68
  • narumon
    "Igazából nem értem miért védelmezed annyira az iphone-t. Miután az egyik legmagasabb árfekvés "okostelefon" a piacon, szerintem az ember jogosan akad ki azon, ha valami nincs benne, ami gyakorlatilag a telefonok 80-100 százalékában alap funkció már évek óta."

Az a baj, hogy ez számtalanszor bebizonyosodott már, hogy aki az iphonet szídja az sem tud helyette másikat mondani, csak 4-5 különböző telefonból lehet összerakni a tökéletes telefont, mert az egyiknek ez hiányzik a másiknak az. Jelenleg sem tudok "übertelefonról", de még az iphone4 közelít hozzá a legjobban (hangsúlyozom, hogy az én igényeim szerint)

"Mellékesen az iphone-nál arról tudsz listát írni, hogy mire nem képes, amit nagyjából az összes többi telefon igen, és nem arról, hogy mivel tud többet."

Szerintem arról is lehet bőven írni, csak hát ilyenkor a másik oldalról jön az a duma, hogy nem fontos, stb stb. Egyébként olyan nagy listát nem tudsz arról sem írni, hogy mivel tud kevesebbet. 3 dologgal és mindenki ezen lovagol már elég régóta;

1, FM rádió
    2, SMS státusz
    3, BT fájlküldés

"Az meg a reptéri kutyát sem érdekli, hogy neked mi nem hiányzik belőle, inkább ajánlj alternatívát, ha tudsz."

Ezt most nem értem, én ajánljak alternativát amikor én meg vagyok vele elégedve? Szerintem fordítva kéne, de az a baj, hogy egyszer már belementem egy ilyenbe és érdekes módon a másik oldal is folyamatosan azzal jött, hogy neki az nem kell, az nem fontos, stb.

"A böngésző meg tényleg olyan amilyen, de nem vagy kötelezve, hogy használd, amúgy meg nemsokára jön az újabb, de én pl. Operával jól elvagyok."

Persze semmire sem vagyok kötelezve. (de ezt a mondatot akkor miért nem hangoztatod az iphone esetében is? Látod látod, már fordult is a kocka. Az meg, hogy jön újabb?? ehh...)
  • DjDano
    Pont ez a szögletes forma az ami már hiányzott a Nokiáknál, hiszen régen szinte csak ilyen mobiljaik voltak, aztán beálltak a távol keleti stílusra! Nekem nagyon is tetszik, egyedi és nem egy kaptafára készülő szürke egér mint a HTC és Samsung modellek döntő része!
  • Ender Wiggin #26
    Az "okos" telefont buta embereknek találták ki :-)
    Nekem jó lesz az 5 éves 5140i is...
  • Madve
    "hogy olyan béna email rendszer van benne, hogy nem is lehet normálisan levelezésre használni"

Tényleg? Nekem fel sem tűnt. Akkor mától abba hagyom a használatát, pedig azt hittem az utóbbi 2 évben, hogy tudok levelezni vele.

"aminek nincs érintő kijelzője, vagy ha van akkor éppen fos (a lá Nokiák nagyrésze)"

Ez már a múlt. Mostanában sokszor előfordul, hogy azon gondolkodok, hogy tényleg hozzáértem amikor már reagált, vagy csak nagyon közel volt az ujjam...

Mellékesen a hsz-edből nekem az jön le, hogy neked gyakorlatilag bármelyik telefon megtenné ami mostanában jelent meg, mert azok között márkától függetlenül elég jó touchscreen van, az összes tud annyit mint egy iphone, az extrákat meg úgy sem használnád amikre az iphone-ok nem képesek. Ok, a többin nincs harapott alma.
  • sanyicks
    Az sms értesítőnél nem TE kézzel igazolsz vissza, hanem az üzenetközpont küldi a feladónak, hogy megérkezett a célnak vagy nem... kikapcsolni csak a küldőoldalon lehet a megjelenítését. A küldő ebből kimarad.

elvesző sms pedig előfordul... pl a telefon hibájakor (amikor azt írja elküldte, de mégsem), vagy a fogadónál vannak problémák, vagy szolgáltató hibájából, és az sms-nek van olyan hogy élévülési ideje (amit gondolom szintén nem lehet állítani a szifonban), ami alapon asszem 1 hét(ez a max is) de lehet akár fél órára is állítani. Ha mondjuk valakinek küldesz egy sms-t és 1 hétig kikapcsolva van, a visszaigazolás meg fogja írni hogy nem sikerült kézbesíteni, ha nincs ilyen akkor azt hiszed hogy elment pedig nem... és jön a "hoppá de én"
    Tehát nem, nagyon nem olyan mint az emailes visszaigazolás.

