The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JethroHUN
Ne ez érdekes jelenség<#nevetes1>Ancient Dragon vs Dawnstar guards, elég kiegyenlített eddig még 0 veszteség. Nem tudom h ez nálam bug-e de ha nem támadom meg a sárkány akkor nem is lesz az ellenségem, így õ sem támad engem. A Thuum-jába is beleállhatok amit az õrökre fúj és nem sebez mivel nem is vagyok vele harci helyzetben <#merges2> csak healelgetem az õröket, de 100%ios hjkuk van. ez olyan mint egy valós idejû videó, egyik fél sem sebzõdik arra várva h megtámadjam a sárkány?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Hja valami oldalon kell állni ha valaki ír neked? Ez kb. azt jelenti ,hogy vagy te és a te oldalad meg mindenki ellened? 8)) Egyik oldalra se állok . csak arra ,hogy hülyeség volt amit írtál. Én a te írásodra reagáltam és sz.tem ez már alapból azt jelenti ,hogy egyrõl beszélünk.
JethroHUN
Egy valamit nagyon utálok a játékban, ezeket a szarfos hanyag módon scriptelt npcket... most is 3madjára töltöm be a az elõzõ mentést. Dawnstar felé haladok, lóval, este van. Feltûnik egy sárkány a horizontot (Ancient, végre vmi erõs) Neeem, véletlenül se engem támad meg, hanem a falut... az egy dolog hogy az õrök vakmerõen rohannak a szájába, de az hogy a kocsmában bendzsózó bárd csaj iron daggerrel is rohan a sárkányt támadni na aaaz már elég <...>zavaró, de oké. A problem az h állandóan elém állnak és máris 1000 bounty, na így segítsen az ember a skyrimi parasztoknak <#wilting>

Ezzel tisztában vagyok, de ha nem látják/halják ki varázsolt, akkor a többi ember akire nem is varázsoltam, megtámad?
Fantusz
Illusion varázsatoknál számít az, hogy milyen szintûek a lények.
Perkekkel ez némileg "javítható", de a Fury 6-os szintre készített, totál kezdõ spell, s vannal lények, amelyek még a mester szintû Mayhem is csak csak perkekkel hat.
A felvehetõ kisérõk általában 50es szint körüliek, amikor nincsenek a csapatodban, akkor ugye semlegesnek számítanak - õket egy Furyval nehéz lesz bevadítani (pontosabban, bevadulnak, csak akkor neked lesz rossz)

JethroHUN
A master destruction küldetésnél, nem jelöli semmi a térképen h hova kell menni? honnan jöjjek rá? egy rakás hely van amire illik a könyvben a leírás. Már 2 feltételezett helyen voltam, semmi nem történt, azt írja az északi parton, de délre egy dwemer romtól. :S

Malakai

… de a többség oda megy Riverwoodból

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Whiterun? és mi lesz Riverwooddal?😊 az az elsõ hely, ahol küldetésünk lesz...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

JethroHUN
Ha elég messze vagy akkor valszeg nem rád támadnak elõször de észre lesz véve, ha nincs meg az illusion ágból a a Quiet Casting perk, attól hangtalan lesz a varázslásod az ellenfelek felé.

ha lesbõl castolok Fury-t, akkor megtámadnak a városlakók? Vagy tudják, hogy én voltam, vagy csak megbolondul és elkezd ütni mindenkit? 😄D
Fantusz
100 játékosból 96 Whiterun felé veszi az irányt :-)
Vannak, akik már a sárkánykóvel a tarisznyában érkeznek, mások üres zsebbel, de a többség oda megy Riverwoodból.
Én se tartozom igazán a kivételek közé, az egyik karimmal pontosan azért indultam Falkreath-ba, mert még ott nem jártam a többivel.
Egy határmenti kis település, egy félreesõ zugban, s ha elkezded máshol a küldetéseket ide nem sokszor fognak elküldeni.
Kivétel talán az egyik dremorás küldetés.

igen lehetséges...pedig milyen evidens, hogy Helgen után rögtön Falkreath felé megy az ember😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Szerintem Falkreath-ben nem járt. 😊
lol nem jártál a híres neves Riftenben sose?😄😄 az igen

ez érdekes írás, van benne igazság, de én azért kiviszek mindent😊 belépek mindenhova

kivéve a Stormcloakhoz elvégre, ha Imperial légióhoz csatlakoztam azonnal kiesik a Windhelm féle hadsereg...szóval minden tõlem telhetõt megteszek, hogy mindent bejárjak és a harcos karakterem kimaxoljam....

