Parányi "idő-kapszulákat" nyit fel egy kutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megint a blogoddal tudom magamat alátámasztani. Ugye, ott is el vannak cseszve az idézõjelek, de azon túl Te magad is használsz olyan kifejezéseket, szavakat, amiket nem enged meg az általad is említett szabályzat. Akkor mégis milyen jogon háborodsz fel, amikor szigorúan véve a Te írásaid is hemzsegnek a hibáktól?
Mennyi minden mûlik az idézõjeleken? Egy példát mondj, miért olyan fontos, hogy az elsõ alul legyen? Ja, hogy a helyesírási szabályzat nem engedi? Akkor miért miért nem szúrja ki a szemed a saját írásodban a "mittomén", meg a "pízért"?
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Oooh igen. Most kezdõdött egy. Egy név villant be a semmibõl.
Cartman.
Öööööh.
Eric Cartman.
Uh. Vége.
Mond ez valakinek valamit?
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Nem fogod elhinni, de nemrég egy kolléga roppant letolt, mert off-line írásomban helytelenül használtam az idézõjeleket. Nagyon dühös voltam rá, kígyót-békát rákiabáltam volna, de kb. 2 hónap múlva valami megvilágosodásfélém lett, és rájöttem, hogy mennyi minden múlik az idézõjeleken. Úgyhogy elkezdtem én is a harcot. Egyre többen vagyunk.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Ha az egyik idézõjel nem alul hanem felül van, hát istenem... nem fogok belehalni. Lehet, hogy a következõ cikkben lesz alul is, felül is idézõjel, aztán lesz össz-vissz 3 sor. De legalább akkor helyes lesz az egész 😛
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Ez a két mondatod egy tipikus példa a demagógiára.
Together we'll fly someday...
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ezt most nem értem! Mit csinál a mondatodban az a "de" szócska az MTA elõtt?
Egyébként, ha már ekkora nyelvtan guru lettél, megismerkedhetnél a gondolatjelek használatával is, mert a vesszõ azt nem igazán pótolja 😊
Egyébként peace, tudsz te okos dolgokat is írni, csak nem mindig jön össze, és túl gyakran fröcsögsz, ami sokaknak szúrja a szemét.
Ki fogom javítani a blogbejegyzéseimben a rossz, helytelen, és magyar szerzõk számára elfogadhatatlan, de a Magyar Tudományos Akadémia gondozásában kiadott Helyesírási szabályok által amúgy tiltott, idézõjel-használatot.
Félelmetes amúgy, hogy még egyetlen komment sem született a cikkhez, csak egy troll hegyibeszéde, és a reakciók. 😞
Innentõl fogva FAIL a felháborodásod, illetve a kommented nettó trollkodás csak.
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Igenis, tegyünk a kultúránkat (jelen esetben a anyanyelvünk épségét) fenyegetõ, romboló tényezõk ellen !
De a MACSKAKÖRÖM miatt ekkora cirkuszt ...😊
Képzeld el, hogy a mûtõasztalon béltisztító folyadék helyett veled is formalint itatnak. Nos, ez az eset is a hanyagság miatt történt. A hanyagság meg egy társadalmi jelenséggé válhat, mert nem lehet meghúzni a határt, hogy na akkor ezt még elnézzük, és csak onnantól vagyunk igényesek. Természetesen, az igényesség kultúrájának kialakulásához az szükséges, hogy egymást segítõ hangulat alakuljon ki a felek között. Vagyis, szóvá tesszük, kijavítjuk egymás hibáit (nem csak káromkodunk egy kátyú miatt, például, hanem jelezzük az illetékeseknek), esetleg javaslatokat fogalmazunk meg a hibajavításra. Ismétlem, ehhez az kell, hogy a felek minimum jóhiszemûek legyenek egymással.
Mi az a tragédia ami így tönkretette az életedet hogy ilyen lófasz dolgokba kötsz bele.... 😊
Bocsi...
Ezt a köcsögöt mikor zárjátok ki innen, vagy mikor adtok neki legalább figyelmeztetést?
Kedves Kara kán,
Sajnálom, ha ezzel bármilyen kellemetlenséget okozunk számodra, de technikai okokból én csak az ilyen idézõjeleket tudom alkalmazni: ""
A probléma megoldásáról már konzultáltunk, azonban az aránytalanul sok munkával járna, ezért kérlek próbáld megszokni, hogy a cikkek a továbbiakban is így jelennek meg.
"Most is egyes helyeken, pl. vukáni kürtõk, 90 fok is van. Olvass figyelmesebben!"
Hol a hiba a mondatban? Nevezd meg! - Javítsd ki! - Így add tovább! ... okostojás.
Engem még mindig zavar, hogy a becses szerzõ képtelen magyar idézõjeleket használni. Ilyeneket: „”
Elismerem, hogy a hsz-eimben én sem használom õket, de én nem vagyok becses szerzõ.
Egyébként tényleg macerás ezeket beszúrni. Én például még mindig nem jöttem rá, hogy a Google Chrome böngészõben mi ennek a legkönnyebb módja.
Ha magyar idézõjeleket akarok írni, a Wordbõl szoktam importálni õket, az meg macerás.
Megjegyzem, hogy nincs numerikus billentyûzetem, így az Alt + számkódok nálam nem használható. A Mozilla Firefoxnál van olyan bõvítmény, amely ebben segít, majd még utánanézek a Chrome-nál is.