The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Az lehet egy hiba lehetõség.

Egyeltalán van hangeszköz telepítve a gépre?
(kikapcsoláskor, bekapcsoláskor ad ki hangot - zene hallgatás, stb)
Hangeszköz nélkül elképzelhetõ, hgoy bizonyos programok nem telelpíthetõek.

Troyan
vaze mostjöttem rá, hogy farkasemberként mûködik a power gomb. elüvölti magát és spuriznak az emberek. hasznos :-)

FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X

Fantusz
Azért lenne jó rádugni a gépet a netre, mert az elõbb küldött linken letesztelve kidobja, ha a videokártya, vagy valami más abszolút kevés.
VGA-knál van olyan kavalkád, hogy azt már követni is alig lehet, kb azok képesek rá, akik ezzel foglalkoznak (sorozat, verzió szám, ilyen chip-olyan chip, gyártó, forgalmazó, kutyafüle)

JethroHUN
2Gb RAMra én nem tennék fel win7et, 1Gb-t elfog használni, és 2magos proci a minimum hozzá.
5-6 éves géptõl én nem várnám el a legújabb játék futtatását. <#shakehead>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Valami multimédiás audiovezérlõ az, aminél sárga kérdõjel van, de fingom nincs, hogy az mi. :S
Fantusz
Játéktól függetlenül: Sajátgép (jobb klikk) - tulajdonságok - Hardver - eszközkezelõ
Itt nincs sehol sárga kérdõjel, vagy felkiáltójel?

Ha rendben van, akkor a videokártya drivert lehet esetleg másik verzióra (újabbra, régebbire) cserélni.

DirectX, Framework, Games For Windows Live, Microsoft Silverlight, ha kell is egy programnak legfeljebb figyelmezetet rá, de a telepító nem fagy le miatta

Hát nem tudom, ennyire nem értek hozzá... de az a furcsa, hogy a tesv.exével elindul, csak kis ablakban, és az istennek nem lehet full screenbe kitenni. Viszont a skyrimlauncher.exe meg hibával leáll, pedig ugye ott lehetne majd a grafikai beállításokat variálni. :S
Tesóm mondta, hogy ma már nincs kedve szórakozni vele, de ki lehetne próbálni, hogy egy win7-et felrakunk majd, és azzal próbáljuk, hátha az xp volt a baja. :S Bár én nem hinném. Mindenesetre a vga driver cseréje nem segített, ugyanaz van így is.
Az a baj, hogy elég hiányos a 7000-es széria SM3-tudása, nem véletlen bukott meg az ilyen teszteken.
Én spec a Bioshockkal szívtam miatta rendesen.
Az a lista meg a gyári specifikációk alapján készült, és tényleg SM3-as ... az NVidia házi szabványa szerint...

Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás

Ebben a listában is ott van a Low beállítások között ez a kártya, szóval elvileg futnia kéne, azt nem értem, hogy a skyrim laucher miért nem akar elindulni... most próbálkozunk driver csereberével...
Az végül nem jött össze az az XP... sok probléma volt vele, úgyhogy végül egy full XP-t raktunk fel.
És a feltelepítés megtörtént, utána az indítással van a gond.

A tesztet nem tudom kipróbálni azzal, mert nincs rajta net. 😄
SM 3.0-ás a 7800GS
Fantusz
Benne van a pakliban, hogy kevés neki a konfig, s azért nem megy mr a játék feltelepítése sem.
Nem tudom, hogy mit raktál fel, hisz én csak a "minden felesleges szemetet kiszedtek belõle" kommentet olvastam - ebben is lehet hiba, ha olyat is kiszedtek, amire szüksége lenne a telepítõnek.

Csak próbaképpen: mit szól ez az oldal a géphez?:
Teszt

JethroHUN
Azzal a konfiggal amit írtál nem gondolhatod komolyan a Skyrim futtatását. Csak most néztem vissza.7800GS?? Minium Shader 3at tudni kéne a vganak, az 7800GS sztem még a 2.1et sem tudja. <#wow3> ne is töltsd az idõ tovább...

