The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hegi90
Meguntam a side-questezést, ezért gondoltam tolom kicsit a fõszálat. Nos, nem gondoltam volna, hogy kb 5 küldetés az egész, úgyhogy "véletlen" megcsináltam. Kérdés: mi értelme így a játéknak? Kicsit csalódtam most. 25-ös szinten vagyok, a fejlõdés már így is nehézkesebb, és még a legtápabb cuccok hátravannak (még glass cuccokat se raktam ki). A sárkányokat már így is 10 másodperc ölni. Mi értelme van tovább fejlõdni egyáltalán? Lesznek mellékküldetések, amikben nagyon durva ellenfelekkel kell harcolni, amikhez tényleg kellenének a táposabb cuccok? Persze van egy rakat olyan ellenfél, ami one-shotol (ice-troll, giant, stb). Azt hittem a main questben legalább lesz valamilyen kihívás, de nem. Olyan egyszerû volt, hogy nem hittem el, hogy ezzel vége a fõszálnak...

Esetleg a választott class-om volt túl táp? (khajiit - íjász, double-dagger lopakodós). Kicsit csalódás ilyen szempontból a játék...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Amúgy ezen gondolkodtam tényleg vagy valami hasonlón 8)
Kopiati
Játssz ruha nélkül😊 csákánnyal😊 vagy puszta kézzel 😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Értem Én csak. Elõbb 3 sárkánnyal találkoztam 1xe megöltem õket. Most értem ,hogy 70 fedezd fel ,de akkor lvl 30-35-ig harc van és maradék 40-35 szinten meg mit csináljak ? nincsen encahtolva duplán meg ilyen Opéságok a karim semmi extra, de ránézek és meghal akármi. Gondoltam lehet valamivel erõsíteni a gamet stb. azért kérdeztem. direct hagytam questet de bemegey az instába és szó szerint átfutok rajta ha csak nem állok meg csodálni a pfalakat ,hogy mennyire jól megvan csinálnva
Fantusz
Ez is egy szemlélet.
Vitázni sem szándékozom, de majd szólj, ha 70es karaktered lesz:-)
Kalkuláld be, hogy amíg 10es szint alatt 5 skillfejlõdés kell egy szintlépéshez, 40es szinten 30 skillfejlõdés után léphetsz szintet, és ekkor már félistenként kószálhatsz a vadonban.

Amint mondottam, nem áll szándékomban vitázni, csinálhatsz "mindentjátszó" karaktert, én maradok annál, hogy egy karaterrel egy, esetleg két céhnek vagyok a tagja.
Mágussal nem mentem a harcosokhoz, tolvajokhoz, bérgyilkosokhoz, bárdokhoz, mert neki semmi keresnivalója nincs ott, a harcosommal csak a Championsnál voltak "rangbéli" céljaim, s lehetne sorolni (fõküldetést meg nem kötelezõ csinálni)
Persze, lesznek így is átfedések, a 70es szintrõl pedig majd akkor beszéljünk, ha valaki elérte, és szórakoztatónak tartja a "kimaxolást"

Banyapapa
septimus singusnál mi a trükk,ha a kinyitott ajtó rázárult?

oda adtam neki amit kért,kinyitotta,de nem lehet csinálni ott semmit se,se beszélni se a könyvet megnézni,ott hagytam már jopár napja,de már lemenni nem lehet ajtó csukva,a küldit jelzö nyil meg bennt.

jarlaxxe
Hozzáállás kérdése ha rp szinten játszol sose lesz 70-es karid.
Nekem az oblivionba is három karim volt és itt is annyit tervezek részemröl nem fogok egy full nehézvértbe öltözött harcosal lopakodva zsebetmetszeni csak azért, hogy elérjem a max levelt.

enlightened
Mi az hogy mit? Felfedezed a térképet! Megszerzed az összes shoutot. Kitolod 70-ig. Megcsinálod az összes side questet.

Sokan lvl42-ön abbahagyják, de mi értelme, újra végigcsinálni mindent megint és felhúzni egy új karit, amikor még annyi mindent rejeteget a játék. Ha újrajátszod 5ször biztos élvezetes lesz, de nem fogsz új dolgokat találni, mindig ugyanazok lesznek a questek. Fejezed be a játékot rendesen fedett fel mindent.

jarlaxxe
A legmasabb szintü karim lv42 felesleges annál nagyobb, szvsz.

Fantusz
Legerõsebb lények 30. szint körüliek.
Nem néztem utána a pontos adatoknak, úgyhogy lehetnek akár 35-ös lények is, de ez a lényegen nem változtat: már sok szinttel vagy magasabban, mint az elit ellenfeleid.
Ez minden TES játékban így volt, a döntés joga a játékosé, hogy játszik tovább, vagy kezd egy másik karaktert, avagy búcsút mond a játéknak (egy idõre)

Sir Quno Jedi
Nem, megcsináltam a fõszálat. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Fantusz
Csont sárkány biztos, hogy nem ad lelket, rossz következtetést vontam le, utána néztem, valóban csak az egyetlen kivétel a bone dragon.

köszönöm rat😊

Markarthban már találkoztam egy kutyával, de úgy tûnik, hogy nem vettem figyelembe annyira😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Ti amikor már lvl50-en tápok voltatok és unatkoztatok mit csináltatok? új karaktert vagy mi?
Kutyák!

