The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

most érted master levelrõl beszélünk!!!! Egy bandit chief agon kéne üssön és ehhez képest simán kikerülöm az ütéseit. Eh.

De amikor visszamegyek, nem fognak egybõl rám támadni?
És úgy nem lehet megoldani, hogy ne tudják meg, hogy én voltam a merénylõ?
Az 1.2 az szerintem jó volt. De nem biztos. A korábbi karimmal úgy tettem nehézzé a játékot hogy felmentem a Whiterun feletti jégmezõre és ott rendre agyonütöttek. De ez akkor is durva jó kétszer visszatöltöttem de egy bandit chief legalább lv5-6 ht nem hiszem el hogy ez így jó!

Sir Quno Jedi
Ott a mask of clavicus vile, ami egy daedra prince-é és a küldijébõl lehet megszerezni, az már +20-at ad. Amúgy nekem simán hatvan körülre felment a speech pusztán attól hogy durván adtam el cuccokat és vettem is term.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Juj, akkor fel se tegyen boxon? Komolyan ha újrakezdem, letörlöm és csak a dvd levõ verzióval fogok játszani.
MEdievil
Miután véletlen balesetet szenved az Ara futás! De tényleg 😄 Kirohansz a városból majd késõbb visszamész és ha van vérdíj akkor kifizeted.

F

Üdv!

Az egykezes mokúsomat jegelem kicsit, most egy tolvajt akarok, ahol nincs enchant meg kovácsolás csak a loot. Kérdés itt a speech-t, (foleg ezt, a pickpoketet meg a lopakodást, hogy lehet húzni gyorsan?

A mostani karimnál (lvl40)a speech csak 35 meg +15 a nyaklaáncból, úgy hogy adok el mindig mindent, eddig egy könyvet találtam össz visz és egy embert akinél fejleszteni lehetett volna, ötlet?
Rosszul érzem, nerfelték a master levelt az 1.3 patchel??? Miért van az hogy a lv3-as karim agyonüt egy bandit chiefet meg a kísérõjét!!??? Mi a szart csinált a Bethesda?? Eddig legalább a master úgy ahogy élvezhetõ volt ilyen esti kikapcsolódásnak. Komolyan a maradék kedvemet is elveszik ettõl a játéktól.

DB küldetés:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van olyan rajtam kívül, aki nem lopakodós karakterrel csinálja a Dark Brotherhood küldetéseit? Solitude-ban a lagziban a nõt hogy nyírjam ki anélkül, hogy ne támadjon rám az egész város? Mert ugyan íjász vagyok, tehát le tudom nyilazni messzirõl, viszont lopakodásra most nem gyúrok, úgyhogy észrevesznek utána, hiába húzom meg magam! 😄 Szóval erre van valami jó ötlet?
Igen, a játék legelején szerintem is a pajzsos-1 kezes karival a legkönnyebb, és az íjásszal ott még nehéz. Viszont egy bizonyos szint után már az íjászkodás (is) nagyon imba, fõleg ha lopakodással párosul. 😊
Molnibalage
Az igen. 10 percig üldözött?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Én meg pont fordítva látom. Most próbálok egy íjász / mágust csináli. Segítõ nélkül leverne mindenki, mint vak a poharat.

A nehézségi szintettel az a baj, hogy masteron egyedül kalandozva a fõszálban az elsõ küldire nagyon sokat kellene gyúrni, hogy BB-ben a nagy pók ne nyírjon ki. Ellenben fogod, felveszed a kocsmában a sötét elfet és lényegében csak arra kell vigyázni, hogy te ne halj meg masteron.

