30713
TES
-
Although #5197 http://forums.bethsoft.com/index.php?/topic/1264930-unofficial-will-my-pc-run-skyrim-thread-54-w-hardware-guide/
Ez egy jó lista ez alapján mindenki tudja milyen beállítást érdemes használni a kártyájához. Az ultra az elég rövid. :) -
MaRee #5196 :D Azért áll ki a fejemből egy nyílvessző, mert fényképezgetés közben egy bandita nem átallott rám lődözni :D A lovam szemének pedig semmi baja, ez egy spéci ló, küldetés adja.
És akkor itt a FAQ 0.1 béta verziója, francois kolléga segítségével.Ez majd ki lesz rakva a bannerbe, hogy ne kelljen mindent egy nap tízszer leírni. Ha valakinek eszébe jut még valami, ami kimaradt és gyakran szokták kérdezgetni, vagy elírtam valamit esetleg baromságot írtam, az szóljon. Valamint három téma: bányászat(kovácsolás), alkímia és enchanting témakörben ha valaki lenne kedves egy rövid összefoglalót írni, mert én nem szoktam craftolni, nem értek hozzá, de sokan kérdeznek ezekről nap mint nap.
FAQ avagy gyakran ismételt kérdések
Crashel a játék
- Ez warez és eredeti verzióval is előfordul, a windows hangbeállítása az oka. Állítsd át a Windowsban vagy a hangkártyád driver programjában a hangot 24 bit 48000 Hz (Studio Quality)-re. Ez általában segít. Ha továbbra is kifagy, próbáld frissíteni a hangkártya drivered.
ALT-TAB után kifagy a játék
- Nem fagy ki, csak többször kell alttabolni a visszalépéshez, esetleg a tálcán rákattintani a programra.
Beállítások, textúra finomítások, stb
- http://www.morrohun.hu/hirek/2011/11/elder-scrolls-v-skyrim-beallitas-trukkok-es-javitasok/
FPS ingadozás, grafikai hibák
- Rakd fel a legújabb drivereket a kártyádhoz
Fajválasztás - mennyire meghatározó a fajválasztás, ha egy bizonyos kasztra akar fejleszteni?
- Teljesen mindegy igazából, bármelyik fajjal lehetsz bármi, az egyes fajok csak egy kis bónuszt adnak különböző skillekre, amik a játék legelején számítanak kicsit. Ezekről itt olvashatsz:
http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Races
Tárgy eldobás, lebegtetés.
- USE gomb (PC-n az E betű) nyomvatartásával lehet mozgatni a tárgyakat.
Zárak feltörése
-Az álkulcsot az egérrel , a zárat pedig az A és D betűkkel lehet mozgatni. Olyan helyzetbe kell állítani az álkulcsot, hogy az A és D gombokkal a zárt mozgatva ne akadjon meg, és ne törjön el.
Lóval kapcsolatos kérdések, hol a lovam, fast travelnél eltűnik-e, stb.
-A lovad csak akkor marad meg, ha megvetted. Ha loptál egyet, akkor mindig el fog bóklászni, ugyan oda általában, ahonnan elloptad. Ha veszel egyet magadnak, akkor az mindíg ott lesz ahol te, általában a városkapunál vagy istállónál fog állni. Meg tud halni, de nem könnyen, általában a magasról leesés okoz nála problémákat. Vágtázni azt ALT gombbal lehet.
Hogyan lehet utazni, mindenhova el kell gyalogolni?
-A térképet az M betű lenyomásával érheted el, ezen látod a különböző még felfedezetlen városokat, quest waypointokat, stb. Ha valami fekete, akkor oda először el kell menned, nem tudsz fast travelezni. Viszont a városokat nem gyalog kell felkeresned, minden város istállójánál találsz egy lovasszekeret, akinek a hajtója némi aranyért cserébe elvisz bármelyik városhoz, ahova később már tudsz fast travellel is utazni.Minden máshoz gyalog kell elmenned első alkalommal.