Na most ott járunk, hogy a skyrimlauncher exe nem indul, "programfuttatási hibát" jelez, a TESV exével elindul, de csak ablakban, és utána "nem válaszol". 😞 Nem tudom mi a fene lehet a baja, pedig az én gépemen is felraktam egyszer próbaképpen a virágbolti verziót, és ott nem volt gond. :S
Batmanci
Pontosan, róla van szó!
Csak, ha a feleséged - amit, kizárólag konzolon át tudsz elérni -, az egész sztorivonal megváltozik. Legalábbis ezt írta a modifikáció készítõje. Ez nem garancia semmire, de ki akarom próbálni.
Egyszer már elvettem, de elbasszantottam, mert elvittem a városból.
Ott fogok maradni Morthal-ban, és kitudakolom, mi a repedt karika van vele.
Tehát, el a kezekkel a feleségemtõl!
😊 😊

@Mi a fene van screenshot ügyben? Nem tudjuk, nem tudjuk?

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Fantusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jónéhány daedrikus Artifact inkább mókás, mint hasznos, s az említett gyûrû még talán mókásnak sem mondható - haszontalan darab.
A gyûrû csak vérfarkasok számára használható, de a véletlenszerû átváltozás miatt nekik sem hasznos.
Persze játékról lévén szó, lehet vele szórakozni, csak én szeretem tudni, hogy mit mûvel a karkaterem, egy daedric prince kedvéért nem haragítok magamra egy falut :-)

Wreck86
Érdekes a játék. Volt egy küldetés az elõbb, melynek lényege hogy végig kell kísérnem egy emberkét a célig, ahol megmenti a várost. Azonban a "gonosz erõ" pusmog a legvégén a fülembe, hogy öld meg és vedd el a tárgyat tõle, parancsolom! 😄 Szegényt majdnem lecsaptam, de nem.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Maximus4
Már aki😄

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

van egy gyûrû a Ring of H...nem árulom el, de annak köszönhetõen, ha rajtad van akkor véletlenszerûen átalakulsz vérfarkassá

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nálam az a küldetés is bebugosodott :-)
Alva is a barlangban volt, és segített kirtani a vámpírokat, majd, amikor végeztünk, lefeküdt aludni, egyeltalán nem viselkedett ellenségesen:-D
A küldetés a vámpír mester eltakarítására szólt, megtörtént, ott hagytam a leányzót a barlangban, s vissza mentem a jarl-hoz...

Fantusz
Rested bónuszt nem kaphatnak a vérfarkasok (rossz alvók, nem pihenteti õket az alvás).
100% resist disease módosítójuk van, nem kaphatnak el semmiféle kórt, így vámpírrá sem válhatnak.
Vérfarkas formában az ezüst fegyverekre érzékenyek, de ilyeneket csak a Silver Hand használ.
Az átváltozás irányított (Y gomb), vérfarkas formában nincs inventory, HP-t marcangolással tud visszaszerezni.
Semleges NPC-k közelében nem ajánlott vérfarkassá válni, mert azonnal ellenségessé válnak.
A Companions küldetéssort végig lehet úgy csinálni, hogy az egyetlen, kötelezõ átváltozáson kívül soha nem változik át a karakter többé vérfarkassá - egy lehetõség, amivel vagy él a hõs, vagy sem.

Troyan
Azt észrevettem, hogy a farkasnál rendesen taktikázni kell hent közbe mer hamar megmurransz. Inkább a stamina a fontos és nem a hp. Ha már fogyóban van a stamina akkor el kell huzni kicsit, mert nem fogsz tudni power attackot nyomni ami ellöki az ellenfelet így közel tud jönni az ezüst bökõjével. Meg akkor kell enni ha már nincsennek a közelbe, mintha több hp-t töltene vissza, de lehet félrenéztem.

