20
-
Justil #20 "És azért azt tegyük hozzá, hogy mindkét játék játékidejének 70%-át a lövöldözés teszi ki."
Nos, azt hiszem, a múltkori eszmecserénk fényében ez egy elég érdekes kijelentés részedről. Ne haragudj meg rám nagyon, ha most egy picit igazolva érzem magam... -
Justil #19 -
keysersoze #18 "Kirkwall ... a város vezetőit ... megvesztegették"
Kirkwall = Budapest? ^^ -
petere16 #17 A Chantry nem egy börtön, hanem az egyház.
http://dragonage.wikia.com/wiki/Chantry
És a "Mage tower"-ben nem a varázslókat drogozzák be, hanem azokat akik nem vesznek részt egy rituálison.
http://dragonage.wikia.com/wiki/Mage_Tower
A "szer" amit kapnak elveszi az érzelmeket,stb stb..
Chantry felügyeli/őrzi a "Circle of Magi"-t, bla bla bla..
Na szóval a cikk nem valami pontos. :( -
#16 Kit érdekel a Mass Effect egy Dragon Age-s cikknél, istenem, inkább azt mondja meg valaki, hogy felcsináltam a boszorkát a játék végén, és látni akarom a gyerekemet, mi lesz vele? látni akarom!! :D -
Pares #15 Bár azzal is tudnék vitatkozni, hogy gyengébb a 2-es története, mint elődjének. Én a végigjátszásokkor semmiféle hiányt nem éreztem történetileg. A két történet gyakorlatilag teljesen más jellegű. A 2-es "hátránya" ott van, hogy csapatot gyűjtünk a fináléra... Mindegy, én kíváncsi vagyok a 3-asra, nagyon várom, és biztos vagyok, hogy a BW nem fogja elrontani, és atomjó lesz (pont most rontanák el, egy ilyen szériát?).
A Dragon Age más tészta. Az egyes rettenetes hosszú volt (nekem vagy 60-70 órám is benne volt egy végigjátszásban). A történet is nagyon jó volt. Csak eléggé lezárult az egész. Vagyis a 2-es egy új hőssel indul, új helyszínen, "csak" az univerzum más. Mondjuk néhány szereplő visszaköszön. Kíváncsian várom. A 2-es rész egész biztosan jobban fog koncentrálni a különböző karakterekre és a köztük lévő párbeszédekre meg ilyenekre. Csak a történet is legyen bomba jó, és akkor simán elnézem, hogy a régi főhős már a múlté... -
Pares #14 "inventory és több más elemet is vissza tesznek az elsö részböl ami mérföldekkel jobb lett mint a második."
Szerintem olvasgass utána a dolgoknak egy pöppet, mert egy kicsi máshogy van az. Nem az a helyzet, hogy a 2-es szar, és mindent visszahoznak az elsőből. A 2-es egy "picit" több ember szerint jobb lett mint az elődje, viszont megvoltak a hibái is, ezért van az, hogy a 3-as részben lesznek dolgok ebből is és abból is.
Hogy az első része mérföldekkel jobb lett volna mint a 2.? Hahaha. Mind a kettő a kedvencem, de be kell hogy valljam, az első csak a története, a környezete meg a hangulata miatt. Az inventory és a harcrendszer egy szemét darab volt, úgy ahogy van. A 2-es lehet, hogy egy kicsit gyengébb történettel lett megáldva, bár ez betudható annak is, hogy összekötő , 2. rész., de magát a játékmenetet összehasonlíthatatlanul jobban élveztem. A hangulat és a környezet viszont bomba jó, szerintem sokkal jobb, mint elődjében. És azért azt tegyük hozzá, hogy mindkét játék játékidejének 70%-át a lövöldözés teszi ki. Szó mi szó nekem a 2-es jobban tetszett (olyannyira, hogy az 1-es végigjátszására valahogy nem tudom mégegyszer rávenni magam, mondjuk ez lehet azért is, mert vagy 5x kijátszottam, a történetet kívülről tudom, a gameplay meg elég kuka kategória szerintem).
Mellesleg a Bioware hivatalos fórumán a szavazások elég egyértelműen kimutatják, hogy az emberek a 3-as résznek amolyan ME1+ME2 vegyüléket akarnak. Például a páncél rendszert egyértelműen úgy akarja a többség, mint a 2-esben volt, csak azzal a különbséggel, hogy minden csapattagnak moduláris legyen, amivel én 100%-ig egyet értek. Meg hasonlók.
