The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676
(1298 új üzenet😊 szándékosan nem jöttem a topikba, azóta nem játszottam a játékkal, ez kb 2hét, igazából nemtudom miért, semmi negativum nincs, csak nem játszottam ez idõ alatt, s gondoltam addig nem nézek be:d sztem hamarosan folytatom - viszont örülök, mert úgylátom szépen pörög még mindig a topik 😊 )
Boldog Karácsonyt minden vándornak aki a sárkányok erejét hordozza.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Az Oblivionban volt az a hiba, hogy teljesen a hõshöz igazodtak az ellenfelek, s már a legutolsó bandita is talpig daedric páncélbasn követelte a 100 aranyat.
Skyrimben az alacsonyabb szintû banditák nem feltétlenül tûnnek el a hõs fejlõdésével, csak erõsebbek is csatlakoznak hozzájuk.
Dungeonok mélyén pedig érheti meglepetés a merész kalandort, elõfordulhat, hogy ott fix ellenfelek vannak .
Garaywinter Watch-ban két troll tanyázott akkor is, amikor alacsony szintû karakterrel mentem be, de 30as szint fölötti karival sem találtam ott erõsebb lényeket.
Banditák:
Bandit - 1. szint
Bandit Outlaw - 5. szint
Bandit Thug - 9. szint
Bandit Highwayman - 14. szint
Bandit Plunderer - 19. szint
Bandit Marauder - 25. szint
Bandit Chief - 28. szint
A "szintlépésel feloldódó terület" idegen ettõl a világtól, itt a lényeg, hogy bizonyos korlátok mellett szabadon mozoghatsz.
Giantok, mamutok mellett békesen elsétálhatsz, vagy viselkedhetsz fenyegetõen.
Dungeonok mélyére alacsony szinten lemászva végig mehetsz, de ha kevesebb volt a szerencséd, fel kell adnod a felderítést.
Inkább az lesz a gond, hogy magasabb szinten már senki és senki nem ellenfél - ebben is az elõdök útját követi a Skyrim.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
"The trees move. Do you not see it?"
Bretonnal végképp lehet ott kacérkodni - benyomod a faji power-ed, akkor gyorsabban tudsz gyógyítani manavesztés nélkül, mint amennyit sebeznek beléd <#idiota>#idiota>
Igazából az a baj, hogy az elsõ találkozásnál ketten is rámszabadulnak. Sõt, néha bevarázsolnak valami erõs ward-ot, amirõl "lepattan" az Ice Form kiáltásom. Pedig ez az ultimate, minden helyzetet megoldó kiáltásom 😊
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
btw tudtommal bugos perpill a tûzellenállás, szóval lehet ez okozza a gondjaidat.
Így 29-es szinten 2-3 tûzlabdával szétkapnak.
szóval: enchant húzásra mehet kicsi lélek, viszont saját cuccaidra úgy is grand/black lelket fogsz használni. ezért mondom, h lényegtelen gyakorlatilag ha pár lélek nagyobb gembe megy, mivel grand lelke alig van pár lénynek, így azokat egyszerûbb töltve venni.
másik: én harcosként manát elsõsorban gyógyításra használtam, de ami miatt raktam inkább egyik fegyveremre soul trapet, az szimplán az egyszerûség, és hatékonyság volt - egyszer ha két fegyverrel nyomulsz, bal kézben lévõre soul trap rádobásával nem esel el jelentõs sebzéstõl, ellenben nincs elég manád ahhoz, h 2-3 lényre sorba rádobd soul trapet, és simán vannak ennyien egy-egy kupacban. valamint... fogja ám a fene folyton váltogatni bal kézben lévõ fegyveremet, meg nézegetni h vajon megragadt-e az ellenfélen soul trap, vagy szokásosan átment rajta <#bohoc>#bohoc> (mert volt párszor ilyen)
A második pontot nem értem. Hogy eléred az értelmes 60-es szintet termelni kell befele a lelkeket. Az árusoktól vett sok-sok kis lélekkõvel lehet ezt elréni. Mivel a lootot soha nem tudják átvenni, mert annyit tolok, ezért veszek tõlük követ. Mikor megvan a 60-as szint és a hozzá való erõsítõ perk, akkor le kell gyártni 2-2-2 fire-frost-shock resit adó gyûrût és amulettet. Ezek után nemigen tud senki megfingatni és masteron sem... 80-as felett meg 2x30%-ot ad perkkel resistre és erre még saját kotyvasztású ~20%-ot adó poti is elég.
