23
  • lith
    #23
    40-ért vettem a kindle-met. mire 20 lesz az ára, igen hosszú lesz a szakállam, viszont több százezret érő könyvmennyiséget olvasok el rajta... ha csak emiatt nem veszed meg, nincs is rá szükséged, egy kacattal több lesz otthon.
  • B0nFire
    #22
    Jó. Így a 40 felé ballagva gőzöm sincs róla, mi az, de nem is hiányzik. Feltételezem, hogy egy játék. Hát könyvolvasón könyvet kell olvasni, nem játszani. Így is a tököm tele van a multifunkciós kütyükkel, aminek a háromnegyedét ki sem használja az ember. Mint a smartphone. Nekem egy telefonban hasznos dolog, ha lehet vele telefonálni, esetleg sms-t küldeni, hasznos a cím és telefonszám tár, meg mondjuk naptár, számológép és pussz. Kamerának gyenge, tévézni kicsi, könyvet olvasni dettó, zenét hallgatni nem takarékos.

    Jó lesz az az e-inkes mono könyvolvasó. Csak adják 20 alatt, és máris veszek egyet. Legalább, ha kórházba megyek, nem kell egy bőröndnyi könyvet magammal cipelni, és ezt fél kézzel is lehet olvasni (ha az ember másik keze le van mondjuk kötve...) Nekem tökéletesen megfelel.
  • gothmog
    #21
    "Mi a baj a monokróm könyvolvasóval?"
    Nemmegy rajt' a krájzisz. Az.
  • B0nFire
    #20
    Ávud lájk tu báj a hembör... ebuk-ríder.
  • B0nFire
    #19
    ""Emellett hiányoznak az egyszerű terjesztési csatornák, amelyen keresztül a tartalomszolgáltatók az újságok digitális változatait eljuttathatják az emberekhez."

    torrent ^^"


    Hát hogy mondhatol ilyent, te bűnöző, tenorista, pedofil, szélsőséges, kirekesztő, trappista, masiniszta, amikor jól tudod, hogy a torrent a Zördög kanálisa; a Szájberbebűnözés melegágya; minden rossz djökere; a nyomor, a szegénység, a bubó- és tüdőpestis, az ÉCC, a kolera, malária, cunami, földrengés és repülőgép-szerencsétlenségek okozója!

    Aki nyílt fórumon le meri írni ezt a szavat, aztat hat hónapi kötél általi főbelövésre ítéli a rögtönítélő hatbíróság.

    Gyerekek! Ne torrentezzetek, mert miattatok pusztulnak a fák, és ömlik a vörösiszap, továbbá a cián a Tiszába! Menjetek a bótba eredeti DVD-t lopni, esetleg fegyveresen rabolni. Az enyhébb elbírálás alá kerül.
  • B0nFire
    #18
    "Cserébe viszont monokróm és kurvanehéz a kezelése."

    Van nekem vagy 10 köbméter könyvem. Képzeld: mind monokróm! A színes képeskönyvekről kábé 8-10 éves koromban leszoktam. Mi a baj a monokróm könyvolvasóval?

    Van nekem egy két kötetes Technika kisenciklopédiám, még 1975-ből, a Műszaki Könyvkiadótól. Ennek is kurvanehéz a kezelése. Hanyatt fekve fél kézzel ezt sem forgatod, az tuti. Kb másfél kiló, A4-es és 600 oldal (kötetenként). De ettől még nem dobnám ki.
  • keysersoze
    #17
    "Emellett hiányoznak az egyszerű terjesztési csatornák, amelyen keresztül a tartalomszolgáltatók az újságok digitális változatait eljuttathatják az emberekhez."

    torrent ^^
  • Omega
    #16
    "Nem gondoljuk, hogy az e-olvasók le tudják majd váltani a tábla PC-ket, igaz ez fordítva sem valószínű, hogy megtörténik..."

    Ez tök nagy tévedés szerintem. Nyilvánvaló, hogy az e-ink fejlődésével nem lesz értelme külön könyvolvasó és külön tábla pc kategóriának, ez csak egy időleges szétválás a kezdeti ár és technológiai problémák miatt.
  • QuippeR
    #15
    persze-persze smartphone-on könyvet olvasni. telefonálni meg majd a vízcsappal fogok, tévét nézni meg a ceruzahegyezőmön.
  • asysoft
    #14
    Kezelés nem a képernyőhöz köthető, monokróm meg... Tudtommal van már színes ePaper, nomeg mindenki el tudja dönteni, hogy mi számára a fontosabb. Sokat olvasok monitoron (weblap, forráskód, miegymás), és bizony fáradtabb a szemem, mintha papírral tenném ugyanezt (ha meg valami fényforrás van a hátam mögött, sokkal hamarabb lefáradok, Isten áldja a Glare képernyőt kitalálókat!). Személy szerint szemezek egy Kindle-el, bár egyelőre még nincs rá a keret. Legjobban a garanciától tartok, mindig belenyúlok a tutiba...:(
    Cikkhez meg: elmúlt 1 héten 3 embernél láttam eBook readert az utcán emberek kezében, ebből egyik olyan 60 éves férfinél lehetett...:)
  • Ferrer
    #13
    Cserébe viszont monokróm és kurvanehéz a kezelése.
  • [HUN]FaTaL
    #12
    Mert az e-ink:

