20
  • connor1
    #20
    Szerintem akkor is érdekes ez a cikk. Elgondolkoztat, hogy szinte mindent az állatoktól vagy a növényektől lesünk el. Ha pedig mágis kitalálunk valamit ami nem ilyen eredetű, végül tovább fejlesztjük. Érdekes a természet, hogy mennyi titkot tartogat és milyen tudatlan az ember...
  • bakagaijin
    #19
    ??? Nem a win keresi az útvonalat, olyan nagyon sok beleszólása a döntésekbe nincs. Hacsak nem írja felül a routing táblákat :)
  • hangulati
    #18
    a cim helyesen: gyorsabb halozatok ehes hangyak segitsegevel...ilyen ez a jatek.
  • HENCIG
    #17
    hmm..
    Ez most is így működik nem?
    Ha winünk nem találja az utat akkor számításba veszi.....
    Mi pedig közben nézzük a homokórát!
    LOL:D
  • turbekanyo
    #16
    Nem értetted meg amit írtam. A hardwareünk mintegy 3.8+ milliárd éve változatlan , akkor létrejött, esetleg idegenek által idejuttatott vegyület. Az előző mondat első fele tudományosan bizonyított tényekre , míg a második fele hipotézisekre épül. Tulajdonképpen az akkor létrejött DNS reprodukcióiból épül fel minden ma élő lény, >kivéve< nagyon kevés a tudomány által még nem pontosan ismert szervezetet, mint pl. az alig egy hónapja felfedezett Arzén-t a DNS-ébe építő baktérium, illetve ide sorolhatók még egyes mélytengeri kénhasznosító (extremofil) archaeák.

    Amire te gondolsz az hogy az Operációs Rendszerünk megy tönkre 80-100 év alatt... ilyenkor persze elég feltelepíteni egy újat, esetleg majd a jövőben lehet valahogyan ghostolni :)
  • item
    #15
    Még. De ha képesek lennénk nagyobb %-ot használni az agyunkból,akkor a sejtalapú regenerálódás (nem öregszel meg,gyorsan gyógyulsz, stb) is kivitelezhető lenne.

    Ha képesek leszünk jobban megérteni az agy működését,talán eljutunk egy olyan fázisba,ahol már nem lesz szerepe a gyógyszereknek,sem a műtéteknek,mivel saját magát fogja megjavítani a szervezet. Ez az önjavító mechanizmus jelenleg is működik csak nem kielégítő hatásfokkal. Ergó gyógyulsz,de nem elég gyorsan ha pl elvágod a kezed,stb.
  • scnad
    #14
    Csak sz@r a hardware. 80-100 év után szétesik.
  • turbekanyo
    #13
    [b] A főemlősök (és különösen az ember) neokortexére a legjobb szemléltető példa a kernel és az OS közti vonatkoztatási viszonyok és mint olyan az ember zárt forráskódú így tehát Windows alapúnak is mondható. Még szemléletesebb példa a monitor előtt ülő felhasználó akinek halvány lövése nincsen (és nem is lehet , mivel zárt) a kernel működéséről (egysejtűek és sejt szint), viszont remekül tudja kezelni az asztalon kintlévő parancsikonokat (ez az amit a világból és magunkból látunk)

    Hogy értsétek is hogy miről vakerálok itt, még mélyebbre kell lemenni: függetlenül attól, hogy valaki érti vagy nem a másodfokú és többismeretlenes , exponenciális egyenleteket, az agypályáján lévő idegsejtek másodpercenként kvadrilliószor használják és számítanak ki ez alapján óraműpontossággal műveleteket, eredményeket (többek között a szemideg által a kisagyba küldött , majd onnan a hyppotalamus felé továbbküldött adatokat) , miközben az agy tulajdonosának , user szinten a leghalványabb fogalma sincsen az exponenciális egyenletek mibenlétéről.

