7
  • Balazs127
    Mert régen a IPS és VA panelek tömegtermékek voltak mi? :D
    Azért azt állitani, hogy régen jobbak voltak a TFT monitorok az merő butaság.
  • bakagaijin
    Egyre színgazdagabb??? Valaki BS-t reggelizett. Kb 6-8 évvel ezelőtt a TFT még igazi truecolor monitor volt, aztán jött a TN, TN+film technológia, tarolt az ára miatt, viszont a színgazdagság alaposan összement. (Igaz pl. IPS monitorok persze ma is vannak, a technológia él, csak "rétegpiac" lett belőle...)

Egy ilyen felütés valahogy elveszi a szavahihetőségét egy cikknek. Egy jó régi cikk.
  • mad mind
    Ergonómia. Muhaha. Ez első munkahelyemen, egy nyomtató állványra rakták a gépemet, meg mindenem és körülöttem mentek a szerverek. Az igazán ergonomikus volt.
    Most meg 10 cent van a székem és a fal között. Ennyit az ergonomikus munkahelyről.
  • patchaou
    Irodákban gép előtt ráadásul jóval kevesebben ülnek, mint egy gyárban az összeszerelő soron. Ahol én dolgozom (kicsivel kényelmesebb munkakörben) fa székeken ülnek az emberek 3 műszakban és műszak elején rendszeresen vita van, mivel ezen ülőalkalmatosságok olyan állapotban vannak, hogy jó ha tízből háromnak állítható még a magassága. A világ egyik legnagyobb multijától ennyi telik.
    Van egy másik gyár is a közelben (több nincs is), ahol az előzőleg jól teljesített csoport kap egy azaz egy darab széket... Itt hála az égnek nem volt szerencsém dolgozni, csak mesélték.
  • tntmax
    Ja és ez nem figyelem kérdése, hanem a szarrágó mentalitás eredménye.
  • tntmax
    Legtöbb helyen siralmas az ergonómia. Asztal az kb egy 2-3nm felületű mdf lap 4 lábbal, köréültetve 3-4 bérprogramozó (vagy bármilyen irodista). Normális székeket alapból el lehet felejteni, 5e forintos vackok, mikor egy korrekt irodai szék inkább 80-100e körül mozog, de 40-50e-ért is lehet venni normálisakat. És az a poén hogy az 5-10e forintos műanyag székeket 2-3 havonta lehet cserélni mert eltörnek szétesnek, pár év alatt többe kerül mint egyszer megvenni a minőséget.
    A szerencsétlen éhbérért dolgozó irodista is boldogabban végezni a rabszolgamunkát.

Vannak persze kivételek ahol jó az ergonómia, de nem jellemző.
  • Zoliz
    Nekem már 25 évesen inhüvelygyulladásom volt az egértől, de már megszoktam. Majd megszokjátok ti is a napi 13 óra gépezés után..