De végül is tényleg nem olyan nagy dolog ez sem és az fm rádió, bár hasznos. Csakhogy a szifont minőségi fenomenális fantasztikus elképesztő telefonnak hívják, elképesztő árért adják, még sem tud olyanokat amiket 10 éve egy 20k-s nokia tudott...
    (Na meg olyanokat sem amit egy 35k-s kínai (bár a szifon is kínai) tud...)

netrádió lol. Nézted már a mobilnetes előfizetések árait és adatforgalmi korlátait? Az első elképesztő(több ezer), a második része pedig a VICC(100 meg 500 mega), ebbe nem sok netrádió fér bele és akkor még másra is kéne használni.
    Tehát normálisan netrádiózni csak wifi közelben lehet, na és ezért jó az fm rádió.
  • Madve
    Igazából nem értem miért védelmezed annyira az iphone-t. Miután az egyik legmagasabb árfekvés "okostelefon" a piacon, szerintem az ember jogosan akad ki azon, ha valami nincs benne, ami gyakorlatilag a telefonok 80-100 százalékában alap funkció már évek óta. Ezek a dolgok éppen ezért egyértelmek sokak számára, hogy benne vannak, és eszükbe sem jut ellenőrizni vásárláskor. Mellékesen az iphone-nál arról tudsz listát írni, hogy mire nem képes, amit nagyjából az összes többi telefon igen, és nem arról, hogy mivel tud többet. Az meg a reptéri kutyát sem érdekli, hogy neked mi nem hiányzik belőle, inkább ajánlj alternatívát, ha tudsz.

Mellékesen Nokiákon is van internet rádió, gyári program, csak le kell tölteni, kb. 4 éve használom. Symbiant meg hiába szidod, v3 jól sikerült. A böngésző meg tényleg olyan amilyen, de nem vagy kötelezve, hogy használd, amúgy meg nemsokára jön az újabb, de én pl. Operával jól elvagyok.
  • narumon
    Már leírtam párszor, most is leírom, ha valakinek fm rádió kell meg sms státusz az ne vegyen iphonet. Ettől nem lesz szarabb a telefon.
    Meg kell venni az ócsó nokiát vagy mittomén melyiket ami tud státuszt meg fm rádiót. És akkor mindenki happy lesz. Én nem írom tele minden forumban, hogy mekkora szar egy olyan telefon aminek nincs érintő kijelzője, vagy ha van akkor éppen fos (a lá Nokiák nagyrésze), meg, hogy olyan béna email rendszer van benne, hogy nem is lehet normálisan levelezésre használni, vagy éppen a böngészője suta, vagy az oprendszere, stb stb. Napestig sorolhatnám, hogy melyik telefonnak milyen baja és hiányossága van. A tény tény marad; soha életemben nem használtam SMS státuszt, soha nem is fogok. Ez egy telefonvásárlásnál nekem annyit sem nyom a latba mint hogy kék színű a gyári doboza vagy fekete. Ugyanígy vagyok az FM rádióval is, és valószínűleg még jó néhány "hihetetlenül fontos" featuret fel tudnék sorolni ami kb. ennyire hoz lázba.

Félre értés ne essék akinek ez kell az vegyen egy olyan telefont ami ezeket tudja és legyen happy vele, viszont nyilvánvalóan van egy jópár olyan feature ami nekem musthave más meg ugyanígy nem foglalkozik vele a vásárlásnál. Ezért jó, hogy ennyi féle telefont gyártanak mindenki azt vesz amit akar és amit a legjobban ki tud használni.
  • Ferrer
    "Rádió van benne, méghozzá nem elavult FM hanem internetes amivel pöttyet több adót lehet fogni pöttyet jobb minőségben. "

Pöttyet több pénzért. Nem biztos, hogy mindenki erre akarja elhasználni a sávszélét.
    Az sms státusz hiányát meg már vicc, ahogy próbálod megmagyarázni.
  • juniorjb
    Google hopeful that Android will run Nokia smartphones, link.
  • narumon
    Én meg telefonálok, és ha ki van kapcsolva akkor amint bekapcsolja kap róla értesítést ergo rögtön vissza is tud hívni.
  • Gery85
    Szerintem meg igen is hasznos az sms visszaigazolás, ha valaki ki van kapcsolva, és fontos lenne beszélnem vele, csak ráküldök egy sms-t és amikor bekapcsolja a telefont én megkapom a vissza igazolást,és már hívhatom is.
  • narumon
    Nekem ez mindig is tetszett, de teljesen máshogy van berendezve a lakásunk szóval nem illene bele :(
  • narumon
    "Annyira tipikus: ami nincs a szifonban= az nem kell, aztán ha van= elengedhetetlen."

Én meg fordítva látom. Ami nincs az iphoneban, hirtelen minden fikázónak az lesz a legfontosabb feature a világon, függetlenül attól, hogy valaha használta-e vagy sem.

