127
  • sanyicks
    hát ha letöltöd a frissítőprogramot, akkor ennyi. Ha meg külön filter fájlt töltesz akkor is csak egy felülírás a tároló mappában.
    Ha meg c: formatkor kimented az opera beállításait akkor semmi :D
    nekem már 3 évesek az opera beállításaim, a filterrel együtt (persze bővítgetem ha egy oldalon valami kimaradt a szűrésből, múlt héten a *.facebook.* bejegyzés került bele :)) ).
    De szerencsére a http://ad.* meg */ad* feltételek elég univerzálisak :)
  • Airbus A380
    Nekem ast mondták több.
  • sanyicks
    kár hogy ezt operában is lehet... nekem is szűrőlistás nagyon rég óta. 1 kattintás
  • Airbus A380
    Ez inkább macerás minden oldalon. Nem, nem erről beszélek ezt a legtöbben ismerik, van valami tartalomszűrő amit be kell tenni állítgatni és akkor nem kel mittomén minden 10edik oldalon kézzel blokkolni. Tehát én nem a gyári tartalomszűrőről beszélek, az nem bonyolult, idegesítő csak.
  • Reg5
    Jobb klikk->Tartalom letiltása. Lehet többször is meg kell lépni, de ezen mi a bonyolult?
  • Airbus A380
    Gondoltam hogy belekötsz igen nem a mozilla csinálja az adblock-ot hanem 1 pasi. bumm de jó neked emberkedhettél kicsit. Ehelyett rájöhettél volna arra hogy arra céloztam hogy talán operára is csinál valaki. Azt senki nem vitatta hogy nincs hozzá tartalomszűrő de ezt még z opera topikbais elismerik hogy bonyolultabb használatba venni mint a FF-s adblockot amit csak letöltesz telepíted és kiválasztod a listát(kat). A 74-esre azért helyeseltem ami a lényege hogy amozilla ad 1 nyílt valamit amit úgfy átalakíthatsz hogy még ők se ismerenek rá, ehrlyett az opera 1 zártkörű valami amihez így 2010 végén végre már elérhetőek a külső kieg-ek, amit a Fx 2005vagy 6 ba már meglépett...
  • cousin333
    Először is régóta van hozzá tartalomszűrő, akár hajlandó vagy elismerni, akár nem. Kétségtelen, hogy nem olyan gyorsan használatba vehető (ugyanakkor egyszerűnek nagyon egyszerű!), de létezik, és működik.

Másodszor nem az Opera csinálja, ahogy a Firefox sem csinált semmi hasonlót. Ez volna a kiegészítők értelme, nem? Ennek megfelelően már az Opera 11-hez is lehet ilyesmit letölteni.

Egyébként meg ha egyszer összeállítottad a szűrőfájlt, akkor az Opera 11-ben az Opera Link már leszinkronizálja azt is, szóval innentől nulla (0) járulékos tennivalód van mondjuk egy új telepítést követően. Az meg még egyszerűbb, mint feltenni egy kiegészítőt...

Meg aztán nem éppen te helyeseltél a #74-et olvasva? Persze lehet, hogy azt sem olvastad el, de az szerepelt benne, hogy milyen jó, hogy az FF-et szénné konfigurálhatod, igaz, ez sok időt és tanulást igényel. Szóval el kellene dönteni végre, hogy egyszerűség rulez, vagy konfigurálhatóság rulez, mert a kettő együtt nem igazán szokott menni...
  • Airbus A380
    babrálni kell vele, a Fx-eset csak felteszed beállítod a szűrőlistárt (rákkattintasz ) és kész.
  • Rotyoka
    már ezer éve van
  • Airbus A380
    Az is épp elég. Inkább arra leszek kíváncsi operáék is kreálnak e ilyet az operához
  • [HUN]FaTaL
    Onnan, hogy kb én magam töltöttem le ~10x. A legtöbb ember van még így. Jó lesz az ~10 millió felhasználónak is.
  • cousin333
    Eddig még vicces volt, de ezen a hozzászólásodon már nevetni sincs kedvem...
  • Airbus A380
    marhára nem érdekel hogy te vagy a többi fórumtársad mit hisz., Amúgy most be se néztem a cikkbe csak linkeltem. És vkezdünk igen csak elmenni a topik témátol.
  • cousin333
    "Mivel letöltötték 100 millióan valószínűleg 75 millióan legalább használják"

A cikkben le van írva, sőt, a képen is látszik, hogy 12 millióan használják. Szólj, ha még mindig nem látod az ellentmondást.
  • Airbus A380
    Miből is vontad le ezt? Amúgy jó pár napja olvastam el nem tegnap került ki.
  • cousin333
    "Mivel letöltötték 100 millióan valószínűleg 75 millióan legalább használják és igen olvastam."

