30713
TES
  • francois
    pláne:)
  • Calver
    ha a befagyós mókát játssza miután alt-tabolsz és visszaváltasz, nyomj egy ctrl+alt+del-t, majd egy esc-et, és magához fog térni azonnal.
  • Richardix
    nem, 11-et sebzel mind a jobb, mind a bal kezeddel. igazából becsapós, mert lényegében nem támadsz 2x olyan gyorsan két karddal, mint egyel (mondjuk arra van perk), így a 22 Dmg nem reális. Szerintem inkább úgy kéne írni a sebzést h pl: 11+11, így reálisabb képet kapsz.
  • Fpocok
    Könnyebb alttabolás miatt.
    Már majdnem jó, de valamiért csak 1400 ra tudom rakni, nem pedig 1600*900
  • francois
    Gondolom igen, de a 22 egy kétkezesnél meg eléggé alsóhang, szal így se sok értelme van.
  • Calver
    miért fontos h ablakban menjen?
  • bega82
    Ja igen, ezt is akartam kérdezni... mert ha mondjuk két 11-et sebző egykezest a kezébe adok, akkor azt írja ki a damage értéknek, hogy 22. akkor ez most hogy van? Ilyenkor úgy sebzek, mintha egy 22-őt sebző kétkezes lenne nálam?
  • yesname #3908
    Nem lopok, én jólelkű tolvaj vagyok. Afféle Robin Hood :) Inkább a Lockpick és a lopakodás miatt mondanom tolvajnak csak. A tisztességes boltost nem károsítom meg.
  • francois
    Kösz, erre majd ránézek.
  • MaRee
    Én tőrrel nyomom, hiába keveset sebez, max rövidkarddal. Hardcore RPG szempontok szerint jásztom, a wood elf tolvajomhoz nem illene a kétkezes warhammer :D
  • francois
    Szerintem a többség kétkezessel nyomja, mert elég nagy a kontraszt az egykezes és a kétkezes fegyverek sebzései között.
  • Fpocok
    Az vajon miért van, hogy windowedba nincs olyan felbontás, mint ami a monitor native felbontása :S
  • MaRee
    Szintlépésnél az íjászat ágon nézd meg. Nem faj specifikus.
  • francois
    Hol lehet ezt megtanulni/szerezni. Remélem nem faj specifikus, mert imperiallal vagyok.
  • Nos
    Egyébként biztos hozzájárul a "sok a potion" érzéshez az is, hogy lopsz is italt. Én pl még semmit sem loptam, nem is nagyon akarok, csak ha muszály, de így sincs potion problémám.

Nekem a kétkezes harc jött be nagyon. A power attack elég power :)
  • Fpocok
    Sajnos nem jó.
    Mi az, hogy ha kiválasztom, hogy windowed, ahogy ott is írja... ott nincs 1600*900 :SSSSSS
    Amúgy jó lenne.
  • MaRee
    Van rá egy perk, aminél a jobb gombot ha lenyomod akkor zoomol, aztán még van ami ugyan ekkor 25%-al lassítja az időt, könnyebb célozni.
  • francois
    Sniper íjászat? Lehet íjnál zoomolni?
  • MaRee
    Nekem is nagyon tetszik az íjászkodás, főleg az idő belassítós -zoomolós perk :)

Na nekem meg sosem elég a potion, mondjuk én csak élettöltőset használok.
  • Nos
    végül is az, hogy leveszed valakiről a cuccot az reális
    de az, hogy mennyire átlagosak ezek a potionok, azt már tényleg a készítők határozhatnák meg egy játékban
    tényleg sok a pia, de azért én még próbálkozok az alkimiával
  • yesname #3895
    Amúgy íjász, dual thiefet indítottam. Most jutottam el oda, hogy na megnézem milyen a varázslás és kicsit el kezdtem aggódni, hogy megbánom a karaktert. Aztán jöttek olyan perkek, hogy tiszta sniper feeling lett az íjászat.
    \o/ Nagggyon jóóóó!
  • yesname #3894
    Sajna ennél is az van, hogy túlságosan sok a loot. Alkémiának pl. semmi értelme, mert teli vvagyok potionnal, annyit találni. Hasonló a helyzet minden más dologgal kapcsolatban, melyet készíteni lehet. Szóval a sok cucc itt is sajna csupán kellék, nem eszköz. Pedig Expert fokozaton játszom (és könnyűnek érzem így is sokszor).
    A játék nagyon jó, beszippantott, legjobb TES eddig, sőt. Már elvitte a díjat nálam az év RPG-je címért.
    Azt is valószínűnek tartom, hogy az eddigi legjobb RPG játéknak fogom tartani amivel játszottam, de ehhez a kijelentéshez azért előbb még beleteszek minimum 100 órát. (A bugokat nem vonom bele a kiértékelésbe, mert az javítható.)
    Csak nem értem hogy ezt a teli pakolunk mindent mindennel dolgot miért nem tudják már kinőni a fejlesztők... Legyen hiány a dolgokból, hogy igenis vissza kelljen slattyognom alkémiázni, craftolni és meggondoljam mikor használom el az talokat pl.
  • MaRee
    Ja úgy tényleg van, csak hülyén fejeztem ki magam. Úgy értettem hogy a mágusok nem hordanak páncélt(általában), és inkább a köpenyek adnak fontos bónuszokat mágiahasnzálóknak.
  • mousee
    Köszi :)
  • yesname #3891
    Parancsolj:

