2424
  • bosco05 #2384
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kevered a szezont a fazonnal. Nekem azzal semmi bajom, hogy nem értesz velem egyet, viszont és most figyelj: Te nem azt a tanácsomat, vagy tippemet kezdted el szétszedni amit beírtam, hanem azzal kezdtél problémázni, hogy miért van véleményem, itt senkit nem érdekel a vélemény, ide csak egy link kell! Na ez a gyakorikerdesek.hu lenne, viszont a platform amire írogatsz az SG fórum. A véleményeddel, amit a huszadik spamedbe rejtettél a világon senkinek semmi baja. A többi volt a rohadt felesleges.
  • b-type
    gondolhatod így, az is egy elképzelés.
    Sztem meg ilyen és hasonló viták mindig is voltak, mindig.
    Mindig voltak akik úgy gondolták hogy francia, olasz autót nem szabad venni, és ők csak jót akarnak mikor ezt leírják még akkor is ha nem kérdeztem.
    Én meg így gondolom, ez is egy elképzelés.
    szerk:
    -A valóság meg valszeg az lesz hogy valaki veszi a fáradságot és visszatörli az egészet-
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.04.22. 19:21:14
  • bosco05 #2382
    Elszámoltam tízig és most ez offtopic lesz...

Szerintetek miért halt ki az SG szinte teljesen? Pont ezért, mert valaki hozzáfűz egy gondolatot és azonnal jön (és korábban is jött) az önjelölt SG rendőrség a boomer felfogással. Mutatom mi a fórum: wikipédia.

A legtöbb önjelölt SG rendőr keveri a gyakorikerdesek.hu-val és provokál. Persze az olyan idióták, mint én erre felülnek, mert nem hiszik el, hogy valakinek az a szórakozása, hogy másokat próbál a saját agymenéseire nevelni beállítva azt netikettnek, vagy szabályzatnak.

Egy idő után az olyanoknak, akik valóban fórumnak akarták használni a platformot elegük lett és elhúztak máshova, így maradtak a többnyire tudatlan, lemaradt, vagy már nem aktív játékosok / fórumozók, akik néha beböfögnek valamit ami 20 éve úgy volt és elvárják a hajbókolást.

A másik típus az erkölcsi Isten (szintén önjelölt), aki ilyen vitáknál beírja, hogy grat, meg elvagytok, meg szokásos. Ezeknek a világon semmi értelme és pont ugyanannyira provokatív, mint a troll.

Akinek pedig aktuális tudása, tapasztalata, ne adj Istenem véleménye van az ADOTT TÉMÁVAL kapcsolatban, az meg komplett hülyének van nézve, pedig ha megnézzük a hsz-ekben a hozzáadott értéket, infókat véleményeket, akkor pont ezeknek a "hülyéknek" van belőle a legtöbb és se az erkölcsi kommandó, sem pedig a troll egy értékes szót nem írt le.

Természetesen ezen a kettőn kívül még van pár normális típus is, most csak azokat írtam le akik miatt ez a kommunikációs forma halott errefelé. Ez egyébként azt is jelenti, hogy az adminok sem végezték jól a dolgukat, mert érdekes módon a többi fórum megy, viszont a megfelelő aktuális discord szervereken, vagy különböző egyéb platformokon valamiért nem lehet megtalálni sem az sg-s trollt, sem pedig az erkölcsi kommandó tagjait, mert ugye őket annyira a téma nem is érdekli. Itt az a kérdés ti miért írtok, nem az, hogy én miért...