Malakai
Jaa, nem jött át. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Szarkazmus akart lenni! 😄 Mert nekem még sose volt olyan, hogy a "fogyásnak" csak a halvány reménysugarát is felfedeztem volna... 😊 Igaz nem is voltam még 49-es szintû egyik karakterrel sem.
amikor volt a Barbas kutyás küldetés nálam addigra mindkét barlang ahova elvezetett a kutyus ki volt pucolva általam a vámpíroktól😄😄 milyen jó volt, h utána nem kellett megint írtani csak haladtam akadálymentesen

Fantusz
A végtelenített küldetések nem fogynak el, de a fix küldetésekbõl ki lehet fogyni.
Elvileg:-)

Malakai
Ezen mi meglepõ?
A gép álltal generált küldetések persze ott vannak, pont arról kérdezett...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Fantusz
Egy battlemage destructionja "csak" 85% sebzésû, ez lazán belefér, játszhatóvá tették a kasztot.
Egy illusion varázslatnál a 85% azt jeleni, hogy 15% eséllyel hatástalan a command varázslat, a sikertelen castolás következményeként minden közelben lévõ lény rátámad a mágusra, aki jelentõsen lecsökkent manakészlettel hadakozhat (ergo: páncélban ne próbálkozz illusionnal, mert bajba sodorhat)

Miiii? Elfogynak a küldik? Ilyen is van? 😄DDD
Fantusz
Faralda - destruction
Tolfdir - alteration
Drevis Neloren - illusion
Colette Marence - restoration
Phinis Gesztor - conjuration

Mindegyik a saját iskolája varázslatait árulja könyv formájában, de érdemes megnézni az egyéb kínálatukat is. (lélekkövek alkímiai alap anyagok, stb).
Sõt van egy elf (Enthir), aki egy seftes, õ lényegesen drágábban ad, olcsóbban vesz, de nála dremora szív, fekete lélekkõ, és egyéb ritkaságok is vannak.

gabo91
Köszi, akkor nem csinálgatom.
Viszont lassan már elfogynak a küldik és neki kell állnom a fõ szálnak is.
(120óra és lvl 49 felett vagyok)

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

broman191
Végtelenített radiant téma. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

gabo91
darkbrotherhood-nál ha megjavíttattam a menedéket, akkor vége a fõ küldetéseknek. Ezek a "dark brotherhood forever" nevûek a végtelenek? vagy ezeket még csinálgassam?

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Molnibalage
Ez elég gyenge bünti. Az NWN széria estén nehézpáncélokban az arcane spell failure értéke 45% is lehetett.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
De ott kitõl? A párbeszédben nem emlékszem arra, hogy lenne "sale"-es sor. Tanulni tudtam tõle.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Két játék alatt egyetlenegyszer sem jártam még arra. Durva.

Kösz az infót!Még jó, hogy nincs zöld feje, mert még azt hinném, hogy ez egy fél-ork...<#nyes>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Fantusz
Földbe ásás egy kegyetlen kínzás, amit már az õsidõkben is alkalmaztak, de még napjainban is elõfordulhat (Dél-Szláv háborúban voltak ilyenek)

[/url][/img]

Whiterunban derékig ér a sár...😊

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Fantusz
A kezdeti gyors fejlõdés késõbb iszonyatosan le lassul.
Az elsõ szintek meglépéséhez 5 skillpont fejlõdés kell, 40es szint körül már 30, s lehet ez tovább növekszik, nem tudom, 42es a legnagyobb karim, de azzal sem játszom már.
Trénelni viszont szintenként csak 5 skillt lehet, s ez a játék elején azonnali szintlépéshez elég (itt jöhet a képbe Faendal), egy 38as szintû karinak már legalább 25 skillt még össze kell kaparni a szintlépéshez, s hol van még a maximálisan elérhetõ...