Frakciókkal kapcsolatos kérdések
-A játékban nyolc frakció/céh található, amihez csatlakozni lehet. Megtalálható itt is a már ismert Dark Brotherhood, Thieves Guild, Mages Guild és Fighter's Guild is. Ez utóbbi kettő College of Winterhold és a The Companions néven fut.
További céhek: Bard's College, Silver Hand, Imperial Army, Stormcloaks
Hogyan csatlakozhatok a Dark Brotherhoodhoz, Thieves Guildhez?
- Dark Brotherhood:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Windhelm városában keresd Avetus Aretinot, kérdezz körbe a kocsmákban, elmondják hol van.
- Thieves Guild:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Riftenben a kocsmában, vagy a piacon keresd Brynjolf-ot.
Hogyan lehetek vámpír / vérfarkas?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- Vérfarkas a Companions nevű céhnél lehetsz, ott fognak rá küldetést adni.
Ha már vérfarkas vagy, az Y vagy a Z betűvel tudsz átváltozni, naponta egyszer.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-Vámpír úgy lehetsz, ha harcközben megsebez egy vámpír, és így elkapod a kórt. Konkrét helyet nehéz mondani, de sok céh és küldetés küld olyan helyekre, ahol vámpírok vannak, általában barlangokban.
Hogyan rakhatom be a kedvencekhez a tárgyaimat, varázslataimat?
-Inventoryn / Magic menüponton belül megnyomod az F betűt a kívánt tárgynál vagy varázslatnál, aztán játékban a Q betűvel hozhatod elő a kedvencek menüt.
Negatív effektek gyógyítása
- Templomokban imádkozni kell a shrine-oknál, vagy disease elleni potiont kell inni.
Lopással kapcsolatos kérdések.
Hol adhatom el a lopott tárgyaimat?
- Riftenben a tolvajcéhnél, a csatornánál, a város alsó szintjén (Ratways) van a lejárat.
Loptam és elkaptak, mi lesz most?
- Kifizetheted a városőrségnek a fejpénzt, akik elvesznek tőled minden lopott tárgyat.
-Nem fizetsz, és börtönbe kerülsz, itt is elvesznek tőled minden lopott tárgyat, és egy negatív effektet kapsz, ami csökkenti a skilljeidet. Ez elmúlik idővel.
Vélemény?
-
ratgab #5195 Szóval kovácsos miniquest SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Companion questek során miután Varik-ot leverjük párbajban, ő elküld a kovácshoz, hogy vigyük el neki a kardját. Kovácsot megtaláljuk a Companion háztól jobbra egy bazinagy sólymot formáló sziklán, ahol a műhelye van.
Miután átadjuk neki a kardot megkér, hogy vigyük el a Aela pajzsát a nőnek (aki ugye szintén companion tag), mert neki sürgősebb dolga akadt. Itt mondhatjuk, hogy elfogadjuk, hogy nem (ha nem fogadtad el lehet bennragadt a quest). Ha elfogadjuk megkapjuk a pajzsot, ami nem jelenik meg az inventoryban. Ezután odamegyünk Aela-hoz és beszédbe elegyedünk vele, amikor is lesz egy opció, hogy elhoztuk neki a pajzsát. Ennyi. -
Although #5194 Ez splier volt.. :(((( Ez oblivionos ló úgy néz ki örök életű :( De jó lett volna meglepinek na mindegy. -
#5193 Beszéltem Kodlakkal, majd harcoltam Vilkassal, elvittem a kardját köszörültetni. Ott a kováccsal beszéltem aki megkért, hogy vigyem el a pajszot Aelanak. Na Aela minidg csak annyit mondd, hogy a kovács megbízott bennem, de semmit nem adok oda neki és már abban se vagyok biztos, hogy a kovács adott valamit. De az fix, hogy már ott járok ,hogy Aelanak kellene odaadnom a pajzsot. -
ratgab #5191 Mit csináltál eddig? Mert már nem tudom követni. -
Although #5190 Most nekem éles a környezet mint a fallout new vegasban is ezzel a dll-el de nekem kellett hozzá ez a render fájl. Akinek jó kártyája van az lehet nem kap jó eredményt vele ha elolvasod amit a kis spanyol vagy milyen ürge írt akkor neki se szuper kártyája van. Tehát a jó kártyákhoz érdemes az általad írt maximális csomagot használni szerintem csak. És így mégjobban látszik a Fallout new vegas szikla elemeit használja egy az egyben és a környezet renderje is az a szint. A karakterek meg 100-at vernek az elválasztott nyakú rég iverziókra benne az FNV-vel is. Lényegesen jobb ez a motor mint az FNv-é, szerintem. -
#5189 Mi baja a lovad szemének? -
#5188 Hidd el, hogy nem jó kedvemben találtam ki. Nekem nem csinál semmit, csak ugyanazt ismétli újra meg újra Aela és nem jön a pali, akinek a lakóhelyre kellene kísérni. Gondoltam valami console paranccsal vagy valamivel meg lehet oldani, de én nem tudom mit tegyek vele.