Ezért halott ez az egész, ti végeztétek ki, csak mondom :)

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 19:04:56
  • Solt
    Csak a szokásos, nem meglepően ugyanazokkal a résztvevőkkel...
  • b-type
    hahó ...ne zavarjon össze a dolog hogy nem alkalmatlan, van program ami támogatja az RR-ből kinyert adatok elemzését, méghozzá elég sokrétűen.
    Ahogy olvastam az rF2 topikjában felmerült egy probléma az rF2 futásával kapcsolatban egy viszonylag gyenge gépen, most írjam oda hogy van játék ami sokkal jobban fut ezen a konfigon?! Mert szerintem találna erre jobb programot?
    Nem, azok akik segíteni is akarnak tudnak linkelni, vagy tanácsot adni.
    Nem pedig átirányítani hogy vegyen meg egy másik játékot.
    Ennyi lenne, ha van megoldás az adott játékon belül, és van. Akkor azon legyen a fókusz hogy segíthessünk abban. vagy lehet zárni.
  • unrealnoise
    Baromság amit állítasz, a példád is hülyeség.
    Nem azt mondta, hogy jajj, ez szar, vegyél másikat.

Értem, tehát ha valaki szerint egy adott játék szerinte alkalmatlan vagy időpazarlás bizonyos területeinek vélt vagy valós gyengesége miatt, akkor kérlek ne, nehogy szólni merjen valaki, hogy szerinte erre találna jobb programot! Mert jujj, mi lesz!

Olyan, mintha azt mondanád, hogy ne szóljunk valakinek, ha az adott egyén főleg indie címekre akarna venni csúcs nvidiát, holott lenne fél áron ár/érték arányt tekintve egy sokkal jobb, különösen ajánlott AMD-s kártya is, de ne, NE szóljunk neki, mert jajj, ő Nvidiát akart!

Dedós vagy. Lépj tovább. Ez egy fórum. Raceroom volt a téme, szerinte arra nem igazán jó a program, elmondta, kész. Mintha ehhez nem lenne joga ember. Kinek képzeled te magad?

• Szabi #2378
    látom elvagytok.. :D
  • b-type
    aham, az ilyenek is inkább privátban, szívesebben nem olvasom el ott. Addig is ha valaki a topik játékával kapcsolatban kér segítséget akkor azt ajánljuk, pláne ha van, nem pedig egy másik játékot.
    Mert addig ez nem más, mint hogy problémád van az ATI-val, vegyél nVidia-t, javítani kell az LG-d vegyél Sony-t..stb.
    Nem EZ a segítség amit kértek.
  • bosco05 #2376
    Hát igazából az van, hogy ha leveszed a kormányszöget, akkor gyorsulsz. Nem kell ehhez link :P, simán kezd el levenni mondjuk 900-ról, ha eddig annyin használtad és máshogy fog reagálni a túlkormányzásra. Azt nem tudom miért van, de elég ordító hiba. A top versenyzők 200 és 420 fok között használják a kormányukat viszonlag magas lock értékkel. Másodpercekkel gyorsabb valamiért és nem kopik jobban a gumi, de még csak nem is melegszik jobban sokkal. Valószínű amúgy az van, hogy irreális túlkormányzásnál sem veszít különösebben tapadást a gumi és az erők fals iránya miatt behúz a kanyarba. Ha a másodperc tört része alatt tudnál 700 fokot tekerni a kormányodon mondjuk egy 900 fokos beállításnál, akkor ugyanezt a hatást érnéd el.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 16:30:52
  • BladeW
    Ahol a legjobb "setup" az, hogy kamu kormányszöget és lockot állítasz
    Ez mi a tosz? Össze tudnád foglalni? Vagy egy linket adni?
  • unrealnoise
    Totál nincs igazad. Ez egy rohadt fórum. Nem a The Irishman-ról vagy a politikáról kezdett el dumálni, hanem a témához kapcsolódóan fejtette ki az álláspontját, és "ajánlott" valamit.

Mi a tökömre való egy fórum, ha nem erre? :D

Amúgy meg nevetséges is vagy. Az a pár mondat, amit ő leírt, az nem fér bele, nem mehet, te meg már órák óta ezen pörögsz, ha összeszámolnám, nem tudom mennyi semmitmondó, üres mondatot találnék tőled, mint isten, aki megmondja, hogy mit szakad és mit nem.

