The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Perkekkel ez némileg "javítható", de a Fury 6-os szintre készített, totál kezdõ spell, s vannal lények, amelyek még a mester szintû Mayhem is csak csak perkekkel hat.
A felvehetõ kisérõk általában 50es szint körüliek, amikor nincsenek a csapatodban, akkor ugye semlegesnek számítanak - õket egy Furyval nehéz lesz bevadítani (pontosabban, bevadulnak, csak akkor neked lesz rossz)
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Vannak, akik már a sárkánykóvel a tarisznyában érkeznek, mások üres zsebbel, de a többség oda megy Riverwoodból.
Én se tartozom igazán a kivételek közé, az egyik karimmal pontosan azért indultam Falkreath-ba, mert még ott nem jártam a többivel.
Egy határmenti kis település, egy félreesõ zugban, s ha elkezded máshol a küldetéseket ide nem sokszor fognak elküldeni.
Kivétel talán az egyik dremorás küldetés.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
kivéve a Stormcloakhoz elvégre, ha Imperial légióhoz csatlakoztam azonnal kiesik a Windhelm féle hadsereg...szóval minden tõlem telhetõt megteszek, hogy mindent bejárjak és a harcos karakterem kimaxoljam....
A gép álltal generált küldetések persze ott vannak, pont arról kérdezett...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Egy illusion varázslatnál a 85% azt jeleni, hogy 15% eséllyel hatástalan a command varázslat, a sikertelen castolás következményeként minden közelben lévõ lény rátámad a mágusra, aki jelentõsen lecsökkent manakészlettel hadakozhat (ergo: páncélban ne próbálkozz illusionnal, mert bajba sodorhat)
Tolfdir - alteration
Drevis Neloren - illusion
Colette Marence - restoration
Phinis Gesztor - conjuration
Mindegyik a saját iskolája varázslatait árulja könyv formájában, de érdemes megnézni az egyéb kínálatukat is. (lélekkövek alkímiai alap anyagok, stb).
Sõt van egy elf (Enthir), aki egy seftes, õ lényegesen drágábban ad, olcsóbban vesz, de nála dremora szív, fekete lélekkõ, és egyéb ritkaságok is vannak.
Viszont lassan már elfogynak a küldik és neki kell állnom a fõ szálnak is.
(120óra és lvl 49 felett vagyok)
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
Whiterunban derékig ér a sár...😊
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
Az elsõ szintek meglépéséhez 5 skillpont fejlõdés kell, 40es szint körül már 30, s lehet ez tovább növekszik, nem tudom, 42es a legnagyobb karim, de azzal sem játszom már.
Trénelni viszont szintenként csak 5 skillt lehet, s ez a játék elején azonnali szintlépéshez elég (itt jöhet a képbe Faendal), egy 38as szintû karinak már legalább 25 skillt még össze kell kaparni a szintlépéshez, s hol van még a maximálisan elérhetõ...
Semmi kifogásom az ellen, ha valaki ki szeretné maxolni a karakterét, majd szóljon, ha sikerült :-)
Iszonyatosan lassan fog fejlõdni egy szint után, s olyan képességeket kell használni, amit sokáig hanyagolt.
Mindezt megoldható, ha a játékos nem un bele, a játék készítõi megadták a lehetõséget erre is.
Plecsniket gyûjtögetni több karakterrel is lehet, és talán a játék is érdekesebb, ha a guildos küldetéseket egy oda illõ hõssel csinálja, nem meg mágussal idétlenkedni a Champions-ok közé, s nem nehézpáncélban, kétkezes fegyverrel lopakodik.
Ezen a téren mondjuk jelentõsen butítottak a játékon, mert nincsenek büntetések. Az Oblivionban is minden szabad volt, de a nehézpáncélban lopakodásra, páncélban varázsolásra büntetõpontokat kapott a karakter, pl. egy páncélban elcastolt, elmére ható illusion varázslat sikere csak 85% volt.
