62
cicd-volunteer-india-africa Légy önkéntes Afrikában vagy Indiában!
  • Kepek
    #62
    "A Molyon készül a legnagyobb magyar könyves adatbázis, amelyet kizárólag a tagok töltenek fel. Ezeknek az adatoknak a gondozásához és javításához is elhivatott önkéntesekre van szükség, a szerkesztői csapatunk talán pont terád vár. Jelentkezz szerkesztőnek"
  • Kepek
    #61
    Új magyar appot tölthet le a telefonjára: az önkénteslokátorral ott segíthet, ahol tud
  • Kepek
    #60
    http://www.ujnemzedek.hu/sticker/onkentesseg

    "Gyere várost szépíteni, és nyerj jegyet az EFOTT-ra!"
  • Kepek
    #59
    TOP5 ok, ami bizonyítja, hogy az önkéntesség menő
  • Kepek
    #58
    "ISMÉT ÖNKÉNTESEKET KERES A BUDAPEST100"



    PDF
    Utoljára szerkesztette: Kepek, 2015.12.28. 17:13:33
  • Desiderata #57
    TeSzedd! szemétszedés őszre csúsztatva
  • kovika911
    #56
    Ha szeretnél külföldön önkéntes munkát vállalni, és tanulni, az angliai College for International Co-operation and Development várja jelentkezésed!
    A 14,18, 24 hónapos felkészítő programok keretén belül 6 hónapot tölthetsz Afrikában vagy Indiában, az általad kiválasztott projektben: AIDS prevenció, gyermeksegélyezés, gyermek és felnőtt oktatás, mezőgazdaság, használt ruhaértékesítés. A program során mind gyakorlati, mind elméleti tudásra fogsz szert tenni, mellyel felkészülsz az önkéntes munkára. A One World University Mozambique-al együttműködve pedig A-certificate diplomát szerezhetsz, mely tanusítja a területen szerzett jártasságod.
    A program lehetőséget ad arra, hogy világot láss, nyelveket tanulj,életre szóló élményeket és tapasztalatokat gyűjts, melyeket a későbbiekben is kamatoztathatsz.
    Különleges előképzettséget nem igényel a program, minimális angol nyelvtudás viszont ajánlott.
    Amennyiben elmúltál 18 éves, rendelkezel középfokú végzettséggel, nyitott vagy az új kultúrákra, emberekre és kalandokra, köztünk van a helyed.
    A részletekkel, kérdéseiddel kapcsolatban jelentkezz az alábbi címen:[email protected]
  • SzandraM
    #55
    Önkéntes munka és tanulási lehetőség a Dániában és Afrikában!

    Szeretnél külföldön élni, dolgozni és tanulni?
    Szeretnél elmenni önkéntesnek Afrikába?
    Szeretnél segíteni másokon?
    Szereted a kihívásokat?
    Szeretnél új dolgokat, embereket és kultúrákat megismerni?
    Szeretnél nyelveket tanulni?
    Szeretnél kalandozni a világban?
    Szeretnél új életet kezdeni?
    Ha igen, akkor gyere Te is Dániába önkéntesnek!  Több program közül is választhatsz, és, amennyiben sikeresen elvégzed valamelyiket, akkor lehetőséged nyílik Afrikába utazni és segíteni az ott élő embereknek. 
    A programba csak 18 éven felüliek jelentkezhetnek, de a részvétel nem iskolai végzettséghez kötött. A választott program elvégzése után diploma szerezhető.
    Jelenleg én is egy ilyen programban veszek részt, szóval amennyiben érdekel ez a lehetőség, a [email protected] ímélcímre írj, hogy fel tudjam Veled venni a kapcsolatot és tájékoztathassalak a részletekről!
  • Desiderata #54
  • ajem kisa
    #53
    Ez fa*za!
  • Wright111
    #52
    gyerekek:
    http://hvg.hu/hvgfriss/2011.08/201108_hasznaltruhabiznisz_es_jotekonysag_human_pr
  • ajem kisa
    #51
    Bakker az majdnem 1év!:s
  • Wright111
    #50
    Fejlemények vannak:
    Októberre vagyok beírva akkor indulunk elvileg Júliusba kell kifizetni a regisztrációs díjat, dohányozni lehet, de ivás drog kizárva, inni lehet akkor amikor "open weekend" van azaz szabad hétvége szerűség, de másnaposan nem lehet visszamenni, egyenlőre ennyi lenne.
  • Wright111
    #49
    erre nem tudok mit reagálni, valamilyen szinten jogos!
  • vegicsek
    #48
    Külföldre menni ingyenmelózni? Hülyeségnek tartom
    Nyelvtanulás? Ott van akármilyen normális külföldi munka, kultúrált körülmények között.
    Kultúra megismerése? Szerintem ez marhára nem egy nat geos túra.Tudod én hogy képzelem? 6 hónapig ruhát meg kaját osztasz, lesz egy nem túl higiénikus szállásod.Reggel hálát adsz, hogy nem tett benned kárt semmilyen állat, és még nem kaptál el semmilyen egzotikus betegséget.Szenvedsz a klíma miatt, továbbá el leszel szakítva minden ismerősödtől. Aztán vered a melled mikor hazajössz, hogy igen, várat építettél a szarból, de rájössz hogy azon kívül hogy van egy jó sztorid, fél évet elvesztegettél az életedből.
  • DRFlame
    #47
    Miért kéne megtanulni a gyereknek hogy hogy spóroljon lakásra? Szerintem ha maga fenn tudja tartani a lakást és magát, az már elég. Persze nagyobb teljesítmény az ha ő is szedi őssze a lakásravalót, de azért annak ára van.
    Később tud elköltözni otthonról, és önálló életet kezdeni. A hitelek miatt nem tud fiatalon "élni", gondolok itt külföldi nyaralásokra pl.

