The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát van neked szíved? Megölni egy kegyet orgyílkost pár mihaszna túsz kedvéért. 😊

Tényleg. Mi van akkor ha, mindhárom túszt kinyírom?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

broman191
Lehet olyat is? Bár gondolom akkor bukod az egész DB questline-t.<#hehe>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
A "Dark Brotherhood Forever" (vagy hasonló elnevezésû) küldetés végtelenített, mindig meg kell x célszemélyt ölni és annyi. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

JethroHUN
Engem nem kellett kérni, nagy vót az arc, oszt lecsaptam a kunyhóban <#eplus2> De! megmentettem a túszokat!

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

tobias88
Ha vége a küldetéseknek, utána amit adnak az már csak generált küldi, mindig 1 féle van?
broman191
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Dark Brotherhood questline befejezéséne elõtt egy kevéssel meghal...khömm kéri öld meg. Az okát majd látni fogod...

Jah, engem is Astrid hangja fogott meg. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Jó kis suna, mi? 😄 Meg nekem a tolvajcéhbõl tetszik nagyon a csajszi, nemtom a nevét hirtelen, de olyan szexi hangja van, hogy mindig beindulok tõle! 😄
A Dark Brotherhoodban Astridot nincs lehetõség feleségül venni, ugye? Mert férjezett. Nem lehet megözvegyíteni?

Fantusz
Alteration dual casting duplázza a fleshek idõtartamát (ha két kézzel castolod magadra), illetve a Stability perk is megnöveli az idõtartamot, s úgy már elég sokáig kitart.
Máguskáknál ez így mûködik - vagy beöltözik páncélba, vagy a varázslataival épít magának védelmet :-)
Vérbeli mágus az utóbbi utat járja, bár Skyrimben a fizikai páncélhasználatért sem jár komoly büntetés.

Jagi
Az a szívás a flesh-ekkel hogy marha kis ideig tart 😊 Winterholdban gyúrok egy kicsit és veszek nagyobb könyveket. ki nem jövök onnan amíg archmage nem lesz. De Whiterunban bevásároltam a "haladó" varázslatokat, csak kell még neki idõ. Nagyon eszi még a manát^^ A Sanguine rózsájának meg utána nézek, köszi a tippet^^

Köszi szépen, lehet, hogy szükség lesz rá! <#eljen>
Fantusz
Destroval lesznek gondjaid, ha nem találsz mellé valami alternatívát is.
Vannak helyek, ahol csapatosan támad az ellen, ott egy tank kevés lesz.
Idézés, vagy az illusion demoralizáló varázslatai is jók, de az utóbbi nagyon perk igényes.
Hasznos darab a Sanguine rózsája (annak a bizonyos ivós küldetés jutalma), amivel dremora lordot idézhetsz.

A conjuration meg annyira domináns lett ebben a játékban, hogy azt mondom, ha destro-mágust szeretnél, ne fejleszd az idézést, mert megöli a többi mágia ágat :-)
Az idézés az egyetlen mágia iskola, amelyik a többi nélkül is annyira hatékony, hogy teljesen háttérbe is szorítja azokat.
Van conjurerem, totál fölösleges neki a destro, de még az illusion is.

Csuhás mágusnak hasznos az alteration, a páncélt cseréld erõsebbre (oakflesh, stoneflesh, ironflesh, ebonyflesh, dragonhide).
Hasznos varázslata a paralyse, nem öli meg az ellent, de lebénítja.

tibor16
sziasztok
megkérem, aki tudja (próbálta) írja már be valaki, milyen console paranccsal lehet megnézni, Lydianak milyen statjai vannak.
Olvasgatok utána, de nem vágom, miként kell beírni.
(felhozom a konzolt, katt rá - és a getavinfo -val próbálkozom. Beírtam már vagy 25 féle képen, - pl - player.getavinfo 000a2c94 - de azt írja ki "noscript"). Szóval, ha valaki tudja, kérem írja le (de pontosan) miként kell beírni.
Gyanúsan nem vesz fel tõlem terhet, de még a nehezebb fegyókra sincs lehetõség...
Az is eszembe jutott - netán beteg a drága - de a sima gyógyításon kívûl, nem találtam pl mérgezést gyógyító lehetõséget.
Jó lenne tudni, most beteg, vagy ennyit tud - bár az elején, mintha 2x ennyit elvitt volna, nehezebb Iron páncélban...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