    Az emberi agy tehát az OS, az ember pedig maga az OS felhasználója, miközben az agynak vannak ún. BIOS szinten is integrált "áramkörei", amiről szintén nincsen tudomásunk. Ilyenek pl. a gyomorfal , a belek mozgását végző izomműveletsorok, valamint a gyomorenzimek, és nyálenzimek befecskendezéséért felelős mirigyek, nem utolsósorban az éles és szúró tárgyakat letapogató gyomorfali csillók, amelyek az ilyen jellegű tárgyakat egy nyálkás burokban a vakbél irányába közvetítik, mikozben direkt nem fejtenek rá ki gyomorprés impulzust... , amelyeket szintén az agy végez "tudat alatt" (tehát BIOS szinten) ..

    Ide tartozik még az a szem által végzett valós idejű 2+1 -> 3+1 dimezió konverter , ami egyébként kizárólag az embernél van jelen, ezért van, hogy a kutyák, macskák de még a majmok sem képesek értelmezni sem a televízió képét, de még a tükörképet sem és semmilyen vetületi képet nem tud feldolgozni a kisagyuk.

    A földi élet "kernelje" a DNS nevű BRUTÁLISAN BONYOLULT , polimer vegyület és annak genetikai láncolatai, mely összehasonlíthatatlanul gyorsabb mint a globális földi internet együttvéve, még a legegyszerűbb egysejtűben is.

    A globális internet a mai formájában még egy földi vírussal sem hasonlítható össze, ami egyébként egy programon belüli programhibának , vagy hibás szubrutinnak tekinthető.

    A DNS és a gének pedig azon felül hogy bonyolult még >>SZÁNDÉKOSAN<< el is van TITKOSÍTVA ( RUNTIME OBFUSCATING ) ... A tudomány jelenlegi formájában még akkor sem lenne képes értelmezni az ilyen hosszú és bonyolult kódot mint a DNS, ha egyébként nem lenne szándékosan TITKOSÍTVA.
  • NIBI
    #12
    Nem a rajthoz, csak egy jól ismert úthoz mész vissza.
  • dzsagon
    #11
    bazmeg ha eltévedek valahol én sem megyek vissza a rajthoz, akkor egy hangya miért tenné ezt?
  • karesz6
    #10
    Jóval egyszerűbb döntés a jel felé menni mint a jellel ellentétesen megtenni x távolságot majd új útvonalon visszafordulni.
  • kvp
    #9
    Bennem felmerul a kerdes, hogy az eredeti cikk mikori? Mivel jopar strategiai jatek hasznalta ezt az algroitmust a korai 90-es evekben, tehat ha mar akkor ismert volt, akkor most mit akarnak kutatni rajta. Az egyetlen felismeres, hogy a hangyak is kepesek ra. Egyebkent maga az algoritmus egyszerubb mint a feromonos megoldas, mert nem igenyel csapatmunkat a hangyak reszerol.
  • philcsy
    #8
    Persze meg ha egyáltalán van lejtő meg vasgolyó ...
  • philcsy
    #7
    Attól még hogy lokális minimumba kerül nem biztos hogy ott marad. Ez attól függ hogy van-e elég (mozgási) energiája hogy kikerüljön onnan.
  • pasi29uk
    #6
    Már ha tudom, hogy hol van a golyó a lejtőn (fv.) illetve az adott rendszerben értelmezhető a lokális minimum...


  • moikboy
    #5
    Mert annak a lejtőnek az az alja.
  • juhand
    #4
    Ha lokális minimumba kerül a vasgolyó, akkor nem gurul le a lejtő aljára.
  • Glutamin
    #3
    Van egy nagyon jó útvonalkeresési algoritmusuk. Ennek a működési elvét kell most megértenie a nagy koponyáknak.
  • moikboy
    #2
    Jah, baromi okosak. Ilyen alapon egy vasgolyó is milyen okos, mert mindig legurul a lejtő legaljára!
  • radical@work
    #1
    Hogy van az hogy megint az állatok az okosabbak? :)