Magyarán vagy túl könnyû vagy túl nehéz. Ha társ nélkül akarsz játszani, akkor 15. szintig szeritnem esélytelen vagy az ellen a pók ellen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

most egy Meridia szobor adott egy küldetést, megint le kell mennem egy sírhelyre, aztán Thalmor residence-hez kell valami kulcs, pedig az milyen fasza háznak tûnt, oda még nem lehet bemenni ott van az is fent. Voltam egy Shadow féle barlangban ami tele volt medvével, farkassal és Springe féle lényekkel (ilyen fásszerû lények varázslatokkal), de valami gyönyörû barlang volt...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Calver
még két megoldás:
The Black Star küldetés (3 szív)
alkimisták - véletlenszerûen (25%? 20%?) szokott náluk lenni, de ha gyorsan és kényelmesen akarod, mentesz egyet bejárat elõtt, bemész (mivel terület betöltésénél frissíti a játék a boltos cuccainak listáját), ha nincs, visszatöltesz és újrapróbálkozol.

"The trees move. Do you not see it?"

Köszi a választ, már várom, hogy megcsinálhassam azt a fasza armort
Fantusz
Ismerem a küldetést, csináltam már néhányszor, sõt véletlenül is tévedtem be az erõdbe, ahol a portál lesz.
Azt mondom, azért nagyon alacsony szinten húzós megcsinálni azt a küldetést, mert az adept szintû jégmágust valahogy le kell gyõzni, s ráadásul van körülötte néhány gyengébb társa.
Nem lehetetlen feladat, de sok múlik azon, milyen képességeket tud elõszedni a hõsünk.
Tûz elemtált pillanatok alatt megölik, jég elementál már jó ellene, vagy illusionnal egymásra uszítani a mágusokat (minimum adept szint).

A küldetésben mellesleg van egy "jótékony bug", ha tudjuk, hogy kitõl kell kérni a jeggyûrût, jelentõs része levágható a küldetésnek (ha nem tudjuk, szépen megtúráztatnak bennünket).

Az átmeneti idõre remek megoldás megcsinálni a "The night to remember" küldetés sorozatot, ami egy ivászat versennyel indul Whiterun-ban. A küldi sorozat végén a jutalom egy dremora lordot summonoló "staff". Ez alacsony szinten is megszerezhetõ, és kihúz a bajból ha szorul a hurok. 😉
Fantusz
Azzal volt a problémája, hogy nem szeretne páncélt felvenni...
A másik "fix" pont, hogy idézõ mágust szeretne, s ebbõl adódóan a conjuration-alteration lehet a fõ irányvonal.

Egy ilyen karakter nem egy elsõvonalas harcos, inkább visszahúzódó, háttérbõl irányító "védekezõ" mágus.
Dremora lordok mellé fölöslegesnek tartom a destructiont, ráadásul az egy offenzív stílus, észrevétlenül nem lehet villámokat szórni.
Nem lenne rossz az idézés mellé az illusion, de három mágia ágat csúcsra húzni elég nehézkes.

Calver
ha "papírpáncélban" futkározol, lesz olyan ellenfél aki 300 hp-nál is kilõ egy cseresznyemaggal, szóval...
igazából ha enchantolsz (enchantolj!), elég 200-300 alap mana - csak pakolj cuccaidra manacsökkentõ enchantot, maxolt enchanting-al akár ki is nullázhatod a manaköltséget (de csak egy, ill max két képzettségét) - és így várhatóan ki sem fogsz nyiffani attól, ha csúnyán néznek rád, fõleg mivel ezt páncélra is lehet pakolni.

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Nem tudom, hogy helytálló-e az, hogy "kell", de én tettem HP-ra pontot is a köpönyeges mágusomnál.
200-250 Hp-val már egész jól boldogultam, de az sem árt, ha több a HP-ja.
Itt az enchant képességet kell majd bekombinálnod, mana, mana reg csökkentés, plusz HP, stb.
Ezt az egész kérdést egyébkén inkább fordítva érdemes vizsgálni. mennyi manára lesz szükséged.
Ez egyéni elbírálás kérdése, függ attól, hogy milyen varázslatokat használsz, s azoknak mennyi a költsége.
500 manával már el lehet boldogulni magas szinten is, de ha rendszeresen mester szintû spelleket sütögetsz (mayhem, hysteria), s kevés a mana reged 600-700 manát gyûjts össze, a többi mehet HP-ra