Az ő hozzászólásai inkább segítenek valakinek, mint a te felesleges és erőltetett nyögdécselésed. Tovább kéne lépni...

Amúgy meg az, hoyg szerinted nem az, megint más kérdés, erről lehet érdemben vitatkozni, de az amit te csinálsz, tényként kezeled azt amit te tapasztaltál, hallottál láttál, és minden másik, ellenkező vélemény, tanács szar, nah az is elég érdekes...

Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2020.04.22. 16:25:29
  • b-type
    ahogy írtam velem kapcsoaltban felesleges minden leütés...ráadásul az ilyeneket privátba is küldheted mert semmi játékkal kapcoslatos infó nincs benne ahogy átnéztem.

A lényeg hogy segítség kellett volna, nem pedig az hogy mással játszon, mert hogy ez erre alkalmatlan, mert nem az. Ugyan úgy össze lehet vetni a felfüggesztés mozgását, a fékezési pontokat, a gumihőt..stb. ezen adatok tanulmányozásával ideálisabbra tudod állítani az autót mivel mindenki más is ebből főz. A saját vezetésedet is tudod optimalizálni, és a másokkal összevetve is tudsz jobb megoldást találni.
    Ennyi a lényeg.
    Ehhez nem kell elszaladni és másik játékot venni.
  • bosco05 #2372
    Tehát hozzátettem egy gondolatot és te önjelölt SG rendőrségként lecsaptál rám :D Értem, de miért is? Annyira boomer viselkedés ez, hogy hihetetlen. Az igazi beszűkült gondolkodás, nem ez volt a kérdés, ez nem az a játék, stb... Tudom amúgy, te építetted ezt az országot, sorkatonaságot vissza, engem meg hátra kéne vinni aztán jól fejbelőni. Ismerem a fajtádat :D Legyél kicsit nyitottabb a világra, vagy legalább engem ne csesztess légyszi, ha már ilyen szűklátókörű vagy. Ha nem érdekel átpörgeted. Ha és amennyiben érvekkel alátámasztott plusz gondolatod van, azt pedig szívesen meghallgatom, de ne hajtogasd már a saját kitalált szabályaidat légyszi. Nem vagy SG rendőrség vágod, csak egy sima IEFA. Mit szeretnél? Bokszoljuk le? Vagy menjünk egymás ellen szimezni? Írjam be mekkora a szerszám? Mit szeretnél elérni? Mire jó neked ez? (csak vicc és irónia, azért írom le mert az imént is bocsánatkérésnek vetted, amikor burkoltan megfogalmaztam a véleményem a hülyeségedről :D) Legközelebb ha valamit nem értesz, mert túl összetett, inkább ne szólj hozzá, vagy nem tudom. Amikor már úgy kezdenéd, hogy DE AKKOR IS, azt inkább engedd el, mert az már erőlködés. Amúgy én befejeztem, elegem van :D