Semmi kifogásom az ellen, ha valaki ki szeretné maxolni a karakterét, majd szóljon, ha sikerült :-)
Iszonyatosan lassan fog fejlõdni egy szint után, s olyan képességeket kell használni, amit sokáig hanyagolt.
Mindezt megoldható, ha a játékos nem un bele, a játék készítõi megadták a lehetõséget erre is.
Plecsniket gyûjtögetni több karakterrel is lehet, és talán a játék is érdekesebb, ha a guildos küldetéseket egy oda illõ hõssel csinálja, nem meg mágussal idétlenkedni a Champions-ok közé, s nem nehézpáncélban, kétkezes fegyverrel lopakodik.
Ezen a téren mondjuk jelentõsen butítottak a játékon, mert nincsenek büntetések. Az Oblivionban is minden szabad volt, de a nehézpáncélban lopakodásra, páncélban varázsolásra büntetõpontokat kapott a karakter, pl. egy páncélban elcastolt, elmére ható illusion varázslat sikere csak 85% volt.

Ok. Sorry.

A dolognak van egy másik oldala is. Egy "optimális" karakter, úgy értem olyan, amelyik nincs "cheatelve", nincsenek kihasználva a kiskapuk, az 6-8 skillnél több skillbõl nem tud normálisan kimaxolódni. Márpedig ha nem maxolódik ki minden, akkor játszhat az ember az idõk végezetéig, nem fogja tudni elérni a játékban maximális 81-es szintet. Egy idõ után - amikor a használt skillek kimaxolódnak - megáll a fejlõdés.

Szóval, ha úgy szeretné az ember befejezni a játékot, hogy cheat nélkül a lehetõ legmagasabb szintet érje el, akkor idõnként érdemes lehet olyan skilleket trainelni, amik amúgy nem fejlõdnének. Erre megvan a lehetõség, mert a játék nehézsége hullámzik. AZ NPC-k aktuális szintjétõl, szintlépésétõl függõen idõnként benehezül, majd fokozatosan könnyebb lesz, majd ismét. Könnyebb idõszakok kihasználhatóak a nem használt skillek fejlesztésére.

(Minderre persze csak akkor van szükség, ha a cél a minél teljesebb végigjátszás. Mondjuk konzolosoknál, a begyûjthetõ achievementek miatt.)
Kly
Ez esetben akkor én is szeretnélek megkérni, hogy változtass kicsit a stílusodon!
Az értelmes(ebb) hozzászólásaitokat meghagytam, a személyeskedéseket töröltem.

The clean up crew

Scientia potentia est.

Fantusz
Nincs is értelme idõ elõtt megvenni a könyveket.
Amíg nincs meg a mana költséget csökkentõ perk, a varázslat szinte használhatatlan (ez persze mana függõ is).
A könyvek ára is csökken valamennyit, ergo, amíg nem tudjuk használni fölösleges költeni rá.

Lehet. 😊 Megvan az a pár hely akiknek adok a véleményére az elég. 😊 Azzal nem tudok mit kezdeni ahol folyamatosan beszólnak meg gúnyolódnak és pontoznak is 😊 Lehet kicsit többet ismétlem magam ez elõfordul de tiszteletben tartom mindenki véleményét. Meg lehet zavaró a stílusom is. Szóval bocsi de ahol még a rendszergazda is csak ezen a szinten van hogy még arra is lusta hogy végigolvassa mi ívezetet idáig hogy egy ilyen emberke mint én aki nemigen használ csúnya szavakat idáig jusson akkor nem hiszem hogy csodálkoznod kellene rajta hogy nem izgat se a pont se a többi. 😊

Ennek a "leszarom" típusú hozzáállásnak sosincs jó vége az életben, semmilyen témában. Fórumozásban sem.

Ahogy fejlõdik az adott skilled és a szinted, úgy ad be újabb és újabb vásárolható varázslatokat a Mágus cégben. Én is úgy jöttem rá, hogy el kellett érnem egy bizonyos szintre, hogy Faralda elkezdje nekem árulni az Adept szintû destruction spelleket.

Te meg ha lehet lassíts kicsit!
Én se szólók bele a te szövegeidbe vagy vitáidba úgy hogy fingom sincs róla mire írok.
És ha jól látom nem te vagy a topic gazda.