A 100 HP nagyon kevés, a mágikus páncél véd valamennyire a fizikai sérülésektõl, perkekkel dual castinggal 3 perc az idõtartama (kezdetben csak 1 perc!), de amikor aktív akkor sem egy irdatlan magas védelmet adó páncélod lesz, a mágia elleni védelmet pedig másból kell össze raknod (pl. breton mágus 25%-os mágia elleni védelemmel rendelkezik, az alterationból még perkekkel lehet +30%, ward is lehet egy megoldás, de az megint egy másik iskola, a restoration )
100-150 Hp-t pillanatok alatt képesek leütni 15ös szint környékén, s ekkor még nincs kész a karaktered védelme.
A kritikus idõszak, amikor még a védelmed lyukas, de az ellenfelek már adaept szintû varázslatokat zúdítanak rád.
Jégtõl mozdulni is alig tudsz, a villám meg a manát szívja el - ha már megvannak a dremora lordok képesek megvédeni, de a flame altronach már gyenge, ebben az idõszakban mindenképpen próbálj a háttérben maradni, ha túlerõvel álltok szemben.
Staminára soha nem tettem a mágusomnál pontot.

volt egy csávó, aki a kocsmában megkért, hogy gyõzzem meg az apját arról, hogy már nagy gyerek és tudja mit akar az életben szembe akart nézni a veszélyekkel, a fatert meggyõztem a sráccal beszéltem, az örült kimentünk a kocsmából és ott termett egy sárkány kapásból😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Rorikstead? érdekes ott engem is elakart egy sárkány kapni, tehát ezekszerint egy bizonyos küldetés után normális, hogy ott termett mi?

Skyrimhez is lesz iCEnhancer mod.

kép1
kép2

SötétBarom
Engem egyszer egy sárkány elkergetett Roriksteadból Winterholdba 😄DD Nem volt nálam semmi potion, az egykezesem még elég gyér volt (sima skyforge steel karddal), a manám meg pillanatok alatt elfogyott 😄D

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

enlightened
Köszönöm a részletes választ. Még az lenne a kérdésem, hogy a Magick-n kívül kell tennem azért a healthre is valamennyit szintlépésnél? Kb milyen arányban tegyek rá pontot?

Fantusz
Winterhold, a kollégiumban van egy seftelõ mágus, akinél van dremora szív, és fekete lélekkõ - csakhogy õ drágábban adja a cuccokat és kevesebbet fizet ha eladsz nála.

Az alkimistáknál is érdemes nézelõdni, idõnkét van náluk dremora szív (Whiterunban pl 3 is volt Arcadianál).

berlinboy6329
jókérdés...120 órája tolom kb...

335 helyet fedeztem már fel.Kéne vmi mod ami megmutatja hol van még olyan hely ahol nem jártam.

Felszedtem mindent ami 500nál többet ért.Meg urnákat ládákat hullákat kell kifosztani ennyi.

Riverwood tradernek 10K aranya van,ha invesztál az ember 500 aranyat beléje.Nála el lehet adni midndent..Össze is szedtem a collegebõl meg Breezehomeból a cuccaim,de persze ami nálam volt azt letettem chestbe...

Pucéran mászkáltam,bementem eladni,jövök ki,ANCIENT DRAGON!

Ohhh,faszom mondom,én meg gatyában vagyok,se íjam,se nyilam..Megyek vissza,csávókámnak nincs íja...Na jó kimegyk átfutok a kovácshoz,neki volt ebony íja,vettem nyilat is és sikerült lenyomni.Elõször el akartam futni elõle spirit shouttal meg sprinttel de utolért mindig:C

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Fantusz
Te kérdeztél rá az idézett fegyverekre.
Mágussal nem kötelezõ közelharcolni, de akkor nem kellenek az idézett fegyverek sem.
Ennek annyi lehet a hátránya, hogy néhány boss képes a lényeidet ellen fordítani, amit az idézett fegyverrel el lehet ûzni, ha megvan hozzá a perk, de csupán ezért nem érdemes arra gyúrni.