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 16:18:31
  • b-type
    Ez például totál nem igaz, a GTR, és nem a GTR2, korrekt adatokat küldött. ..és bőven lehetett belőle tanulni, komoly topikok elemezték, nem küldött mindenre adatot, de azt korrekten.
    Utáltam azt a játékot, de ez megmaradt.
    Az RR is tudja, össze lehet hasonlítani és adatokat lehet elemezni, semmik kedvem belemenni az rF2 hülyeségeibe, ez az arc az RR-ben szeretett volna adatokat elemezni, és erre mint kiderült van lehetősége, minek vegyen meg egy másik játékot, amihez talán gépet is kellene fejlesztenie, meg ja ahoz már loadcell pedál meg aptyatöke kell mert ugye az már annnnnyira qvára részletes..
    Ez a topik az RR topikja, és ebben kell neki segíteni, nem pedig lökni az ezer éves hülyeséget hogy másik játékkal kell játszani.
    Az nem volt kérdés.
  • bosco05 #2370
    Egy plusz gondolat volt, beszélgetésindító stb... Engedd el, neked ez nem megy. Pörgesd át, lépj túl rajta kérlek. Erre a kötekedős boomerságra nem kíváncsi senki se. A GTR2 se volt alkalmas a világon semmire, csak épp nem mérted össze a tudásodat valódi mezőnnyel és szakemberekkel. Akkor tudnád, hogy mennyire keveset tudsz :) Én is keveset tudok, de én legalább tudok róla, hogy így van :D. Amikor egy nemzetközi mezőnybe bekeveredsz, akkor jössz rá, hogy emberek mi mindent tudnak és tudsz tőlük tanulni, ha veszed rá a fáradtságot. Ami itthon élmezőnynek volt kikiáltva, az nemzetközi szinten olyan sovány lenne ma már, hogy nem is látszana. Persze régen is és ma is voltak és vannak tehetségeink (Michelisz, Kiss, manapság pedig pl Báldi Gergő), de a nagy átlagot véve nagyon le vagyunk maradva szimulátorban is sajnos :( . Egy iRacingben, vagy egy rF2-ben az utolsó rezdülést is ki lehet olvasni. Itt olyan lesz a telemetria, mint ha egy óvodás rajzolta volna és így volt ez a GTR2-nél is. Ezek a játékok nem jól adják vissza ezt, de könnyen lehet, hogy valakit ez nem zavar, ezt nem tisztem megítélni, csupán elmondtam, hogy így van.

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 15:56:07
  • b-type
    De ezzel játszik, nem az rF2-vel. és kap annyira korrekt értékeket mint a GTR-hez annak idején. ..és már az is alkalmas volt telemetria tanulásra és tanulmányozásra.
  • bosco05 #2368
    Senki nem mondta, hogy KELL! Annyit mondtam, hogy ha azért akar telemetriát nézni, hogy azt kitanulja, vagy nagyon el akar mélyedni abban, hogy bizonyos hatások hogyan és miként rajzolódnak ki a telemetrián, akkor itt fals értékeket fog kapni. rF-ben is fals értéket kaptál elég sokmindenre. Szóval ha esetleg az a cél, hogy majd ezt a tudást a valóságban, vagy egy komolyabb szintre való emelkedéshez is hasznosítaná és ilyen alapokat akar szerezni akár a kedves kérdező, akár bárki más aki olvassa, annak érdemes tudnia ezekről a kis ferdítésekről és hibákról, ha és amennyiben esetleg nem tudná. Lehet, hogy tud mindent, senki nem állított semmit. Annyit mondtam, hogy ezek a telemetria adatok sokkal hitelesebbek mondjuk az rF2-ben. Csak egy téma volt semmi extra. Leragadtál egy ponton és személyes sértésnek veszed a tévesen értelmezett mondandómat, ráadásul már nagyon erőlteted az egyébként tök üres és semmitmondó kötekedésedet.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 15:35:09
  • b-type
    aham, az rF-hez is használtunk telemetriát, és hát számolta a vízszintesen elfektett rugóstagot...
    Miért ne lenne alkalmas? több száz feltöltött kör van RR-re az UFLT-n ahol összehasonlíthatja mások hol fékeznek hogy használják a gumit..stb.
    Miért kellen mással játszania?
  • bosco05 #2366
    Köszönöm szépen, akkor ezek szerint tényleg érthető mire próbáltam célozni :) Én is sokat RaceRoomozok, főleg a régi gépeket szeretem, egyáltalán nem kenyerem szidni a játékot. Még bajnokságban is indultam, nem is egyben és nagyon jól szórakoztam :) Offline ráadásul az egyik legjobb a RaceRoom. Sok játékkal ellentétben itt nekem szokott sikerülni, hogy érdemben csatázzak az AI-val és ne csak arrébblökjön :D

A többire már nem reagálok, bár nehezen állom meg, de sikerülni fog szerintem :P

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 15:09:20
  • unrealnoise
    Szerintem meg szimplán leírta, hogy ő erre ezt nem használná, és le is írta miért.