...és a trollok elõl menekülés se békés feladat. Egy alkalommal sikerült a Világ Torkára a könnyebbik utat választanom, egy óriás bunkósbotjának belsõ oldaláról felpattanva. Sikerült, feljutottam, de csak F9-cel tudtam tovább folytatni a játékot 😊
Lunki88
Meg a kardfogú macskákat és a macikat is. <#vigyor3>
Fantusz
Van respawn, nyugodtan lehet vadászni.
Érdemes a kocsmákban érdeklõdni, hogy van-e valami munka egy unatkozó kalandornak.
Ha szerencséd van adnak valamilyen megbízatást: banditát, késõbb giantot, creatúrát kell jobblétre szenderíteni.
Kezdetben jók ezek a 100 aranyas melók, késõbb már nem a pénz miatt csinálod, de pl. a giantoknál elég jó a loot (alacsony szinten hagyd békén az óriásokat, mert átrepítenek a hegyen)

Jagi
Láttam van szép szövetcsizma meg kesztyû is. Csak azon aggódtam, hogy nehogymá' puccos lábbal tiporjon a hóban.

Igazából alternationból az oakflesh van, de nem akarok többet húzni a mage armornál belõle. a restorationnél szintén, sztem egy közepes skill simán elég arra a párszáz hp-ra, a mana takarékos cuccokkal együtt, szinte ingyé gyógyít.

A fõ ág a destruction lenne, csak az, semmi bound weapon, semmi ez az amaz idézõ izé. Viszek egy csatlóst az majd tankol nekem. Meglátjuk mire lesz elég. Nem necro lesz destro-val, azt nem szeressem, ok hogy táp, de megpróbálom így, max egy atronach mellé, de semmi több 😊...

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy a különféle vadak/critterek/útonállók újratermelõdnek, vagy véges a számuk?
Úton-útfélen megtámadnak, de elég hasznosak pénzszerzés szempontjából, fõleg a játék elején. Viszont nem tudom, meddig vagdoshatom õket nyugodt szívvel, az élõvilágot sem szándékszom kiírtani.
Üdv,
egy 7-es szintû Nord.
Fantusz
Bretonnak a resist magic képessége igen hasznos, de egy imperiallal össze vetve a combat skilljeit több szintlépésnyi elmaradása van (persze ez fordítva is igaz lenne, ha imperial mágust indítanál).
Gond nincs, lehet a bretonból erõs harcos, de tudomásul kell venni, hogy kezdetben gyengécske lesz.
Egy íjásznak sokkal könnyebb a kezdés, még akkor is, ha nem egy "született" lövészt választ a játékos, Feandel szinte ingyen felhúzza neki 50ig a skillt.
Harcosnak elég sok aranyba kerülnek a trénerek, náluk majd késõbb fordul a kerék, Companions vezérként szinte minden harci képességet tréneltethet komoly anyagi ellenszolgáltatástól mentesen a tagokkal (íjászat, nehéz páncél, kétkezes, egykezes, block).

A bretonoddal legalább a fegyverhasználatot próbáld trénerrel felhúzatni a játék elején (pl. Emren Whiterunban egykezes fegyverhasználatot tanít)

Köszi.

Ja amúgy a holtak a városban, õrök. Ráadásul nem is én öltem meg õket (legalább is nem mind). Ez abban a leg nyugatra esõbb kõvárosban van és egy quest miatt, mikor kitörtünk a börtönbõl volt a mészárlás. Na azok az õrök fekszenek még mindig ott. Engem nem köröznek, vagy ilyesmi.

Fantusz
Házasság

nem kötelezõ, csak amíg elutasítod nem vesznek rólad tudomást, így semmi értelme ott a tagságodnak. A céhes küldetést végigcsinálva lesz lehetõséged a kigyógyulásra, mindenesetre eléggé kilóg a TES sorozatban megszokottól, hogy rá erõszakolnak valamit a hõsre, vagy elakad a küldetésekben

Értem. Azért választottam a Bretont, mert természetes ellenállása van a mágiával szemben. Nekem álltalában a mágusok leverésével szokot gondom lenni ezért választottam ezt a fajt (amúgy az iperiálban gondolkodtam). Íjászal ilyen gondom nincs mert lesbõl egy lövés max kettõ egy varázsló.

