25
  • bippo
    Pedig már a google translate is 'azt hiszem'-nek fordítja, direkt megnéztem.
  • Nethyrrea
    "Hiszem, hogy most fogom utoljára alakítani a Denevérembert."

fogadjunk hogy angolul úgy kezdődött a mondata hogy "i believe..." és valaki kicsit érdekesen (....khm....) fordította le. google translator?
  • sandor8206
    ne mondj semmit, sztem unalmas
  • m minnifield
    azért azt ne feledd el, hogy a batmanben szadista gyilkosok meg elbaszott idióta őrültek hemzsegnek, ennek megfelelően eredetileg kriminek íródott.az, hogy némelyik képregényrajzoló ehhez képest színes csilivili lufivilágot álmodott meg magának( amivel semmi baj nincs, nekem tetszik, hogy több elképzelés létezik ) nem jelenti azt, hogy batman ilyen. ilyen IS. nincs egy olyan hangulat amire rá lehet bökni, hogy na ez az, mostantól csak ez a batman.
  • CaptainRumi
    Batman halálával lehetne legjobban lezárni a trilógiát szerintem. Az hatásos lenne, még jobban hangsúlyozná, hogy batman is csak egy ember valamint egyértelműen elhatárolódna az utána következő részektől, amikben egy Arkham Asylumban látott világot tudnék legjobban elképzelni.
  • KP27
    ha szerinted a TDK unalmas akkor nem is tudom mit mondjak. Mindegy. Minden topicba kell legyen egy nagybetűs filmszakértő aki aztán megmondja a frankót :D
  • buger87
    Biztos vagyok benne, hogy Nolan olyan csavart rak le elénk, hogy tárta marad a szánk. A Tökéletes trükkben is megmutatta milyen mesterien ért a szálak húzogatásához és bizony a rendező ezt a trilógiát már jó előre eltervezte, aggodalomra adna okot Joker kiesése, mert szerintem voltak tervei a karakterrel, de tartom annyira profinak, hogy megoldja a helyzetet. A Gyűrűk Ura óta nem rajongtam ennyire filmért, nekem csakis ez számít :)
  • sandor8206
    persze ízlések és ficamok
  • Loverman
    azért aki szerint a TDK rossz az eléggé nagy fail... persze ízlések és ficamok
  • sandor8206
    azért már nagyon átesel a ló túlsó oldalára, neked melyik hihető karakter? Betmen?, Ghul?, Madárijesztő?, joker?
    sima comic-filmek az új betmenek is és pont a karakterek végett ha nem látnád, mert mindegyik comic-szerű (betmen nem öl????)
    elég ha csak összehasonlítód őket egy másik Nolan film szereplőivel pl: Prestige
  • sandor8206
    TDK-ban már nagyon erőltette Nolan a realizmust, hiányzott is Gotham
    Mondjuk úgy látszik a betmen filmekkel így vagyok :-) Betmen tetszik, Returns nem annyira, forever elment B&R bűnrossz, Begins nagy kedvenc, TDK unalmas -> remélem újra fajin rész jön számomra

amúgy tőlem jöhet simán Nolan és főleg Bale után akárki, WB a trilógia után és a Schumacher fiaskó után, úgy is kétszer meggondolja kinek a kezébe adja az új projektet
  • Axlkenobi
    Én úgy gondolom, hogy anno Tim Burton igazította a Batman-sztorit a saját képi világához és nem ő alkalmazkodott a képregényhez. Ezzel együtt én mindkét filmjét nagyszerűnek tartom, sötét hangulatú képregényfilmek.

A Joel Schumacher által levezényelt filmekkel pedig felemásak az érzéseim. A régi négy rész közül én a Mindörökké Batmant szeretem a legjobban. Abban egyszerre volt jelen a Burton-filmekre jellemző komor és groteszk hangulat, de Schumacher saját stílusa is megjelent a színekkel, a fényekkel és a döntött kamerabeállításokkal, amitől szerintem elképesztően átjött a képregényhangulat.

A Batman & Robin már más tészta, az elképesztően rossz lett, persze a saját világában még abban is vannak szórakoztató és jól eltalált dolgok.

Amúgy mindkét rendező, Burton és Schumacher is inkább a régi, '60-as évekbeli tv-sorozat hangulatát szerette volna megidézni, csak sötétebb, komorabb formában.

A Nolan-filmek megint más hangulatot tükröznek, ő egy realisztikusabb megközelítést választott és szerintem zseniálisat húzott vele. Sokkal komolyabban vehető az egész, történetileg és karakterek szempontjából is ezerszer kidolgozottabb, mint a régi filmek.

A harmadik felvonástól sem kell aggódni, nem fog ő belerakni semmilyen természetfeletti dolgot, az csak az imdb-n pletyka, hogy Killer Croc, meg Clayface, meg Man-Bat. Nála ezek a figurák szóba sem kerülnek.

Abban pedig winnie-nek teljesen igaza van, hogy Batman 1939-es felbukkanása óta számtalan író és rajzoló megannyi stílusban és hangulatban keltette életre a hőst, az ellenfeleit és a világukat, így nincs konkrétan olyan, hogy "a Batman képregények hangulata". Ez egy nagyon sokrétű valami.
  • KP27
    Nekem pont azért jön be a Batman Begins meg a TDK, mert sokkal realisztikusabb az egész, mint a többi Batman film. Nem idióta ultragagyi paprikajancsikkal meg bohócokkal van tele az egész... Pont ez emeli számomra a többi képregény adaptációk fölé, meg igazából nagyon sok film fölé is, mert nagyon jól meg van csinálva az elejétől a végéig...