Szerintem ezzel nincs gond, mert voltak érvek mögötte.
    Ha csak elkezdte volna szarozni, az lett volna gáz.

Én nem tudok nyilatkozni, online rég nem versenyzem rendszeresen, én csak funból tolom (mondjuk elég sokat néha), arra meg elég sok cucc jó. :)
  • b-type
    ja, szóval akkor megint, mert csak a rizsa megy (amire szintén senki se kíváncsi, de legalább már nem meglepő)
    szóval, had játszon a játékával, ha pedig segítség kell neki akkor setgítsünk. Nem azért kérte hogy ajánljunk másik játékot. Amikor majd azt kérdi akkor jöhetsz az ötleteiddel.
    Van program ami adatok elemzésére alkalmas és foglalkozik az RR-l, tehát akár boldogan játszhatna is. Remélem így is van.
    Mivel ezt kérte így ez a segítség.
    Az meg hogy te leírod a játék topikjában erre hogy játszon mással, hát az meg nem segítség...aztán ahogy ezt megpróbálod megmagyarázni az meg gáz.
    [velem kapcsolatosan meg minden leütés felesleges]
  • bosco05 #2363
    Nem tudom hogyan fogalmazzam meg, hogy értsd. Az a baj, hogy magyarul van minden, de neked valahogy mégsem megy át. Szerintem nem is akarod megérteni, csak a szokásos személyeskedést akarod provokálni. Másra már nem tudok gondolni, mert háromszor elolvastam és minden szó magyar és érthető. Kötekedj máshol. Ha nem érdekel pörgesd át, ha őt sem érdekli ő is pont ezt fogja tenni vele, de lehet, hogy majd egy bizonytalan pillanatban, amikor esetleg nem érti a grafikont, meg pont beugrik neki amit írtam és rájön, hogy nem ő a hülye mondjuk, ha valami nem logikus. Lesz ilyen elég sok. Úgy vettem ki, hogy elég komolyan érdekli a szimezés, ha telemetriázni akar, gondoltam erre a pár apróságra felhívom a figyelmet. Semmi egyebet nem tettem és nem gondolom, hogy ezért máglyán kéne elégetni engem, pláne nem személyeskedni. Ideje lenne visszatérni a valóságba és nem a képzeleteddel beszélgetni. Vagy az sg-n talán szabály, hogy ha valaki kérdez valamit, akkor nem lehet továbbvinni a gondolatmenetet? Csak egy programot linkelhetek és ennyi? Vagy tőled kell engedélyt kérnem, ha esetleg egy kérdés kapcsán beugrik egy téma? Érted hol a gond? Mondjuk a regisztrációd napja óta ezt csinálod a többi begyöpösödöttel együtt. Katonaságot ne hozzuk vissza? ITT KÉREM A BOOMER SZABÁLYOK ÉRVÉNYESEK! Csak a kérdésre válaszolhatsz konkrétan, semmi hozzátett tartalom vagy vélemény világos??? IEFA bá megmondja. Pont ebből lett elege mindenkinek és ezért ilyen kihalt az SG, az ilyenek miatt, mint te. Soha sehol nem lehet bedobni egy-egy plusz gondolatot, mert jön az önjelölt SG rendőrség és elporolja a fenekedet. Tessék itt a személyeskedésed :D Nekem is megy ám :D

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 14:44:22
  • b-type
    Jaja, szóval nem az volt a kérdés. Valaki játszik egy játékkal, kérdez a topikjában valamit ami a játékával kapcsolatos.
    Erre te ideírod hogy erre az adott játék alkalmatlan és ideje lenne elgondolkozni a szoftverváltáson...
    ..és tolod tovább hogy te aztán tudod, mert más is tudja, meg ültél már versenyautóban meg a tköm...te vagy a sokadik a sorban.
    Na és? Ettől még a játékával játszik mint több ezren, és kellett volna neki valami segédprogi, nem a véleményed...érted már?
    Tudsz neki segíteni vagy sem, nem az a segítség hogy váltson szoftvert. Az a segítség amit kapott, egy olyan segídprogi amivel ki tudja szedni az adatokat a játékból és tudja elemezni. Ennyi lett volna.
    Nem pedig az hogy szerinted ennek mennyi értelme van, meg a többi agymenés.
  • bosco05 #2361
    Neked mi bajod van? :D Értesz te magyarul? Vannak barátaid? Szoktatok beszélgetni? Ott is leugatsz mindenkit, aki esetleg próbál egy témát bedobni? Van neked bármiféle szociális érzéked? Olvasd el amit én írtam újra és újra ameddig fel nem fogod. Összetett mondatok, de gondolom van időd.