    Ez kicsit olyan, hogy egy karral élni csak az egykarú ember tanul meg, ettől a kétkarú ember el van kényeztetve? A kétkarú embernek jobb élete van, annak ellenére, hogy sosem tanult meg egy karral élni.
    A lényeg, hogy nincs is rá szükség, hogy megtanulja.

    A fenti hasonlat alapján én nem akarom hogy a gyerekem egykarú legyen, csak azért, hogy megtanuljon egy karral élni.

    Tudom kicsit morbid a példa, de azért van párhuzam.
  • Wright111
    #46
    igen, ez a legnagyobb problémám, de január 1-el megyek szegedre dolgozni nagymuterom könyvelő irodájába onnan összekaparom azt a 100K-t :)
  • Molnibalage
    #45
    Levezetnéd, hogy 0 támogatással hogyan mész erre, ha neked kell fizetni...?
  • morleone
    #44
    a menedzseléshez az is hozzá tartozik, hogy az embör a "saját farkával verje a csalánt". :D
    persze egyetértek veled, én is meg fogok/meg próbálok adni sok mindent a gyerekemnek, annak ellenére, hogy anyámék nem tudnak/fognak a seggem alá tenni egy kérót.
  • BenceYCE
    #43
    Amije van a szülőnek azt megosztja a gyerekével, de nem ruházza át a tulajdonjogát. Haláluk után úgyis az övé lesz. Hol itt a büntetés? Miért kell ilyen hülyeséget belemagyarázni? Azért mert valaki a fiam/lányom, ezért kötelességem elhalmozni, hogy az értékrendje kiforduljon? Wright111 írta, h JOGOS, pedig ez nem a jogról szól, ez inkább igazságos. Nagy a különbség. Ráadásul azért mert a gyerekemnek (gyakorlatilag) luxus dolgokra van szükségük, ezért kapálják el magukat? Ha elköltik az összes vagyonukat világ körüli útra, a gyereknek akkor sincs semmi köze hozzá. Ráadásul ha megfigyelem, azok az emberek akiket nem halmoztak el idejekorán, csak ha már tudja is értékelni, nem csak elherdálni, azok az első fizetésükből vett TV-jüket jobban becsülik mint a lakást amit kaptak. Szóval nem egyezik a véleményünk, de ez így van jól. Tedd Te is ahogy jónak látod, de ha a gyerek részéről elvárás lesz, hogy adj, majd azért gondolj erre a hsz-re.
  • David2
    #42
    és a jogtalan érzett bűntetés sokszor okoz frusztrációt, ami az agresszió egyik leggyakoribb forrása, vagy későbbikben érez késztetést kompenzálásra. Mind2t az ismerősi körömben figyeltem meg, pszichológiába belekostolva most már értem is.
  • David2
    #41
    ön nem értek egyet az ilyen merev gondolkodással, 21. században inkább a felvilágosultnak kéne teret nyernie, de ez az én egyéni véleményem.

