mert így, hogy én felraktam, tesóm már nem tudja!
  • Action
    köszi,már közben rájöttem én is, az volt a baj hogy nem nézegettem meg a karmot.:)
  • _Atti_
    tipp:
    A fazonnál akitől elvetted a karmot, volt nála egy napló abban le volt írva hogy merre kell keresni a megoldást, köv spoiler alatt beirom

ha igyse:
    az inventoryban nézd meg a karmot, ott vannak rajta a jelek
  • Fantusz
    Kajánál nekem is ott van a HP növelés mértéke, de van nálam egy rakat virág, gomba, amivel nem tudok mit kezdeni.
    Alkímiai asztalnál próbáltam kotyvasztani nem sikerült.
    Az Oblivionos "beidegződések" nem mindíg működnek, ott nyílvánvaló volt a mozsár használata, itt még nem is találtam, de ha az alkímiai asztalra kattintok, bead egy menüt, amiben elvileg lehetne kotyvasztani, de minden alkotóelem ismeretlen.

Under Saarthal küldetésben a pillérek elforgatásával lehet kinyitni a rácsot. Valamire nem figyelhettem, sehogy sem akar nyílni a rács. Kígyó, cet, sas a három szimbólum, s van hat pillér - megoldás?
  • _Atti_
    Se nálam, se barátnőmnél nem hajlandó a játék screenshotot csinálni,
    szerintetek ez miért lehet?
    A configban engedélyezve van: bAllowScreenshot=1, a print screen gomb a rendszerben működik.
  • joceruza
    Helló! Tudnátok segíteni ebben?
    Az itemben lévő fegyvereket,ruhákat nem lehet valahogyan szétszedni hogy legyen máshoz nyersanyagom? Úgy mint a Two Worlds 2-ben.
  • Action
    a nevéből ítélve azt állítja hogy milyen messziről látszanak a tárgyak részletei.