Na te nem arra reagálsz hanem ami a fejedbe összeállt arra, mint ha pl ezt írtam volna:
    - Mégis mi a f@sznak neked ilyen program???? A RACEROOM EGY SZ@R TE GYÖKÉR! Úristen mekkora gyökerek vagytok mind.

Na ez a fejedben van, én egész másról beszéltem :D Ne magaddal beszélgess, hanem velünk légyszi, kösz.

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 14:26:15
  • b-type
    jaja mint a Jehova tanui, senki nem kérdezte a véleményedet, egy segédprogi kellett volna a játékhoz.
    Tudsz ilyet? ..senki nem kíváncsi arra hogy te mit gondolsz melyik szim a jobb.
    elég érthető?
  • bosco05 #2359
    Az általam felsorolt nevek pontosan azt állítják, hogy a két kiemelt cím, az rF2 és az iRacing nagyon közel állnak a valós dolgokhoz, főleg az autó viselkedésében és mozgásában, ezért játszák. 17 éve vezetek és volt szerencsém több versenyautóban is ülni, de enélkül is lehet tájékozódni. A nem szponzorált valós pilóták véleményére viszonylag sokat adok, akik nem csak egy videó erejéig tekergetik kamuból a kormányt, hanem mondjuk a hétköznapokon is elindítják az említett szoftvereket konkrét gyakorlás és nem szórakozás céljából. Amiről te azt hiszed nem hangzott el, azt pont elmondta az összes ilyen név betűről betűre :) Egy PC2 és az rF2 között óriási a különbség. Most a mértékek itt nyilván szubjektívek, kinek mi a fontos, de nem lehet őket egy kategóriában emlegetni és ennek oka van. A GTS azt mondja magáról hogy a legrealisztikusabb szimulátor. A Sony beleborított egy csomó pénzt és jópár pilóta elmondja egy rövid videóban, hogy igen mekkora game és azta. Aztán a felvételnek vége a pénz landol a zsebben és soha rá nem néznek a játékra. Na most egy Verstappen végez a Hungaroringen a valós futammal és este már iRacingben van, hogy tovább fejlődjön mert VB akar lenni. Az egyik marketing a másik valódi. Utóbbi egyébként ezért nem kap pénzt, sőt fizet érte.
  • bosco05 #2358
    Figyu, én minden rossz szándék nélkül próbáltam rávilágítani, hogy esetleg idő és pénzpazarlás lehet ez, ha és amennyiben az a cél, amit leírtam. Nem biztos, hogy mindenki száz százalékig tisztában van az adott programok korlátaival és határaival. Semmi bántót, sértőt, rosszat nem írtam egyáltalán. Fékezni itt nem nekem kell :) Bocsánatkérésről pedig szó sincs (hisz nincs miért), csak elmagyaráztam mit írtam le, mert ahogy láttam többszöri nekifutásra sem értetted meg, cserébe viszont próbálsz engem (megint) bunkó parasztnak beállítani. Én a mai napig ezekkel foglalkozom, játszom gyakorlatilag mindegyik játékot, követem a patcheket, a bajnokságokat, sok az ismerősöm és elég sok infóhoz hozzájutok, mert érdekel.
  • sertrex
    Nem éppen a simcade megjelőléssel van ilyenkor gond, hanem a tálalással. Ezt hívják egyébként kettős mércének is. Egy random névtelen arc osztja általában ilyenkor az észt, úgy téve, mintha ő lenne minden igazságnak a tudója. Nem akarok én se mélyebben belemenni, de van jó sok órám már az összes szimben, és még több a valódi autóvezetésben, és azt mondom, hogy nincs köztük akkora különbség mint amit egyesek láttatni szeretnének és amelett nem is szeretem összehasonlítgatni a szimeket egymásssal, mert nézetem szerint egy szim nem attól szim, hogy mennyire hasonlít egy másik szimre, henem attól, hogy a valóságot milyen szinten szimulálja és ebben az aspektusban arra véleményre jutottam, hogy egyiknek se sok köze van a valósághoz, legfeljebb az egyik jobban tetszik, mint a másik. Senki se mondta, hogy a PC2 nem simcade, de az is éppen úgy elrugaszkodott dolog a valóságtól, ha azt állítod, hogy az iR vagy az rF2 tükrözi a valóságot. Ha mégis ezt állítanád akkor azt kellene hinnem, hogy még soha nem vezettél autót és nem tudod mit beszélsz. De gondolom ez nem így van. Igaz?