- Vigiliance: Markarth stablesnél vehetõ 500 aranyért.
-Meeko: Meeko's shacknél (Morthal-tól északnyugat- nyugati irányban a folyóparton) található.
-Stray dog: Random lehet vele találkozni, mikor is felvehetõ.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

na elértem Dawnstart is, bementem a múzeumba rögtön kaptam egy küldetéssorozatot😊

Gauldor legendnél is 2 már készen van 2 Gauldorson kicsinálva Folgunthur is meg lett csinálva így márcsak 1 maradt, Geirmund hall volt a másik ugyebár...nos most egy elég érdekes küldetésen vagyok, egy Erandur nevû pap felcipelt egy toronyba és most éppen azon dolgozunk, hogy az összes rémálmot eltüntessük, ami a Dawnstari embereket sújtja😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

broman191
Bug. Minden sárkány ad lelket, csak abban az esetben nem adnak, hogyha késõbb visszamész ugyanarra a helyre, megölöd ugyanazt a sárkányt és akkor már nem kapod meg újra a lelkét. Viszont akkor is lefut az elégõs animációs és csak a csontjai maradnak meg.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

PiszkosFred
Ki is raktam a HQ-ra, koszonom a linket hogy megosztottad a topiklakokkal, istenjo.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

xXtamasXx
Nekem mindegyik adott <#nemtudom>

Gigabyte GA-MA790X-DS4 , AMD Phenom 9600 Quad-core 2.30 Ghz , 5Gb RAM , Ati Radeon HD 4830 , Win7 64bit , A4 Tech X7 Xbox Live Gamertag: xXtamasXx HUN

Fantusz
Nem minden sárkány ad lelket.
Lesznek mér sárkányok bõven, ne aggódj.

gabo91
Igen, felvettem az amulettet és így elvehettem.

Viszont most egy érdekes jelenséget tapasztaltam.
Az utóbbi 3 sárkány amit megöltem nem égett el, és nem kaptam meg a lelküket. Az utolsó pl. küldetés volt, hogy öljem meg. Meghalt, teljesült is a küldetés, és simán ott fekszik teljes húsában, bõrében.
Elvettem tõlük mindent, de semmi...

Volt másnak is már ilyen? Vagy korlátozva lenne? (még jópár shout hiányzik)

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Solid Snake
Sovngarde-Song-Skyrim<#nezze><#eljen>
Fantusz
Na ez nem volt gyenge :-D

Akkor megoldódott a problémád :-)

Fantusz
A múltkor javasoltam, hogy teszteld le az amuletet másik NPC-n (feltételezem, az a nyakadban van, amulet nélkül nincs lánykérés).
Ysgamor sírjában véget ért a Champions fõküldetés-sor, alantas munkákra elmehetsz, ha van hozzá kedved, de a házasságot ez már nem befolyásolja.

Aela esetében lehet esetleg egy olyan, hogy kigyógyítottad magad a kórból, de õ vérfarkas, és ezért nincs párbeszéd opció, de ez csak feltételezés, lehet más a hiba, azért kellene megnézni, hogy a többi NPC-nél elõjön-e a párbeszéd opció.

gabo91
Köszi a segítséget!
Azt nem tudtam hogy fel kell venni. Azt hittem hogy oda kell ajándékozni nekik...
<#circling>

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Egoraptor
Házassághoz Amulet of Mara kell amit Riften templomában Maramal nevû
NPC-tõl tudsz megvásárolni 200 pénzért. Felveszed a nyakadba és utána megjelennek a megfelelõ párbeszédek.

(Kicsit utánaolvastam..) :]

gabo91
köszi, akkor nem szarakodom tovább vele. 😊

Egoraptor
Fõ küldetéseknek akkor már vége.
Csajt nem tudom hogy kell elvenni de biztos megvan a módja.

gabo91
Hát nem tudom...
Temetés megvolt, meg megszabadítottam az öreg lelkét. Utána ez a sok kis szar küldi meg a 3 totemet megtaláltam. Viszont végig kell csinálni a küldetéseket, hogy a companyon-os csajt el tudjam venni. De nem tudok vele ilyenrõl beszélni... ebbõl gondolom hogy még nincs vége...

Vagy?