"Végül is teljesen hülyeség ha tudni akarod hogy az sms amit küldtél megérkezett-e egyáltalán, ugyan kit érdekel? :D"

Miért ne érkezne meg? Én még nem láttam elvesző sms-t. Olyan mint az email, ott is lehet kérni visszaigazolást csak senki nem használja, sőt a legtöbb embert kifejezetten idegesíti. Engem pl annyira, hogy szokott jönni olyan email amiben kérnek visszaigazolást, rutinból NEM-re nyomok még a céges levelezésen is. Akár le is szokhat róla semmi köze, hogy mikor olvasok el egy emailt.
  • narumon
    Hm én senkit nem ismerek aki használná de lehet hogy neked van igazad.
    Rádió van benne, méghozzá nem elavult FM hanem internetes amivel pöttyet több adót lehet fogni pöttyet jobb minőségben. (Bár én ezt is nagyon ritkán használom).
    Egyszer gyere el és odaadom. Ha tudsz produkálni rajta olyat, hogy nincs térerő akkor meghívlak ebédre.
  • Madve
    Akit jobban érdekel retro bútorként lehet kapni...itt
  • Madve
    Megjegyzem asztalnak jobban tetszik, mint telefonnak...
  • Madve
    Kb. 1 hete ugrott be, hogy honnan ismerős nekem az iphone4 dizájn. Csak hasonló képet találtam, de szerintem mindannyian láttunk már amerikai filmeket, ahol az útszéli gyorséttermekben hasonló asztalokat lehet látni. Szóval így néz ki a fehér iphone 4 pofára fordítva lábbakkal:

Bár lehet, hogy csak véletlen, de azért elég nagy a hasonlóság. Lehet szándékos is, egy ismerős forma mindig könnyű fogadtatást kap.
  • sanyicks
    Ez egy olyan dolog amit mindenki használ, mert alapfunció, annyira hogy észre sem venni :)

Annyira tipikus: ami nincs a szifonban= az nem kell, aztán ha van= elengedhetetlen.

Végül is teljesen hülyeség ha tudni akarod hogy az sms amit küldtél megérkezett-e egyáltalán, ugyan kit érdekel? :D
  • pixx
    Mondjuk én elég sok embert tudok, aki ezt használja, de lehet neked van igazad...
    Igaz ez olyan, mint a rádió a telóban, 4 év alatt, még mindig nem alapfelszereltség...de 5 ezer forintos nokiaban simán meg van...
    Persze sokan azt mondják nem kell, de nem rossz ha van...bár az iphonenál már az is próbléma, ha kézbe fogod, mert nincs térerő :) nagy teló, érdemes használni :)
  • narumon
    És egy olyan dolog amit a világon 2 ember használ, aki kitalálta meg te :D :D
  • sanyicks
    Egy olyan dolog amit a egy 11 éves telefon és simán tud, csak a szifon nem :DD
  • bigjoe
    "Delivery report". ha az általad küldött sms-t megkapják akkor a telefon ezt jelzo..

Én kizárólag a felső kategóriás noki symbian telefonról beszéltem. Pl N95 e71, N82
  • aronvirginas
    Nincs jelentős gond a Symbiannal, de az X7 dizájnján még agyalhatott volna a Nokia.
  • passatgt
    mi az az sms státusz?
  • narumon
    Nekem symbian az kizáró ok, és mióta volt Win-es mobilom az is az. (7-est még nem próbáltam), az androiddal elvagyok, de egyelőre nálam még mindig az iphone a nyerő.
  • fergusonpapa
    5530am volt 1évig ssenki ne mondja nekmh a symbian kiforott....egy alsó kategoriás teló androiddalis jobb mint ez...
  • bigjoe
    Saját tapasztalat:

A Htc-Android páros szinte verhetetlen. Egyedül a htc hardware-el vannak apró gondjaim (Desire) a csengetés (Kihangosított zene) halk és nem a legjobb minőségű, és néha a hívásminőség sem az igazi.

Iphone nagyon buta hamar megszabadultam tőle. (Még az sms státuszt sem tudja)

Symbian szerintem még mindig nagyon jó és kiforrott ott gondolnak a felhasználókra. (Pl a szöveg bevitelnél, szerkesztésnél vannak nyilak, mert néha érintéssel szinte lehetetlen eltalálni egy adott pozíciót). A böngészője viszont nem az igazi és még mindig nem nagyon van böngészéshez megfelelő képernyővel szerelt modell.

Hát ennyi, ha érdekel valakit..

• coolbboy83
    Hát... tény, hogy izlések és pofonok, de ez a Nokia design eléggé ramaty nekem.
    Egy HTC vagy Samu, iPhone sokkal jobb design.... ez a Symbian meg,... nem kéne erőltetni.

Ez az LG meg a buta műanyag buflák fos érzetet kelti....

HTC.... az köll, nagyon pöpecek az új designjai.... nekem

szerintetek ???