Ezt meg csak úgy :D
Mindegy nem akarok ilyen ME1 v. ME2 vitát nyitni, csak a gondolataimat írtam le. -
Bhalage #13 felesleges azon baszakodni, hogy a ME vagy a DAO a jobb, mind 2 kurvajo a maga nemeben
mind2t vegigtoltam, mind2 kurvaa teszett, mind2 fajta polot vettem a bioware storetol elismeresbol : ) -
Koge #12 Ez teny, a ME2 csak egy szokasos atvezeto epizod mint minden masodik epizod:) -
wednes #11 Az ME2 jó játék volt, a mellékszálak jól kidolgozottak, de a főküldetés valami rém gyenge. Jah mellékesen van egy bázis a mély űrben, meg kéne nézni mi történik ott. És mikor ott vagyunk, olyan érzése van az embernek, hogy erre kellett az a szuper csapat? Ide bárki jó lett volna a sarki kocsmából is.
ME1 végjátéka 100x izgalmasabb volt. -
Koge #10 Meg jo hogy csak a fanokat zavarja a bioware csak megkerdezte oket hogy milyet szeretnenek, hivatalos info nincs errol.
Egy jatek meg nem attol lesz osszetett hogy baszakodhatsz egy matrixon mindenfele puskakat meg meg egeszsegugyi csomagokat meg pancelokat pakolaszva. Hozzatennem a kuldetesek elotti fegyvervalasztas kicsit realisabb mint 3 raketavetovel 4 soretessel es 30 granattal rohangalni a harcmezon.
Es igencsak sajnalom hogy az iskoladban nem tanitanak meg a normalis viselkedesre. -
#9 Öket is zavarja mert a harmadik részben megint lesz inventory és több más elemet is vissza tesznek az elsö részböl ami mérföldekkel jobb lett mint a második.
De te akkor mehetsz vissza máriózni nehogy fájon hogy egy játék nem egyszerü mint egy faék. -
Koge #8 Baldur's Gate 1-2, NWN 1-2, Dragon Age utan a Mass Effect 2 kulon orom volt hogy nem azzal megy el a jatekido hogy a karakteremet buzeralom, inventoryba pakolgatok, cuccokat kell hergelni hanem szintiszta jatek volt, nagyon jo mellekszalakkal, remekul kidolgozott tortenettel ( talan az NWN 1-nek volt jo sztorija, a Dragon Age is elegge sablonos volt, az NWN 2-t meguntam a var megszerzesenel, annyit kellett feleslegesen pepecselni ), es iszonyat jo karakterekkel. Allitom a Dragon Age is csak az allando baszakodas miatt volt 70 ora, a ME2 viszont ugy volt 36 hogy egy percig se sohajtottam fel unottan " hogy megint ide kell menni, megint pakolni kell, megint el kell adni mindent mert nem ferek el ( pedig az ilyen jatekok vegen a valuta mar szart sem er ) ". Kinottem ezekbol a szarakodasokbol, ha pakolni akarok rendet rakok a dolgozosarkomban.:) Es a Mass Effectbol ne csinaljanak filmet, mert az egy interaktiv film. Akinek faj hogy egyszeru, az huzzon vissza dobokockaihoz, es szamolgasson ahelyett hogy a cselekmenyre figyelne. -
#7 Én is abba a csoportba tartozom akik szerint az ME volt a jobb. Az ME2-vel sem volt semmi baj, konkrétan atombeszarás filmet lehetne belőle csinálni. A Dragon Age sem volt rossz, de ME1-2 felette áll szerintem. -
mochee #6 A Dragon Age sokkal jobb játék mint a Mass Effect szerintem. Az igazi Baldur's Gate-en nevelkedett embereknek főleg. A ME2 azoknak jöhet be akiket kevésbé érdekel a szerepjáték rész és az akció miatt tolják, nekem nem is tetszett. Utáltam benne azt hogy minden küldetésnél kb mint egy külön "pályára" rárakott lelőttél mindenkit és kész. A ME1 ebből a szempontból jobb volt. -
#5 Nekem ME2 sokkal jobban bejött mint a DA. Számomra az egyik legjobb játék. Vége felé mindig rázott a hideg, olyan durván jó volt :) -
Evoluti0N #4 Egyetértek. A ME2 története meglepően gyengére sikeredett egy Bioware játékhoz képest. Mondom ezt úgy, h a ME az egyik kedvenc játéksorozatom. -
#3 ME2-öt még igy is überelni fogja, igaz azt egy receptköny is megteszi... -
#2 Elég lapos lesz a főtörténet szerintrm -
Kindred Blades #1 Szeretném kiemelni az első bekezdést, s az ott említett játékokat.
Manapság mindig azzal kezdik, hogy "the creators of Mass Effect", holott az igazi BioWare hangulat a KotOR, a BG és az NWN játékokkal lett lefektetve. Örülök, hogy ez itt is kifejezésre jutott.