Akkor ez így marad sajnos. :\ -
goofey84 #5187 Én sötételffel indultam és drizzt do urden a neven, de már megbántam, mert inkább jarlaxe kellett volna lennie a nevemnek, mert ő azért gonoszabb -
Although #5186 Az 1.1-es patchet tölti próbáld váltani a letötés szervert. megtalálható gondold végig hol alszanak az emberek és válaszd azt! -
#5185 Miért? Mi a gond vele? Nálam lekorlátozza a méretét a fórum, ha meg ráklikkelsz, akkor teljes méretben jön elő külön ablakban. -
#5184 Most már csak a képátméretezés skill-t kell kifejlesztened és rendben is van -
TDantes #5183 Mi van ezzel a játékkal? Megvettem, steam-en aktiváltam, feltelepült...és nem indul,mert tölt le valamit, pár kilobit-es sebességgel.
Mi a fenét tölt ez, és miért nem lehet már indítani? Fél órája feltelepült és itt malmozok a gép előtt.
Ilyenkor jut eszembe minek is vettem meg? Tört verziót telepítettem, és 5 perccel később már játszottam...erre meg órákat kell várni? -
#5182 Na sikerült új külsőt szereznem. Kicsit szőrös vagyok, de akkora f*szom van, hogy az csak na :DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Although #5181 Tehát a fallout nev vegashoz mellékelték anno a java fájlt amivel készíthetsz magadnak egy d3d9.dll-t a kártyádhoz ez egy rendszer fájl ami felűlírja az alap gyengus dolgait. De ha 5xxx-es kártyád vagy jobb van mindenképp érdemes készíteni egyet listából!!!! 5xxx-es atihoz mindenképp van. Ha nvidiád van nem tudok segíteni de van fenn nvidia dll is a nexusosn. -
Although #5180 *én a saját dll-met használom a két setup fájlal az alapból az extrák nélkül mivel HD4870-esem van -
Although #5179 Hm akkor nem tudok segíteni. Én a dll nem raktam fel mivel amit én linkeltem anno, az készít a kártyádhoz egy specifikusat vagy a listást használod belőle az kb ennek a 76kb-os fáljával ellentétben 106kb és a te kártyád szerint megy. Tehát én az alap két fálját használtam a két mellette lévővel ennyi. -
#5178 Szerintem a jó RPG ismérve az, hogy nem is akarsz rohanni.