Szóval, ha úgy szeretné az ember befejezni a játékot, hogy cheat nélkül a lehetõ legmagasabb szintet érje el, akkor idõnként érdemes lehet olyan skilleket trainelni, amik amúgy nem fejlõdnének. Erre megvan a lehetõség, mert a játék nehézsége hullámzik. AZ NPC-k aktuális szintjétõl, szintlépésétõl függõen idõnként benehezül, majd fokozatosan könnyebb lesz, majd ismét. Könnyebb idõszakok kihasználhatóak a nem használt skillek fejlesztésére.
(Minderre persze csak akkor van szükség, ha a cél a minél teljesebb végigjátszás. Mondjuk konzolosoknál, a begyûjthetõ achievementek miatt.)
Az értelmes(ebb) hozzászólásaitokat meghagytam, a személyeskedéseket töröltem.
The clean up crew
Scientia potentia est.
Amíg nincs meg a mana költséget csökkentõ perk, a varázslat szinte használhatatlan (ez persze mana függõ is).
A könyvek ára is csökken valamennyit, ergo, amíg nem tudjuk használni fölösleges költeni rá.
Én se szólók bele a te szövegeidbe vagy vitáidba úgy hogy fingom sincs róla mire írok.
És ha jól látom nem te vagy a topic gazda.
Találtam meg Emren kardját véletlenül, vagy a Szürke szakállasokhoz zarándokolva kitakarítottam egy barlangot a banditáltól, s akkor jött a quest, hogy térjek vissza Windhelmbe a hajókapitányhoz (akirõl azt sem tudtam, hogy a világon van).
Guildos küldetésekbe viszont valóban be tud kavarni, ha küldetés nélkül kitakarítasz egy helyet, s megölsz fontos NPC-t -remélhetõleg ezt javítják, mert súlyos bugot tud okozni.
Természetes, hogy, amikor megérkezünk egy településre, elbeszélgetünk az ott élõkkel, adnak néhány küldetést, s kiderül, hogy van olyan, aki a "világ végére küld", sokszor jelentéktelen hülyeségért.
Volt olyan karim, amelyikkel szándékosan nem Whiterun felé indultam, hanem Falkreath-ba mentem.
Elég jelentéktelennek tûnõ falucska, de érdekesek a lakói.
Kaptam tõlük néhány feladatot, nem is kellett messze menni, fõleg nyugati irányban volt néhány bandita vadászatra felkérésem, és a településen belül is lehetett "tevékenykedni"
A temetõben összefutottam egy elf szerzetessel, õ egy naplóért küldött, ami már messzebb volt, valahol északon - no ezt késõbbre halasztottam.
Bementem a kiskirályhoz, neki a legnagyobb problémája az volt, hogy vigyek neki Black-Briar-Meadot. Szép küldetés, egy üveg piáért, menjek Riftenbe (van máshol is, de Riften a biztos pont).
A többi városban is össze lehet szedni ilyen küldetéseket, ami a térkép másik felére irányít, valami jelentéktelen dologgal.
Nem szeretem a postakocsit, kellemesen el lehet fáradni egy hosszú gyalogtúrával, s közben még begyünteni féltucat újabb küldetést:-)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Nos mindenrõl van véleménye és sokkal változatosabb, mint Uthgerd, mindig feljön nála témába a Mara protect us, meg elmeséli a életének korábbi szakaszát 1 hosszú mondatban mikor bármihez is érünk. Ugyebár õ egy olyan társ, akinek küldetést is teljesítettünk korábban. Ha banditákat ölünk akkor róluk beszél, ha pedig egy sírkõben vagyunk akkor mindig azt mondja, hogy ez egy szörnyû hely. Szvsz az õ jellemét egész jól kidolgozták változatosabban beszél és még erõs is mivel varázsló és a HP-ja is lényegesen jobb, mint Uthgerdé és Lydiáé együttvéve😊
Aki nem szeretne a mágusokkal foglalkozni, Shartaalból visszatérve tovább is állhat, de az amulethez csak ezzel a küldetéssel lehet eljutni.