    azonban azt se felejtsük el, hogy a jutalmazás jobban motivál, mint a bűntetés, itt most természesen a belső motivációról beszélek, nem a külső kényszerítésről. Természetesen nem szabad túlzásokba esni egyik irányban sem, mert személyiség torzulásokat okozhat és okoz, ezt a környezetemben is tapasztaltam.

    szülőknek pedig menedzselni kell megtanítaniuk a gyerekeiknek a saját életüket, nem úgy, h nosza boldogulj. Irreális elvárások nem célravezetőek, sem pedig a szélsőségek. Én tuti adnék, ha majd tudok, a saját gyerekemnek.
  • Wright111
    #40
    jogos, tényleg így van :)
  • BenceYCE
    #39
    Azok az emberek akik nem tanulnak meg felállni, mert születésük óta segítették talpon állni, azok nem tudják, h hogy kell felkelni a földről. Ezért nem adnak Neki tök feleslegesen pénzt. Van házuk, lakhat ott, de ha sajátot akar, dolgozzon meg érte.
  • Thanatos
    #38
    magyarul a válasz "nem", köszönöm :)
  • Wright111
    #37
    Szia!
    12 hónapig kapok szállást, egy perfekt oktatást, 2 kulturát megismerhetek, kapok minden hónapba "zsebpénzt" és utána akár még állást is kaphatok.
  • Thanatos
    #36
    és akkor utána kapsz valami fizetést, vagy bármit, vagy akkor -100k hogy "segíthess" ?
  • Wright111
    #35
    igen azért hogy kiszűrjék az ingyen élőket.
  • Szeszmester
    #34
    Önkéntes munka, és még fizetni is kell érte?
  • Wright111
    #33
    igen tény és valós, rohadt nagy g..ciség, de ha nincs más választásom akkor nincs :)
  • David2
    #32
    sztem, nagy g3ciség, h nem adnak semmit. Tipikus ha nekem is szar volt, akkor neked is legyen az mentalitás. És itt ne jöjjön az a bullshit szöveg, h tanuljon az életből, meg küzdje fel saját maga meg anyám kinyja...
  • Wright111
    #31
    Szia!
    Én a tehetősebb családból származok (3 kocsi, 2 cég, 3 ház), fateromék a semmiből építkeztek fel, fatert 18 évesen kidobták otthonról 1 kis tanyán élt és innen érte ezt el BECSÜLETESEN! Nekem meg mondták hogy egy fillért nem fognak adni semmihez, ők is a semmiből építkeztek fel, nekem is a semmiből kell, meg kell találnom azt hogy mivel is akarok foglalkozni, hol is akarok valójában élni, sok időt töltöttem usa-ban és canada-ban is meg oroszországban is mert sokat jártam velük üzleti útra. Ezért is akarok részben elmenni önkéntes munkára.
    #30
    Riszpekt!


    Kérek mindenkit hogy ne offoljuk a témát, a témával kapcsolatosan beszéljünk, és ne a gazdasági helyzetről!