Nekem ismerõs, én is vittem egy darabig "kipróbálni", de aztán hazaküldtem õt is... magányos hõsként szeretek játszani inkább! 😊
Fantusz
Lehet olyan is, hogy egy felderítetlen barlangban "kapod" el a küldetést.
Találtam meg Emren kardját véletlenül, vagy a Szürke szakállasokhoz zarándokolva kitakarítottam egy barlangot a banditáltól, s akkor jött a quest, hogy térjek vissza Windhelmbe a hajókapitányhoz (akirõl azt sem tudtam, hogy a világon van).

Guildos küldetésekbe viszont valóban be tud kavarni, ha küldetés nélkül kitakarítasz egy helyet, s megölsz fontos NPC-t -remélhetõleg ezt javítják, mert súlyos bugot tud okozni.

Fantusz
Nem vagy egyedül :-)

Természetes, hogy, amikor megérkezünk egy településre, elbeszélgetünk az ott élõkkel, adnak néhány küldetést, s kiderül, hogy van olyan, aki a "világ végére küld", sokszor jelentéktelen hülyeségért.

Volt olyan karim, amelyikkel szándékosan nem Whiterun felé indultam, hanem Falkreath-ba mentem.
Elég jelentéktelennek tûnõ falucska, de érdekesek a lakói.
Kaptam tõlük néhány feladatot, nem is kellett messze menni, fõleg nyugati irányban volt néhány bandita vadászatra felkérésem, és a településen belül is lehetett "tevékenykedni"
A temetõben összefutottam egy elf szerzetessel, õ egy naplóért küldött, ami már messzebb volt, valahol északon - no ezt késõbbre halasztottam.
Bementem a kiskirályhoz, neki a legnagyobb problémája az volt, hogy vigyek neki Black-Briar-Meadot. Szép küldetés, egy üveg piáért, menjek Riftenbe (van máshol is, de Riften a biztos pont).
A többi városban is össze lehet szedni ilyen küldetéseket, ami a térkép másik felére irányít, valami jelentéktelen dologgal.
Nem szeretem a postakocsit, kellemesen el lehet fáradni egy hosszú gyalogtúrával, s közben még begyünteni féltucat újabb küldetést:-)

SzirmosSzisza
Én nem merek bemenni, mert késõbb lehet lesz oda quest és nem akarom anélkül odamenni :c

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

amúgy sikerült egy egészen jó társat találnom, aki zúz, mint állat. Erandur a neve, aki még nem tudja ki, majd Dawnstarban meglátja egy küldetés során ki is õ.

Nos mindenrõl van véleménye és sokkal változatosabb, mint Uthgerd, mindig feljön nála témába a Mara protect us, meg elmeséli a életének korábbi szakaszát 1 hosszú mondatban mikor bármihez is érünk. Ugyebár õ egy olyan társ, akinek küldetést is teljesítettünk korábban. Ha banditákat ölünk akkor róluk beszél, ha pedig egy sírkõben vagyunk akkor mindig azt mondja, hogy ez egy szörnyû hely. Szvsz az õ jellemét egész jól kidolgozták változatosabban beszél és még erõs is mivel varázsló és a HP-ja is lényegesen jobb, mint Uthgerdé és Lydiáé együttvéve😊

látod, ha pl egy MISC questet meg szeretnék csinálni, amiért elugrom Windhelmbe rögtön lesz belõle egy Side Quest, ami Riftenbe vezet <#eplus2> ki van ez találva direkt, de így is megpróbálok rendszert fenntartani😊 A másik dolog, hogyha látok egy fekete jelzést (legyen az barlang, sírhely) iránytûn akkor rögtön arrafele veszem az irányt, hogy kipucoljam a helyet😄😄

És sikerül? Mert nekem mindig csak gyûlnek és gyûlnek a questek... 😄
igen majd meglesem Winterholdot, köszi. Dawnstaros küldetéssorozat miatt még Morthalt is meg kellene látogatnom...csak elõször mindig úgy haladok, hogy minél több questet meg tudjak csinálni amig fel nem fedezek egy nagyobb várost

Fantusz
Tulajdonképpen azonnal oda küldenek, elõtte csak a "mutasd meg tudsz-e varázsolni" és az "így mûködik a ward" bár küldetésként jelenik meg, a párbeszédedel le is zárható, egy lépést sem kell tenni.
Aki nem szeretne a mágusokkal foglalkozni, Shartaalból visszatérve tovább is állhat, de az amulethez csak ezzel a küldetéssel lehet eljutni.