Két dremora lord sem legyõzhetetlen, de hozzájuk képest a destruction igen gyenge.
Használhatod a conjuration mellé a a destructiont, de igazán nehéz ellenfelekkel szeben a summonjaid jelentik az elsõszámú védelmet, nem a pusztító mágiád, úgy kell gazdálkodnod a manával, hogy szükség esetén újakat tudj idézni.
Gyenge, közepes ellenfél ellen elboldogulsz a destrucionnal, de két giant, vagy egy csapat bandita ellen már kérdéses, létszámbeli fölény ellen az illusiont jobbnak tartom ebben a játékban.
A játék kezdetén a pusztító mágiát alapképességnek képzeltem, de magasabb szinten gyenge lett, csoportosan támadó ellenfél ellen kevésnek bizonyult.

Nem kötelezõ a páncél, csak kényelmesebb, mivel itt nincsenek rá büntetések.
Köpönyeges mágusnak kell az atleration a mágikus páncél és a mágia ellenállás mellett ide került a paralyse varázslat, de képtelenség mindent együtt fejleszteni.
A rád szórt villámok nagyon gyorsan elszívják a manát, úgyhogy egy jó varázsbotot tarts készenlétben, bármelyik utat is választod.
30as szint fölött mágussal sem lesznek gondjaid, idézõnél az a kritikus idõszak, amikor a tûz elementál már gyenge, de még dermora lorodot nem tud idézni

menj Dawnstar városba, és keresd meg a Silus Vesuius nevû figurát. csináld végig a köldetését és ott lesz 4-5 Daedra. Idõnként visszanézel a helyszínre, és megint van 4 szíved.
Néha kereskedõknél is ki lehet fogni.

Olyan deadra szívet, ami a dedric cuccokhoz kell hol lehet ilyen lénnyel találkozni?
jarlaxxe
A legdurvább bugba futottam bele amivel eddig találkoztam. Fõszálon a Thalmor partyra csak ugye a megadott ruhában lehet menni és majd egy ládában lesz az összes cuccunk.Igen ám de a láda üres volt...volt is nagy pofára esés, gondoltam visszatöltök egy régi állást de ugyse lett jó.

Végül is kénytelen voltam a küldetés legelejéröl elövenni egy mentést és felszerelés nélkül elkezdeni a küldit, igy mindent a házamba hagytam és utána ott is volt minden.
Azért furcsa ez a bug mert egyszer már végigtoltam és akkor ott volt a ládában minden felszerelésem.

grebber
Én is így vagyok sõt mindig tele vagyok.És ide oda rohangálni kereskedõkhöz nem ok.
Sajnos staminára nem raktam semmit és elég kevés cuccot birok el.
Most már tényleg meg kell néznek mi ez a sok szar nálam!

Next PC upgrade: 2022

Ismét egy küldetés bug. Mi a rákot csináljak, ha nem akarnak a városõrök elvinni Eltrys teteme mellõl? Ott áll két fószer, de meg se mozdulnak. A napló meg csak ott jelzi Eltrys hûlt helyét, ez meg Talos oltárának a tövében fetreng.
Fölösleges így harácsolni. Nekem stabil 10e bõven elég. Mindig azt kell nézni, hogy mire megy el legtöbb, mert azt valószínû ki is lehet tanulni. Ha meg nekem stabil 10 összejön vásárlással, meg tanulgatással, akkor eleve lustább vagyok a tárgyak összeszedésével is.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