Nincs több kérdésem, mert ezek szerint tényleg nem olvastad.
  • Airbus A380
    ja és 2szer lassabban is indul el.
  • Airbus A380
    dev
  • Airbus A380
    Mivel letöltötték 100 millióan valószínűleg 75 millióan legalább használják és igen olvastam.

Megjegyezném hogy a szupergyorsnak titulált Chrome9-edv verziója iszonytató lassú nálam, de ugyanígy a 7-esés a 8-as mégsem nyílvánítom ki hogy 1 lassú ratyi vacak.
  • cousin333
    Ez volna a bizonyítékod? Olvastad te a cikket egyáltalán? Vagy legalább a címét?
  • Airbus A380
    100 millióan töltötték le a Firefox reklámblokkolóját
  • cousin333
    Szerencsére nem kell teljesen sötétben tapogatóznunk, mert a Firefox egész korrekt statisztikai oldallal rendelkezik. Innen megtudhatjuk, hogy pl. az AdBlock+ kiterjesztést eddig 101 millióan töltötték le, és 10-12 millió aktív felhasználója van. Mondjuk ezt akár szorozhatnánk 2-3-al, mert értelemszerűen világszerte nem mindenki egyszerre használja.
  • cousin333
    Erősen meglennék lepve, ha annyian nem ismernék. Mondjuk elég sok szerintem a Firefoxot sem ismeri, holott azt használja...

A 100 millió felhasználó bizonyítását ezúttal rád bíznám, ha már te mindenkitől elvárod.
  • Airbus A380
    bizonyísd az állításod tekintve hogy 1 jó ideje operát használtam, a 9-es Chrome-t (ami valóban a szivem csücsije a google miatt) használtam de csak kb másfél napig mer bug-os és inkább opcsiztam.

Amúgy igen nálam pl mindhárom nevezett böngésző be van lakva tehát nálam 1 váltás annyíból áll hogy más ikonra nyomok.
  • Airbus A380
    Te meg azt érsd már meg hogy nekem nem mondhatni hogy csúcsgépem van és érdekes módon csak a hideg indítás kb 10mp azután habezárom pöccre indul, tabb váltásoknál nem lassul be max 2 szer 1 nap 3 mp-re kibírható kategória. Már alattam is írták hogy nem lassul be...

• Airbus A380
    Ha tanulmányoznád a hszeimet látnád hogy az numberone az mindig a FF volt nálam, ettől függetlenül fenn van az operának is a betája meg a chrome 9-es is. azokkal sincs komoly bajom, sőt kedvemtől függően atzokat is használom.
  • Airbus A380
    Azt te honnét tudod? 100 millió adblock felhasználó nem látja a hírdetést szerintem jó 75 millió azt se tudja mi az a Chrome.
  • [HUN]FaTaL
    Hagyd, havonta kiválaszt egy böngészőt, amit istenít a többit fikázza. Pár hónapja nála még a chrome volt az isten, most az FF. :)
  • sanyicks
    Értsd már meg hogy lassabb gépen nem 10mp, és nem csak az első indításkor, sőt nem is csak indításkor, hanem egy egyszerű tabnyitáskor is várni kell, azon a gépen annyival gyorsabb a króm hogy az valami elképesztő (de jobb gépen is sokkal gyorsabb).
  • [HUN]FaTaL
    Nem 100 millióan használják, annyiszor lett letöltve. Sok embernél ez együtt jár a winreinstallal stb. De akkor legyen átlagolva 6-7%. Az sem túl sok, tekintve, hogy a legnépszerűbb kieg.
  • aronvirginas
    "Adblockos FXesek már hallottak a krómról, az FF userek ~3%-a használ adblock+-t vagy egyáltalán bármilyen kiegészítőt."