A respawn dolgot kipróbálom. Pár napig (játékban nap) nem teszem be oda a lábam. Bár nehéz lesz mert ott a házam (full berendezve), amibe lepakolni szoktam a szükséges cuccaimat. Na nem baj, majd addig pakolok a Dark Brotherhood HQ-ban.

A RAM és a video kártya elég kevéske, egy gameboosterrel kisegítve akár elég is lehet. A gamebooster átmenetileg (míg játszol) leállítja a szükségtelen szervizeket, ezzel memóriát és proci terhelést szabadít fel. A pont a határon lévõ gépeknél látványosan sokat segít, a túl kis teljesítményûeknél már kevés, a nagyoknál meg semmi haszna.

Elérhetõ itt...

Még egy kérdés a harcos guildel (Companion) kapcsolatban:
Muszáj vérfarkassá változnom? Át akartak változtatni, de otthagytam õket a fenébe. De így meg nem tudok elõbrébb lépni a guildben. (bár lehet, hogy a farkassá válás megoldás lenne a vállamból kilógó nyílra)

A városúrtól kaptam valami rangot meg szolgát. Õk mire jók? Az egyik még a házamba is betelepült. :/

Azt olvastam valahol, lehet benne házasodni. Hogy? Jár valami elõnnyel azon kívül, hogy poén?

Fantusz
Respawn általában úgy mûködik, hogy ha beteszed a lábad egy már kitakarított dungeonba, újra indul a számláló.
Városokat mondjuk nehezebb hosszú ideig elkerülni, és nem is tudom, hogy ott is él-e a respawn szabály, népirtásokkal nem tesztelem :-)

Wood elf született íjász, a breton viszont mágus.
Egykezes, kétkezes, blokk, páncélviselés képesség a bretonnál alacsony értékrõl indul.
Jónéhány szintet meg kell lépni vele, mire a hátrányt ledolgozza, de le tudja dolgozni.
Született harcos az ork, imperial, redguard, nord, a többi faj bele tud tanulni, de hátrányokkal indul.
Mondjuk egy high elfból kétkezes fegyverrel hadonászó tankot nevelni, azért igen komoly feladat :-)

Hú, maguktól nem tünnek el? Kissé illúzióromboló, ahogy napok óta fekszenek ot kiterítva, a helyiek meg fejcsóválva kerülgetik õket.
Ha más nincs akkor lehet megfogadom a tanácsod.

A karakter vállából kiálló nyílra ven ötleted?

Sir Quno Jedi
Hullákat összehuzigálod valahova és feltámasztod, majd megölöd õket, hamuvá omlanak, nincsenek nagyon útban. DE ha saját magad által kasztolt villámmal ölöd õket és van dezintegrációs perked rá, akkor gyakran már akkor megsemmisülnek, MIKOR megölöd õket. A kis halmokat meg 1xû kerülgetni. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Lenne egy-két kérédesm:
- A városban a hullák mikor tünnek el? Volt egy kis csetepaté valamelyik városban és az elhullottak testei már nagyon régóta ott hevernek (rohadnak) az utcán. Elég zavaró.
- A karakterem vállából kiáll egy nyílvesszõ!! Hiba veszem le a páncélt vagy teszem vissza, alszom vagy gyorsutazom, benne marad. Ezt hogy lehet eltüntetni?

Két karakterem van; egy íjász (wood elf csaj, orgyilkos és profi íjjász) és egy harcos (Breton ember - harcos és íjászkodik is kényszerbõl). Az a baj hogy a harcossal nehezen boldogulok, az íjász csajjal minden könnyebb. A csajjal csak snekelek és orvlövök, nagyot sebzek, gyakran 3x sebzéssel és szinte simán kitakarítok egy dungeont. Ugyan ez a harcossal... háát. Ütök-blokkolok+gyógyitalok, aztán gyakran futás. Átszoktam vele is az íjászkodásra, de valahogy nem néz ki jól ahogy nehézvértben "lopakodok". Én szúrok el valamit, vagy tényleg ennyivel könyebb az orvgyilkos íjjászal?