http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=4
  • Fpocok
    Ki tudja, hogy lehet megcsinálni windowed borderless re?
  • Calver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    csatlakozz College-hez, ott kapsz saját ágyat+szekrényt, pakold oda be. gondolom többi frakciónál is hasonló a helyzet. vagy, ha akarsz, vehetsz saját házat - ez már csak azért is megéri, mert ha saját pihe-puha ágyikódban alszol, kapsz well rested-et, ami +10% skill fejlődés 8 óráig.
    azt leszámítva pedig... pillants kovácsolás talentjeire :)
  • mousee
    Nekem olyan kérdésem volna, hogy a leölt sárkány alkatrészeivel mit tudok kezdeni? Érdemes megtartani őket, vagy inkább eladnivalók? Nehezek mint a dög :D
  • Vraaanyek
    Akkor még egyszer...
    találtam északon egy dwemer romot, aminek a végén van egy kör alakú, arany színű mechanizmus, de azt írja, hogy hiányzik a szükséges tárgy az aktiváláshoz, aki tudja miről van szó, tudna segíteni, hogy mi kell hozzá??
  • PiszkosFred
    De a default az 65, tegyuk hozza, ha valaki vissza akarja allitani.
  • Calver
    emberek, akiknél baromira ingadozik fps:
    úgy néz ki Skyrim-nak ugyanaz a "gyermekbetegsége" van mint FNV-nek, amiről pontosan nem tudom h mi, de röviden és tömören akármennyire leveszed a grafikát, pocsék, ingadozó fps-t szül. szerencsére a megoldás is megegyezik az FNV-féle megoldással:
    ATI kártya esetén ezt, nVidia esetén ezt a dll-t leszedi a kétlábú, bedobja Skyrim könyvtárába, és élvezi a hirtelen stabil és csodálatos képet.

másik bölcsesség:
    akit idegesít, h karaktergenerálásnál úgy kell bogarásznia a karaktere arcát, a megoldás: konzolba "fov 40" beír, így kaptok egy szép közelit a pofikáról. karaktergenerálás után természetesen érdemes egy embernek szimpatikus fov-ot beállítani, én 16:10-es monitor esetén 95-100-at javasolnék.
  • bega82
    Jaja, pont ezt akartam írni én is, hogy már a legelején abban a ketrecben van mágusruha.
    Sőt, amikor kijövünk a kezdő barlangból és szétválunk, akkor ha elindulunk az első falu felé, de picit letérünk az útról, ott is vannak banditák, akiknél szintén van mágus köpeny.

• Fehercsoki
    Creation Kitről van valami info?
  • Nos
    Hogy ne lenne mar magikus pancel, meg csinalni is tudsz. De nem tul gyakori, az teny. Legalabbis en egy csizmat es egy kesztyut talaltam 6. szintig.
  • Psychedelic #3881
    Ahogy elkezdödik a játék, és bementek az épületbe, ott már lehet találni ruhát mágusnak, ahol a lockpicket tudod kipróbálni elöször, az egyik ketrecben egy halott mágus fekszik, töle tudod szerezni.

Amugy meg, mágus céh, ha csatlakozol adnak ruhát.
  • Richardix
    A Companionok Skyrim "Harcos céhe" így egyértelműen nem mágusoknak találták ki.
  • MaRee
    Mágikus páncél nincs, majd köpenyeket fogsz kapni, ezeket különböző barlangokból lehet zsákmányolni, meg más varázslókról. Majd lesz ilyen helyekre rengeteg küldetés.

A companionök egy harcos céh, a mágusokhoz csatlakozz Whiterunban. Az udvari fővarázslótól érdeklődhetsz, hogy hol lehet hozzájuk csatlakozni.

A lovas kérdésre 3 hsz-szel ezelőtt válaszoltam, tessék visszaolvasni!
  • Svlad Cjelli
    Sziasztok. Lenne par kerdesem (Spoiler lvl 6-ig) :

- Magus lettem, mar megoltem az elso sarkanyt, de meg mindig nem kaptam semmilyen magikus pancelt/fegyvert. Imperial armorba rohangalok.

- Most van a Companions jelenet, akartam tag lenni, de tesztnel nem hasznalhatok magiat. Mivel magus lettem ezert a fegyverhasznalatom nulla. Lehet nem kene erolteni a Companionokat, mert kesobb lesz ilyen csak magusoknak?

- Vettem 1000 aranyert egy lovat. Mentem vele kicsit majd leszaltam rola es azota sem lattam. Ennek van valami csele? Hol lehet a lo?

• Fyrex
    tx
  • Fpocok
    /facepalm
    Valóban.
    Hülye vagyok :D