76
  • Julius Caesar
    #76
    "... Putyin minden hordó Magyarországra szállított olajból 1 dollárt zsebretett"

    És téged ez meglepett? Hogy az oroszok szállítanak nekünk olajat, és lenyúlnak belőle vmennyit?

    Hát ha neked ez újdonság volt, akkor javaslom vedd le a rózsaszín szemüveget.

    Ejha...
  • morden
    #75
    Ember, a wiki nem előre nyomja ki a titkokat, hanem hónapokkal évekkel ezelőtti dolgokat szivárogtat ki, és az hogy pont Merkel ragadt meg benned... hihetetlen, az hogy Putyin minden hordó Magyarországra szállított olajból 1 dollárt zsebretett, vagy hogy az Afganisztánban lévő magyar alakulatot leanyámasszony katonázták, már nem jutt el hozzá, de Merkel igen, ébersztő!!!!
  • Balumann
    #74
    Lehet, ebben azért annyira nem mélyedtem el még, a lényeg a szétválasztás. Sőt, mintha már a Görögök is alkalmazták volna... :/
  • Julius Caesar
    #73
    Feltételezés: és ha közérdek, hogy ez titok maradjon? Van amiről jobb, ha a nép se tud. Képzeld el de nagy meglepi lett volna a D-Day, ha az amerikaiak kinyomtatják a helyszínt és időpontot. Németek tuti nem olvassák el, mert rendesek és nem szeretik a meglepiket elrontani.

    De most neked komolyan hiányzott az a titok, hogy valaki merkelt teflonfejűnek hívta? Én meglettem volna nélküle. Aztán ki tudja, lehet erre vágytam mindig.
  • Sir Ny
    #72
    A demokrácia jelentése népuralom. A nép által választott vezetők nem rejthetik el a népet érintő fontos adatokat a nép elől. Hol itt a népuralom?
  • Julius Caesar
    #71
    A rendőrség mióta igazságszolgáltatás?
    Úgy tudtam az a bírósági szervek, a kormány a végrehajtói hatalom, a parlament a törvényhozó testület. (Magyar rendszerben).

    A rendőrség szerintem végrehajtói hatalom, mert ők csak átadják a gyanúsítottakat a bíróságoknak, ügyészségeknek, akik bizonyítékok alapján eldöntik a büntetés mértékét, ha kell. A rendőrség ebből kimarad, ők nem döntenek el soha semmit. Ők csak a kiadott érvényes törvények alapján őrzik a közbiztonságot és a rendet.

    Amúgy meg amiről beszélsz az a felvilágosodásban alakult ki (történetesen ez félig-meddig liberalista elv), és sok filozófus megfogalmazta. Mármint az államszervek függetlenítését, és hogy egymást ellenőrizzék.

    Elméletben így is van. Elméletben :)
  • Balumann
    #70
    Erre is lenne egy a jelenleginél jobb megoldás (bár elvileg most is úgy van, gyakorlatilag nagyon nem, legalábbis néhány országot kivéve). Függetleníteni kell a különböző szerveket, mint pl. az igazságszolgáltatás (rendőrség), eltörölni a mentelmi jogot, és esetleg olyan szerveket felállítani, amik ellenőrzik a másikat (így akár lehetne titkos dolgokat is ellenőrizni, anélkül hogy nyilvánosságra kerülne az, aminek nem kellene).
    Jó persze ennek is ugyanúgy meg vannak a buktatói sajnos, nem biztos, hogy változtatna a helyzeten.
    Mindenesetre részben a Jobbik ezt akarja elérni, és ebben teljesen egyet értek velük.
  • Balumann
    #69
    Az az igazság, hogy tökéletes rendszer nincs, bármi lehetne tökéletes, ha mindenhol olyan emberek lennének, akik a közös és mindenki érdekeit tartják szemelőtt, és sajnos bármi lehet rossz, ha ez nincs meg.
    A katonai titkos dokumentumok hiába tűnnek ellentmondásosnak a demokráciában, ha mindent nyilvánosságra hoznának, akkor az is meglehet, hogy mi szívnánk meg, mert az adott ellenség azt kihasználhatja. A hátránya meg pl. az, hogy gyakorlatilag nem tudhatod most jelenleg milyen fegyverek állnak kilövésre készen, hogy hol mi történik pontosan vagy mit terveznek, mik a valódi politikai-katonai (és egyben sajnos valószínűleg, többnyire gazdasági) célok, és még sok mindent.