ez ugyanolyan game, mint a KOTOR...nagyon kevésszer kereskedem, mert mindent megtalálok a ládikokban itt-ott amott, drágaköveket, amik mindig jó utánpótlások...egyszerûen annyi érték van nálam mindig, hogy a kereskedõnek képtelenség eladni😄 venni pedig nem fogok semmit sem, mert akkor nehezedik a vértezetem...ez mondjuk sztem reális, hogy a kereskedõknek sincs több pénzük mondjuk 1200 aranynál...csak ez nekem szar, mert pl a Volsung maskkal a speech-el, amit befejlesztettem máris kevésbé tudom eladni a cumóim mivel elfogy addigra az eladók pénze😄😄😄 túl sok garnetet, nyakláncot és egyéb szart szedegettem össze így is van 50 valahányezrem😄😄 bõven elég, vértezetet, kardokat, warhammereket bármikor találhatok egy egy dungeonban ilyenekre sosem költök...néha 1-2 potit veszek, ha nincs és csá...de az is nagyon ritka

már miért vennél ugyanannyit? van 1500 értékû fegyvered a kereskedõnek meg csak 1000 aranya, veszel 500 értékben mondjuk gyógyitalokat, vagy ami kell és eladod a fegyvert...
egyébként tipp

lóvét egy értelmes dologra lehet költeni mert a loot az kurva sok a potik is meg minden és ez a training
én úgy szoktam hogy a könnyû és drágább cuccokat veszem hozom csak el, pl könnyû vértek, drágább sisakok, kardokat eladom mindig valami kovácsnál, arany meg ezüst ingóból meg drága ékszereket kreálok azokat meg nem adom el
ha már összegyûlt elég sok akkor megkeresek egy trainert aki képezni tud pl conjurationt, képzem magam majd a trainernek így lesz sok pénze majd eladom neki az ékszereket, persze ilyenkor nem árt árnövelõ potit is inni

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Az én mágusom destruction varázslatokra van ráfeküdve, valamint húzósabb helyzeteknél beidézgetek pár atronach. Egyetlen fegyve ami a kezét szokta érni az a Dremora idézõ bot.
Expert varázslatokkal és magas szintû enchantolt cuccokkal tarolás😊

Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850

és mit szoktatok venni már nem azé? 😄

jarlaxxe
Ja, csak ha ugyanannyit veszel mint eladsz nem leszel gazdag soha, szvsz.

grebber
Már aki ért hozzá én ezek szerint nagyon nem!

én Whiterunban szoktam eladni a cuccokat, kb 7-10 emberrel tudsz kereskedni, akinél nincs elég pénz, hogy megvegyen egy drága dolgot tõled, attól veszel valamit, amire szükséged van és lesz pénze...
jarlaxxe
Csak kinek adod el? mivel általában ezer septimusa van a kereskedöknek.

Mit ajánlotok ork harcoshoz mit fejlesszek még? 18as szinten vagyok azt hiszem, idáig csak a kétkezesre gyúrtam, és a heavy armorra, csak ezekre is költöttem el perkpontot. Amúgy az a legjobb mikor egy erõsebb mage-nek levágom a fejét😄
az hogy?

10 ezret 2 óra alatt tárgyakból simán összeszedsz

grebber
Már akinek!Én mindig ilyen 10 ezer körül szüttyögök csak de kb tanulok 1-2 dolgot azt már meg sincs megint 20 óra mire összejön 10 ezer 😞

Wreck86
😄
Mióta játszol és honnan lett annyi?😄

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

enlightened
Minden mage egykezeset használ ettõl még nem hinném, hogy azzal jó lennék. Én mage akarok lenni, nem akarok harcolni. Pont azért választottam mage karaktert, mert fegyvert nem akarok a kezembe venni. Ugyanakkor mégis mindenki azt mondta conjurationnel csak azt lehet 😞

Hát, azt kell nézni, hogy az ellenfelek hogy csinálják. Ahogy én emlékszem, amikor idézõs ellenfelem volt, akkor többnyire menekült a harc elõl - szóval futni kell tudni 😊 - de ha beértem, és sarokba szorítottam, elõkerült a tõre. Szóval egykezes pengét használtak a conjuration mellett. - Legalábbis nekem így rémlik.

berlinboy6329
Pénzt a legkönnyebb szereni,már van 300000 aranyam.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/