9
  • levente68
    #9
    "Mindenkinek az a jó, amit a legjobban ki tud használni."

    Ez mondjuk igaz, csak a baj ott van, mikor letagadja valaki, hogy sokmindent nem tud használni és ennek ellenére isteníti, amije van...

    Jobs e szempontból valóban zseni, az egyszeri júzer szerint, aki meg van vezetve marketinggel...

    De azt azért mára látni kell, hogy a WinMo és az iOS előnyeit igazán összekovácsolni az Android képes, ami egyszerre sokrétű, egyszerűen kezelhető és kevésbé korlátozott, nem véletlen az előretörése.

    Az egyszerű júzer meg hazahozza USÁ-ból az iPad-jét, me millen faja, aztán itt döbben rá, mennyire nem az, pl barátom, aki engem kért meg, tegyek csodát, de hát nem tudok... Pedig iPhone-ja van, volt és lesz is, mert az a menő, de az álla a földön, mikor mesélek neki arról, hogy amit szeretne, de nem tud, az simán megy Androiddal.

    Na, ez az egységnyi sugarú user, lol.

    Ők alakítják a statisztikát, mégis le fog maradni az Apple, ha így folytatja, persze MS is, ha követi, de remélem nem teszi.


    Hát, hogy lehet SD kártyát tenni az iPad-be? Sehogy, vazze, 30 dollárért vegyél hozzá adaptert, ez király.

    Én meg felveszek pl. a vízalatt is működő FullHD-s kamerával valamit és megnézhetem az SGS-en, sőt, ha akarom, tolom DLNA-n a TV-re, vagy a miniDV kameráét?

    Akkor kerül a helyére mindez, ha szemét, megtévesztő reklámokkal nem lesz szabad operálni, de ez csak álom.

    Átlaguser számára valóban mindegy, mi az oprendszer, amíg működik és kiszolgálja, de amikor a korlátokkal szembesül, akkor az értelmesebbje elgondolkodik...
  • narumon
    #8
    Abszolút és teljes mértékben egyetértek veled! :D
  • mousee
    #7
    Tulajdonképpen elmondtad ugyanazt, amit én is :)

    Átlaguser használni akarja a telefont, neki teljesen tökmindegy, hogy ezt android, vagy más rendszer alatt csinálja. Működjön és kész. Ha nem megy, akkor szar.

    Aki meg tudatosan vesz telefont, az pontosan tudja, hogy melyik rendszert választja, és miért. De ez nem az átlag.

    Az hogy melyik telefon OS a jobb, az meg megint egy teljesen más téma. Mindenkinek az a jó, amit a legjobban ki tud használni. De itt most az átlaguserekről volt szó a cikkben, ne offoljunk :)
  • psishock
    #6
    sajnos legtöbb esetben mindkettő. Hülye is hozzá és nem is érdekli.

    Csak működjön a telefon és tetsszen neki a (szoftver) külső, a mások által belőtt igények szerint.

    Steve Jobs nem hülye ember, nagyon is tudja mennyire hidegen hagyja az átlagembert a technológia és a testreszabhatóság. Inkább még fizetnek is ezért, szinte bármekkora összegeket (egy vitathatóan normális határon belül), csak hogy beállítsa és meghatározza nekik a tutit egy "szakember".
  • lenox01
    #5
    "Hogy ez most milyen rendszer, igazából átlaguser szempontjából (jelentős többség) tökéletesen lényegtelen."

    Az átlaguser azt sem tudja mi köztük a különbség. Ha tudná, akkor kiválasztaná a neki jobban megfelelőt. Van különbség és igenis marhára nem mind1, csak az emberek többsége vagy hülye hozzá vagy nem érdekli.
  • tenkenorman
    #4
    szerintem még azért is jó a mobil os, kiváltképp a nyílt mert több alkalmazást fejlesztenek rá.
  • T0nk
    #3
    Erről csak ez jutott eszembe. No comment.

  • mousee
    #2
    Most nézem, kimaradt a legfontosabb gondolat az egészből:
    "Egy OS (akár telefon, akár PC) nem attól jó, hogy a szakértők tudják használni, hanem attól, hogy a hülyeuser tudja, ÉS BIZTONSÁGBAN VAN."

    Bocsi, most ért le a kávé :)
  • mousee
    #1
    Helyes, ne is foglalkozzon az OS-el. Arra ott vagyunk mi, geek-ek :)

    Egy OS (akár telefon, akár PC) nem attól jó, hogy a szakértők tudják használni, hanem attól, hogy a hülyeuser tudja. Ezért népszerű a mac (hülyebiztos) és a win (bárkit kérdezhetsz, mindenki tudja hogy kell bánni vele) és szépen lassan az ubuntu is (ha egy 0 számítógépes tapasztalattal rendelkező emberkét raksz ubi elé, hamarabb megtalálja a dolgokat, mint win alatt, tapasztalat).

    Elnézést, nem akarok flémet generálni, be is fejeztem. Egy mobil OS mobilra való, és aki mobilt használ, azt tudja vele jól, gyorsan, és hatékonyan használni. Hogy ez most milyen rendszer, igazából átlaguser szempontjából (jelentős többség) tökéletesen lényegtelen.