Van a lovak között külömbség? Én még mindig az elsõ lovat használom. Ráadásul elég idegesítõ, szinte mindenkit megtámad ha leszálok róla (gyakran messze el is fut) és különös érzékkel beáll a támadó és közém, hogy ne tudjak nyilazni.

Aha értem, köszi. Modokat amúgy semmit nem használok, sima 1.3.10-es peccsel a steam-es verzió, de többször is elõfordult már. Na mind1, ez van. 😊
Fantusz
Rengeteg oka lehet, ha modokat használsz, akkor elsõ lépésben azt kellene kiszûrni, hogy nem azok kavarnak-e be.

Az elderscrolls.wikia-n is említik a hibát, sajnos spontán is elõfordulhat, bár én még nem tapasztaltam szerencsére.

"PC, 360 - When the skill is activated from blocking an enemies Power Attack, the slow-motion effect may last a lot longer than it should, sometimes indefinately, sometimes until the end of combat. -- This can be resolved by going through a door or entrance that causes a load screen, or waiting an hour in-game if it persists after combat."

Hát ja, úgy lenne normális. És azt nem tudod esetleg, hogy mitõl lehet a bug?
Fantusz
Bug.
Nálam csak 1-2 másodperc a lassulás, ami pontosan elég arra, amire a perk ki van találva (kitérni a csapás elõl, vissza támadni)

Nálatok is szokott lenni pajzsos blokkolásnál, hogy ugyebár belassítja az idõt az ellenfél power attackja esetén, de ilyen qrva hosszú ideig. Belassul minden, lekaszabolom az ellent, és még utána percekig(!) úgy marad minden. :S Nagyon idegesítõ, de nem tudom, hogy ez most valami bug, vagy mindenkinek vannak ilyenek. Már rendesen bánom, hogy raktam pontot a Quick refelexes perkre... 😞
Fantusz
Beöltöztetheted páncélba a mágusodat, nem kapsz manareg csökkentést, mint az Oblivionban (de mégis, mert a robe-k már a játék kezdetén jelentõs bónuszt adnak, amit enchanttal majd csak soká tudsz elérni)

Az alteration mage armor perkje viszont azonnal értelmét veszti, amint
egyetlen páncéldarabot magadra aggatol.
Ez a perk a különbözõ flesh-ek erejét duplázza-triplázza, ha a karakter nem visel páncélt.

Mágusok sokféleképpen fejleszthetõek, de ajánlott a perk kalkulátor, mert mindent tudó "übermágusod" valószínûleg nem lehet, az illusion demoralizáló varázslatai perkek nélkül kb semmit nem érnek.

Jagi
thx

Count Adyn
armor bónusz perk csak akkor mûködik ha csak "ruhát" hordasz😊 Egyébként is halottnak a csók a light armor ha nem full szettet viselsz😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Jagi
Mért mindenki suna varázshasználót indít? 😊

Alig 2 órás az enyém. xD
Lenne egy kérdésem:
A csizma meg a kesztyû (light armor) használható a robe melett? Ha jól tudom van armor perkje a varázshasnálóknak. Használható melette light armor vagy nem adórdik össze? Hogy mûködik ez?

ez nem bug, hanem a monkoknak alapból nem látszik az arcuk sehol sem😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Ashtyra
Van olyan bug ami kifejezetten durva,szinte csalás számba megy (pl. Oghma Infinium XD ). -nem tudom ez spoiler-e .

broman191
A maszk csinálja, más esetben nem tapasztaltam ilyet. Ehhez hasonló még az õsi dark brotherhood süsüs bug, de akkor csak a kari haja tûnik el. 😄

Ashtyra
Ez a játék imádnivaló. A bugok egy része eléggé szórakoztató 😊

Wreck86
Aha!
Az arctalan nõ.😄

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Ashtyra
Általában gyorsutazásnál vagy betöltésnél van ez. Egyébként a robe meg az említett maszk kombinációja okozta bug ,ha jól tudom 😊

Wreck86
Fura,nincs arcod?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Wreck86
Az,nagyon unatkozhatott már. Én ha unatkozok, kovácsolok,fejlesztek,enchantolok stb.. 😄 Felöltöm a munkásruhát.😄

Ashtyra
Archmage Robe + Morokei

Köszi! Ezt nem tudtam hogy ha elküldöm ujra vissza lehet venni!
Jagi
Beteg 😊

Jagi
Bocs tényleg 😊