Ennél kicsit többen vannak azért, nemrég olvastam, hogy az Adblock átlépte 100 millió letöltési küszöböt. Ha ezeknek csak a fele használja is, az simán több mint a Firefox userek 10%-a.
  • [HUN]FaTaL
    "Adblokkos Fx-eken kapásból nem látszik a Chrome hirdetés :)"

Adblockos FXesek már hallottak a krómról, az FF userek ~3%-a használ adblock+-t vagy egyáltalán bármilyen kiegészítőt.
  • aronvirginas
    "Mert remélem lesz iphonra is mihamarabb és talán ez végre elfogadja majd a flash animációkat is."

Én ebben nem reménykednék. Előszöris az Apple SDK-ja nem teszi lehetővé a WebKittől eltérő motorra épülő böngészők megjelentetését az AppStore-ban, így az Opera Mobile legfeljebb a Cydia-hoz hasonló alternatív jailbreakes csatornákon terjedhetne el. Ezért pedig aligha érné meg az Operának az erőfeszítést.

Emellett ott a Mini, ami jól szerepel az iPhone-on, rengetegen letöltötték és használják is.
  • shamanist
    üdvözlöm a Hírt!
    Mert remélem lesz iphonra is mihamarabb és talán ez végre elfogadja majd a flash animációkat is.
  • Airbus A380
    " A Google számára ott a fél internet, a Mapstől kezdve a YouTube-ig, óriási reklámfelület"

Adblokkos Fx-eken kapásból nem látszik a Chrome hirdetés :)
  • Airbus A380
    Fx-nek már nem igazán kell reklám, úgy vélem az már bőven megvolt. Kialakult 1 világszinten milliós számban mérhető stabil tábor.
  • aronvirginas
    "azért az operások is tudnának áldozni reklámra"

Tudnának, és a lehetőségeikhez képest áldoznak is. Különösen tetszik, ahogyan megcsinálták az opera.com oldalt: mind a design, mind az, ahogyan bemutatják a feature-öket nagyon eltalált. Ugyanakkor tény, hogy nem áll rendelkezésükre akkora reklámfelület, mint a nagy riválisoknak:
    1) Microsoftnak ott a Windows, gyakorlatilag elég feltelepíteni az IE-t és máris a kék E betű milliók számára válik egyenlővé az internettel
    2) Az Apple számára szintén ott vannak a saját eszközök és a hozzájuk tartozó renszerek, ugyanaz a tészta csak kisebb méretben
    3) A Google számára ott a fél internet, a Mapstől kezdve a YouTube-ig, óriási reklámfelület
    4) A Mozilla meglovagolta annakidején a nyíltság vs. zártság hype-ját, ami lassan lecseng, így most ők sincsenek a helyzet magaslatán. Ugyanezt teszi a Google is másodlagos fronton, de náluk ez méginkább csak marketing, mint a Mozillánál volt
  • Airbus A380
    Azért az operások is tudnának áldozni reklámra,,, ezt még pengéék is beismerik pedig nevezett egyén elég fanatikus. De még ő is azt szokta mondani hogy az operások töketlenek a reklámhoz.
  • aronvirginas
    "minden böngésző a Chrome-ra akar hasonlítani, hogy a címsor fölé rakja a ronda, trapéz alakú tabjait"

Ezzel most a Chrome-ot minősítetted, az Opera tabjai sosem voltak trapéz alakúak, és mint az alábbi hozzászólásomhoz csatolt kép is bizonyítja, már 2005 óta a címsör fölött helyezkednek el. Illene kicsit utánanézni a dolgoknak, esetleg le is tölteni az Operát, ha már ilyen szinten szakértünk
  • aronvirginas
    "ahogyan az Opera GUI-ja is a Chrome-ét másolja"

Fülek és címsáv az Opera 8-as verziójában:

Csak a tisztánlátás végett: a Chrome ekkor még tervezőasztalon sem volt. Ki másol kit? Hinni sokmindenben lehet, de a tények makacs dolgok.