Azt még elviselem.
Kipróbálom ezt a frakas dolgot, hátha jó. Ha nem, max kigyógyítom magam. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ja, nem lehet aludni? Akor a feleséggel töltött éjszakáért sem jár bónusz? Össze se tudnak feküdni?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Troyan
Van még egy hátránya a farkaslétnek. Npc-k állandóan azzal csesztetnek milyen ázott kutyaszagod van. :-)

Alvát? Az nem az vámpir csaj, aki Morthal-ban keveri a sz*rt? Valami fõköcsög vámpírba van belezúgva úgy emlékszem. Jól kinyírtam aztán imádott vámpír mesterét is a követõivel együt. Béke poraira.

JethroHUN
Nem kapsz Rested/Well Rested bónust. +5%/+10% gyorsabb skill fejlõdést 6 órán át.

A farkaslétnek nincs is hátránya? Nem változok át éjszaka magamtól teliholdkor vagy ilyesmi?

Batmanci
Mit kell beírni a képmentéshez, mert az allowscreenshot=1 nem kell neki?

Batmanci
Ezt én is mondtam, és mindig is mondtam.
A csajoknál meg már megvan a szépítés, de...
Nekem Alva kell, mert õ vámpír, és külön útjai vannak, és ezt akarom kibogozni. A vanillában nem veheted feleségül, de van rá mód, hogy megtehesd, sõt részt vehetsz a kalandjaiban. Ne kérdezd, miként? Még nem vagyok ott.
Valszeg, majd csinálok egy mentést, végigviszem vele a sztoriját, aztán majd meglátjuk.
Nekem sem az a lényeg a többinél, hogy melyik, hiszen tisztában vagyok vele már, hogy csak külsõre mások (mint az életben, hihi), de igen is számít, hogy szép modellek legyenek, ha már meg van rá a lehetõség.
Ettõl nem érzem magam perverznek, vagy ilyesmi. Ezzel az erõvel, az is perverzitás, ha azt akarod, hogy a medvének szebb bundája legyen. Minek? Miután kinyírtad, csak bõr lesz belõle is.
De ha már láttad, hogy néznek ki - és itt minden fajra értem - az npc-k, akkor csak Te is értékeled, hogy nem egy randa darkelf, vagy ork jön veled szemben az utcán. (Nem a Rákóczy útra gondolok)

Fantusz
Vérfarkas lényegében egy alakváltó forma, ha nem változol át, senki nem tudja, hogy vérfarkas vagy.
A vámpír élõhalott lény, ha nem iszik vért eljut arra a szintre, hogy nem tudja titkolni a vámpírságot.

Mindkét lénnyel szemben ellenségesen viselkednek az NPC-k, a vérfarkasságot egyszerûbb titkolni, könnyû féken tartani a bestiát (nincs átváltozás kényszer), míg egy vámpírnak minden jóakarata ellenére (ha van neki olyan) elõbb-utóbb vért kell inni.

Hát konzolon sem mindenkit. Gondolom ugyan annyit. lényeg hogy marha nagy a választék, na. 😊

Fantusz
Vámpírizmusnak "csak" annyi a hátránya, hogy nem töltõdik sem HP, sem mana, sem stamina, sebzi a fény, és érzékeny a tûzre.
No meg egy negyedik szintû vámpírt azonnal megtámadnak az NPC-k, így állandó iváskényszer alatt van.
A weaknes to fire a vámpirizmus szintjétõl függõen (25%-100%), ami tûzsárkány, vagy tûzmágusok ellen nem kellemes módosító.

Vannak pozitív módosítói, pl amennyire érzékeny a tûzre, annyira érzéketlen a fagyra, 100%resist disease, powerek (shadow, életszívás, holt felélesztése).
Játszható forma, de összességében nehezítés a vámpirizmus (éjjeli életmód, rendszeres vérivás)

Jagi
Nem kizárt, mert a vérfarkinál gyorsabb megerõsebb leszel. Ha nem lenne senki em akarna vámpír lenni. Oblivionban vótam, de kikezeltettem 😊

Jagi
nemtom képességeknél (a napi 1) vagy az aktív státuszoknál lesz, ha van

Na, kúszik fel az az XP, amit "adtál". 😊 Kíváncsi leszek.
tobias88
elõnye van?
Fantusz
Mondtam: offline játéknál mindenki úgy játszik, ahogy neki tetszik.

