14
  • Ender Wiggin #14
    A virtuális billentyű egyelőre kompromisszum a valódihoz képest.
  • ilmi6
    #13
    Google this: SwitchEasy PureAnti-Reflect
  • kecskeszeme
    #12
    Miért nem képesek tükröződés-mentes kijelzőket készíteni...?
    Az ember nem kinyitható tükröt akar, amikor notebook vásárlásra készül...
  • B0nFire
    #11
    "a virtuállal oké, hogy nem esik kézre, de ténykérdés, hogy egy normális noti bill jobb és kényelmesebb mint az asztali."

    Ki mondta, hogy normális notim van? Amúgy, ha már itt tartunk, mi számít normális notinak?

    Nem szeretem, mert kicsi a süllyedése. Nincs olyan mély gödre, mint az asztali billentyűzetemnek, amibe pont beleillenek az ujjacskáim. Gyakorlatilag teljesen laposak a billentyűk, nem fekszik bele az ujjbegy. Ezért könnyű félreütni. A rendkívül pici süllyedés miatt viszont nem érzékelem pontosan, hogy lenyomtam-e rendesen a betűt, vagy sem. Amikor előttem van egy kézzel firkált szakdolgozat, nem leshetem a képernyőt, mert sosem gépelném le. A szemem a papíron, a kezem a billentyűzeten van. A képernyőt nem nézem. De ha egy mód van rá, kerülöm a laptoppal való munkát.
  • dondore
    #10
    nem jobb. ergonomikus bill. a legjobb. olyan meg nincs notinak.
  • farxis
    #9
    de szar ipad sokal jobb minösségibb azon ios-van amivel bármit megtehec és 200000 app van rá win7-re 1 sem....
  • lapaleves
    #8
    no offense, de ha pár regénnyi gépelés után sem sikerült a noti billt megszokni, akkor szerintem dobd ki és vegyél papírt, ceruzát.

    a virtuállal oké, hogy nem esik kézre, de ténykérdés, hogy egy normális noti bill jobb és kényelmesebb mint az asztali.
  • bino512
    #7
    ki akar 2 képernyőn netezni?:D és ki akar ezen játszani,vagy bármit csinálni,fejleszteni honlapot stb.... egy ekkora nyamvadékon:D

    Kell még jó pár év hogy felvegye a versenyt a PC vel... szvsz.
  • naxa
    #6
    Azért kérdés hogy ezt hogy kéne elképzelni...
    ha csak ennyi lenne, akkor:
    ez a 10 ujj eleve hülyeség...
    van aki 2 ujjal gépel...
    arról nem is beszélve, hogy hiába 10-zel, a legritkább esetben "tartom" az ujjaimat a billentyűzeten, egyszerre csak pár ér le...
    ha kávét iszok, én is 3 ujjal gépelek vagy 1-gyel, de ennek ellenére a hátam közepére kívánnék egy menüt
  • enkido
    #5
    Mosógépre billentyű? Minek? :D:D
  • culas25hc
    #4
    Én már 10 éve is gondolkoztam, hogy milyen faja lenne egy ilyen gép. De amúgy full értelmetlen, azon kívül, hogy jól néz ki, és fúdemenő. Sztem még a telefonra is kellenek azok a gombok, mikor pl részegen írok sms-t és alig látom a kijelzőt, nagy segítség, hogy az ujjaimmal érzem mit hol találok.....
    Felőlem jöhet az érintőképernyő még a mosógépekbe is, de a billentyűzetet ne hagyják el sehonnan.
  • MsUser
    #3
    Végre újdonság és fejlődés, bár nem biztos hogy ez így a legjobb, de esélyt ad a tablet platform mellett a felső kategóriás laptopok fen maradásának! Bár fél millió forint kicsit túlzás, de megérjük hogy megfizethető legyen majd.
  • B0nFire
    #2
    PV a köbön. Arról nem beszélve, hogy a tízujjas gépelés a gyakorlatban leginkább 9. Én bal hüvelykkel soha nem nyomok szóközt, a balkezesek meg a jobb hüvelykjüket nem használják.

    2) Ha nem lenne második képernyő, annak a megvilágításával értékes akkuidőt lehetne spórolni. A legnagyobb energiapocsékolás megvilágítani egy vezérlőfelületet. Ez olyan, mintha az asztalomon állandóan égne egy lámpa, ami a billentyűzetet világítja. Minek?

    3) Még a laptop billentyűinek az apró süllyedését sem tudom megszokni, akármennyit gépelek is rajta. Pedig már 1-2 regényrevalót megírtam... Nekem kell az a fél centis süllyedés a klaviatúrán, hogy biztosan érezzem: lenyomtam a billentyűt. Próbáltam már expón ilyen full touch screen keyboardot, de annyit tévedett, hogy nocsak. Vagy én tévedtem, de ez már egyre megy. A lényeg, hogy nem hatékony vele a munka. És aki hivatásszerűen gépír, az mind ugyanezt mondta. Aki egy-két url-t bepötyög, annak mind faja, de azért egy regénynek ne álljon neki senki vele. Ugyanis nem arra való.
  • Poetro
    #1
    "Az egyik ilyen plusz funkció, hogy ha a felhasználó mind a tíz ujját egyszerre helyezi az alsó érintőképernyőre, akkor láthatóvá válik egy virtuális billentyűzet."
    Ez csak akkor kínos, ha a felhasználónak nincsen 10 újja, vagy nem mindegyik teljes mértékben funkcionális.