    Most a kérdés leginkább az, hogy a nyilvánosságra hozott dokumentumok, ismeretek azért ennyire veszélyesek, mert azok veszélyeztetik a későbbi tevékenységeket, terveket, amik valójában az átlagemberek érdekeit szolgálják, vagy mert pont ellenkezője és lebuktatják az adott elitet, tehát SAJÁT érdekeiket veszélyezteti. Én sajnos leginkább az utóbbira gyanakszom.
  • morden
    #68
    Lefizetek 2 csajt , hogy valljon putyin ellen szexuális zaklatás miatt, az interpol másnapra fő oldalon fogja hozni, hogy előzetesbe kerülhessen putyin , JAHOGY NEM áhh , valami hiba van a demokráciában
  • Skynet85
    #67
    Ez mind így igaz azonban, tegyük fel, hogy kiderül Putyin megölt közvetlenül 100 közvetve 100000 embert, még is mit csinálsz?
  • sanyicks
    #66
    Sajnos a személyes titok és az állami titok két rohadtul más dolog...

    a személyes titokhoz nincs senkinek sem köze.
    Az állam titkaihoz viszont mindenkinek aki megbízta.
    És mind tudjuk hogy nem jóhiszeműen titkosítgatnak, a lopást, gyilkolást, mutyit titkosítják, pont azt amire NEM kaptak felhatatlmazást.
  • Julius Caesar
    #65
    A demokrácia jelentése népuralom. Ez miért zárná ki a titkosításokat? Neked is vannak titkaid. Na látod. Ha jobban belegondolsz, akkor a kormány titkai áttételesen a nép titkai :)

    Mellesleg senkinek ne legyenek illúziói, hogy ez a jó ember gondolt egyet és kiszivárogtatott pár százezer dokist mert jaj de szívén viseli a világ sorsát és a szabadságot. Valahonnan ő is kapja a füleseket, valaki őt is mozgatja. Lehet áttételesen valaki kezére játszik, csak ő erről nem tud. Ne higgyétek, hogy ő egy magányos harcos, egy lángoszlop. Ezen a szinten már minden nagyban megy. Ki tudja assange kinek a bábja, úgy hogy még mi ellőt megsiratjátok, gondoljátok végig a dolgokat. Simán elképzelem, hogy ez az egész egy belső hatalmi harc az USA-ban, vagy más szervezetek kormányok rendezik. Azt is elhiszem, hogy ezek a letartóztatások direkt ilyen látványosak és a TI reakcióitok bele vannak kalkulálva. Ha megnézitek nem szivárgott ki semmi releváns, ezek csak ilyen szoft-bulvár hírek (!). lehet aki emögött áll csak az erejét fitogtatja.

    Aztán lehet, hogy csak én látok rémeket és tényleg olyan ügyes, hogy egymaga kijátszotta az FBI-t meg a jóistent. De azért erre mérget vehettek: ez nem olyan fekete-fehér ügy, mint amilyennek kívülről látszik
  • nyaSGem
    #64
    Emberek!
    Érdekes - és számomra igen örvendetes -, hogy ez talán az első téma itt, amiben mindenki egy oldalon kardoskodik.