Az addig egylövéssel ölõ fõellenfél 8-ból sem tudott agyonlõni 200 HP táján a plusz poti nélkül.
A cucckijelzéssel kapcsolatban ezek szerint keresnem kell valami modot, hátha csinált már valaki ilyet. Vagy fog csinálni. Mert sajna a keresgélõs szöszmötöléssel nagyon sok idõ elmegy.
Helyi térkép: M - L
Tudtommal itt nincs loot kijelzés, amit látol felveheted, ha valami mellett elosonsz, ott marad.
Használj fáklyát, vagy varázslattal világíts (candlelight, magelight)
a) hordasz magadnál egy rakás petty/lesser gemet, mivel minden ütésed megtölt egyet
b) lényegtelen az is, ha a kis lélek nagy gembe megy - grand soul-om kívül úgysem szabad mást használni.
Más. Van valami varázslat vagy tárgy vagy billentyû, amivel láthatóvá válnak valahogy a környezetbõl a felvehetõ cuccok, avagy kiírásra kerülnek Diablo-szerûen? Egy labirintus végignyálazása több órába telik, és nem a harc vagy a kihívás miatt, hanem mert szöszmötölõs vagyok és mindent be akarok gyûjteni, semmit nem szeretek otthagyni, aminek relatíve értéke van. Szeretek lootolni, gondolom ez érthetõ 😊 De megtalálni egy pénzeszacskót vagy egy darab drágakövet nem épp könnyû mulatság... A Witcherben ezt nagyon jól megoldották az amulettel, ami egy ideig kivilágítja a környéken a felvehetõ cuccost, de itt ilyesmit nem találtam.
Megint más. Van valami minimap-féle opció? Megkönnyítené a dolgomat.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Whiterunból Riften irányába indulunk a nemrég kinevezett "házvezetõnõm" társaságában.
Messze nem szeretnék elkalandozni, de azért az utunkba esõ látnivalókat sem hagyjuk figyelmen kívül.
Átkelünk a kõhídon, s némi séta után jobbra egy barlanghoz vezetõ ösvényt látunk. A Gray Winter Watch nem egy tágas odú, két mérges troll lakta, a néhány bandita holtteste jelzi, hogy nemrég váltottak lakót.
A barlngból kilépve a kíváncsiság felvisz a dombocska tetejére, ahol egy Ritual Stone (Lady) található, egy mérges necromantát zavartunk meg tevékenységében, dühösen ránk is támad.
Sétálunk tovább Riften felé, s már messzirõl látjuk, hogy egy érdekes torony mellett kell elsétálnunk, Lydia nem is nyugodt. Volt is rá oka, a Valtheim Tovers banditák lakóhelye, egy szakasz törvényenkívüli támad ránk. Rendteremtés után összeszedjük a használható értékeket, találtam két ércmezõt, kivésem belõle az értékeket. Séta tovább az úton, egészen a keresztezõdésig, itt lehet északnak fordulniWindhelm irányába, vagy keletnek tartani Riften felé.
Egy gyanós erõdítmény áll a keresztezõdés mellett, Fort Almol gonosz mágusok tanyája lett.
Riften felé tobább indulva, egy gyanús ösvényt látunk jobb kéz felõl, ami fel veszet a hegyre.
Uticélunk Ivarstead, s a falucska valahol ennek a hegynek a túloldalán lehet, úgy döntünk erre indulunk tovább.
Alig néhány méter után az ösvény ketté ágazik, balra egy barlanghoz vezet. Lost Knife Hideut hatalmas barlang, tele banditákkal. A jobbra tartó ösvény egyre magasabban kígyózik a helyen, egyre inkább meg vagyunk gyõzõdve róla, hogy helyes irányban haladunk. Találunk egy gyorsfolyású, de nem túl mély folyócskát, átgázolunk rajta. Lydia rosszat sejtve szorongatja a fegyverét, nem sokkal késõbb egy dühös trollt kezd kaszabolni. Leverjük a bestiát, indulunk tovább, s további rendzavarások nélkük érkezünk meg Ivartead falucskába. Falucska saját örséggel:-) Egy szinte a faluban található síremlék (Shoud Hearth Barrow) mellett azonnal feltûnik a meredeken felfelé vezetõ lépcsõsorral tarkított ösvény. Nekivágunk a zarándoklatnak, elég gyorsan zordra fordul az idõ, s idõnként hidegkedvelõ bestiák állják utunkat, de haladunk tovább, s egy hosszú, fáradságos séta után végül ott állunk a világ tetején, a High Hrothgar bejárata elõtt...
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...