Ez volt az első RPG, ahol egyes helyeken kikapcsoltam a futást és sétálva mentem. Mert úgy volt szép a környezet és az események összessége. -
#5177 Egy kicsit bővebben? A lentebb linkelt FXAA-s dolgok kipróbáltam. Borzalmas. -
Although #5176 Annyi a lényeg emberek! ne rohanjatok. :) érdemes az utak mentén sétálni utána meg lv20 körül talán, még nem vagyok ott, bemenni mélyebbre is. A segítő eszméletlen jól sikerült, a parancsolás neki egyszerű és félelmetesen hatékony gyakorlatilag lemásolták a DA társait, sajnos egyenlőre a párbeszéd szint nélkül, de supportként is tudsz tényleg működni mellette, magára vonja a komolyabb ellenfeleket te meg hátulról pl. De van variálási lehetőség. Nem akarok spoilerezni mert ezt az első perctől az utolsóig, lassan rohanás nélkül!, át kell élni. Szerintem nekem csak az első karakterem több hétig fog tartani. Ebben a tempóban. -
mnorbi #5175 tud valaki egy jo support companiont pl healert hol lehet felszedni ? -
Although #5174 Ok. Nos a Bethesda megcsinálta a játéktörténet legjobb játékát eddig. Ez nem csak az év játéka és rpgje hanem az eddigi idők legjobbja. Bíztam benne az egyszerűsítések ellenére a plusz tartalmak ellensúlyoznak de ez minden várakozásomat felülmúlja. A fallout elemeit használja de a karakterek 100x szebbek. Épp összefutottam valahol nem mondom hol egy bárdal akinek fizettem némi pénzt és elénekelte a dragonborn dalt. Annyira él amennyire mai technika lehetővé teszi és van hely nagyon jó dlc-k készítéséhez, remélem lesz egy az oblihoz kiadott hatalmas erőd szerű is ahol órákig lehet barlangolni csak abban az egy erődben. Felkerült a skyrim nexusra egy render hd nevű dolog aki tudja szedje le a betöltő animációk szintjére emeli a rendert nem is kell jobb. Amit tudok javasolni mg.. szuper kártya nélkül az AA-t ki kell kapcsolni és az fps 50-60 körül lesz default kártya beállítással. Ez a render fájl meg talán veri az aa beállítást is. Ennyi egyenlőre
-
#5173 nem egy nyílvessző áll ki a fejedből az egyik képen? -
MaRee #5172 Na itt van néhány kép, nem kell semmi művészi beállított csodára számítani, csak lőttem néhányat gyorsan, hogy aki úgy gondolja kopár a táj és unalmas az jobban nézzen szét :)
-
#5171 assának mit kell fejleszteni healtet vagy staminát? -
#5170 Az a küldi nem bugos, tegnap csináltam meg én is. -
#5169 Valaki megsúgja, hogy mennyivel nő a cipelésem, ha dingelésnél a staminára rakok? -
#5168 Mit lehet tenni akkor, amikor a quest azt írja, hogy vigyek egy pajzsot Aelanak és amikor odamegyek hozzá, semmit nem adok át neki. Sőt ha jól láttam a kovácstól sem kaptam semmit. Mindig csak annyit mondd Aela ,hogy a kovács szerint jó ember vagyok.
Hagyjam a küldetést vagy van rá valami konzolos megoldás ? Korábbi mentés pedig nincsen. -
#5167 Windowsban allitsd at a hangot 24 bit 96Khz-rol to 24 bit 48khz-ra.
-
Richardix #5166 Ez a játék mindig meglep :)
Az előbb kidobáltam a sok kacatot amit egy quest miatt kellett magamnál hordanom, erre rámszól az őr, hogy ne dobáljam szét a fegyvereimet, mert még valaki megsérül.. :) -
#5165 én is :DDDD -
#5164 Technikai akadálya van. Jelenlegi VGA-k nem képesek olyan színárnyalatterjedelmet megjeleníteni (legalábbis ami hétköznapokban használatos). -
#5163 Én egy óriást kóstoltam meg lvl 5-n, egyet ütött és felrepültem úgy 100 méter magasra :D -
#5162 Nálam ilyen a víz.
-
Flora2 #5161 Hehe, nem az északi fényről beszélsz? Az direkt olyan. -
#5160 Nincs mit :) -
#5159 basszus lementem valami barlangba jött a segítőm meg volt egy harcos is a barlangban banya a végén teleportálgat ide oda meg idéz katonákat de már vért izzadtam lehet nem level 5-ön kéne erőltetnem :D -
#5158 Köszönöm! Csak azért kértem, mert nálam iszonyat halk a játék, nem hallom a karakterek hangját, úgy sem, hogy minden maxon van, és lemaradtam, mikor az elején magyaráztak erről-arról, az imperial legióról meg ilyesmikről. -
XeroX #5157 Mindenkinek ilyen színsávos az égbolt ?
Nappal nem látszik, de éjszaki kiábrándító a csíkos égbolt, biztos nem lehet orvosolni ?