Nézem az első részt, egyszrűen unalmas. Alig történik benne valami. Sztori közel nulla, a film inkább hasonlított egy musical-re, abból áll a film jórésze, hogy Joker vigyorgó fejjel táncikál jobbra-balra mint egy idióta...
    Hát ez aztán fantasztikus... Semmi köze nincs ahhoz, hogy tudok-e régi filmet megnézni vagy sem, mert van egy halom film ami mai szemmel nézve is megállja a helyét. Például régi Rambo/Rocky/Terminator/Predator filmek,vagy Richard Dreyfuss/Paul Newman filmjei stb stb... Mondjuk elismerem, ezek valóban nem képregény adaptációk...

A TLJ/ Jim Carry / Schwarzenegger/ DeVito által formált karakterekről meg szintén inkább nem mondok semmit. Gagyi. Mind.

Mondjuk azt bevallom, cseszek rá magasról, hogy mennyire hasonlít egy film a képregényre. Sok film pont ezért marad meg az ultragagyi kategóriában. Nolan Batman filmjei meg pont ezért jók, mert minden szereplő egytől egyig hihető karakter és nincs annyira elrugaszkodva a valóságtól ...

Pont ezért előre félek, hogy a Dark Knight folytatása nem ilyen lesz, és ott is valami szuperképességekkel felruházott meseszerű főellenség lesz, ami eltolja a filmet a gagyi kategória felé...
  • Quantumleap
    Bár csak részlegesen tette helyre, elvégre az eredeti képregényben Batman sose találta meg a szülei gyilkosát.

Nekem Tim Burtontól amúgy mai napig a Batman a kedvencem. De ebbe persze belejátszik a nagy adag nosztalgia is, én mindig ilyen hangulatban nézem. Egyszerűen Burton és Nolan filmje két külön stílus.
  • Etinger
    Jah, pl arra gondolsz, hogy Joker ölte meg Wayne szüleit? Csak hogy kapásból az egyik legnagyobb átírását mondjam az első filmnek, amit aztán Nolan a helyére tett... Ami a hangulatot illeti... Két arc valahogy már csak külsőre is (ahogy meg lett oldva) jobban hasonlít és hangulatában közelebb visz a képregényhez, mint a nagyon gyengus maszkkal megoldott TLJ féle.
  • Etinger
    Az első részt én is most láttam, nincs vele semmi gond Keaton zseniális, de amúgy nyilván régebbi alkotásról van szó, vannak akiknek egyszerűen a mai alkotások mellett már nem megy (nem tudják) úgy nézni a régit. Szerintem ehhez kell egy képesség is (:
  • KP27
    Egyik nap gondoltam hogy megnézem az első Batman-t, még amibe Keaton meg Nicholson van. Hát valami borzasztó.... Anno még 7 éves voltam, mikor forgatták azt a filmet és moziban néztem meg, jó emlékeim voltak a filmről. Lehet nem kellett volna felbolygatnom őket... Abban az időben biztos jónak számított, de mai szemmel nézve, főleg egy Begins meg Dark Knight után körülbelül olyan, mint Kisvárost nézni az Eredet után...
  • buklee
    Remélem ha otthagyja Nolan a filmet akkor végre lezárják, és nem egy cliffhangerrel ér véget mint az előző kettő, és kapunk egy teljesen korrekt trilógiát.
  • Aldo Moro
    Szerintem is Burton volt a legjobb, a 3., 4. csak vicc volt, a mostaniakban meg lehetne akármi Batman helyett, semmi hangulata nincs. Nekem az 1. az etalon.
  • Aldo Moro
    Mintha legalábbis Chris Nolan nevéhez kötődne a Batman.
  • Szefmester
    Melyik sorozatéhoz? Mert képregényből is volt pár eltérő hangulatú!
  • winnie
    "akkor Burton állt legközelebb a képregények hangulatához."

ezt sokan írják, a vicces az, hogy a többségnek fogalma sincs a képregények hangulatáról. persze nem azt mondom, hogy neked nincs, nyilván voltak páran akiknek jól ment a régi rendszerben, tanultak ezerrel angolul, és hozatták be már a 70-80-as években amerikából a batman képregényeket (mert a hazai füzetek, amik megjelentek nem feltétlenül voltak burton előttiek és csak egy nagyon apró szeletét jelentették batman évtizedes történetének.)

viszont, ha ez utóbbi a helyzet, hogy kvázi angol nyelvű batman képregényeken nőttél fel, akkor pontosan tudnéd, hogy nincs olyan, hogy "képregények hangulata", ugyanis a sok évtizedes batman-történet sokféle hangulatot hozott. plusz más a hangulata a batman-sorozatnak, a detective comics-nak, egyes special-öknek, stb.
  • Ender Wiggin #3
    Ja, a gagyi elnagyolt a sokkal rosszabb, mint az önmagát túl komolyan vevő tucat akciófilm. Örülök, hogy elhúznak mindketten a p-be. Ha nem számítjuk a kedves, de gyerekes Martinson féle Batmant, akkor Burton állt legközelebb a képregények hangulatához.
  • creed13
    Nagyon helyes, a csúcson kell abba hagyni, ez így van rendjén.Gagyira nincs szükség.Abból már volt elég...
  • xido
    Se Nolan..se Bale..akkor azt hiszem ezzel a 3 filmmel véget is ért egy jó Batman széria és ha megint valaki előveszi,hasonlóan gagyi és elnagyolt karikatúra lesz,mint a Batman Forever vagy a Batman és Robin:)