Egoraptor
Gondolom fõ küldetéssorozatot már megcsináltad, te lettél a vezérük.
Utána már csak végtelen számú, jelentéktelen, random generált apró küldetést adnak. Ezeknek sosincs vége.

gabo91
companyons-nál mennyi ilyen kis vacak küldetést kell megcsinálni, hogy adjon valami értelmeset is? 3 totemet találtam már meg. elösször 2 aztán 3 utánna vagy 10et keklett megcsinálni, hogy mehessek totemért. Most egy órája szarakodok már kb. 3 perc egy feladat. Rohadtul kezdem unni, hogy hol farkast hol medvét, hol vadmacskát kell ölnöm...

cenobite
Nagyon köszönöm!

gamertag: kenobita

Egoraptor
Megtanított neked egy Ward varázslatot azt kellene a körben állva használnod és Õ meg rád fog varázsolni egy fire bolt-ot - amit kivéd
ez a Ward. Ennyi lenne a lényege.

cenobite
Tudnátok segíteni az egyik College küldetésben?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Megcsináltam az elsõ küldetést (Flame Attronach) és most eljutottam az idõs emberhez, akivel valami párbajfélét kellene vívnom? Legalábbis õ áll az egyik körben, nekem a nyíl mutat a másik körbe. Viszont akármit nyomok (Shout, Spell, stb...) Semmi nem történik, sõt egy idõ után megunták, hogy "ordibálok" rájuk aztán rámtámadtak. 😊 Elõre is köszi!

gamertag: kenobita

Jaja, én is úgy szoktam, és egy ideig tûri, aztán valamikor tényleg besokall! Pedig utálom újraindíthatni, mert még mindig azt játssza a hülye steam, hogy "preparing first time install" és várni kell vagy 5 percet mire elindul! :S
Egoraptor
Nálam nem volt ilyen probléma még, 15-20x is ki szoktam
néha pedig alt+tab-ozni. <#eplus2>

grebber
Ezek a betshesda játékok nagyon nem alt+tab kompatibilisek oblinál ugyenez volt párszor csinálom és kilép 😞

Next PC upgrade: 2022

Ja mondjuk ebbe igazad van, ha valaki nem fegyveres skillekkel tolja, akkor úgy tényleg sokat tud dobni rajta. 😊
Sir Quno Jedi
Frászt nem. Kardom 114-et sebez (ez már 200%-os kovácsolással 3x40% egykezes plusz sebzéssel cuccból) + 2x76 tûz és villám. Ha egykezes harcosspeckód van és murván feltolod a sebzést az más, akkor ennek a duplája is összejön simán.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Viszont egy szint után ez is gyakorlatilag csak "látványelemnek" jó... amikor már kellõen magasat sebez a fegyver, akkor nem sokat számít, hogy rájön még egy kis tûz/jég/stamina stb. sebzés.
Wreck86
Köszi még egyszer mindkettõtöknek!
Nemhiába vagyok a harcos úton, mint a mágusén.😄

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Sir Quno Jedi
Ja. De lehet tölteni lélekkövekbõl, ha van bennük lélek (inventory és T gomb).

Így van. Ki tud fogyni, és utána lélekkövekkel lehet újratölteni.
Wreck86
Okés.
Még egy kérdés: "bele-enchantolod a kardba ezt a tüzes hatást a nagy lélekkel, maxra húzva a hatást, vagy minimumra, csak a tûzgyújtás kedvéért (ezzel több töltet lesz benne, de kevesebbet sebez)"
Ez a max-min csúszka? Szóval kifogyhat a tüzes dolog? Töltet lenne a "charge" ugye?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Sir Quno Jedi
Ja. Egyszer kell kivenni, utána akárháynszor bármibe tehetõ. DE amígy nem szedted ki, nem ismered magát az encsantot. Kereskedõknél, de lootból is rengeteg mágikus fegyó akad, valami fisfos olcsót, vagy találtat kell beáldozni, ami amúgy sem kell. CSak a hatás a lényeg.

Wreck86
Aha!
Köszi szépen!
Nem tudtam, hogy a tûz vagy más effektet honnan tudom elõszedni.
Máshol ilyen effektet venni, vagy találni nem lehet? Csak meglévõkbõl kiszedni?

Sir Quno Jedi
- keresel egy tüzes fegyót, tök nyolc mi az, csak ne artifact, vagy questitem
- ledisenchantolod róla a tûzeffektet enchnat asztalnál
- megtöltesz egy grand lélekkövet grand lélekkel (pl. mammut), vagy egy fekete lélekkövet emberi lélekkel (nem kell nevesített NPC legyen, sima bandita is jó), esetleg veszel töltve pl. mágusoktól, vagy találsz/lopsz
- bele-enchantolod a kardba ezt a tüzes hatást a nagy lélekkel, maxra húzva a hatást, vagy minimumra, csak a tûzgyújtás kedvéért (ezzel több töltet lesz benne, de kevesebbet sebez)
- bódottá

Wreck86
Hali!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Találkoztam a játékben egy olyan kalapáccsal, amivel ha megcsapnak pár másodpercig égsz. Ilyen "tüzes" nagy-kardot hogyan lehetne alkotni? Mert van steel great sword-om, superior-ra fejlesztve.Enchant valamivel?

1-et találni lehet, 1-et venni, a 3.-at nemtudom még.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Egoraptor
Ez marha nagy, köszi<#eplus2>