    Azt hiszem indenki jól megérezte most, hogy a világ nagyhatalmai (az a pár ember aki a világot irányítja) milyen könnyen földbe tiporhatja azokat, akik az igazságot akarják.
    Ne legyen igazam és Assange jöjjön ki győztesen ebből.
    Egyébként én már hosszú hónapok óta figyelemmel kísérem Assange tevékenységét.
    A nemi erőszakkal kapcsolatban a véleményem az, hogy azért is egy baromi rosszúl megválasztott rágalom, mert szerintem Assange meleg.
    De emellett egy kivételes ember és talán korunk utolsó nagy szabadság- igazságharcosa....
  • sanyicks
    #63
    :DDDD hogy te mennyire demagóg vagy azért árnyaltabban is forgathatnád ki a szavakat, így túl feltűnő. Jót röhögök rajtad te "én tudom a frankót mindenki más hülye".
  • NEXUS6
    #62
    Az úgy volt, hogy a vikilíksznél levő önkéntes kislányoknak szólt Assange, hogy lesz egy kis túlóra. A csajok repesve várták, hogy bennmaradjanak a főnökkel. Dolgozgattak, lassan mindenki hazament, a csajok egyre jobban érezték, hogy végre valami történni fog. Eltelt még egy félóra, mire végre beállít Assange és megkérdi a lányoktól, hogy hogy állnak.
    - Asszem végeztünk!
    - Nagyszerű, akkor hazamehettek, köszi a munkát!
    - Micsódaaa? Most menjünk el, mást nem kell csinálni...? Mást ...tudod?
    - Őööö, köszi lányok de nem!
    - Ok akkor mi lesz a pénzzel? Túlóra díj?
    - Ne haragudjatok, de önkéntesek vagytok, nem? És mint azt tudjátok ez amúgy is egy nonprofit szervezet, szóval nincs pénz.
    - Nem erről volt szó! Te most szopatsz bennünket?
    - Őööö gondoljátok? Ha így nézzük lehet, hogy igen, lehet, hogy tényleg megszopattalak benneteket.
    - Igen! És erre most iszonyatosan rábaxtál!
    És ezzel megvalósult a csajszik ellen elkövetett szexuális erőszak. A beszélgetés második feléről a lányok bizonyító erejű hangfelvétellel is rendelkeznek...
  • morden
    #61
    Amúgy hogy fognak vajon egy több hónappal ezelőtti elméleti szexuális zaklatást bizonyítani ? (nem vagyok szakértő, de gondolom a konkrét biológiai nyomok már eltüntek) aztán lesz 3 vallomás, 2 csajszi vs Assange, a bíróság hogy fog határozni 2 az egy ellen , bűnös ?
  • NEXUS6
    #60
    Ezt aláírom, hogy elég beteges elképzelés, és épp ezért énszerintem nem is mondtam ilyet.
  • karesz6
    #59
    Most kéne osamának lépnie és kegyetlenül feltrancsírozni a figurát 4 be vágni és a részeit 4 nagy amerikai város 1-1 neves pontján elhelyezni és aztán nem elvállalni az elkövetést. Nincs az a politikus aki ebből kimagyarázná magát és még az a bizonyos életbiztosítás is csúnyán betehet az amcsiknak.
  • Asperot
    #58
    Amilyen világot vizionálsz azt haverokkal egy erdőben, kis kommunában simán összehozhatod, némi kompromisszum árán. Hajrá! A demokrácia fogalmát meg kicsit még tanulmányoznod kellene. Azt pedig ne felejtsd el, hogy sem a rendvédelmi szervek, sem pedig a katonaság, a világon sehol nem alkalmazza a demokratikus berendezkedést. Az is elég beteg feltételezés Nexus6 részéről, hogy ami titkos az törvénytelenséget próbál elfedni. Mondjuk, azt nem vitatom, hogy ilyen is akad közte.
  • MrImy
    #57
    Fura, hogy két ribanc utólag kitalálta, hogy ők tkp nem is szeretkeztek, hanem megerőszakolták őket.

    Miért nem jelentkeztek azonnal a rendőrségen?