    Kíméli a szemet (nem, nem kifolyásról van szó, hosszútávon) és csak akkor fogyaszt, amikor lapozol plusz tényleg olyan hatása van mintha könyvet olvasnál. De olvass csak 3" LCD-n :D
  • karesz6
    #11
    Ezt válaszolja meg valaki: Minek e*book olvasó ha van smartphone? Az elmúl fél évben kb 10-12 könyvet olvastam a legelső iphone 3g-n és nem folyt ki a szemem. másnak sem fog. Jah a könyvek a5 méretben rendre 250 oldal felett vannak 14 es betűméretben.
  • Ferrer
    #10
    2013-ban már nem mindegy lesz?
  • RecoPhile
    #9
    Nemtom, én mondjuk amit eddig leszedtem torrentről az mind-mind normálisan vannak tördelik. Hátránya annyi, hogy van egy pár hibásan begépelt betű. Ezen kívül korrekten vannak lektorálva. :)
  • B0nFire
    #8
    3 éve ezt szajkózzák. Nincs normális tartalom. Van online könyvesbolt, meg letöltő, de amíg hibásan tördelik a könyvet, ne kérjenek el érte pénzt.

    Most töltöttem egy könyvet le, és az összes idézőjel helyett (Amerikában a párbeszéd szemléltetésére...) csupa kérdőjel van, méghozzá szóközzel, így:

    ?bla-bla-bla ?bla-bla-lba

    Kurva fárasztó olvasni. Ingyenes és hivatalos letöltőoldal, nem warez, sőt, akár online is olvashatod a könyvet, amibe ugyanilyen szarul van beletördelve a szöveg. Amíg a digitális kiadványok nem esnek át annyi lektoráláson, mint az analóg társaik, addig nálam az e-könyv nemigen rúg labdába. Csak azt olvasom el ilyen formában, amihez másképp már végképp nem jutok. Ugye a muszáj az nagy úr, de nem feltétlenül kell szeretni.
  • Jozsó
    #7
    Azért még az a 8-9 óra is durván kevesebb mint egy rendes e-book olvasó üzemideje. Feleségemnek olyan október elején vettük meg a Kindlét (egyébként még nem volt karácsonyi időszak olyan 2-3 nap alatt jött meg) és olyan egy hónap (!!!) bír ki egy feltöltéssel.

    Amikor én vettem akkor mondjuk 32k HUF-ra jött ki az ára, akkor annyi volt a dollár.

    És persze hihetetlenül szuper, lányaink is azt kérték karácsonyra (nekem meg oltári szerencsével sikerült kb. 2 héttel azelőtt megrendelnem, hogy beállították ez a 2 hónap múlva szállítunk dolgot).
  • atomkrumpli
    #6
    Két-három órát bírt az aksi ?
    manapság egy notebook akkuról 2-3 óra az ipad meg bőven viszi a 8-9 órát (nállam ment 9 felett wifi+net,videók stb) tieddel valami gubanc lehetett. Az ips kijelzőn meg pláne csodálkozok hogy nem tetszett, az valami ocó másolat lehetett :-)
  • krumpley
    #5
    Én sajna azt az infót kaptam, hogy készlethiány miatt január végéig nem szállít mo-ra az Amazon. Valaki javítson ki ha tévednék, mert nekem egy Kindle DX-re fáj a fogam de rohadtul :)
  • Juszufka
    #4
    http://www.amazon.com/

    Az amerikai Amazon most átvállalja a vámot és az áfát, és egy Kindle Wifi esetében csak az árat + szállítási költséget, 139 + 20 dollárt kell fizetni.
  • juhasz1
    #3
    Messen hol vetted ezt a Kindlet? És pontosan milyet? Én feltúrtam a netet, és nem találtam e-könyv olvasót ennyiért ... tudnál segíteni?
  • messen
    #2
    30k-ért vettem szállítással együtt a kindle-met (jó alacsony volt a dollár ;) ). Volt nálam egy hónapig iPad is. Ebben az egy hónapban fel sem merült, hogy az utóbbin olvassak könyvet. Netezni, doksit írni, játszani jó, de olvasni...
    Két-három órát bírt az aksi, utána póráz, a kindle meg simán bírta az egész napos üzemet, és nem folyt ki a szemem tőle.
    Felraktam rá néhány jegyzetemet és leírásomat, így mindig kéznél vannak, ha kell. Legalább nem kell mindig net kapcsolat, hogy lehívjam őket a 'felhőből' ;)
  • juhasz1
    #1
    Ez nagyon jó hír, de semmi konkrétumot nem mondott ..:( azt megírhaták volna, hogy mégis mikor fog kb 20.000 ft köré menni? Vagy soha?

    Úgy venék már egyet, nah de 55.000 ropiért ? :(