Neked fontos, hogy szép legyen az asszonykád, s konzollal vadászol rájuk, s lesznek modderek, akik újra texturázzák majd a jelölteket, engem meg nem különösebben érdekel a külsejük.
XP bónusz, kereskedés, arany részesedés mindegyiknél ugyanaz, s mégis van közöttük különbség, de nálam nem a megjelenés volt a lényeg, hanem a viselkedés.
Aela the Huntress nem volt azonnal szimpatikus, de a harcosom mellé õ illik a legjobban:-)
Csatamágusom agglegény, s nem érzi hátrányát, Whiterun tele van kereskedõkkel, az XP bónusz sem hiányzik neki.
Kezdõ karakterem természetesen Ysoldát találta meg, jókat röhögtem az asszony viselt dolgain.
Lydia elérhetelen, mert még a fõküldetés végére soha nem értem el, de Lidikéhez képest Aela taktiai zseni a harcoknál :-)

Batmanci
Nemtom, nekem nincs ezzel bajom.
Random adja a dolgokat, az a jó benne.
Persze, mikor ekkorát szívsz, még jó, hogy káromkodsz, de késõbb rájöttem, ez is csak elõny.
Nekem bejön, úgy, ahogy van. Bugostúl, kalandostú, mindenestül.
Volt mákom is, mert e szint környékén, már ében íjam volt, néhány ében vesszõvel. Valahonnan lootoltam.

Jagi
...de nem is töltõdik, se a mana, se a hp. Kb ennyi a hátránya. A többi részhez képest ezt is lebutitották. Ja, a tûz talán jobban fáj, de ennyi asszem.

tobias88
Amúgy ha vámpír az ember, a napon veszt az életerejébõl? Mert beírtam olyant a konzolba, amire azt írják, hogy leveszi a vámpírizmust, de utána kimentem a fényre és megint kiírta. (Viszont az életem nem csökken)
Jagi
Ráadásul zsobihegyek meg bujkálás, nagykõfal meg kacspoló, master lock + csapda és 3 lockpick egy ametiszt meg 6 arany. "naelmésztea*****anyádba".
Mondták egy páran, hogy a nagyvérû ládákbanis is low a cucc. Az.
Vissszasírom a Morowindet xD
Ja és úgy 100 játékóra után faltûnt, hogy egyel kevesebb a páncél set. Hiányzik a legs^^ de az most kinek szúrta a szemét?

Batmanci
Ne is mondd!
Lehettem, úgy hasonló 8-as, mikor északon egy omladéknál, kurva nehezen, kinyírtam egy sarki trollt. Mi van a "hálótermében"? Egy vándor kereskedõ, vagy kétezer arannyal, ékszerekkel, Zenitar amulettel, meg egy valag szuper cuccal. Összeszedem, nem mentek, két lépés, három mameluk bandita lép a számba.
Hiába F9, 10x, soha többé, még élve sem láttam azt a kereskedõt.
Nem káromkodtam...

Batmanci
Egyébként, most õszintén, Fantusz!
Te azt gondolod, hogy az Oblivionnal játszottál?
Amint felraksz egy-két modot, az már nem az a játék.
Így is lehet nézni.
Igazad van, mert én már 'télleg nem a vanilla Skyrimmel játszom, hiszen már írtam, több mint 120 módosító van rajta. Viszont élvezem is a játékot, és egy cseppet sem unalmas, így, 400 óránál.