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.04.22. 14:17:17
  • b-type
    bocsánatkérés elfogadva, ..a többi halandzsa lényegtelen.
    A világból ki lehet kergetni az önjelőlt hordószónokokkal, meg az ilyen toborzókkal. gyertek a mi ligánkba, játszatok a mi játékunkkal..stb.
    Feltettek egy kérdést tudsz/akarsz segíteni, akkor tedd. ..ha pedig nem akkor fékezd már magad.
  • bosco05 #2355
    Most ezt a vitát ne robbantsuk ki, elmondták már a legnagyobb nevek is ugyanezt, vagy elhiszed, vagy nem :) Legutóbb épp a Nagy Dani csinált erről egy videót és szépen el is mondja a miérteket. Mondjuk itt az SG-n valszleg Ő lenne a gyökér sz@r, mert ugyanazt mondja, amit én is beírtam már különböző topikokba százszor. De elmondta a Lando Norris és a Max Verstappen is, bár szerintem az SG szakikhoz ők sem érnek fel soha :D Az, hogy valami nem szimulátor, az nem jeletni azt, hogy nem jó. A PC2 is szuper játék és a RaceRoom is az, de továbbmegyek, még az F1 széria is kiválóan alkalmas a kikapcsolódásra és remek cucc. Nem értem miért fáj, amikor ezeket valaki valós műfajukba arcade/simcade sorolja. Nem lesz attól se jobb, se rosszabb, se könnyebb, se nehezebb. Amikor ilyeneken megsértődnek a simcade playerek, az kb olyan, mint ha Britney Spears megsértődne azon, hogy azt mondod neki, hogy pop énekes, mert ő metálnak hiszi magát. Sosem értettem ezt. Nézd meg mi a véleménye Wébernek, Tassinak, Nagy Daninak a RaceRoomról. Egy kiváló játék és egy fain simcade cucc.

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 14:01:59
  • sertrex
    Ja, értem.

Ez a valóság.

Ez csak marketing.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.04.22. 14:00:46
  • bosco05 #2353
    A PC2 a simcade legalja, ez csak marketing, ne dőlj be neki :)
  • bosco05 #2352
    Mindig elfelejtem, hogy ide az SG nagyjai közé csak olyat lehet írni amivel mindenki egyetért. Bocsánat, hogy próbáltam egy más megközelítést is perspektívába helyezni. Felejtsétek el. Éljen a pozitivitás és a nálam "okosabb" emberek véleménye (vagy személyeskedése, ha véleménye nincs), illetve a kizárólag segítségkérésre használt topikok. Nehogy legyen valami téma ebbe a kihalt sz@rba :D
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 13:53:17
  • b-type
    De kit érdekel a véleményed? ...ha azt kérdezte volna akkor értem, de nem azt kérdezte.
  • sertrex
    Nekem ez is eléggé hivatalosnak tűnik.