    Budaházy, Assange... oly világban élünk, ahol a bűnt törvény védi az igazság pedig értéktelen fogalom a hatalom birtokosainál.
  • IMYke2.0.0.0
    #56
    Csak jelzem, hogy: "Wikileaks is currently mirrored on 1005 sites (updated 2010-12-07 21:55 GMT)"
  • NEXUS6
    #55
    Miért, ki ez az Assange?
  • NEXUS6
    #54
    Valszeg, félnek a büntitől, mert ha közölnék törvénysértést követnének el, hiszen titkosak.
    Monnyuk az egész világ csak ezekről beszél, de hát a törvény az törvény. Kíváncsi vagyok a bírósági tárgyalásokra majd. Gondolom zárt ülés lesz, hiszen nem szabad, hogy a szóban forgó iratok kiszivárogjanak.
  • Molnibalage
    #53
    Jót rögöhök rajta. Esetleg posztold ki a PIN kódodad és bakszámlaszámodat. Röhejes, hogy egy demokráciában ez titkos adat...
  • Pares
    #52
    Assange nevét mindenhonnan kitörlik, jövőre már csak Urban Legend lesz az egész...
  • morden
    #51
    Most írták, hogy a The Times levette Assange-t az év embere szavazásról, pedig ő vezette ( amúgy érdekes, hogy az amerikai lapok nem közlik a wikileaks dokumentumait, de lehet csak én néztem be és közlik).
  • morden
    #50
    Na ja a recept titkos volt, de maga a bomba az már egész jól dokumentálva volt a médiában.
  • Skynet85
    #49
    huh apám ezt gyorsan gondold át:D x-nek van egy fegyvere amivel megtudja védeni magát és nem is kíván mást cselekedni csak élvezni a lehetőséget, hogy nem kell félnie, azonban ezt y simán szabotálni tudja mert ismeri a működését és bizony y nem az emberséges fajta, hanem megy és leigázza x-et ezért volt anno titkos az atomba receptje hogy uram bocsáss egykét elborult eleme világú hatalom ne tudjon urat játszani...
  • 5c0rp330n
    #48
    onmagaban a teny hogy titkositott katonai dokumentumok vannak, nevetseges egy demokraciaban, es teljesen ellent is mond neki.
  • morden
    #47
    Amúgy kiderült, hogy putyinnak minden hordó olaj után +1 dollárd adunk csak úgy, mostmár mindneki tudja, és változott bármi ? Elővették azt az embert/embereket akik ezt intézték, elővették putyint emiatt? Hol van ilyenkor az interpol, mert Assanget sikerült elkapni, de pl putyint aki minimálisan egy egész országot átvert, vele mi a helyzet? Hol van már az interpol parancs, amit a magyar rendőrség kér?

    (sry a duplikálásért)
  • Sith
    #46
    Egyébként ha már konteozunk...
    Gyakorlatilag azt csinál ez a jó ember amit akar.. gyakorlatilag gyilkolhat gyors hajthat.. hiába lesz 1000+1 bizonyíték akkor is rá lesz fogva az emberek által hogy a világrendőrség kreálmánya :)
  • Amergin
    #45
    Nyírja ki a moszad (mert neki erre is joga van...), hiszen amerika szerint terrorista és oszamabinláden ágyasa. Tehát minden megengedett az elhallgattatása érdekében.
    Olyan mint Morpheus: "A hatóságok szerint a legveszélyesebb ember, aki a világon él" -Smith.
  • RecoPhile
    #44
    Neked sem ártana egy kis ólom, de mondjuk rajtad már ez sem segítene.
  • NEXUS6
    #43
    Az mejik testrésze?
  • Rincewind
    #42
    Golyot a felyebe. Jobb lenne a vilag az ilyen tetvek nelkul.
  • NEXUS6
    #41
    Vagy ami még rosszabb, hogy túléled.
  • Asperot
    #40
    Azért van egy/ kb végtelen/ távolság a szólásszabadság, és a nagykövetségek belső levelezése, pláne a titkosított katonai dokumentumok kihirdetés közt. A véleményed mondhatod, senki sem fog üldözni. Csak kiröhögnek.
  • Rotyoka
    #39
    Egyszer úgyis ki fog törni a 3 vh, de abból te nem fogsz észrevenni semmit. Amint valaki elkezdi rakétázni a másikat, onnantól kb 3-4 órán át fogsz még élni mielőtt szénné égsz vagy felrobbansz.
  • csimmasz
    #38
    Eddig ez a leg értelmesebb hozzászólás!
  • maxy182
    #37
    Lehet csűrni-csavarni a dolgot, én abből akkor is csak annyit látok, hogy a hatalmaknak az a jó, ha az emberek kussba, hülyén ülnek a sarokban, mert ha valami "bizalmas" kiderül, akkor az már veszélyes...