Batmanci
Magammal szemben sem csalok!
Csak minden tetszetõs csajt, elérhetõvé varázsolom.
Mi ebbe a csalás? Az életben nem így van? 😊
Ha most azt mondod nem, nagyon meg fogok lepõdni! 😮

Jagi
Na jó bakker! Lv2-ön belefutottam egy Amulet of Akatosh-ba a jóseggüvel, erre kifagy és ne adj iste,n hogy még egyszer beadja... (nem gyenge cucc az lv2-õn...) pedig vagy 7x visszatöltöttem az uccsó save-t. Jó a sima ezüstlánc is. A csaj úgy sem tudja, vagy mindig elfelejti xD

Batmanci
Már ha el tudod venni tõle!
Mert ha el tudod - és itt jön az a kérdés, amit több ezer háesszel ezelõtt tettem fel -, akkor meztelennek kéne lennie! De nem lesz az, mert valahonnan a dekoltázsából elõszed egy nyúlcombot, meg egy komplett Daedra nehézpáncélzatot, pajzszsal, T34-essel, Ákával meg 150 7.62-es lõszerrel.
Persze Ti vagytok a kísérõk ismerõi, én csak kipróbáltam. Nekem ezt tette.
Janessa volt, a dög!

@Tobias88!
Nem szoktad nézni egy-egy harc után, vagy idõnként, milyen hatások vannak rajtad?
Ma volt egy élményem. 'Aszittem, besza-behu.
Baktatok az úton. Látom, fekszik elõttem egy mágica. Odamegyek, írja, hogy Search Arch-Mage. Kutatom, elveszem a cuccait, gondoltam egyet, Reanimate Corps, 'oszt kinyírom, várva, hogy hamu lesz belõle. Erre egy síri hang, hörögve megköszönte, hogy átsegítettem a másvilágra. De nem lett hamu.

Fantusz
Offline játékban mindenki úgy játszik, ahogy neki tetszik, hisz másoknak nem árt vele :-)

Viszont olyan lazán használod a konzolt, hogy lehet te már nem is a Skyrimmel játszol :-)

A házasságnak különösen nem tulajdonítok jelentõséget, tudom milyen bónuszokat hoz, de van olyan karim, amelyik ennek ellenére agglegény - én vagyok a mások véglet:-)

Fantusz
Kire, és mit szeretnél ráadni?
A kisérõd skilljeitõl is függ, hogy mit vesznek fel, illetve természetesen attól is, hogy mi az alapfelszerelésük.

Aela pl. könnyûpáncélos, nord hero páncélja van õ nem szivesen öltözik nehézpáncélba.
Uthgerd the Unbroken steel plate páncélzatát legfeljebb orchisra, vagy jobbra cseréli le (orchis is csak, ha fel van javítva)

A másik összetevõ a bugok tömkelege ezen a téren is.
Szívesebben felvesznek egy csupasz páncélt, fegyvert, mint egy enchantoltat.
Íjaknál a legtöbb kisérõ az alap fegyverét (pl. vadász íj) használja, hiába van nála enchantolt ebony, vagy daedric íj.
Ilyenkor két megoldás van:
1: nem foglalkozol vele, mit használ a kisérõd
2: konzol paranccsal elveszed tõle az alapfelszerelését, s így rákényszeríted, hogy azt használja, amit adtál neki

Batmanci
360-on bárkit feleségül vehetsz?
Konzolra csináltak egy külön játékot?
Akkor a konzolosok ne vegyék figyelembe, amit írok.
PC-n csak õket lehet feleségül venni:
Aela the Huntress, Aeri, Anwen, Avrusa Sarethi, Borgahk the Steel Heart, Brelyna Maryon, Camilla Valerius, Dravynea the Stoneweaver, Ghorza gra-Bagol, Gilfre, Grelka, Iona, Jenassa, Jordis the Sword-Maiden, Lydia, Mjoll the Lioness, Muiri, Njada Stonearm, Orla, Ria, Senna, Shahvee, Sylgja, Taarie, Temba Wide-Arm, Uthgerd, Viola Giordano, Ysolda.
Ha más tetszik, akkor konzol. Nekem meg mindig más tetszik, ezért mindegyikre rákonzolok, aztán majd eldöntöm melyik legyen a befutó.
(Persze, már tudom, de akkor is...)