Kevés figyelmet fordítunk a munkahelyi ergonómiára

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert régen a IPS és VA panelek tömegtermékek voltak mi? 😄
Azért azt állitani, hogy régen jobbak voltak a TFT monitorok az merõ butaság.
Egyre színgazdagabb??? Valaki BS-t reggelizett. Kb 6-8 évvel ezelõtt a TFT még igazi truecolor monitor volt, aztán jött a TN, TN+film technológia, tarolt az ára miatt, viszont a színgazdagság alaposan összement. (Igaz pl. IPS monitorok persze ma is vannak, a technológia él, csak "rétegpiac" lett belõle...)

Egy ilyen felütés valahogy elveszi a szavahihetõségét egy cikknek. Egy jó régi cikk.
mad mind
Ergonómia. Muhaha. Ez elsõ munkahelyemen, egy nyomtató állványra rakták a gépemet, meg mindenem és körülöttem mentek a szerverek. Az igazán ergonomikus volt.
Most meg 10 cent van a székem és a fal között. Ennyit az ergonomikus munkahelyrõl. <#wave>

patchaou
Irodákban gép elõtt ráadásul jóval kevesebben ülnek, mint egy gyárban az összeszerelõ soron. Ahol én dolgozom (kicsivel kényelmesebb munkakörben) fa székeken ülnek az emberek 3 mûszakban és mûszak elején rendszeresen vita van, mivel ezen ülõalkalmatosságok olyan állapotban vannak, hogy jó ha tízbõl háromnak állítható még a magassága. A világ egyik legnagyobb multijától ennyi telik.
Van egy másik gyár is a közelben (több nincs is), ahol az elõzõleg jól teljesített csoport kap egy azaz egy darab széket... Itt hála az égnek nem volt szerencsém dolgozni, csak mesélték.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Ja és ez nem figyelem kérdése, hanem a szarrágó mentalitás eredménye.
Legtöbb helyen siralmas az ergonómia. Asztal az kb egy 2-3nm felületû mdf lap 4 lábbal, köréültetve 3-4 bérprogramozó (vagy bármilyen irodista). Normális székeket alapból el lehet felejteni, 5e forintos vackok, mikor egy korrekt irodai szék inkább 80-100e körül mozog, de 40-50e-ért is lehet venni normálisakat. És az a poén hogy az 5-10e forintos mûanyag székeket 2-3 havonta lehet cserélni mert eltörnek szétesnek, pár év alatt többe kerül mint egyszer megvenni a minõséget.
A szerencsétlen éhbérért dolgozó irodista is boldogabban végezni a rabszolgamunkát.

Vannak persze kivételek ahol jó az ergonómia, de nem jellemzõ.
Nekem már 25 évesen inhüvelygyulladásom volt az egértõl, de már megszoktam. Majd megszokjátok ti is a napi 13 óra gépezés után..