  • ajem kisa
    #30
    Mindennek van jó és rossz oldala, kint nyelvet tanul, talán felnyílik a szeme, hogy hogyan lehet másképp csinálni dolgokat, emberekkel találkozik akik nemolyan morcik mint otthon, más hozzáállás a dolgokhoz...egy csomó mindent ha nem vak!
    A rossz meg ahogy irtad, lemarad...
    De én akkor is aztmondom, hogyha otthon marad az ember és képtelen haladni az életével, vagy gőze sincs, hogy milegyen, akkor a legjobb, ha kicsit világot lát, mert azokat a könyvből nemfogja megtanulni amit átél!
    Ezt én is megtapasztaltam, szóval tudom, hogy mit beszélek, és az olyan ember aki soha nemmozdult ki a szülővárosából, és aki volt külföldön (nem nyaralni), azok közt olyan nagy a különbség, hogy hihetetlen!
    Olyankor szokták aztmondani az otthonülők, hogy "nagyképű"! Pedig...
    Magyarország a nyugatiakhoz képest annyival van előnyben(?), hogy sokkal talpraesettebbek az emberek, és hamarabb átlátják a dolgokat, logikusabban gondolkodnak! Bár egyre jobban hasonlítunk rájuk!
    Ez persze ugyan nemmindenkire igaz sem a nyugati, sem a keleti oldalon, de elég feltűnő a különbség!
    Aztán, hogy melyik mikor érvényesül, az az embertől függ!
    A pazarlás szomorúbb mint a "kalandvágy"!
  • Hamed
    #29
    Igy van. Ezzel a kulfoldre rohangaszassal sokan tenyleg azt erik el, hogy a legfontosabb eveiket basszak el es utana kenyszerpalyan mozognak hacsak nincs csokjuk valahova.
    Ha egy csoro csaladba szuletett szakmunkas kimegy melozni, hogy osszejojjon egy par milla beugro egy pecora vagy sajat vallalkozashoz azt megertem es tamogatom.
    De mikor a tehetosebb csaladok csemetei kalandvagybol vagy unalombol friss diplomaval evekre elhuznak csapolni a sort, majd szopjak a bret, hogy utana itthon tapasztalathiany miatt nem veszik fel a multihoz, es telesirjak a vilagot, na az priceless.
  • ajem kisa
    #28
    Ehhez is csak annyit fűznék hozzá, hogy pl. a németeknél, franciáknál, angoloknál (de még Mon is)büdös a munka, szóval "nehogymá fizikai munkát végezzek napi 8h-ban"!
    De ha képes valaki kompromisszumokat kötni, ha lemelózza a napi 8h-t és mégha "aljamunka" (a külföldieknél) is, akkor elfogják ismerni, mégha nemis beszéli jól a nyelvet!
    Mondok egy példát: a franciáknál 2007-től elvileg nyitottak a kelet eu-s országoknak munkalehetőséget a vendéglátás, épitőipar, mezőgazdaság...meg nemtom mi felé, mert az emberek baxnak elmenni ezekbe melózni, mivel több mint 8h, stressz, fizikai meló...bármilyen kifogást rögtön találnak (tudom, 10éve ismerem őket)...
    Ez a helyzet most csak annyira változott meg, hogy 2009-től már bárki, bárhol melózhat az eu-n belül asszem, de nemtudom, hogy a valóságban ez most miként műxik!?
    Lényeg: Bármilyen szakmában lehet találni kint munkát ha tényleg komolyan goldolja az illető, ha bírja a strapát, és elszánt, kitartó, akkor nincs megállás, bárki lehet!
    Itt sg-n is van olyan aki éveket melózott kint a konyhán, és nyomta 1000-el, nemlépett vissza...gürizett, és most Mo-on ügyvéd, mert ugye mellette tanult...stb., és most építkezik, X6-al jár...mert kitartó volt!
    Lehet, hogy csak szakács volt évekig, de megbecsülte, és ezt viszonozták neki nyilván!
    Az ilyen emberekből kellene még sok, erre mondanám ismét #6 első sora!
    Az otthoni lehetőségről meg az én szerény véleményem szerint annyi, hogy ismerettség nélkül nehéz, külföldön meg ha tényleg melózol, akkor lehetsz valaki!
    Azt még hozzázeszem, hogy ha már saját magát az ember nemtudja eltartani a munkájával (Mo), akkor ott nemvele van a gáz, hanem azonnal tipli onnan mert csak befordul és megy majd a többi báránnyal!
  • Wolfsnack
    #27
    kisebbségi komplexusotok van, azt hiszitek ha külföldre mentek majd lesztek valakik
    külföldre csak akkor érdemes menni ha kiemelkedően jó vagy a szakmádban, szart lapátolni égés külföldön szvsz
  • Andr0
    #26
    Veri a biztosítékot:D
    +1
  • Marci0115
    #25
    +1
  • Vadnokedli
    #24
    na igen!

    "végezd el a fősulit és legyél boldog itt Magyarországon" vicces..

    csak a cigányok lehetnek boldogok Magyarországon XD a sok segííílybűl amit tőlünk kapnak... :D
  • Montanosz
    #23
    Minek elmenni ilyen messzire? Szegényeket itt is találsz magyarhonban, ha nagyon segíteni akarsz itt is megteheted!
    Amikor az emberek pörköltszaftba mártott kenyérszeletet adnak a gyerekeiknek, meg a temetőből a szemétbe dobott gyertyákat viszik világítani mert kikapcsolták náluk a villanyt..akkor szerintem ebben a lepusztult, nyomorgó hazádban is találsz önkéntes munkát)))
    És legalább lesz egy jó érzésed hogy hazád gyermekein segítesz...