• bosco05 #2349
    Ez nem így van, ahogy gondolod. Konkrétan hazai alvállalkozók csináltak jópár autót pl az ACC-be és szemre kellett belőni az arányokat :) Azért kell a scan mert az a pontos, ez nem az F1. Gyártótól licensze az rF2-nek van a McLarenekre kb és ennyi, illetve iRacingnek ott a Porsche, a BMW és a Ford. A licenszek általában szériákra szólnak, vagy azon belül egy-egy csapat autójára.
  • sertrex
    Szerintem erre való az autógyártóktól kapott/vásárolt licensz. Nincs szükség a szkennelésre, mert az autógyártók minden olyan adatot, ami nyílt forrású ilyenkor odaadnak és a hivatalos CAD alapján kerülnek a játékokba. Vagyis, ha úgy vesszük akkor az összes játékban, ahol hivatalos licensz van az autókra az megegyezik a valóságos adatokkal. Most az megint más kérdés, hogy ebből milyen szinten adja vissza a játék ezt.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.04.22. 13:38:17
  • bosco05 #2347
    rF2 és iRacing, ami ilyen téren használható. Nincs hiány adatszolgáltatásban, az rF2 is scanneli a kocsikat és az iRacing is. Ezen a kettőn kívül senki más. Még az ACC-ben is alválkozók csinálják hasraütésszerűen, bármilyen hihetetlennek is hangzik. A RaceRoom meg totálisan random. A legtöbb időt a pontos skinek megfestésével töltik valószínűleg :) Ettől még jó játéknak tartom amúgy, csak helyén kell kezelni a dolgokat. A pályák is még mindig google maps alapján készülnek, lézernek nyoma nincs ott se. De nem téríteni jöttem, csak esetleg felhívni a kedves kérdező figyelmét ezekre a dolgokra. Ahogy írtam, ha érdekességképpen akarja böngészgetni akkor arra tökéletes, ha a valódi szimes tudását akarja fejleszteni és megtanulni mondjuk a Motec-et és a telemetriát, akkor a fent írt két cím egyikéből kell választani, illetve nem kell, de érdemes, mert azok alkalmasak rá.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 13:24:54
  • sertrex
    Melyik szimben vannak valós adatok, már ami a versenyautókat illeti? Utcai autóknál könnyebb utána nézni az adatoknak. Szerintem pont az adatszolgáltatás hiánya miatt használnak kamu vagy vegyes adatokat a játékkészítők.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.04.22. 13:17:20
  • bosco05 #2345
    Nem leszóltam, csak gondoltam érdemes elgondolkodni azon, hogy segít-e ha félig kamu infókat böngészget az ember. Sokan játszanak a Need For Speed-el is, de arra se érdemes ilyen szempontból időt fecsérelni. Arra próbáltam felhívni a figyelmet hogy elég sok a kamu adat RR-ben és sokszor szembemegy a logikával és a fizikával, így ez többnyire időpazarlás, mintsem érdemi fejlődésre alkalmas út, hangsúlyozom szerintem. Ahol a legjobb "setup" az, hogy kamu kormányszöget és lockot állítasz az nem fog neked normális dolgokat visszajelezni soha. Én is szeretem a RaceRoom-ot, de ha valakit a szimulátorozás ilyen mélységben érdekel, annak szerintem tovább kell lépnie. Ha csak azért kell, hogy érdekességképpen megnézzen az ember ezt-azt, akkor persze tök jó egy ilyen progi. Igazából azt felételeztem, hogy esetleg ezen adatok böngészésével próbál a kedves kérdező magasabb szintre lépni a szimulátorozás világában és esetleg megtanulni a telemetriából kiolvasni a lényeget. Erre alkalmatlan a RR, mert a fele kamu. Engem egyébként most az döbbentett le, hogy ebben még mindig lehet csalni és ez bizony elő is jött itt a nagy rendezvények közepette.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.04.22. 12:49:46